-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
Adott egy szűk egyéves, háromtálcás Electrolux mosogatógép. A középső, pohártartó tálca irtó nehezen jár. Mivel lehetne tartósan megkenni, hogy a tiszta evőeszközökre se ragadjon kenőanyag?
Köszönöm! -
Veron
addikt
Van egy 1,5 éves Electrolux ENN2812COW beépített hűtöm. Néhány hete arra lettem figyelmes, hogy random időközönként kong 1-2-3-at. Hasonló hangot hallatt, mintha valaki oldalról belerúgna egy kisebbet.
Mitől lehet ilyen hangja és hogyan tudnám csendessé tenni? -
Veron
addikt
Adott egy beépíthető Electrolux mikro. Az ajtaja sima bepattanós, gombbal nyitható.
Sokszor, működés közben, az ajtaja kezd rezonálni és ilyen traktor hangja van. Főleg hosszabb, 2-3 perc működés esetén csinálja.
Hogyan lehetne ezt orvosolni? Kösz! -
Veron
addikt
Oké, senkit nem szeretnék meggyőzni, mindeki úgy áll hozzá a vírushoz, ahogy neki tetszik. Peace.
Viszont a mosógép már kézzel pörgetve is fémes, csikorgó hangot hallat. [felvétel]
Ha jól tudom ezekre 1 év gari van, ami lejárt (egy éve vettük, fél éve van használatban), de ha beregisztrálom, akkor meghosszabbítható a garanciaidő. Regeljem be és egy nap múlva jelentsem be, hogy elromlott?
Hogy megy ez Electroluxéknál? -
Veron
addikt
válasz
PrometheusX #62755 üzenetére
Köszi.
Fél évig nem volt baja, 1 hete meg nyekereg. Laikusként, amit tudtam megnéztem, de semmi triviálist nem találtam. Lehet be kellene jelenteni, csak COVID miatt nem akarunk beengedni most szerelőt. Vajon lehet így használni?
Electrolux amúgy. -
Veron
addikt
miért csinálja azt a féléves Electrolux mosógép, hogy ütemes nyekergő hangot hallat mosás közben? Mintha kb. fordulatonként egyszer csinálná.
Itt egy felvétel róla. [link]
köszi! -
Veron
addikt
válasz
RetepNyaraB #62102 üzenetére
Oké, kösz.
Akkor egy villanyász kell, aki a bekötést megnézi, mert én sem értek hozzá.
Más vélemény esetleg? -
Veron
addikt
válasz
RetepNyaraB #62098 üzenetére
Ebben az esetben mindkét oldalt lassan melegítene, nem?
Nem sokat tudok a bekötéséről, nem voltam ott, egy "főzőlap" automatát látok.
A lábasok egyébként megfelelően indukcióra, igen. -
Veron
addikt
Adott egy Electrolux EIV634 indukciós főzőlap.
A leírás szerint a bal oldali két zóna nagyobb teljesítményű, mint kettő jobb oldalt. Ennek ellenére egy lábas víz felforrása percekkel hosszabb idő ott, pedig az ajánlott méretintervallumon belüli az edény (14-21 cm).
Hovatovább bal oldalon olyan, mintha két fokozata lenne a zónának, a "kifut a víz a francba" és az "alig történik valami". A lapot kb. fél éve használjuk.
Mi lehet a probléma? -
Veron
addikt
válasz
n@p@lm #51550 üzenetére
neked is kösz, megkönnyíted a vergődést.
egy teljesen beépíthető mosogatógéppel találkoztam eddig. ott ha épp nem volt teljesen bezárva az ajtaja, akkor min. 20 cm-re elállt az ajtaja. a mi beépíthetősünknél kilátszanak a kezelőszervek, azt akár résnyire is nyitva lehet hagyni.
ez a teljesen beépíthető megoldások sajátja, hogy ennyire elállnak nyitott állapotban vagy ez csak típusspecifikus dolog? -
Veron
addikt
válasz
Csabroncka #51540 üzenetére
Köszönöm.
Az Elux az Electroluxot jelenti? Úgy is ajánlott, hogy arra meg az AEGre jellemzően kevesebb a gari (1 v 2 év), mint Gorenjere pl?
Az elszívó picit más tészta, ott is ajánlottak az említett márkák, vagy inkább Cata, Teka, Faber a jó??
-
Veron
addikt
válasz
Csabroncka #51532 üzenetére
És mi pontosan a német vonal?
Aeg német de már svédekhez tartozik, Electrolux svéd, Whirpool amerikai, Gorenje szlovén ha jól tudom. Bosch nyilván fritz, LG, Samsung pedig dél-koreai. -
Veron
addikt
köszi mindenkinek.
nem feltétlen kell minden egy márkából, de a sütő-főzőlap-mikro egymás mellett vannak, azok jöhetnek egy helyről. ahogy a mosó- és szárítógép is.
azt nem mondtam, de a konyhában szinte minden beépített lesz (hűtő, mosogató, sütő, mikro, főzőlap).az elmúlt órákban Electrolux-AEG-Whirpool vonalon mozogtam. hanyagoljam ezt?
-
Veron
addikt
Tanácsot kérnék és nyilván hülye kérdés lesz, de fogalmam sincs merre induljak el.
Szeretnénk 0-ról berendezni a házunk és nem tudjuk milyen márkákban gondolkozzunk háztartási gépek terén. Az biztos, hogy nem Miele kategória a mienk, ez alatt kellene megbízható megoldás.
Amire szükségünk van: mosó-, szárító-, mosogató-, hűtőgép, sütő, mikro, indukcióós főzőlap, elszívó.Mik az ajánlott márkák ár/érték arány tekintetében egy teljesen normál, egyelőre kétfős háztartásnak? Apósom AEG-et ajánlotta a gépek nagy részéhez, hűtőhöz Bosch, LG, Samsung triót, az elszívó meg teljesen talány.
Jó lenne, ha a mosogató, sütő, főzőlap, mikro egy márkából érkezne, ahogyan a mosógép és szárító is.Lehet erre a meglehetősen általános kérdésre normális választ adni egyáltalán?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest