Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
qviktor
csendes tag
Sziasztok!
Elég régóta vagyok a PC iparban, de ilyet még nem láttam. Összeraktam egy majdnem teljesen új gépet. Értsd minden új, kivéve a HDD (Samsung SP2504C SATA2) ez 1-2 éves. Használtam pár napig gond nélkül, aztán egyszer levágta öcsém a biztosítékot itthon. Azóta furán viselkedik a rendszerem. Simán felmegy bármilyen OS, de használat közben véletlenszerűen megáll a rendszer akár 30-60mp-re is. Egeret tudom mozgatni, sidebar-on az óra másodperc mutatója mozog, task managerben szaladgálnak a processek, de a HDD elnémul. Start menünek benyomódik a gombja, és úgy marad. Bármilyen mappát megpróbálok megnyitni, homokóra (Vistában karika). És így is marad kb 30 mp-ig, majd egyszer csak feléled, tekerés, ablakok megnyílnak, start menü felugrik, 5-6 mp-re megy tovább az élet, majd újra szünet. Mintha az OS várna a HDD-re. Mikor visszatér az élet, a HDD teker ezerrel, majd újra hirtelen elnémul.
És van, hogy egy óráig is tudom használni gond nélkül, internetezek, vagy játszom, vagy weblapot fejlesztek, és egyszer csak megáll, és kezdi ezeket a hosszú szüneteket.
Lehet, hogy ez a vinyó nem tudja a SMART-ot? Mert mindegyik diag progi azt mondja. BIOS-ban természetesen engedélyezve van.
Most fut a HD tune, kb 25%-nál jár, 12 perce fut, és minden zöld.
Nemrég lefuttattam a HUTIL nevezetű Samsung teszt progit kompletten. A surface teszt miatt egy délelőtt kellett neki, de nem talált hibát.Ja, és még egy érdekesség. A HDD led mindig felvillan 1 mp-enként. Elég pontosan tartja az 1mp-et. Indexelés, rendszer viszaállítás kilőve. Csak Win betöltése közben, és utána csinálja, tehát BIOS-ban mondjuk nem, vagy a rendszer választó menünél.
Ha valaki látott már ilyet, vagy van ötlete, kérem írjon vissza valamit.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8 TB nagyobbra váltás miatt
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordás- Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest