Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szumo
senior tag
MAXTOR 80 GB ATA/133 HDD jó jó, de melyik? diamond max 9+ vagy a diamond max 16?
Van egy pár típusa.
Én most nyugdíjaztam 2 maxtort, 8 év szép kor.Néhány hozzászólással ezelőtt volt szó a CRC hibáról. Van nálam egy ilyen vinyó diamondmax 9+ viszont a gyári oldalon nem találok hozzá semmi használhatót amit emlegettek. Ha valaki lenne olyan kedves, és linkelne nekem egyet.
Mostanában olyan szélyel szana szórt vagyok, hogy az AMI oldalán 2 óráig kerestem a win alól flashelős progit, na az se jött össze.
Szóval megköszönöm aki segít.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
szumo
senior tag
Több laptop csinálta már nekem is idén ezt, de csak addig, míg bioszban át nem állítottam a vinyót, és utána simán ment a telepítés.
Mivel a bios gyártónként változik, és azért annyi állítási lehetőség nincs egy laptopnál, keresgélj.De biztos, hogy csak bios gond.
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
szumo
senior tag
válasz qviktor #6134 üzenetére
HUH!
Hát a legkissebb hegesztő trafó is nagyot tud ám ütni. Ugye le van földelve a konektor amiben a gép van? Mert ha nem, hát akár a chifi védelmét is átüthette, és akkor ott minden kaphatott abból az energiacsúcsból. Mivel írod, hogy a vinyónak elvileg nincs baja, lehet, hogy tényleg az alaplap, vagy a táp vált dadogóssá, esetleg a memória.
Amikor kollégiumi rendszergazda voltam, és még BNC hálózat volt kiépítve, az egyik épület 2. emeletén sorra hullottak a gépek. Hol egy vinyó, hol egy alaplap, hol egy táp. Három hetünkbe telt, mire kiderült, hogy az egyik srác földeletlen hosszabítót használ. Ez is onnan derült ki, hogy a folyosón fél füllel hallotuk, hogy néha megrázza a háza. Szóval tönkretett vagy 5-6 gépet azzal, hogy nem tartotta be a szabályzatot
Na a sztori csak azért, hogy mire képes egy kis túláram, igaz azt akkor a hálókártyán keresztül kapta, te pedig a tápon, de sajnos a táp se mindenható.
Innentől már csak az marad, hogy minden alkatrészt ami olyan, tesztelsz másik gépben, és marad a kizárásos módszer.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
szumo
senior tag
válasz qviktor #6132 üzenetére
Hát én nem vagyok profi HDD-ben, pedig jónéhány haldokló vinyó volt már a kezemben.
Én először megfenyegetném tesómat, hogy jön egy új vinyóval, abból baj nem lehet.
Utána megnézném, hogy kap e rendesen tápot a HDD, vagy táp sült meg.
Kérdés: Milyen tápod van, és mivel verte le tesód a biztosítékot, és milyen biztosíték (kismegszakító) van felrakva a villanyóra után? Lehet ezek a kérdések nem ide valók, de zárjunk ki minden hibalehetőséget, azt pedig a legelejétől érdemes.
Vannak tipjeim, kíváncsi vagyok mi jön be belőlük.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
szumo
senior tag
válasz liksoft #6075 üzenetére
A lemez felületén található 895 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 1 hibás szektort.
Az szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggõ területet alkothatnak.
A lemez felületén található 1513 gyenge szektor, mely(ek) késõbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).Ezeket mondja a HD Sentinel, valamint 43-47 fokot mutat, pedig a vinyó csak langyos.
Ez a vinyó, max gyakorolni lesz jó! Viszont láttam, hogy valahogy újra lehet a vinyók hőmérőit kalibrálni, azt mivel, vagy hogy lehet, mert ezen a vinyón szivesen kipróbálnám.
Valamint a hibás és gyenge szektorok kizárása is érdekelne.Viszont azt is néztem, hogy a megformázott, és a teljes lemezkapacitásban azért jelentős eltérés van, és bőven van tartalék egy-egy vinyón. Nekem nagyon tetszett ez a kis progi. Amirre kíváncsi voltam első körben, mindent megmindott
-
szumo
senior tag
Került hozzám egy 80GB Diamond max 16
A vinyó megy, de időnként elveszti a partíciót. a gép igazából látja, hogy adott cimkéjű partíciók vannak ott, viszont használni már nem tudja.
Szerintetek, mivel lehet elemezni tovább a hibát?Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
szumo
senior tag
válasz zsolt1129 #6061 üzenetére
Attól függ!
Nekem volt 3db 80GB diamond max 9+, amiből mára már csak 2 megy, abból is az egyik klatyog. De én 2001 ben vettem a vinyókat.
Amúgy tényleg sok ment el belőlük, mert a quantum-okat mindenki szerette, és hát ők vásárolták fel az a céget.
[ Szerkesztve ]
-
szumo
senior tag
Majdnem ez se jött össze
Bocs kicsit széjjel vagyok csúszva!
Ja igen, és a legfelső vinyó(WD sata2 80GB) nem azért van fejel lefelé, mert az nekem jó, hanem, mert neki jó.
Ugyanis csak fejjel lefelé hajlandó elindulni. De úgy gond nélkül megy már nagyon rég óta.[ Szerkesztve ]
-
szumo
senior tag
válasz Sk8erPeter #5945 üzenetére
Megpróbálom ezzel is, de amúgy igen, ez volt az első gondolatom, hogy takarítani kell
-
szumo
senior tag
válasz student #5944 üzenetére
Szóval én ezt követtem el, a gépemmel
[link1]
[link2]
[link3]
Amúgy ezek ellenére is meghalt a héten egy 2001 ben vásárolt maxtor diamond max 9+ 80GB. Egyszerűen elveszti a partíciós táblát. Az adatok rajta vannak, csak hozzájuk férni nem nagyon tudok.[ Szerkesztve ]
-
szumo
senior tag
válasz student #5940 üzenetére
Ha nem vinyóhűtés centrikus a házad, vagy régi, akkor megpróbálom képen illusztrálni, hogy én mit tettem, és így 28-32 fokosak a merevlemezeim, mind a 6db. Előtte nekem is hasonló volt a hőfokuk.
Csak otthon valamiért szét van csúszva a PH fóruma, de csak a fórum
Se a böngésző, java, flash újratelepítése nem hozott eredménytMinden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
szumo
senior tag
válasz localhost #5899 üzenetére
Sajnos igazad van!
Csak az új HDD fog ezen a gépen segíteni.
Tegnap este kicsit jobban a körmére akartam nézni a gépnek (szereztem 2,5 - 3,5-ös átalakítót).
Mikor kiszedtem a vinyót a gépből, akkor láttam/éreztem, hogy "kotyog a vinyó", Megrázogattam még kicsit, hogy biztos legyek a dolgomban, és valóban, lóg a belsejeében valami. Aztán abbahagytam, és visszaszereltem, konstatálva a tényt, hogy csak a csere segíthet rajta.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
szumo
senior tag
Nos van egy érdekesnek tűnő problémám. Hátha valaki már futott össze a jelenséggel.
Adott egy g-max laptop egy vinyó, ami boot-oláskor a következő hibát generálja:SMART Failure Predicted on Hard Disk 0: TOSHIBA MK4026GAX-(PM)
WARNING: Immediately back-up your data and replace your hard disk drive. A failure may be imminent.Tudom hogy a vinyónak van baja, de valami jó diagnosztikai progi kellene hozzá, amivel többet tudhatok meg a hibáról.
Egyenlőre F1 megnyomása után megy rendesen, mintha semmi baja nem lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- WD My Cloud Mirror Gen2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest