Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
szucsinka #27262 üzenetére
Csak egy kis mérő cuccal. Amúgy felesleges, mikor minden népszerű TV-nek megmérik és felteszik a netre
Egy évjáraton belül is megegyezik egyébként a TV-k input lagjai, tehát az összes 2016-os Samsung TV-nek ugyanannyi, illetve az összes 2018-asnak is, de a 2018-asoknak természetesen kisebb. Most tartunk ott, hogy ugyanannyi a TV input lagja PC módban, mint egy PC monitoré, szóval tovább nem fog fejlődni.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
szucsinka #27260 üzenetére
"Pc módban nem enged állitani egy csomó dolgot a tv-én"
Igen, mert időbe telik míg a képet módosítja és birizgálja a TV és ez játéknál a legtöbbször nem megengedhető
Monitorokon sem tudsz sok mindent állítani, amit a videókártya kiad, azt látod és kész, pont emiatt. Egyébként a legtermészetesebb kép így érhető el, mert biztosan nincs kozmetikázás és képmódosítás. Tisztán azt látod, ami a filmen vagy a videóban benne van, amikor elkészítették őket és a TV ehhez hozzá nem ad, se nem vesz el.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
szucsinka #27243 üzenetére
Akkor a játék miatt tedd PC címkére a HDMI portot, de minden más beállítást hagyj a PC-n, ahogy most van
Próbáld meg 2.4GHz-en, tiltsd le az 5Ghz-et a routeren, hiszen ott is tudnak a WiFi-k 300Mbit/s-ot (ac helyett n-es szabvány). Router-en is frissíthetsz firmware-t ha lehetséges.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz
szucsinka #27227 üzenetére
Nézz be ebbe a topikba. Röviden, egy akár wifi analyser appal megnézed, hogy az adott 2.4, 5Ghz vonalon (neked utóbbi kell), egy csatornán hányan vagytok, kinek milyen a jelerőssége. Majd belépsz a router oldalra és ott tudsz csatornát váltani, 2.4Ghz-en kb 12-ig, az 5Ghz jóval tágasabb, már attól függően a router milyen UNII szabványokat tud. Az 5Ghz-en belül ki tudod választani, hogy 20/40/80Mhz legyen, ha közel a router válaszd a 80Mhz-et, ez ugyan nehezebben megy messzire, de jobb a sávszél. Továbbá a Plexen film lejátszás közben válaszd a TV-n az "eredeti" minőséget, így nem fog transzkódolni. Arra figyelj, hogy UPC Connect boxnál néha nem jön létre az 5Ghz kapcsolat, automatán 2.4-re rakja az eszközöket.
(#27226) bzoley Igen, nagy szenvedés volt, a Samsung TV-n nincs UHD deep color, gondolom ez LG ficsőr, ettől függetlenül sem megy a kollegának lentebb, sőt pár napja valaki egy LD OLED-en szívott a sávosodással.
TV és VGA oldalról egyaránt mindent végig vittem, PC módban jött elő a 444 chroma test képen a tiszta 444 felirat, viszont a kép sokkal részlet szegényebb volt, mint RGB alatt. Vissza lehet nézni, felraktam a drive-ba a képeket, az előbb linkeltem. A tengerparti sziklában is sokkal rosszabbak az árnyékok, vagy a felüljárós képen a fű részletei. Az RGB mód hasonlított leginkább arra, amit a TV belső playere kínál, ezen kívül Nvidiával nálam is voltak ilyen X-akták, mint szucsinkának, hogy néha fehér pöttyök, vagy elzöldülő kép.
szerk: transzkódolás csak akkor van, ha nem eredeti minőségben játszod le, vagy valamilyen hangformátum nem támogatott.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
szucsinka #27218 üzenetére
Semmit, mert neked 420 van
HDMI Ultra Deep Colort bekapcsoltad a TV-n? Olvasd el fent a téma összefoglalót, mert minden benne van.
"de a plex állandoan buferel 4k hdr-el 1080p-be semmi baj sincs"
Akkor rossz a Wifid vagy túl távol van. TV-n ellenőrizheted SpeedTest-tel, hogy hoz-e 150Mbit/s-ot, mert e szerint biztos nem.
(#27215) Srob: Nem lesz jobb
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz
szucsinka #27205 üzenetére
Én már végigzongoráztam ezt Nvidiával 1060-al. Az egyetlen épkézláb megoldás, amit MadVR fórumon is leírnak Nvidia esetében, az RGB kimenet, viszont így küldheted 23Hz-en is.
Nálam is volt a pontosodás, de csak időnként és ennél is ritkábban full zöldes kép. Egyszerűen nem tudja a megfelelő beállításokat. Csináltam egy gyors, kissé béna tesztet, mert a fotós állvány nem volt nálam, így csak telefonnal lőttem pár összehasonlító képet.
1-2 képet leszámítva Nvidiával az RBG beállítás volt a nyerő HDR esetén. Csakis így ment át a 10bit és a teljes dinamikatartomány.
Kiemelhetnék pár részletet, de maradjunk csak ott, mikor a villamos megy át a felüljárón. A bal alsó sarokban hasonlítsd össze a füvet a 444 limited az RGB full-al. Sokkal részlet gazdagabb.
Maga a beállítás is rémálom volt, napokat szenvedtem vele, mire valóban 444 ment ki a TV-re, de ennyit ért az egész, az RGB jobb volt. Viszont a legjobb tényleg a TV belső lejátszóját használni plexel vagy bármivel. 5Ghz wifin, ha nem zavarja semmi, akkor simán átmegy 80Mhz-en 2-300Mbit is.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
szucsinka #27202 üzenetére
Hát ez nagyon fura. Még akár ez is lehet a gond. Driver frissítve van?
Lehet az se mind 1 melyik HDMI port-ba dugod a TV-n. A többiek majd megírják, hogy BD/media player-es portba, vagy a PC-s portba kell, ez most hirtelen nem tudom. Illetve a bemenet címkéjét is hozzá kell állítani a TV-n.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
szucsinka #27193 üzenetére
Csak azt tudom írni, hogy HDMI kábel hiba tuti okozhat ilyet, de hogy mi minden más még az elég "széles témakör". Lehet akár a csatlakozó is. Jól be van dugva mind 2 végén? Először egy másik kábellel próbálnám meg, olyannal amit tuti olyan amit írtam.
Szerk.: Mondjuk az a YCBCR 422 /10 Bit fura nekem. 4K-ra és 60Hz-re van állítva? Mert ebben az esetben max 10bit / 420-át tudnál beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
szucsinka #27159 üzenetére
HDMI 2.0 támogatott felbontások leírásának és a TV leírásának elolvasása a HDMI Deep Colour-ról -> Áhá, szóval nincs 4K 60Hz-en RGB-vel 10bit, tehát az NVIDIA vezérlőpultban 4K 60Hz YCbCr-t kell beállítani és ezt a beállítást Alkalmazva már kiválasztható a 10bit, valamint a TV-n engedélyezni kell a HDMI Deep Colour-t
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- HP Laptop , 17,3" , R3 7320U , 512GB SSD , 8GB DDR5 , Radeon
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával