- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9000
senior tag
válasz
Bélabácsi #87068 üzenetére
Gyakorlati tapasztalatom szerint nagyon túl van ez gondolva! Nekem konkrétan hat éves a Bosch szárítógépem. A ruháknál dupla szöszgyűjtő van, a gép aljában pedig egy szivacsszűrő is van. Nagyon hasonló ahhoz, ami ezen a videón van bemutatva. Közvetlenül a szivacs mögé be kell tenni egy vékony szűrőpapírt, ami az apró port felfogja, ami egyébként a szivacson még átmegy. A szivacsot havonta ki kell mosni, a papírt pedig ugyanekkor fizikailag portalanítani kell. Félévente elég cserélni.
6 év átlagos használat után is makulátlanul tiszta az összes lamella! Olyan, mint az új!
Láttam én is videókat olyan gépekről, aminek a hőcserélőjében rengeteg szösz felgyűlt és emiatt használhatatlanul elkoszosodott. Undorító, az igaz. De aki vigyáz a gépére, rendszeresen tisztítja, nem működteti szűrők nélkül, annak 20 év alatt se lesz olyan koszos, hogy az már gondot okozzon. A gép meg sajnos amúgyis sokkal hamarabb elromlik. . . 20 évet már nem fog hibamentesen működni.
Én már ennek a hatnak is örülök. -
Gömbike
senior tag
válasz
Bélabácsi #87059 üzenetére
Nos, nekem már 8 éves elmúlt az Elux [link] szárítógépem.
Nincs előtte szivacs, vagy + szűrő, ahogy a gyárból kijött, úgy dolgozik.
Persze, szoktam porszívózni a hőcserélőt, évente 1-2 alkalommal. Köszöni szépen, jól van.
Számomra ez a dupla szűrő, vagy + szivacs egy kicsit túlgondoltnak tűnik.
Biztos jó, hogy ha tesznek elé az userek/mérnökök ilyen + dolgokat, mert ha szétszedetném a gépet, belülről biztos nagyon kulás lenne.
De ezek nélkül is elmennek éveket.
-
válasz
Bélabácsi #86912 üzenetére
Sziasztok!
Rákérdeztem az AEG Ügyfélszolgálaton, a napokban lejárt az a promóció, amelynek keretében 5 év gyártói garanciával volt lehetőség vásárolni az AEG/Electrolux webshopban. Így maradt a kiterjesztett garancia vásárlása, viszont akkor így pl. egy szárítógép esetében fel lehet tornászni a garanciát 3+3=6 évre.
-
kepe1977
csendes tag
válasz
Bélabácsi #86912 üzenetére
Szia Bélabácsi!
Ezt kiterjesztett garanciát egy biztosító nyújtja nem a márkaszerviz. A biztosító kijelöl egy szerelő céget és az kimegy és megcsinálja ha úgy ítélik meg.
A te döntésed hogy kötsz-e ilyet plusz pénzért.
Sokat olvasgattam ilyen kiterjesztett garancia biztosításról, valaki megveszi valaki nem.
Egy olyan hátránya van, hogyha tényleg lesz hiba akkor csak az adott szerelő cég járhat el akit a biztosító kijelöl. Tehát majd várni kell rájuk nekik az lesz az érdekük, hogy a lehető legkisebb költséggel letudják. Lehet hogy nem a legjobb szerelőt küldik.
Olvastam olyanról, hogy valakinek 1 hónapig csinálták a hűtőjét.
Én nem fogok ilyen biztosítást venni tuti.Én úgy látom, hogy az a kérdés vállalod -e azt a kockázatot, hogy 5 éven belül mondjuk úgy tönkre megy hogy újat kell venni, vagy nem?
Eddig én soha nem kötöttem semmilyen elektronikus eszközre kiegészítő biztosítást.
Inkább mindig utána olvasok, elolvasom a kiválasztott készülék értékeléseit.
Ez eddig bevált nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Medence topik
- Hegesztés topic
- Microsoft Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged