Hirdetés
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem egyszerű műfaj ez az EKG
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cassio1987
tag
Na úgy néz ki, hogy sikerült megoldani a dolgot véletlenül. Nvidia vezérlőpultban átállítottam, hogy a media player classic frissítése ne az elérhető legmagasabb, hanem az alkalmazás által vezérelt legyen, így visszavált a monitor 60hz-ra, ha azon rakok ki filmet teljes képernyőre. így nem kell ki be kapcsolgatni a madvr-t
Úgyse filmezek monitoron csak belenézek esetleg egy két jelenet miatt, hogy milyen a minőség stb.
-
Cassio1987
tag
válasz
Fandango #25243 üzenetére
Igen így elfogadja a beállítást. Most az az eredmény, hogy, ha kikapcsolom a g-syncet akkor megy 60hz-s és jó a kép, de ha nincs kikapcsolva akkor 72hz-re vált a 60 helyett és továbbra is akadozik. Olyat meg nem tud az nvidia vezérlőpult, hogy media player classicnál ne legyen aktív g-sync..
Viszont ha letiltom a madvr-t és visszaváltok Enchanced video renderer-re akkor aktív g-sync mellett, úgy, hogy 144hz-n megy a monitor, nincs semmilyen probléma a lejátszással, szóval a madvr hülyesége rondít bele valahol.
-
Cassio1987
tag
válasz
Fandango #25235 üzenetére
Nekem is ez volt az első gondolatom de nem. Ha letiltom, akkor is csinálja. Eddig két módon tudtam megszüntetni a jelenséget
1: Átállítom a monitort 60hz-re 144hz helyett.
2: Az Nvidia vezérlőpultban a globális 3d beállításoknál az előre reprodukált képkockák számát átállítom 1-re.Ha a smooth motiont kikapcsolom is ugrál ugyanúgy. Nem tűnik folyamatosnak a kép.
-
Cassio1987
tag
Sziasztok. Nemrég vettem egy 144hz-s g-synces monitort és most feltűnt (azért csak most mert tv-n nézem a filmeket) hogy ha a monitorra rakom ki teljes képernyőre a filmet, akkor veszett mód elkezd ugrálni a kép. Tv-n eközben tökéletes (60hz) Van fent madvr és aktív smooth motion is van bekapcsolva. Mi okozhatja, hogy a monitornál ugrál a kép?
-
Cassio1987
tag
Feltelepítettem, így már ott van a menüpont de csak az integrált kártya van rajta a listán.
szmegma: Laptopon kicsit korlátoltabb a driver mint asztali gépen, a 3d beállításoknál átállítottam mit használjon, igaz most nem akad ha bekapcsolom az anti ringing filtert. Köszi[ Szerkesztve ]
-
Cassio1987
tag
válasz
Fandango #24077 üzenetére
Megtörtént, megjavult. Elég sok scaling beállítás más lett mint volt. A táblázat alapján állítottam be, ami az összefoglalóban van, de gondolom az már elég idejemúlt és sok minden változot azóta.
Közben elkezdtem szépen visszaállítani, hogy kiderüljön mi okozza. Akkor kezd el akadozni ha az image downscalingnél bekapcsolom az anti ringing filtertt.
Köszi a helpet.
[ Szerkesztve ]
-
Cassio1987
tag
válasz
Fandango #24074 üzenetére
Igen látható, épp ezért nyomtam ctrl-j, mert láttam, hogy nem stimmel.
Pumba: Most pontosan nem emlékszem miket állítottam el a default beállításról de a fontosabb beállítások
Deinterlacing: automatically when needed: if doubt, deactivate deinterlacing.
Chroma upscale: cubic, bicubic 75 active anti ringing, image down: cubic, bicubic50/catmull rom active anti ringing, image upscale: lanzos 3 taps active anti ringing. Ezenfelül aktív a full screen exclusive mód. Smooth motion always, meg windowed módnál present several frames in advance pipa, how many ...... 8. De ha kiveszem a pipát és a backbuffer 3 default értéken van is ugyanez a jelenség áll fent.Nem tudom ezekből hirtelen melyek alap értékek de ezeken kívül tuti nem nyúltam semmihez. Ötlet?
-
Cassio1987
tag
Üdv, most vettem észre, hogy laptopnál olyan jelenségem van mphc madvr párossal, hogy ha windowed módban megy a film akkor frame droppok és presentation glitches hibákat generál minden másodpercben. Azonnal megszűnik a jelenség ha full screenbe rakom a filmet és visszatér ha kiveszem belőle. Kizárólag 1080p videókkal jelentkezik a hiba, 720p és kissebb felbontásnál nem. Processzor i7-6700hq és a benne lévő integrált vga-t használja a lejátszó. Bár mivel full screen esetében tökéletesen megy a film ezért nem hiszem, hogy ezzel van a baj
Valaki ötlet, hogy mi okozhatja? Valami beállítás?
-
Cassio1987
tag
Szia, mos beállítottam az egész mpch-t madvr-t és reclokckot egy elég hosszú leírás alapján, hogy megnézzem változik e az eredmény
Display 23.97639hz, 1 frame drop every 10.40hours
Azt hiszem így már jó lesz nem?
Igazából nem tudom a reclock pontosan mire jó csak írta a leírás azért raktam fel. Most nvidia karival megy az IGP-t lekapcsoltam. A reclock miatt lett jobb vagy mi lehetett eddig a baj?[ Szerkesztve ]
-
Cassio1987
tag
Felraktam a legújabb drivert az intel honlapról. Intel driverben kikapcsoltam amiket mondtál. Frissítés ugyanannyi maradt, a kép jobb felső sarka kockásodik, a függőleges szinkronizációnál bent van a pipa, de maga az egész jobb katt menü azon belül ki van szürkítve, hogy inaktív és nem válaszható ott semmi.
A függőleges szinkron menü nálam laptopon is inaktív teljesen.
Kis módosítás: Asztali gépen win 7 van míg laptopon win 10, nem tudom mennyiben számít.Ahogy nézem, mphc és madvr verziók tök ugyanazok, viszont a chroma upscaling és egyéb algoritmus menük másképp néznek ki win10 alatt egy kicsit. Nem lehet, hogy ott valami más?
[ Szerkesztve ]
-
Cassio1987
tag
Bocs a dupláért, a kockázást és a fakóságot megoldottam, de sajna a szinkron nem lesz jobb. Érdekesség, kipróbáltam a dolgot Asus n551 laptoppal ami szintén dual vga-s, i7-6700hq meg gtx960m. Ha jól tudom ebben intel 530 IGP van ami elvileg ugyanaz, mint az asztali gépem cpu-jában lévő. A laptoppal viszont elég pontos a szinkron, sokkal pontosabb mint asztali géppel. 23.97605 lett a végeredmény, ami csak 2.7+ óránként eredményezne frame repeatot. Ezzel ki is békülnék, csak asztali géppel kellene elérni
[ Szerkesztve ]
-
Cassio1987
tag
-
Cassio1987
tag
Sziasztok. Boldog új évet.
Kadenciahelyes lejátszással harcolok. Beállítottam mindent, ahogy kell.
A film fps száma ugye 23.976. A tv viszont 23.971hz-re áll be mikor megy a film. Ezt sikerült kiküszöbölni úgy, hogy kézzel adtam meg a vga drivernek (nvidia) hogy 23.976hz legyen pontosan a frekvencia. Többé kevésbé sikerült mert a végeredmény 23.97575 lett... De még ez a minimális eltérés is okoz kb 9 percenként 1 dropped framet. Valaki ötlet?Tv pana ds630e, gép i5-6600, 16gb ram, giga 1070. win10 64 bbit és 64 bites mphc.
Előre is köszi. -
Cassio1987
tag
Sajna a szoba elrendezés miatt nem jöhet szóba rövidebb kábel
ami miatt írtam akadozós hiba megszünt a lejátszó újratelepítésével. 24p meg érdekes, egyszer viszonylag simán megy máskor meg 3 másodpercenként megakad. Néztem közben a ctrl+j menüt, amikor sima akkor 2 3 percenként van frame drop amikor meg akadozott akkor 3 másodpercenként számolt be egyet. Ugyanannál a filmnél. Mennyi a tűrhető eldobott képkocka egy film alatt?
-
Cassio1987
tag
Na most újraraktam a legújabb mphc-t meg a legújabb madvr-t, beállítottam és úgy néz ki, hogy most nem akadozik a tv-n se 60hz-s lejátszással smooth motion mellett. 24p-nél néha néha eldob egy egy képkockát de a monitornál nem. 60hz-n 10 perc filmlejátszás után sincs eldobott képkocka. Lehet 24p azért nem tökéletes a tv-n mert silány minőségű a 10 méteres hdmi kábel? Ugyanaz a film 24p monitoron nem dobja el a képkockákat csak a tv-n.
-
Cassio1987
tag
Igen arról állítottam be. Az új monitorig nem akadt 60hz-val se. Minden ugyanaz csak a monitor kezelés lett új. Az előző dvi kábeles volt ott nem volt ilyen a monitor kezelés. Annyi történt hogy vga driver reinstall meg ez hogy leválasztgatja a monitort ha kikapcsolom. Displayport az új monitor. Windows 7 home premium van fent. Érdekes mert amikor be van kapcsolva a monitor az elsődleges kijelző és rendes kiterjesztett asztal van. Ha kikapcsolom akkor a monitor eltűnt és a tv az egyetlen kijelző.
[ Szerkesztve ]
-
Cassio1987
tag
Sziasztok, régebben már próbálkoztam 24p-s akadásmentes lejátszással számítógép és tv között, de akkor elég sokszor volt eldobott képkocka a lejátszás folyamán ezért lemondtam róla. Nemrég azomban lett egy olyan monitorom, ami szintén támogatja ezt a lejátszási formát, gondoltam összemérem a tv-vel. Az eredmény az lett, hogy monitoron tökéletes a lejátszás és nincs eldobott képkocka, de ha azonos beállításokkal ugyanazt a filmet kirakom a tv-re, ott van. A monitor displayportal van rákötve a gépre, a tv meg 10 méteres hdmi-vel. Különös még, hogy amióta az új monitor van, 60hz-s lejátszás módban is meg meg akadnak elég feltűnően a filmek a tv-n. annyi változott, hogy a vga driver újra lett rakva, de minden beállítás ugyanaz mint előtte, mégis sokkal rosszabb mint volt. Annyi a különbség, hogy ha a monitort kikapcsolom, akkor leválasztja a gép, mintha nem is létezne és csak a tv-t látja egyetlen megjelenítőnek, de nem hiszem, hogy ennek kellene okoznia ilyen hibát. Mégis mióta új monitor van és displayporton, nem dvi-n mint az előző, reinstallált vga driverrel akad a film a tv-n. (Újraraktam többször már a vga drivert és a legújabb van fent. Van valakinek ötlete mi lehet a gond?
Radeon 6870 vga, phenom ii x4 955be proci, mphc és madvr aktív smooth motionnal.
-
Cassio1987
tag
válasz
Fandango #21573 üzenetére
Nekem 6870. Lehet itt is catalyst a ludas. Volt, hogy kitettem teljes képre a filmet és elsötétült a kép és nem jött be a film csak program újraindítás után.
így is tök nehezen kukáztam össze a madvr-t a leírásból, hogy kell beállítani, a reclock teljes sötétség, hogy működik meg mi az
mondom felrakom a 14.9-et erre egyedül annak a drivernek a linkje nem működik az amd honlapján
[ Szerkesztve ]
-
Cassio1987
tag
válasz
Fandango #21571 üzenetére
Legújabb amd. 14.12-es. Az előbb valami gixer miatt volt ilyen sok a drop, hogy 3 perc alatt 3l-al nőtt. Délután néztem már filmet és akkor a film végén 30 volt az eldobott framek száma, de a 16-ról indult. Gondolom azok akkor keletkeznek amikor teljes képernyőre kerül a film és a tv átvált 24p-re. Most megint megy a film ezekkel az adatokkal de most nem dobálja csak annyit percenként egy drop mint amennyit ír előre, hogy mikor fog dobni.
De nekem is soknak tűnik az 5 percenkénti drop. Még múltkor beszéltem samsung ügyfélszolgálattal, ők annak tudták be, hogy szerintük 25hz-re van optimalizálva a panel a tv-ben
ezért nem tud rendesen 24p-t
[ Szerkesztve ]
-
Cassio1987
tag
Radeon 6870-el melyik minőség szintet kellene beállítani? Próbáltam High, mid és most low értékeket adtam meg de mindig 5 perc körülire írja a frame droppot, most megy a film és nézem a drop számláló vált e majd
na eltelt 5 pec 1-el nőtt a frame drop száma
[ Szerkesztve ]
-
Cassio1987
tag
Sziasztok, nem annyira rég próbáltam a 24p-s lejátszást mphc sync rendererrel de össze vissza akadozott, most rászántam magam és beállítottam a leírás alapján a madvr-t. Ezzel nem akadozik, de néha van frame drop. A grafikon szerint minden 6 percben következik be frame drop, és az előbb pl egyszerre 3 framet dobott el egyszerre ami látható akadáshoz vezetett. Lehet ez ellen tenni valamit?
-
Cassio1987
tag
válasz
Fandango #21312 üzenetére
Holnap ha lesz rá időm keresek egy régebbit és megnézem, friss windows, alapból ez a verzíó lett telepítve. De ahogy kijövök teljes képernyős módból és visszaáll a 60hz a tv-re azonnal abbhagyja az akadást, meg telejs képernyőn se akad 60hz módban. Csak 24p-ben. Furcsa.
[ Szerkesztve ]
-
Cassio1987
tag
válasz
Fandango #21307 üzenetére
Igen kiterjesztett. Átraktam, úgy hogy a monitoron nincs kép hanem asztal stb minden csak a tv-n van és úgy is átvált 24p-re de még jobban akadozik mint kiterjesztett módban.
Nem kell esetleg control centerben beállítani még valamit, hozzáadni vagy valami? vagy tv-n motion plus?
[ Szerkesztve ]
-
Cassio1987
tag
Hozzászólnék én is, elvégeztem minden beállítást amit kell a tv-n a control centerben meg az mphc-ben. Tökéletes volt. Ezután elkezdett érdekelni ez a 24p automatikus frekvencia szinkron stb beállítás- Kerestem korábbi hozzászólást ahol le van írva hogy kell és megcsináltam. Elindul a film, át is vált a kép és írja a tv hogy 24p de rohadtmód akadozik a film mint a kollégának is
-
Cassio1987
tag
Szia, megnéztem a linkelt samsung összefoglalót, így van naggyából beállítva. Annyi, hogy a színköz fejből most nem tudom, mire van állítva, a színtónus meg nálam normálon van. Eco stb letiltva amiket írnak.
Az mphc biztos nincs úgy beállítva mert minden beállítás gyári, csak az ac3 filtert állítottam be a leírás alapján semmi mást.
-
Cassio1987
tag
Bocsi lejárt a szerkesztési idő.
Kikapcsoltam minden AMD-s dolgot amit javasoltál. Belenéztem egy filmbe de nem tünt fel a korábbi fényerő változgatós hiba. A kép is valami eszméletlen gyönyörű lett így. Kösz a tippeket[ Szerkesztve ]
-
Cassio1987
tag
Szia, igen, Samsung f6100 de ha kiadom neki, hogy PC-hdmi a forrás akkor minden képjavító dolgot kikapcsol magától és a vga-ra és a lejátszó programra bízza ezeket. Igen AMD van. A videó menü és összes videó almenüben kapcsoljak ki mindent kivéve ezeket?
Köszi a választ.
-
Cassio1987
tag
Sziasztok, az mitől lehet, hogy Media player classiccal nézek hdmi-n tv-n filmet és időnként olyat csinál a kép, hogy 1-2 másodpercre mintha világosabb lenne a kép (mintha megnőne a fényerő) majd visszaáll az addigi szintre. A jelenség több filmben előfordul de mindig ugyanazoknál a jeleneteknél, viszont egy másik lejátszóval se jön elő.
Ha kikapcsolom a h264-et akkor ritkábban csinálja de még akkor is elő elő fordul.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mini PC
- Építő/felújító topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Fiio m15s dap hordozható zenelejátszó
- Bontatlan, iPhone 16 Pro Max 256gb, natúr titán, 3 év garanciával, eladó!
- Nintendo Switch CFW okos! 32+64GB Dual Boot OFW+CFW Tinfoil Hekate + hordozó tok + üvegfólia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával