Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- A középkategória egyik legjobb vétele - Dreame L40 Ultra AE
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szumo
senior tag
válasz
qviktor
üzenetére
HUH!
Hát a legkissebb hegesztő trafó is nagyot tud ám ütni. Ugye le van földelve a konektor amiben a gép van? Mert ha nem, hát akár a chifi védelmét is átüthette, és akkor ott minden kaphatott abból az energiacsúcsból. Mivel írod, hogy a vinyónak elvileg nincs baja, lehet, hogy tényleg az alaplap, vagy a táp vált dadogóssá, esetleg a memória.
Amikor kollégiumi rendszergazda voltam, és még BNC hálózat volt kiépítve, az egyik épület 2. emeletén sorra hullottak a gépek. Hol egy vinyó, hol egy alaplap, hol egy táp. Három hetünkbe telt, mire kiderült, hogy az egyik srác földeletlen hosszabítót használ. Ez is onnan derült ki, hogy a folyosón fél füllel hallotuk, hogy néha megrázza a háza. Szóval tönkretett vagy 5-6 gépet azzal, hogy nem tartotta be a szabályzatot
Na a sztori csak azért, hogy mire képes egy kis túláram, igaz azt akkor a hálókártyán keresztül kapta, te pedig a tápon, de sajnos a táp se mindenható.
Innentől már csak az marad, hogy minden alkatrészt ami olyan, tesztelsz másik gépben, és marad a kizárásos módszer. -
szumo
senior tag
válasz
qviktor
üzenetére
Hát én nem vagyok profi HDD-ben, pedig jónéhány haldokló vinyó volt már a kezemben.
Én először megfenyegetném tesómat, hogy jön egy új vinyóval, abból baj nem lehet.
Utána megnézném, hogy kap e rendesen tápot a HDD, vagy táp sült meg.
Kérdés: Milyen tápod van, és mivel verte le tesód a biztosítékot, és milyen biztosíték (kismegszakító) van felrakva a villanyóra után? Lehet ezek a kérdések nem ide valók, de zárjunk ki minden hibalehetőséget, azt pedig a legelejétől érdemes.
Vannak tipjeim, kíváncsi vagyok mi jön be belőlük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pánik a memóriapiacon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gitáros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- XBOX Series X 1TB // Számla+Garancia //
- HP Dell, Lenovo, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / GTX 1660TI / 16GB / 128GB SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest