Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
- A piac legvékonyabb hajlíthatója: Oppo Find N5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Miért nincs MagSafe az iPhone 16e-ben?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Valdez #12456 üzenetére
Felirat:
Mára megfeledkezett róluk a világ, de vannak ám külön subtitle renderer filterek.
Én pl. az FFDShow subtitle renderer filterével tolom, mert amúgy is azzal dekódolok. (De az FFDSow megjelenhez intermediate filterként is, szóval elvileg használható belőle csak a subtitle render is (de vannak más hasonló filterek, amik jók erre).Erőforrászabálás:
Ha a CPU egyedül elég magára a dekódolásra, és a GPU izzad, akkor próbálj valami lazább beállítást, pl. bilinear resize, stb.
Ha nem elég a CPU a dekódoláshoz, akkor a CoreAVC támogat CUDA-t. Az Arcsoft decoder pedig elméletileg ATI Stream-et is.
(Utóbbit úgy lehet beüzemelni, hogy felraksz egy Arcsoft TMT2 trial verziót, és betallózod a kodeket MPC-HC-ben az internal filterekhez, és preferred-é teszed. - Vagy kérésre feldobhatok egy rar-t valahova a TMT3 filtereivel -> Nekem azért kellenek, mert dekódolnak DTS-HS MA-t is 24 biten).Ha valahogy össze tudod hozni a gépeden, szerintem erősen megéri, mert képminőségben agyonver mindent. (Még akkor is, ha butítasz rajta pár dolgot, mert legalább a VGA driverek képmolesztáló szarságait megkerüli.)
[ Szerkesztve ]
-
laca000
őstag
válasz
Valdez #12336 üzenetére
Azért akarom törölni,de akkor biztos nem voltam világos:
mert ha a film címe és a feliratfájl között különbség van a BD lejátszó nem ismeri fel a feliratot!
Ha ott van a ".sub" vagy ".srt" a feliratfájl után akkor az úgy nem jó neki!
Semmi köze ennek a kiterjesztéshez,nem a fájl struktúráját változtatom meg,hanem a nevét.
Előzőleg mikor ugyanez az operendszer volt fent és nem húztam újra a gépet simán ment és most nem értem miért nem...
Én nem értem,hogy te mit nem értesz ezen,valószínüleg nem találkoztál még ilyen problémával!?
Nem vagyok tök hülye sem analfabéta csak nem vagyok tisztában a WIN7 okozta fennakadásokkal.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Valdez #12336 üzenetére
Olvasd el a 2. posztját is.
Egyébként attól, hogy a win szerint ez meg az történik, még illene egy kiterjesztést eltávolítania.
Úgy is le van butítva ez is Win7-ben, csak külön kérésre mutatja a kiterjesztéseket az intézőben, nehogy szegény usert összezavarja egy kiterjesztés.bzoly: a 3650 -ben lévő UVD+ a filmek többségével megbirkózik, csak a driveres részére nincs garancia. Ergó ha veszel valamit, akkor olyan helyen vedd meg, ahol vissza tudod kérni az árát 3 napon belül, a működési hiba miatt.
[ Szerkesztve ]
-
versionen
csendes tag
válasz
Valdez #12264 üzenetére
Fogalmad nincs a hálózati átviteli sebességről.
A megabites háló ha minden tökéletesen működik 10 mb/s sebességre képes, ami HD tartalmak továbbítására alkalmatlan.
Ami alkalmas az a gigabites hálózat, itt az átviteli sebesség 100 mb/s.
A wlan pedig felejthető úgy ahogy van, szemfényvesztés ha HD tartalom továbbításról beszélünk.
10 éve használok hálózatot, 3 hónapja raktam össze egy atom 525 processzoros fájl szervert és a hálót gigabitesre fejlesztettem.
A router cisco rvs4000.
A hálókártyák a gigabyte alaplapokra integrált gigabites realtek.
UTP5 kábelezés. Ha nagyon zajos a környezet UTP6 kábel szükséges.
Ez a rendszer már alakmas a full HD 1080p filmek lejátszására hálózaton keresztül.
MPC-HC és a Potplayer is kiválóan működik hálózati lejátszóként. -
Santiagain
őstag
válasz
Valdez #12260 üzenetére
Azért írtam ezt, mert tudom, hogy a kodekek között van különönbség, de annyira még nem ástam bele magam a témába. Vagy rosszul tudom, hogy egy m2ts fájl is lehet különféleképpen kódolva?
Nem a film elejétől jelentkezik a hiba, hanem a film tetszőleges pontjain. Van, hogy 10 perc is eltelik a két esemény között, van, hogy csak pár mp. Megvizsgálva egy adott filmet újra, azt tapasztaltam, hogy kb. mindig ugyanott jön elő, de 10 esetből egyszer-kétszer nem jelentkezik.
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Valdez #12270 üzenetére
nem igazán értem, miért kéne sample? ha nálad ez nincs, vagy nem látod, akkor hiába veszek egy mintát, a jelenség nem fog nálad előugrani a semmiből?
szerintem nem a film hordozza a dolgot, hanem a lejátszás, megjelenítés.
a minta az lenne, ha itt állnál mellettem, és látnád, amit én...vagy valamit rosszul gondolok?
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Valdez #12249 üzenetére
most én hoztam fel újból a témát, itt
még 1x: lassú oldalirányú kameramozgásnál nem az egész kép ugrik nagyot időnként, mint a 24 vs 60-nál, hanem csak a függőleges élek nem mozognak folyamatosan a kameramozgással, hanem nagyon apró lemaradásokkal ugrálnak, ami valójában nem ugrálás, hanem inkább remegés. nem tudom jobban körülírni.
monitoron a méret miatt is valszeg nehezebb is észrevenni, nem tudom, nálad mekkorán nem látszik (vagy nincs), a jelenség...Santiagain
ez a topic jobban pörög, mint a prohardveres?
hiszen pont ott vagy.
valszeg az téveszt meg, hogy a testvéroldlakl fórumáról ide jutva kicsit más színű a felület. de attól még a prohardveren vagy![ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Valdez #12265 üzenetére
A ghostot tudod mi nem? Szóval olyasmi, mint a ghost, de csak az éleknél. Ahol kontraszt van. Pl. egy ház és az ég, a ház és az ég határa egy pillanatra ottmarad, a kép meg megy tovább. A Dell U2311H topikban más is tapasztalta ezt.
Thom: Tudja a megjelenítő a 24Hz-et vagy ennek egészszűmú többszörösét? Ha igen, akkor az MPC-HC teljes képernyős beálíltásánál állítsd be azt a 24fps-hez. Ha nem tudja, akkor bukta a dolog.
Mit jelent, h. riceg? Picit szaggat az egész, amikor oldalra mozog, vagy csak az élek?
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Valdez #12249 üzenetére
Majd csinálok egy samplet, ahol jól látszik nálam. Ilyen ghost szerűség. Amikor odébb megy a kép, vagy a tárgy, húzza maga után az éleket, picit vibrálva. Mellesleg annyira nem zavaró, sztem sokan észre sem veszik.
hati: A 24fps az általában 24.976 fps még pontosabban 24/1001*1000 fps szokott lenni. A 24ps anyagoknál nálam a monitor 71.928Hz-en megy, ami a 24.976 pontos 3szorosa. A lejátszás tökéletes, judder nincs, megakadás sincs, a reclock így felesleges.
-
potyi23
senior tag
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Valdez #11982 üzenetére
A nyújtás következtében a minőség egyértelműen romlik, csak ez messziről már nem vehető észre (kivéve éles szeműek). Itt a táblázat erről (forrás:www.hazi-mozi.hu):
A fenti táblázat azt mutatja, hogy adott képméretű TV készülékek maximum milyen távolságból nézve képesek visszaadni teljes részletességgel a 720 és az 1080 soros felbontású képet.Ettől függetlenül megvan a létjogosultsága az 1080p-s felbontásnak is, nem ezt akarom cáfolni. Megfelelő méretű TV, megfelelő távolság és jó szem, ezen múlik a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz
Valdez #11982 üzenetére
Az 1080p alapból több, mint kétszer annyi pixelből áll, mint a 720p, úgyhogy mindenképp jobb.
És mint ahogy más is írta, ha túl messziről nézed, kinyújtva sincs különbség a kettő közt. Például 40"-on 2,5 m-nél messzebbről az 1080p pont úgy néz ki, mint a 720p.Joshi:
Na, ez már mindjárt más. De mint ahogy írod, a tévén, mozgásban még jobb a Blu, mint bármilyen screenshot.[ Szerkesztve ]
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Valdez #11973 üzenetére
Ellenben ha 1080p-s kijelzőn nézed a 720p-s filmet rosszabb eredményt kapsz, mintha eleve 1080p-s filmet néznél.
De elvileg 2 méter felett (általában innen nézi az ember a TV-t) nem igazán vehető észre ez a minőségi romlás (mondjuk 32 v. 40" TV esetén), igaz? Persze ott van, ez tény.
-
gejala
őstag
válasz
Valdez #11973 üzenetére
"Pedig tényleg az eredeti képet linkelte, ugyanis én is megkerestem azt a jelenetet és nálam is ugyanolyan."
Akkor itt szerintem megint nem ugyanarról beszélünk. Nekem a monitoron a linkelt kép iszonyat homály, a borostájában teljesen összefolynak a szőrszálak és a bőrpórusok se látszanak rendesen. Azt mondod, hogy neked a tévén ilyen a Blu?"Csinálj a digitális fényképeződdel egy képet és nyomd össze."
Ja, úgy persze. De a tévé nem nyomja össze a teljes képernyős filmet...[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Valdez #11948 üzenetére
Tele van extrákkal, az. Baromi hosszú a film, és baromi magas bitráta van vele. Meg sztem elég sok hangsávot is rápakoltak.
iMaverick: Nem rakod be semmilyen konténerbe a filmet, csak kimuxolod a sávot. (egy .h264 fájl lesz)
(#11950) gejala : LOL, a képek fele az eredeti Blu-ray képe, és barom jól néz ki. Te nem tudod miről beszélsz. Egy DVD felbontása1/5-e a FullHD felbontásnak...
Viszont a riped minősége elég vacak, és még látom szűrőket is raktak rá...
Mellesleg kicsinyítsd le a screenshotjaimat 720p-re, ezek is sokkal élesebbnek fognak tűnni.
A másik dolog, hogy állóképekről nem szerencsés megítélni a képminőséget, de a linkelt képek mindenképp harmatgyengék.
De igen, a legjobban a minőséget pont ezeken a közeliken lehet látni. Amint látható, nincs látható romlás a Blu-rayhez képest, mozgás közben még jobban nincs....
És amint mondtam, ezek a képek az eredeti Blu-ray lemezről származnak:...
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Szóval amit most leírtál, az fail.
attesz_32: Nézd meg DXVA checkerrel.
[ Szerkesztve ]
-
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Valdez #11938 üzenetére
Jah, sajnos a DTS-HD MA is rettentően helypazarló, amint előbb írtam, de sajnos az erősítők nem ismernek jobbat.
Mellesleg az emberek nagyrésze nem rendelkezik olyan rendszerrel, amin hallható a DTS és a DTS-HD MA között a különbség. Persze azért egy drága erősítővel, drága hangfalakkal lehet hallani.
Mennyibe kerül egy Blu-ray író, és egy írható lemez?
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Valdez #11916 üzenetére
Méretben hogy változik a dolog?
Méret:
Encode: 21.79 GB , ebben audióként egy DTS 5.1 1536 Kbps van
Source: 34.4 GB, ebben audióként egy DTS-HD MA 5.1 ~3.5Mbps vanMozgás közben is teljesen éles marad a kép?
Természetesen, amint mondtam, film lejátszás közben még ennyire se látszik a különbség.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Valdez #11913 üzenetére
Hát jah. Én a H.264-et preferálom, sok filmem van, nem végtelen tárhellyel, azonos minőséget megtartva kisebb helyen tudom tárolni a filmjeimet. Egyébként ezzel a HD filmezők nagyrésze így van, legalábbis ahogy a snatched értékeket nézem.
Die Hard régi, rengeteg rajta a grain, az akciójelenetek és a sok grain miatt magas bitrátát kíván.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Valdez #11909 üzenetére
A Blu-rayek nagyobb része jön ki AVC-vel, mint VC-1el. Mivel a Blu-ray lemezen elég sok hely van, ezért a gyártók sokszor a VC-1et választják, mert gyorsabban lehet átkódolni. A beállításokkal így is rengeteg idő megy el. Másrészt ott van a lojalitás és a licenc ára...
Szted ha olyan jó lenne a VC-1, akkor a releasekek nem azt választanák a gyorsaság miatt?...
zoltanz: Hinnéd...
Mindjárt rakok x264 vs gyáris VC-1 képeket.
Egyébként héjj, én elég régóta foglalkozom ezzel, szóval tudom mit beszélek.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Valdez #11897 üzenetére
Nos, kérdezz meg bárkit aki picit is ért hozzá itt a fórumban a H.264 hatékonyságáról. Mindjárt mutatok 1080p screenshotokat árulkodó jelek nélkül...
_ak_: Elvileg csak ennyit kell beállítani, de ha a TV 50Hz-en megy az nem jó. Persze, lehet, h. a TV csak interpolálni tud 50Hz-re.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Valdez #11893 üzenetére
Ez nem igaz, legalábbis csúsztatás.
Na szted melyik az encode és melyik a source? Az AVC a veszteségmenteshez nagyon közeli tömörítést tud elérni, szinte nem is látható különbséggel, jóval alacsonyabb bitráta mellett.
Egyébként természetesen persze, h. jó, hiszen jelenleg annál a BD-bél nincs jobb minőségű Inception sehol.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Valdez #11889 üzenetére
Nagyon sokat keresgéltem googlben, de sehol nem kaptam arra választ, hogy melyik a jobb kodek az VC-1 vagy az AVC?
De igen, erre is.
Advent: Igen, ha hibás a memória az is okozhat ilyet.
A DXVA lejátszás esetén is kell a memóriába írni, de amint írtad, sokkal kevesebbet mint szoftveres lejátszás esetén.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Valdez #11882 üzenetére
Egy frászt, a H.264 (AVC) sokkal hatékonyabb, több mindent is tud.
Most találtam neten az Eredet ci'mű filmet -1080p.BluRay.REMUX.VC1- és ez az első sztem amit VC-1-ben szedtem le a többi eddi'g AVC volt sztem és azért merült fel bennem a kérdés, mert az érdekelne, hogy most valyon megéri-e várni, hogy legyen AVC kódolással a jobb képminőség miatt vagy sem.
Hajjaj. Amit találtál az a Blu-ray forrás, az eredeti lemez videósávja. Annál jobb minőség semmiképpen nem lesz, hacsak ki nem hozzák a Blu-rayt újból, jobb minőségben.
Persze át lehet kódolni úgy x264-el, h. megtartsa a minőséget és sokkal kevesebb helyet foglaljon. Én helypazarlásnak tartom a Blu-rayt vagy annak remuxát tárolni.
[ Szerkesztve ]
-
Moric
aktív tag
válasz
Valdez #11847 üzenetére
60p sosem lesz általános azt nem merném kijelenteni. Most egyenlőre megy a pixel háború. Mikor már a felbontással nem lehet eladni a képernyőket utána jön a képfrissítés.
A 3d miatt már most kell a 60i. Vannak nekem legalább 5 éves 'kísérleti' felvételeim 60p-vel. USA, Japán HD-ben jóval előttünk jár.
Nagy filmeket is egyre kevésbé forgatnak celluloidra, ott is digitális kamerák kezdenek hódítani. Itthon szerintem már nem is készítenek celluloidra filmet. -
WonderCSabo
félisten
válasz
Valdez #11739 üzenetére
Sajna nekem így is el szokta érni. Ezért EVR Syncet használok, azzal a film alatt kb. 10x szinkronizál egyet, de azt se leeht észrrevenni. Sztem az a baj, h. a monitor nem tudja konstans ezen tartani, hanem pár 0,010Hz-et időnként a frekvencia alá és fölé ugrik.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Valdez #11560 üzenetére
Nekem is bejön a sharpen complex 2. Sokszor használom, de nem mindig kell szerencsére.
"50Hz és 25 FPS - a videó beszaggat, még a windowst is kifagyasztja, de a piros vonal végig vízszintes..."
DXVA használatával és nélküle is? HD, SD mindegy? Driverre tippelnék első sorban, ha így van, mert az a pirosból látszik, hogy maga a VGA rendben van, a codec-ről mondjuk nincs infó, de a monitorozása ezek szerint helyes.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Valdez #11560 üzenetére
tömörítetlen bd filmek esetén
Huhh, neked van 500GB-os blu-ray lemezed?
A Blu-ray-en lévő film is tömörített, természetesen, a minősége azért lehet jobb, mert sokkal nagyobb bitrátát használnak. De linkeltem már jó pár képet ide a topikba, az ügyes enkóderek akár negyedakkora bitrátával is elérik u.a. képminőséget a releasekben.
stevve: Ehhez mit szólsz, amit előbb írtam?:
50Hz és 25 FPS - a videó beszaggat, még a windowst is kifagyasztja, de a piros vonal végig vízszintes...
Más: Nem tudjátok mi lett band kollégával?
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Valdez #11329 üzenetére
Hát igen, nem tudom mi a kripli van. Esetleg megnézed milyen Nálad az EV Sync?
Használj Syncvideo to display-t, frequency adjustment legyen 0.0012, target sync offset 10.5, a control limits 2.
Meg a Present at nearest Vsnyncet is lecsekkolhatnád. Köszi!
(#11331) Valdez : Ezt nem tudtam. Án utoljára egy 3 db m2ts-est néztem, ott semmi se működött...
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Valdez #11311 üzenetére
Jó lenne, de ilyen finoman nem tudod beállítani a monitor frekvenciáját.
Nyomj egy Ctrl+J-t a film lejátszása közben. Ha nem végig vízszintes egyenes a piros vonal, akkor bizony nem folyamataos a lejátszás, max Te láttad annak.
Itt minden le van írva.
szaszapi: Az As is álláson nem kéne felkevernie, nem tom mi a baja, én nem használom.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Valdez #11164 üzenetére
Olvastam egy darabig, mire rájöttem, hogy mi az a kakaliszt... Lol.
A 10.10-es Catalyst release noteséből:
Video accleration for WMV HD® video content
- This release of AMD Catalyst provides video acceleration support for WMV HD®
(Microsoft video codec) under Windows 7
- Compatible with the ATI Radeon™ HD 5000 Series of productsTehát ha jól értem, 5xyz szériás kari kell hozzá és Win7.
-
telya
aktív tag
válasz
Valdez #11164 üzenetére
amikor felraktam a legujabb drivert, mintha rakott volna fel valami ilyesmit is (fent van amugy az is), de nem lett tole semmivel jobb. egyebkent meg alapbol is vinnie kene, mivel a VC-1 resze a BD szabvanynak, amit mindenkepp tamogatnia kellene.
itt egy pelda amugy amit nem gyorsit: [link]
(linkelhetnek barmilyen vc-1 kodekes videot amugy kb, egyiket sem gyorsitja..)[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Valdez #10997 üzenetére
Nem tudom, hogy Vista-e, én nem a release notes-ot néztem, hanem az nV oldalát. Nem vagyok benne biztos, hogy visszafelé bekerül, inkább előre, a 460-tól kezdődően talán. Nem ismerem a hangchipeket az nV kártyákon sajnos.
nV oldalon most került bele,
ATI-nálAMD-nél a HD5000 sorozattal, Intelnél pedig a Core ix processzorokkal.[ Szerkesztve ]
-
Zozzant
addikt
válasz
Valdez #10273 üzenetére
Miért ne lehetne, virtualdubmod is jó erre, de vannak még demux progik bőven.
-
válasz
Valdez #10127 üzenetére
Mindegy, melyik kártya, de:
- legalább 512 MB GDDR3 legyen rajta (GDDR2 is elmegy, de erősen ajánlott a GDDR3). ez fontos, mert egy-egy komplexebb kódolás, magasabb bitráta bizony 350 MB fölött is elfoglalhat és itt a 256 MB-os kártyák szaggatást produkálnak.- A 16 SP sok képjavítóhoz a minimális követelmény, ezt érdemes figyelembe venni. A ROP-ok száma is jó, ha 8 fölött van.
- ha érdekes a hang HDMI-n, akkor olyan VGA kell, amin van saját hangchip. Ez nV oldalon nem egyértelmű, de általánosságban a G92-től felfelé (GF9xxx és az újabb háromjegyűek) megfelelnek.
- ugyan nem VGA és most pont nem is áll fenn, de legalább 2 GHz-es processzor menjen mellette, több magos, és legyen legalább 2 GB RAM (DDR2 legalább) és Win 7. Így olyan konfig érhető el, amiben HD filmezéshez (max. 1080p-ig) semmiképp nem lesz szűk keresztmetszet egyik komponens sem (ha biztosra akarunk menni).
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
Valdez #10127 üzenetére
Inkább egy passzív Gainward G210, én hallottam már a Giga ventis kártyáját,de egy borzalom hang tekintetében. Másodsorban felesleges a hűtés egy ilyen kártyára, mivel ez a legkisebb, legkevesebbet fogyasztó GPU a piacon. A venti csak egy plusz problémaforrás.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Nintendo Switch CFW okos! 32+64GB Dual Boot OFW+CFW Tinfoil Hekate + hordozó tok + üvegfólia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PHILIPS Series 5500 LatteGo EP5549/70 - ÚJ, BONTATLAN!