Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kepe1977

csendes tag

Továbbra is a hűtőgép vásárláson gondolkozom. A jelenlegi hűtő 116 literes electrolux ami kb 5 éves. Semmi baja, csupán szeretnék egy nagyobbat venni. Csak kényelmi szempontok miatt. Már kiszámoltam és beszéltünk is róla, hogy ha csak a pénzügyi részét nézem, nem éri meg B vagy A energia kategóriásat venni, mivel sokkal többe jön ki.
    Ha a fogyasztás különbséget kiszámolom akkor is.
    Ami bosszant, hogy alapból a hűtő gyártók csak a minimum törvény által előírt szavatosságot adják, ami 2/3 év. Egyedül a Liebherr olyan, hogy 10 év garanciával lehet venni.
    Találtam a neten egy felmérést, ott egy amerikai újság kérdezte meg az olvasóit mennyire probléma a hűtőgépeikkel márkára lebontva.
    Az lg teljesített a legjobban 50%-nak semmi problémája nem volt, majd jött a samsung és a whirlpool. 40%-al.
    Viszont az lg ügyfélszolgálata kint nagyon rossz és akinek elromlik, az soha többé nem akar lg-t a bejegyzések szerint .
    Nyilván egy amerikai felmérés az eu-s viszonyokra nem húzható rá.

Nekem nem tetszik, hogy ezek a gyártók a drága hűtőikre is csak 3 év garanciát adnak, ebből nekem az jön le, hogy a statisztikáik szerint 3 év után elromlik egy része.

Láttam hogy lehet vásárolni plusz még 5 évre kiegészítő garanciát hozzá egyes webes cégeknél. Viszont akkor már egy ilyen gép ára lg, samsung, Bosch akár ha a biztosítást hozzáadom annyiba jön ki mint egy liebherr kb és arra 10 évet adnak.
    És ez a plusz 5 év nekem azt jelenti, hogy a tapasztalataik szerint max 8 évig bírja 1 hűtő.

Tud esetleg valaki statiszták márka szerint melyik mennyire romlik el stb?

Bizonyos szintig egyébként nem fog érdekelni az ár, olyat akar venni ami minőségi és hosszú ideig jó még akkor is ha ár/érték arányban nem az a legolcsóbb

Új hozzászólás Aktív témák