Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
válasz
deeppurple66 #20633 üzenetére
Ha a Bootlogicos takarítás óta nem éred el a vinyódat, akkor mégsem dolgozott olyan jól, nem?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
deeppurple66 #20628 üzenetére
Ha a kattogást nem írtad volna, akkor arra tippelek, hogy újratelepítetted a Windowst a boot hiba miatt, a terás vinyó pedig dinamikus kötetként volt a rendszerhez csatlakoztatva.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
norbi0604 #20596 üzenetére
" az adatmentés az ki van zárva. Nincs fölös 1.5 terás vinyóm."
Ja, hogy nem fontos dolgok vannak rajta! Akkor vidd vissza a boltba, talán kicserélik gariban."Akkor ez így már be fog halni?"
Vagy igen, vagy nem.
Baromi kicsi az esélye, hogy nem romlik tovább.
Ha tovább szaporodnak a hibás szektorok, akkor a 1,5TB adatod szépen lassan mind eltűnik.
De akár 1-etlen további hibás szektor is eredményezheti, hogy nem tudsz többé az adataidhoz férni."Semmi nem segíthet?"
Hívd fel a TV Jósdát, talán tudnak rá varázsigét... -
mr_ricsi
veterán
válasz
sarkanyolo2 #20546 üzenetére
"szerintetek mi a probléma?"
linkA vinyóval semmi.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
BullZeye #20442 üzenetére
"mert 1-2 játékban ami memória igényesebb, elkezdett 20-30 perc után akadozni, ha megtelt a 4gb, és vinyóról próbálta pótolni, de az nem volt elég gyors."
Ez nem volt valami ésszerű vásárlás.
Ha a memória kevés, akkor azt kell bővíteni. Bármelyik HDD csak a RAMok sebességének a töredékét tudja.A cakkozást leggyakrabban az okozza, ha valami a HDD-t írja vagy olvassa a teszt alatt. Például az OS, vagy a víruskergető.
144MB/s a "burst" átviteli sebességed, ami SATA1 (vagy UDMA5-6) alatt képtelenség. SATA1-nél és UDMA6-tal úgy 100-110MB/s lenne, UDMA5-nél pedig 90 körül.
-
mr_ricsi
veterán
-
-
mr_ricsi
veterán
válasz
liksoft #20390 üzenetére
Jogos, amit írsz!
A WD DataLifeguard "quick" tesztje megfelel a Sentinel "rövid öntesztjének", de az "Extended" teszt annyiban több a "teljes öntesztnél", hogy végigolvassa a teljes lemezfelületet (is).
Én azt hittem, hogy a DLGdiag extended tesztje csak egy SMART "nagyteszt". -
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
válasz
liksoft #20373 üzenetére
"Ez nem a Sentinel hibája, hanem a drive volt béna."
Én arra gondolok, hogy a Senti futtatására semmi sem változott, ugyanúgy maradt a 17h."Sajnos van ilyen. (17H-ról BH-ra változott)"
Ha a Senti is sikerrel futtatta a "nagytesztet", akkor ez már a második futás volt, ami után nem tudott dönteni a drive. (Hiszen a 11 db nem lett átirányítva, hanem maradt "pending". Vagy ezek újonnan keletkezett pending szektorok, amire érdemes lenne figyelmet fordítani, és kideríteni az okát, hogy miért keletkeznek folyamatosan gyanús szektorok.) -
mr_ricsi
veterán
válasz
Alusszia #20364 üzenetére
"A Samsung 1TB-os külső HDD-met rákötöttem a Panasonic TV USB portjára és azóta nem látja gépem mint meghajtó. Mi történt?"
Az USB kábelnek csak 2 vége van. Ha a TV-be van dugva, akkor a PC-be nincs, vagyis helyes működés, ha nem látszik."Átfomázta?"
A Pana kezelési útmutatója mit ír erről? -
mr_ricsi
veterán
válasz
Anubis_9 #20358 üzenetére
"A current pending sector count-ok száma ez a művelet után 17-ről "B"-re változott "
Az újrafuttatás mellett erről tájékoztatnod kellene a HDSentinel fejlesztőjét, mert jelenleg úgy néz ki, hogy a Senti csak kiírja, hogy sikeresen lefutott a "nagyteszt", de valójában semmi sem történt.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
alphadog20 #20349 üzenetére
"NA mind1 vissza küldtem..CSERÉRE"
Ha megjött a csere, majd folytatjuk! -
mr_ricsi
veterán
válasz
alphadog20 #20319 üzenetére
"a Bios nem rendesen ismeri be,0GB-nak látja és PATA kén "
Jumpereld át SATA2-re. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Gery15 #20306 üzenetére
"Olyan van HDS-be, hogy részletes önteszt. Az lesz az?"
Igen!
A Sentinel Faq-ja ezt írja (kiemelés tőlem):
"Ha a teszt nem fut le és/vagy a merevlemez állapota nem 100%, vagy a rövid önteszt hibát jelez, akkor érdemes a részletes önteszthez fordulni. Ez már alaposabban vizsgálja meg a merevlemez felületét és adott esetben a gyenge szektorokat javítja. Ha a részletes önteszt lefut, akkor tekinthető stabilnak a lemez állapota. Emiatt és mert az adatok biztonságát nem veszélyezteti, jól használható időszakos állapot ellenőrzésre." -
mr_ricsi
veterán
válasz
liksoft #20302 üzenetére
Bocs, csak érzékeny vagyok a kérdésre.
Időnként olvasom ezt a topicot, és a hajamat tépem, ahogy gátlástalan tömegek teszik tönkre a vinyójukat.
Olyan vinyóknak a firmware-ét is módosítják, aminek nincs is semmi baja, meg kis kattogásból nagy kattogást csinálnak, amit aztán nem tudnak visszaállítani, mert a nem odavaló progi nem képes a gyári adat beállítására.
Te is nagyon jól tudod, hogy a gyártók folyton variálnak valamit, hogy olcsón gyorsat és halkat tudjanak összehozni, és ennek során időnként egyedi megoldások is a firmware-be kerülnek.
Szerintem ha egy ilyen beállítás nem magától értetődően egyszerű, akkor inkább ne kutassunk olyan progi után, ami mégis hajlandó megcsinálni. mert esetleg a firmware szétcseszését kockáztatjuk. (Az előzetes adatmentés pedig -mint tapasztalhatod- nem divat az önjelölt vinyóguruk körében.) -
mr_ricsi
veterán
válasz
liksoft #20295 üzenetére
"vagy [link]"
A hsz-ában azt írta, hogy a Sentinel szerint nincs benne AM. Ezesetben a Sentinel AM-je sem fog működni, és nem is tartom jó ötletnek az erőltetését. Mégpedig azért, mert manapság csak akkor nincs AM egy vinyóban, ha a gyártója valami "jobbat" talált ki helyette.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Gery15 #20298 üzenetére
"Nos mutatom a képet [65535 hibás szektor "
Ezek nem hibás szektorok! Csak "gyanúsak", amelyeket a HDD tovább vizsgál, és eldönti, hogy jók vagy rosszak-e.
Mivel a HDD regenerátor nem találta hibásnak ezeket, valószínűleg nem a HDD hibás, hanem a gépből jönnek hibás adatok a HDD-re.
Szerintem kezdd el tesztelni a notit (CPU, memória, alaplap, VGA), hidegen és melegen. -
mr_ricsi
veterán
"De a vinyó Lockolva van benne, és nem tudja a jelszót hozzá... Mit lehet ilyenkor tenni?"
A ce.computers.toshiba-europe.com-on a Lopott készülékek adatbázisában meg kellene nézni, hogy nem éppen egy bűncselekményben működik-e közre a barátod. -
mr_ricsi
veterán
válasz
#72042496 #19973 üzenetére
1, a HDD-k gyári tesztprogiját futtasd le, az kiírja, ha csere javasolt.
2, Víruskereséskor megőrülsz, mire végigmegy. Csinálj egy 30GB* körüli particiót a rendszernek és a swapfájlnak, a többi pedig lehet egyben adat.
(20GB + a RAM 5x-öse + a telepítendő progik mérete.)3, Elvileg egyforma a kábel, de a sata3 matricás kábeleknél a gyártók garantálják, hogy működik 6Gbps-mal.
-
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Dagobert07 #19952 üzenetére
Amennyiben biztos vagy benne, hogy az a hiba oka.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Dagobert07 #19950 üzenetére
Ha tényleg az alaplap, akkor nem fog itt megállni, előbb-utóbb teljesen megpusztul.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Dagobert07 #19942 üzenetére
"Nforce4 chipset-es"
Szerintem a HDD-dnek nincs baja. Ellentétben az alaplapoddal. Ez a szokásos NForce délihíd forrasztási kontakthiba lehet.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Dagobert07 #19937 üzenetére
"sztem jóüzlet és SAMSUNG "
Ha itt visszaolvasol, a problémák túlnyomó többsége Samsung vinyókkal van.
De hát Te tudod... -
mr_ricsi
veterán
válasz
Freeman444a #19932 üzenetére
Bővebben?
Az alaplap nem látja, vagy a Win?
Másik SATA csatin és másik kábellel nézted?
A vinyó elindul a gépedben?
Másik vinyót lát az alaplapod? -
mr_ricsi
veterán
"mit jelent pontosan az F6 driver"
Az XP telepítő elején kell F6-ot nyomni, akkor veszi be a floppylemezen lévő küldő drivert."honnan tudom letölteni,"
Az alaplap gyártójának honlapjáról:[link]"vagy van ilyen XP, amibe bele van integrálva?"
Ez egy SIL chip, ami nem elterjedt, ezért nem hiszem, hogy találsz olyat."Mint írtam olyan XP-t próbáltam feltelepíteni, amibe van SATA driver integrálva, akkor ez nem jó?"
Univerzális SATA driver nincs, minden vezérlőhöz a saját drivere kell. -
mr_ricsi
veterán
Az első generációs SATA vezérlővel készült alaplapok biosában nem látszanak a SATA lemezek, de ettől még felismerhette a HDD-det.
IDE kompatibilis módot sem lehet a biosban kapcsolni, ezért semmi más mód nincs az XP telepítésére, mint az F6 floppy, vagy az XP telepítőbe integrált F6 driver. -
-
mr_ricsi
veterán
"Természetesen lekapcsolja a wincsit, de ha pl. 8 órát megy a gép, akkor a wincsi üzemóra számlálása 8 órát nő."
Ezt nem értem. A kikapcsolt vinyónak áll a motorja, ami kézzel is érezhető. Ha ilyenkor a "PowerOnTime" nő, az normális, hiszen az elektronikája áram alatt van. (De az nem kopik, és 1-2 W-ot fogyaszt mindössze.)"Viszont ha kikapcsolom az adott SATA port-ot, akkor teljesen leáll. A gond ezzel meg az, hogy vissza kapcsolni csak újra indítással tudom."
Ha AHCI-vel lett telepítve az win, az hotswap-es, olyan mint az USB, nem kell újraindítani a gépet új vinyó csatlakoztatásakor.'Az állandó felpörgést meg nem tudtam sehogy megszüntetni."
Indexelés, rendszervisszaállítás tiltása a vinyón, víruskereső ne ellenőrizze unalmában, stb.
Ha progik csesztetik a vinyót, akkor a mechanikus leválasztáson kívül semmilyen módszerrel sem fogod tudni elaltatni. -
mr_ricsi
veterán
"1-2 hónapja állandóan adathibák jelennek meg torrentezésnél, fáljok csomagolásánál."
Ez nem vinyó hiba.
Ha a hiba csak a LAN-on átmozgatott fájlokat érinti, akkor a NVidia tűzfala okozza. (Active Armor)
Ha az általad létrehozott tömörítmények is sérülnek, akkor a memóriádat és a procidat teszteld, illetve nézd meg az alaplapot, hogy nincs-e rajta púpos kondi. -
mr_ricsi
veterán
válasz
mickemoto #19521 üzenetére
"Milyen programot tudnál ajánlani ami egyszerű illetve van olyan ami win alól indítható?"
Vannak dolgok, amiben hiszek, és vannak, amiben nem.
Például hiszek abban, hogy a vinyókat a gyártója progijaival érdemes piszkálni, hiszen az ért hozzá leginkább.
És például nem hiszek abban, hogy windows alól kellene tesztelni, vagy firmware-t frissíteni rajtuk.
Ezek miatt én a SeaTools for DOS grafikus verziójának 1 perces Timed Erase funkcióját választanám. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Ghostface #19511 üzenetére
"mit jelent hogy dinamikus kötet"
A fájlrendszerbe csatolható fájlrendszer. AM$ szerint könnyebbé teszi az életünket, a felhasználók szerint nehezebbé."hogyan csatlakoztassam?"
[link]"És hogyan lett a sima kötetekből dinamikus?"
Sehogy, már eleve dinamikusra formáztad, csak amíg nem bontottad a rendszert, ez nem tűnt fel. -
mr_ricsi
veterán
válasz
mickemoto #19512 üzenetére
"Az érdekes az hogy másik gépbe téve a HDD-t működik,"
Akkor abban kellene zero-fillel letörölni a lemez elejét, és a szűz(iesített) HDD-vel újra próbálkozni."még annyi hogy a kezdeti fagyásra asszem rájöttem miért volt, a bios alapból valamiért rosszul állította be a BCLK-Mem-Ucore-QPI arányokat"
A kék képernyőn van hibakód, ami segít elindulni a hibakeresésben. -
mr_ricsi
veterán
válasz
ignotus88 #19513 üzenetére
Vedd ki belőle a vinyót, és normál belső HDD-ként csatlakoztasd.
Szerintem nem a vinyóval van gond, keress kontakt hibát: USB kábelnél, tápkábelnél, kapcsolónál. (Volt már nálam javításon Maxtor külső rack, 1 A-es kapcsolót raktak a másfél-két A-es áramhoz, amihez ezúton is gratulálok.)
-
mr_ricsi
veterán
válasz
liksoft #19460 üzenetére
"Hogy a gyártók miért nem jöttek még arra rá, hogy a garanciális drive-ok feltehetően 50-70%-a csak a kevés táp miatt megy vissza, és ezért az USB szabványt nem változtatták meg, nem értem."
Előbb volt az USB 2 szabvány, és utóbb lettek a külső HDD-k. Ez esetben az újabb cuccnak kellene a szabványhoz igazodni, nem fordítva.
A gagyi előlapi csatik megint csak a házgyártók hibái (Az egyik háznak újravezetékeztem az előlapi USB-jét, és mindjárt elbírta 1 csatlakozón az USB-s DVDírót.)És az USB 3 szabvány megnövelte a kivehető áramot is. (De ez a gagyi házakban ugyanúgy nem fog előremenni, mint eddig.)
-
mr_ricsi
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #19456 üzenetére
"mióta nincs prociventi (asetek zártrendszerű vízhűtő) azóta gyakrabban csinálja"
Én a hűtésre gondolnék elsősorban. Ha sikerrel szanáltad a zajkeltő ventik nagy részét, akkor most a gépházban nincs elég szellőzés, és a procin kívül bármi túlmelegedhet. -
mr_ricsi
veterán
válasz
lacika0926 #19402 üzenetére
"de!:kérem nyomjon meg a telepitéshez egy gombot..(.) és az mindig "pontoz""
Ez normális, mert a CD van elöl a bootsorrendben. Nem szabad gombot nyomni, és akkor egy idő múlva továbblép a vinyóra.
Ha ez nem történik meg, akkor nincs rendes bootolható partició a HDD-n. -
mr_ricsi
veterán
"az általad írt mappán belül mit illeszek be pontosan az nlite-tal??"
Az \x86\XP\ mappa tartalmát. (Feltéve, hogy 32bites XP telepítőd van.)
Így kell csinálni. -
mr_ricsi
veterán
"ill. valaki írta is, hogy valóban nem mindig működik..."
Ez speciel nem igaz, és ezt a gyakorlatból tudom. Amikor a SATA1-es alaplapok bejöttek, és nem volt a biosukban "Legacy" beállítás, hamar meguntam a floppys játékot. A chipsetgyártóktól összeszedtem az elérhető F6 drivereket, és az összeset integráltam az XP-be. Mindig működött a dolog.
Mindössze olyan problémával szembesültem, hogy valamelyik gyártónál a RAID drivernek is a lemezen kellett lenni, akkor is, ha csak AHCI SATÁt akartam telepíteni. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Zenador #19376 üzenetére
"Mi az ÉRDEMI különbség az AHCI és az IDE Legacy mód között, sebességben kimutatható különbség?"
Szerverekben gyorsabb, mert be lehet kapcsolni az NCQ-t. Az asztali gépedben nem származik belőle előnyöd, szerintem."Érdemes megpróbálni egy HDD-firmware frissítést (természetesen adatmentés után)?"
Mielőtt bármivel próbálkozol, tegyél egy vadi új gombelemet az alaplapba. -
mr_ricsi
veterán
válasz
fagylalt #19364 üzenetére
"Valószínűleg a legfrissebb, mivel nem régiben vettem."
Ha neked az alaplapi biosverzió megállapítása is gondot okoz, akkor a hiba megkeresése és elhárítása is meg fogja haladni a tudásszintedet. Szerintem IRL kérd egy hozzáértő segítségét.
(A lapod 3 hetet úszott a nagy vízen, előtte a gyártó-, utána a nagyker raktárában is állhatott heteket, ezért valószínűleg nem a legfrissebb van rajta.)
-
-
mr_ricsi
veterán
"Létezik a wdidle3.exe, amit cd/dvd-re kell írni (pazarlás!) "
Újraírható lemezekről is működik, és át lehet faragni pendrivera is."Az érdekelne, hogy mennyire érdemes ezt meglépni"
347000/196 nap esetén feltétlenül érdemes."ha meglépem, akkor 500s-re állítsam, vagy simán tiltsam le?"
300s-ra állítsd. -
-
mr_ricsi
veterán
válasz
ftamas89 #19202 üzenetére
"azt olvastam valahol, ez lehetséges adatvesztés nélkül"
Azt is el kellett volna olvasnod, hogy éles adatokat tartalmazó vinyó esetén az első lépés mindig egy biztonsági másolat készítése az adatokról.
És el kellene olvasnod az Acronis leírását, mert minden "normális" progi naplózza a beavatkozásokat, és vagy tudja folytatni, vagy vissza tudja csinálni a kiindulási állapotot.
De ez nagy körültekintést igényel, mert annak esetleg valami oka van, hogy lefagyott a progi. (Hibás vinyó, szakszerűtlenül tört Acronis DDS, vírus az OS-ben, hibázgató vas, stb.) Ezeket ki kellene zárni, meg kellene csinálni, mert düledező gépen folytatva az akciót, csak azt érheted el, hogy már szakember sem fogja tudni visszahozni az adataidat. -
mr_ricsi
veterán
válasz
fagylalt #19188 üzenetére
"túl nagy a gép teljesítménye és kicsi a merevlemezemé és a proci meg sietteti és így rosszabbul olvas a vinyó."
"Valóban az a baj vele, amit leírtam?"Biztosan nem, mert a merevlemezek firmware-ében tiltva van a "lámpaláz"-as tevékenység, ezért mindig komótosan dolgoznak, ha siettetik, ha nem.
Mivel mindenből ratyi Asust vettél, a helyedben elkezdeném tesztelni a memóriákat, hogy az alaplapod helyesen állította-e be a RAMok időzítését. (Memtest86+ bootlemezről, és prime95 a win alatt, mindegyik legalább 4 órán át futtatva folyamatosan.)
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Óra topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Star Trek
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest