Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• qviktor

csendes tag

Sziasztok!

Elég régóta vagyok a PC iparban, de ilyet még nem láttam. Összeraktam egy majdnem teljesen új gépet. Értsd minden új, kivéve a HDD (Samsung SP2504C SATA2) ez 1-2 éves. Használtam pár napig gond nélkül, aztán egyszer levágta öcsém a biztosítékot itthon. Azóta furán viselkedik a rendszerem. Simán felmegy bármilyen OS, de használat közben véletlenszerűen megáll a rendszer akár 30-60mp-re is. Egeret tudom mozgatni, sidebar-on az óra másodperc mutatója mozog, task managerben szaladgálnak a processek, de a HDD elnémul. Start menünek benyomódik a gombja, és úgy marad. Bármilyen mappát megpróbálok megnyitni, homokóra (Vistában karika). És így is marad kb 30 mp-ig, majd egyszer csak feléled, tekerés, ablakok megnyílnak, start menü felugrik, 5-6 mp-re megy tovább az élet, majd újra szünet. Mintha az OS várna a HDD-re. Mikor visszatér az élet, a HDD teker ezerrel, majd újra hirtelen elnémul.

És van, hogy egy óráig is tudom használni gond nélkül, internetezek, vagy játszom, vagy weblapot fejlesztek, és egyszer csak megáll, és kezdi ezeket a hosszú szüneteket.

Lehet, hogy ez a vinyó nem tudja a SMART-ot? Mert mindegyik diag progi azt mondja. BIOS-ban természetesen engedélyezve van.

Most fut a HD tune, kb 25%-nál jár, 12 perce fut, és minden zöld.
    Nemrég lefuttattam a HUTIL nevezetű Samsung teszt progit kompletten. A surface teszt miatt egy délelőtt kellett neki, de nem talált hibát.

Ja, és még egy érdekesség. A HDD led mindig felvillan 1 mp-enként. Elég pontosan tartja az 1mp-et. Indexelés, rendszer viszaállítás kilőve. Csak Win betöltése közben, és utána csinálja, tehát BIOS-ban mondjuk nem, vagy a rendszer választó menünél.

Ha valaki látott már ilyet, vagy van ötlete, kérem írjon vissza valamit.

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák