Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• adalbert1

veterán

válasz True #3230 üzenetére

Ááá, ezek azért voltak olyan melegek, mert ott melegített mellettük tizenpár órán keresztül a rossz hdd folyamatosan kerregve, amúgy van venti előttük (meg amúgy is lakótársam gépe).
    Nekem meg még mindig működőképes az a 120 gigás seagatem, ami már ~5 éve megvan, ebből vagy 3-at ment egy rosszul szellőző házban kb. ekkora vagy magasabb hőfokon.
    Az elhalálozott hdd meg egyik ismerősömé volt, kb. 4 éve ezt használja, és elég sokat hurcolta ide-oda is, gondolom a szektorok nagy része abba pusztult bele. :F

• adalbert1

veterán

válasz liksoft #3213 üzenetére

Köszi szépen a segítséget :R , végül getdatabackkel sikerült megoldani a problémát.
    Elméletileg mindkét gép SP2-es volt (jó a topicnak a címe, párszor már mosolyogtam rajta :) )Pár kép:
    Scan után
    Hibaüzenet
    Partition magic
    Pár bad sector

Amúgy az normális, hogy a scan kb. 5 órán keresztül futott? (ott is dobot hibákat -amiről sajnos nem készítettem képet- ,gondolom a bad sectorok miatt)
    Mondjuk maga a mentés is kb. annyit vett igénybe.
    Ami még furcsa volt, hogy eredetileg tudtommal 1 partíció volt az egész, itt meg 2-nek látja a partition magic is.
    A hdsentineles kép partíciók törlése, új létrehozása és formázás után készült... Ezzel a hdd-vel még lehetne kezdeni valamit? Teszem azt az elektronikáját felhasználni valahogy, vagy valamelyik alkatrészt?
    Nekem azt sikerült leszürnöm, hogy a hdd már amúgy is a kipurcanás szélén állt, jelen esetben még jó hogy rásegített a chkdsk, így legalább le tudtuk menteni az adatokat. Az adatok lementése látszólag sikerült, méretre minden megvan, csak pár képbe néztem bele, azok is megvannak, ha valamelyik nap eljön érte ismerősöm, akkor tüzetesebben átrágjuk az anyagokat, hogy minden működik-e (a privát dolgaiba, melóiba nem nagyon akartam belenézegetni).

• adalbert1

veterán

válasz liksoft #3200 üzenetére

Köszi szépen!

Akkor a lehetőségek tárháza elég széles, ha jól tudom a kábelen eredetileg optikai drive volt, ami eddig hiba nélkül üzemelt (persze ettől még lehet ez is a hiba).
    Az SP rövidítés jelen esetben mit jelent (nekem a service pack ugrik be róla alapesetben)?
    Most melózok, de délután vagy este ránézünk akkor a get data back-kel, úgy ahogy javasoltad.

• adalbert1

veterán

Sziasztok!
    Most hívott az egyik ismerősöm az alábbi problémával, talán ti tudtok valami megoldást rá, ill. hogy mi a hiba oka.
    Adott egy IDE hdd, amit ismerősöm mindenfel hurcolászik, ugye ez már önmagában egy hibalehetőség.
    Belerakta az egyik gépbe (nem rackben, hanem kábellal), és ahogy indította újra a gépet, elindult a win lemezellenőrzése, viszont nem a szokott módon, hanem elmondása szerint "őrült gyorsan elkezdtek lefele pörögni a sorok, megállás nélkül", el se tudta olvasni hogy miket ír.
    Ezután winben nem látja a hdd-n lévő adatokat, viszont az alaplap megismeri a driveot, eszközkezelőben látszik, de ha rámegy a tulajdonságokra, akkor az írja, hogy 0 byte szabad és 0 byte foglalt? :F

Szerintetek van még lehetőség valamilyen adatmentő programmal a hdd-n lévő adatok kinyerésére? (Természetesen nem, hdd-n kívűl nem mentjük le máshova a fontos adatokat, munkákat. :W )
    Ill. így látatlanban mi lehet a hibás (tudom hogy ez nem így megy, de csak kb. tipp szintjén)? A hdd (ha sokat hurcolta ide-oda, nem kizárt, viszont ez a lemezellenőrzéses hülyeség csak most jött elő ebben a formában elmondása szerint, és előtte pont a gépéből vette ki, a másik gép meg ott van nála, szóval nem ment vele jelen esetben messzire), a kábel, esetleg az alaplap (ez is furcsa lenne, a rendszer hdd-vel nem csinált még ilyet)?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés