- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narxis
nagyúr
Üdv.
DeLonghi Magnifica S ECAM 20 vagy 22 asszem kávéfőzőnél olyan problémám van, hogy a zacctartót már telinek jelzi 3-4 eszpresszó lefőzése után. Korábban sokkal tovább bírta, néha kicsit megrázom a zacctartót és visszatolom akkor már nem is jelzi telinek. Félig sincs a zacctartó ilyenkor. Mi alapján érzékeli, hogy mennyi van benne? Meg lehet azt tisztítani mert esetleg csak koszos? Budapesten van a szerviz és nagyon nincs kedvem oda elküldeni futárral.
-
Narxis
nagyúr
Üdv.
Vízszűrű topikhoz visszatérve kiderült, hogy olyan modell a DeLonghi kávéfőzőm ami a Scanpart vízszűrő dobozán fel van tüntetve mégse tudom használni mert a teteje nem kerek így nem tudom rátenni a víztartály tetejét. Nem csak ez a modell ilyen hanem többnek is ilyen a víztartálya. Kérdésem akkor, hogy hogy árulhat egy cég ilyet mikor világos, hogy nem jók a dobozon feltüntetett adatok? Már nincs meg a blokkja úgyhogy nem viszem vissza media marktba a vízszűrő patront de szerintem soha többé nem veszek olyan kávéfőzőt ami 30 ezer Ft-nál drágább. Azért mert őrölni tud meg tud hosszú kávét(amit nem iszok) meg eszpresszót(amiből meg mindig duplát iszok) egyszerűen nem látom értelmét.
Ez a scanpart cég meg szinte elérhetetlen, találtam egy fapados külföldi honlapot de nem tudom, hogy biztos övék-e, a hazai forgalmazónak meg van 1 db telefonszáma. Lehet azt megcsöngetem de kizárt, hogy bármi jóra számíthatok tőlük.
Ennek kerek teteje van de az alja nem olyan: Link
Csak azért írtam le, hogy más tanuljon a káromból, egyrészt már úgy tűnik a dobozon feltüntetett adatoknak se lehet hinni, legalábbis vízszűrők esetén, másrészt egy csomó extra költséggel jár egy drága kávéfőző. Nem tudom miben jobb a 15ezer Ft-os Szarvasi Kávéfőző márkánál. Ha finomabbat is főz annyival nem, hogy a 70ezer Ft-os különbséget megérje és akkor hol van még a vízszűrő(akár vízkancsóba veszem akár a kávéfőzőbe) amit 50 literenként vagy 2-3 havonta cserélni kell.
-
Narxis
nagyúr
Eszembe jutott a korábbi problémámra egy olyan megoldás, hogy mi lenne ha kicserélném a DeLonghi Magnifica S ECAM 20-as kávéfőzöm víztartályát erre: Link
Az a baj, hogy nem írnak méretet így csak ránézésre tűnik olyannak mint a mostani és nincs teteje ha jól látom. Mert ha kicserélném akkor a sokkal olcsóbb Scanpart vízszűrők is talán jók lennének. Vagy ez felejtős? Ha ez hülyeség akkor marad a kancsós vízszűrő.
-
Narxis
nagyúr
válasz
Csabroncka #17953 üzenetére
Nincs olyan scanpart ami jó az enyémhez, eleve kereknek kell lennie a tetejének mert különben nem tudom rátenni a víztartály tetejét mert abban van egy kerek foglalat az alján ami gondolom kimozdulás ellen véd bár szerintem tök feleslegesen. Az alja jónak néz ki, bele is megy a foglalatba de máshogy néz ki mint a gyári és amikor próbáltam kávét főzni vele akkor errort dobott a gép, villogott minden rajta. Tehát sehogy nem jó hiába írják a dobozon, hogy DeLonghi készülékekhez, az enyémhez pont nem jó. Más meg nincs sajnos. Még amazonon is kerestem hátha..
-
Narxis
nagyúr
Kaptam hozzá egy szűrőt gyárilag meg vízkötlenítő folyadékot amit a tartályba kell önteni amikor jelez a gép, hogy ideje lefuttatni a vízkötlenítést és magától megcsinálja, nekem csak egy nagy edényt kell alá tolni. Ezzel a folyadékkal nincs is baj mert 4-5 hónapos a készülék és még nem jelezte, hogy kellene pedig be van állítva a víz keménysége ami alapján gondolom tudja, hogy mikor kell jeleznie.
Ez a kancsós ötlet nagyon jó, utána fogok járni. Köszönöm mindenkinek.
-
Narxis
nagyúr
Üdv!
Nem tom ide vagy a kávé topikba való-e a problémám de itt kezdem aztán majd átmegyek kávé topikba ha nem ide való.
Van egy DeLonghi Magnifica S ECAM 20.11-es kávéfőzöm. Van egy víztartálya amiben vízszűrőt kell tenni. Na most ez a víz szűrő rohadt drága ha előírás szerint 2 havonta cserélem. Egyrészt a DeLonghi gyári vízszűrőt csak néhány webshop-ba kapni, 1-2 helyen láttam 3500Ft-ért + kiszállítás meg láttam 5ezer Ft + kiszállításért is.
Találtam egy ilyet media markt-ba: Link
6300Ft-ért kettőt kapok, tök jó a gond az, hogy pont az én 20.11-es modellemmel nem kompatibilis, a magnifica s 21-es és 22-es modelljével meg igen.
Áttúrtam a netet sehol nem találtam az én 20-as modellemhez olcsó vízszűrőt. Kérdésem az, hogy ti tudtok-e? Vagy ha nem akkor lehet-e vízszűrő nélkül használni? Azt megtudom nézni, hogy lefőz-e kávét ha kiveszem belőle de hosszabb távú hatásra gondoltam. Maga a gépbe be van állítva a vízkeménység, adtak hozzá egy teszt csíkot amin 4 fokozat volt és 2-est mutatott miután csapvízbe mártottam. Villogni fog a gép ha a gyári vízkőoldó folyadékkal át kell majd mosatni de vízszűrő nélkül nem tom, hogy addig nem megy-e tönkre vagy ilyesmi. Ha tudtam volna, hogy 2 havonta 3-5 ezer forintos vízszűrőt kell cserélgetnem meg se veszem ezt a gépet. Röhej.
-
Narxis
nagyúr
Üdv!
Topikkereséssel már láttam, hogy valaki kérdezett erről és ti a Saeco-t ajánlottátok de abban nem találtam olyat ami ennyit tud kb. ezen az áron.
Mindenképp kell kávéőrlés, kávéerősség és latte, cappuccino készítés funkció, youtube-on láttam működés közben és jónak tűnik. Létezik ennél olcsóbb ami ennyit is tud vagy megbízhatóbb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged