Hirdetés
- Ulefone Armor X31 Pro - vízálló, de elsüllyed
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Yettel topik
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tdd587
őstag
válasz
WonderCSabo #11914 üzenetére
íKicsit off leszek:
Arra van valami tipp, hogy egy DD True-HD hangsávval megvert remux-ot hogyan tudok átkódolni DTS-HD-ra? Ennek a magját tudnám most csak lejátszani, később viszont még jól jöhet a lossless hang. Ha ez nem megy, legalább DTS-re kódolnám át. Az Ac3 mag szerintem meg sem nyikkan AC3 filterrel, de javítsatok ki, ha tévedek.
Azért lenne pár nagy film, amiért bevállalnám a remux méretet is. Csak amíg lemegy a BD filmek ára...
Amúgy én is nézegettem az avatar-t és egy 20 gigás rippet összevetve a 45 gigás remux verzióval én sem láttam különbséget. Pedig először olyan boldog voltam, amikor sávosodott a ködös erdő felett az ég az elején... na mondom, megvagy. Aztán vettem észre, hogy a remux-ot nézem, tehát csak az LCD monitor szar.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
WonderCSabo #11914 üzenetére
VC-1 témára:
Mindkettő hasonlóan szép eredményt produkál, de a VC-1-nek van pár fájó hátránya:
- nem ingyenes a referencia enkóder
- nincs CABAC (AVLC van helyette)
- 1 P referencia lehet csak
- nincs súlyozott B keret predictionviszont cserébe kevésbé számításigényes és a képminőség mégis magas, illetve IDCT-ből nem csak 8x8 vagy 4x4 lehetséges. A megvalósítás és a forrásanyag határozza meg a kettő között a különbséget, szóval mindkettő egyaránt használható. Persze én is a H.264-et preferálom.
(#11921) nfsu17:
Nem. A gyártók enél a méretnél jóval nagyobb forrásanyagból dolgoznak és nem hasra ütnek, amikor megállapítják a végső bitrátát. Nem látok bele ebbe túl mélyen, de nem tudom elképzelni, hogy feleslegesen pazarolnak helyet._ak_:
A tv biztosan fel tudja ismerni a forrás sebességét. Ez alapvető fontosságú, nem tartom valószínűnek, hogy hibázna. Ripnél is mennie kellene, mivel a sebesség nem függ a forrás típusától. Annyi talán elképzelhető, hogy olyan eljárást választ, aminél szerinte jobb a szinkron, de ha nem látsz akadásokat és hasonlókat vagy éppen elmosódást, akkor mégis jól választ.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése