- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
BBéci
legenda
Valaki segítsen!!!
Miért nem tudok ide és az Index fórumba belépni mobiltelefonról, Opera Mini böngészóvel??? Évekig működött, 2 napja hibás/érvénytelen név/jelszó hibaüzenetet kapok.
Máshová sikerül, csak az említett két helyre nem. -
-
BBéci
legenda
válasz
szeker #11402 üzenetére
Ha nem hiszel a többieknek, ne kérdezz és ne írj többet, pláne olyan katasztrofális helyesírással, mint eddig!!!
A JVC-d nem közép, hanem legalsó kategóriás, ezt jobb, ha tudomásul veszed! Soha, semmilyen 5.1 szettel nem fog szépen szólni. Mellesleg a JVC már nem gyárt receivereket, talán volt rá okuk.
20 éves Videoton dobozokon nem értékelhető a hangzás. Az MNC-t meg inkább ne is említsd, mert űbergagyi! -
BBéci
legenda
válasz
hattorihanzo #11397 üzenetére
Azért megnéznék, (vagy inkább kihagynám) egy olyan házimozit, ahol a vászon fölé helyezik el a centersugárzót. Lenne vagy másfél méterrel magasabban, mint a frontok. Bravó!
Mikor van 1,2 méter magasan a néző, hallgató füle??? Ha hokedlin ül, kanapé esetében gyakorlatilag soha.
Miért ne lehetne valamivel közelebb a center, mint a frontok? Kitalálták már az időkésleltetést és a hangszint beállításokat. -
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #11370 üzenetére
A Streamaudiónál meghallgathatod a NAD erősítőket ezekkel a dobozokkal: Dali Ikon 6, Polk Audio RTi A7, Monitor Audio RX 6, és még néhány másikkal, amit Ők javasolnak.
Természetesen még jónéhány remek hangdobozpár belefér a megadott keretbe, de első körben hallgasd meg ezeket.
Egy gyártó, sorban egymást követő (pl. NAD T743-753) készülékei hangzásban csak kismértékben, de azért hallhatóan térnek el egymástól. Össze kell hasonlítani őket és eldönteni, megéri-e a drágább a plusz kiadást. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #11394 üzenetére
A THX ajánlás minimum 60 centivel magasabb elhelyezést ír, nyilván a magassugárzót mérve. Ha 30-40 centivel mögötted vannak az is jó, akár előre is lehet billenteni a dobozokat, akkor pontosan feléd sugároznak. Viszont egymástól való távolságnak rettentően kicsi a 160 centi, ami azt jeleti, hogy a füleidtől kábé 75-re helyezkednek el. Nem inkább a hallgatói pozíciótól vannak 160-ra?
-
BBéci
legenda
válasz
Vidala #11380 üzenetére
A mai házimozi erősítőkhöz hozzá tartozik a kép-téma is, tele vannak videó be és kimenetekkel, ezért nem lenne szerencsés csak a hangra szorítkozni. Én cseppet sem osztom az aggodalmadat.
Az első hozzászólás elolvasására többeket kellene buzdítani, mint tévés topikba irányítani, jó példa erre a plazmatévés topik. -
BBéci
legenda
válasz
hétalvó #11339 üzenetére
Nem csak dual HDMI kimenetes lejátszóval lehet tesztelni, egy éve nem is léteztek olyanok, mégis születtek kábeltesztek. 3 éve és 10 éve is.
Dabadab azt írta, hogy ki kell tömöríteni a HD hangformátumokat, amit tapasztalatom szerint el lehet végezni gyatrán és hibátlanul is. Bár én dekódolásnak nevezem, ahogy a szaksajtóban szokás.
-
BBéci
legenda
válasz
vtechun #11316 üzenetére
"Röviden, ha átmegy a digitális jel sértetlenül az egyik és a másik kábelen is, akkor ki merem jelenteni, mindenféle hallgatózás nélkül, hogy nincs különbség az eredményben sem."
Ezt nyilván többtucatnyi kábel alapos tesztelése után jelented ki.
Hallani valóban nehezebb a különbségeket, látni viszont nem kunszt, gyakorlatlan szemmel is egyértelmű eltéréseket lehet felfedezni. Nem drámaiak és nem egetrengetőek, de szignifikánsak.
-
BBéci
legenda
válasz
vtechun #11255 üzenetére
"én már a digitális kábelek közti különbségben sem hiszek.."
Ember, ez nem hit kérdése!
Baromi érdekes, még senki nem érvelt azzal, hogy összehasonlított néhány különböző kategóriájú (digitális) kábelt, és nem hallotta, látta a különbséget. Folyton ellenérvekkel és hittel jöttök, gyakorlati tapasztalat nulla. Aki viszont elmeséli, hogy mit látott, hallott, azt lehurrogjátok. -
BBéci
legenda
válasz
dabadab #11256 üzenetére
"Elobb-utobb ki kell tomoriteni, a kerdes csak az, hogy ezt az erosito vagy a lejatszo teszi-e, teljesen mindegy."
Abban az esetben mindegy, ha a műveletet egyforma színvonalon végzik. Ha van rá lehetőség, ki kell próbálni.
Lehúzásról szó sincs, mert a kábeleket letét ellenében haza lehet vinni kipróbálásra. Ha nem tetszik, visszaviszed és gazdagabb lettél egy tapasztalattal. Igazi balfék, aki meghallgatás nélkül vesz drága hifis, házimozis készülékeket, tartozékokat.
-
BBéci
legenda
válasz
hattorihanzo #11254 üzenetére
Nem kell védened dabadabot, ugyanis egy szóval nem állítottam, hogy az aranyozott végű [link] optikai kábelnek van bármi előnye. Sosem próbáltam, nem is láttam előben olyat, tehát nincs véleményem róla.
-
BBéci
legenda
válasz
dabadab #11250 üzenetére
A BD lemezken mindhárom veszteségmentes HD formátumot- LPCM, Dolby TrueHD, DTS MasterAudio - használják, általában csak az egyiket. Nem hinném, hogy hibát követ el az a felhasználó, aki átalakítás nélkül szeretné azt hallgatni, ami a lemezen van.
Nos ehhez kell az 1.3-as HDMI.Ha neked lenne egy kábelboltod, miket árulnál?
-
BBéci
legenda
válasz
Neurotic16 #11176 üzenetére
Ha olvasgattál a topikban, észrevehetted, hogy ár és szobaméret megjelölése nélkül neház ajánlani bármit.
Én mégis megteszem
Lexicon RV5 rádióerősítő
Revel Performa hangdobozszettel.
A Házimozi Stúdióban meg tudod hallgatni a rendszert. -
BBéci
legenda
válasz
hétalvó #11085 üzenetére
Nem szoktam kevertetni a hangnormákat, szerintem értelmetlen és minőségrontó.
Viszont azt a HDMI kábelt, aminek 10 métere 2000 forint, azt bottal sem piszkálnám meg.(#11082) Jasonchan
A felsoroltak közül a Yamaha 667-re szavazok, de nagy hangminőségbeli ugrást ne várj a cserétől.
-
BBéci
legenda
válasz
tony70 #11046 üzenetére
Létezik bejáratási metódus a hangdobozokra, de nem feltétlenül szükséges vacakolni vele. Használd, hallgasd, de az első 50 órában kerüld a kétharmadnál nagyobb hangerőt!
A 2,5 mm2-es kábelek megfelelő vastagságúak, árban a méterenként 5-600 Ft körüliekből válogass. Pontos típust nincs értelme ajánlani. -
BBéci
legenda
válasz
defiant9 #11029 üzenetére
"Szerintem a hangszóró min. 10x fontosabb komponens az erősítőnél ami 10000x fontosabb komponens mint a hangfalkábel ami 1000000x fontosabb komponens mint a digitális kábel (hétköznapi normál használatot feltételezve)."
Ez a megjegyzésed egyértelműen mutatja, hogy abszolút technicista alapon közelíted a hifit a hangzást, tapasztalatod, hozzáértésed egyenlő a nullával.
Egyesek szerint a jelforrás a legfontosabb komponens, mert ami nincs, illetve ami rossz, azt később a láncban semmi nem pótolja, nem hozza helyre.
Ez elfogadható, hajlok én is erre, de mégis inkább az alkotóelemek egyenrangúságának pártján vagyok.
Rengeteg különféle kábelt próbáltam és hasonlítgattam egymáshoz, elképesztően nagy hangminőségbeli különbségek vannak köztük. A vastagság számít legkevésbé.
Legutóbb ezeket tesztelgettem:Van den Hul Supernova
Wireworld Gold Eclipse -
BBéci
legenda
válasz
pussymano #11010 üzenetére
Mit jelent, a mien szó??? A magyar nyelvben nem létezik, egy szótárban sem találtam.
Az erősítőd belépő osztályú, abszolút alapmodell, mint mindegyik hármassal kezdődő a Yamaha palettáján. Persze ettől még jó kis készülék, megéri az árát. Hozzáillő hangdobozokkal tisztességes mozihangzást lehet vele összehozni.
-
BBéci
legenda
Ne haragudj, de a Jamo garanciális szervizének tulajdonosa, mellesleg kedves barátom a következőt mondta: a Studio 170 még tüzelőnek sem jó, mert gyorsan elég.
Nem csak manapság, soha az életben nem számított jónak.A Denon AVR-1911 magasan veri a többi felsorolt erősítőt, ha teheted, azt válaszd!
Olvass vissza párszáz hozzászólást, találni fogsz sok ajánlott hangdobozmárkát, típust! -
BBéci
legenda
válasz
Barett 50cal #11000 üzenetére
Ne viccelj! 10000 forintért 3 tálca dobozos sört lehet kapni, nem erősítőt. Legfeljebb olyat, ami csak levélnehezéknek használható.
-
BBéci
legenda
Ezt írtad: "Sajnos polcra nem tudom tenni őket."
Az előző nem elsősorban neked szólt, hanem mindenkinek, aki a polcsugárzó szót használja. Az angol bookshelf fordítása, kábé annyi értelme van, mintha a loudspeakert hangszóró helyett hangosanbeszélőnek emlegetnénk.
Polcra befőttet, könyvet kell tenni! Ha csak a háttérsugárzóim hangzását vizsgálom, nem vagyok elégedett hogy ilyenre terveztem a nappalimat, pontosabban a könyvespolcomat.
Azért létezik olyan polc, ami megfelelő szilárdsággal, merevséggel rendelkezik és az arra tüskékre, vagy spéci alátétre helyezett dobozoknak lehet jó hangjuk. -
BBéci
legenda
Javaslom, töröljétek ki a szótáratokból a polcsugárzó elnevezést, mert megtévesztő. A magyar szaknyelv állványos dobozoknak nevezi ezeket, mert arra helyezve szólnak normálisan. Amióta nappalimban elkészült az u alakú, plafonig érő könyvespolc, Pro-ject állványról arra kerültek a háttérsugárzók, Sajnos nem tett jót a hangjuknak. Viszont a sztereó zenehallgatás magyságrenddel nagyobb élményt nyújt, megszűnt a visszhang.
-
BBéci
legenda
A Yamaha RX-V2600 egy szuperjó gép a maga kategóriájában, de olyan messze van a high-endtől, mint Makó Jeruzsálemtől. RX-V4600-as volt nálam, teszteltem, írtam róla, az sem high-end. Mellesleg a súlya 18 kg, aminél a 2600 hangyányival könnyebb.
Minek neveznéd, hová sorolnád az RX-Z11-est??? Na, az súrolja a "felső véglet" alját, de messze van az igazán komoly gépektől, a valódi high-endtől.
Éppen most írok cikket a NAD T-785-ről, az sem high-end. A héten érkezik hozzám egy Arcam AVR500, ami szintén legfeljebb audiofilnek nevezhető, de maradjunk a felső kategória besorolásnál.
Az Onkyo 608 visszalépés lenne, gyorsan verd ki a fejedből!
Inkább dekóderes, 7.1 analóg kimenetes lejátszót köss a Yamahához, például Dune Prime 3.0-át! -
BBéci
legenda
válasz
hétalvó #10942 üzenetére
"ha nincs sub csatorna kimenet az erositon akkor az aktiv melynyomokat altalaban be lehet kotni a hangszoro kimenetekre is"
Ez már nem passzív, a kérdés nem erre vonatkozott. Igazából a passzív kifejezés egyáltalán nem is illik ide, azt szubládákra lehet alkalmazni.
Szerintem ne foglalkozzunk házimozi erősítő topikban olyan készülékekkel, amiknek nincs szubkimenete! Főleg akkor ne, ha a kérdező sem említett ilyet.FLAC és tömörítés ügyben osztom az álláspontodat. Azzal együtt, hogy cirka 35 giga FLAC és ape zeném van.
-
BBéci
legenda
válasz
vtechun #10914 üzenetére
Ránézésre kicsinek, gyengének tűnik.
Amióta a Velodyne SPL1200 Ultrát használom, elképesztő mértékben javult az összhangzás.
80-ig lehet tekerni (digitális kijelzője van) 30 és 40 között bőven elég hangnyomást ad.
Saját Yamahámat sem szoktam fél állásnál feljebb tekerni. -
BBéci
legenda
válasz
dabadab #10910 üzenetére
Az a lényeg, hogy "high speed" képes legyen a kábel, mert "standard speed" madzaggal rémesen vacak a 3D. Megjegyzem, a 6 méteres és annál hosszabb HDMI kábelek csak elvétve képesek nagysebességre, bár egyes gyártók azt állítják a termékükről.
A nálam lévő Panasonic BD-játszó két HDMI kimenettel rendelkezik, kiválóan alkalmas kábelek tesztelésére. Csak a tévén kell váltogatni az AV bemeneteket, rögtön látható a különbség.
-
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #10898 üzenetére
Az 1.3 tökéletesen alkalmas a HD hangok továbbítására. Ettől függetlenül, létezik olyan erősítő (Onkyo 307) ami 1.3-as, mégsem kezeli a HD hangformátumokat, mert spórolás miatt kihagyták belőle ezt a képességet.
"Tényleg? Akkor minek az 1.4-es? 3D támogatás?"
Ezt komolyan kérdezed??? Gondold végig, rájössz a válaszra! -
BBéci
legenda
válasz
ricsik #10867 üzenetére
A falat inkább bontani szokták, nem vágni, kivéve a betonpanelt.
Az alsó határfrekvencia csökkentésével, például szubszonikus szűrővel segítünk a hangszóróknak, hogy a számukra lesugározhatatlan tartományt nem engedjük rájuk, de házimoziban nem erről van szó. A kisméretű, szatelit dobozoknál lehet ilyesmiről beszélni, de egy komoly THX rendszerben, ahol a frontok és a center is hatalmas, le tudnának menni akár 25 hertzig, ott nem lehet szó védelemről. Viszont a szabvány 80 hertzes vágást ír elő az összes csatorna - kivéve LFE - számára.
A térhangzás kialakítása a legfontosabb szempont, ki kell kísérletezni, milyen beállítások hozzák a legjobb eredményt. -
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #10856 üzenetére
Ha nem konvertálna a tévé (vagy bármi más) akkor az 1920x1080-as panel szélein kihasználatlan sávok maradnának, a képernyő közepén helyezkedne el az 1280x720-as kép.
Jónak számít, ha igaz. Ez tekinthető általánosan elfogadott és használt adatnak.
Egy Mark Levinson erősítőnél 0,5 dB-re vagy még kisebbre adják meg a frekvenciamenetet. -
BBéci
legenda
válasz
ricsik #10851 üzenetére
Ha sztereó erősítőhöz kötnéd a dobozokat, amikben nincs frekvenciaváltó, szerinted mi történne? Semmi különös, végeznék a dolgukat, nem megy szét bennük semmi.
Házimozi esetében sem a hangszórók védelme miatt lehet vágásokat alkalmazni.
Jó lesz a centerre és a hátterekre a 90 Hz is, bár nem árultad el, melyik típust vetted surroundnak?(#10852) Vidala
Itthon kipróbáltam minen lehetséges beállítást, a nesokára érkező ARCAM AVR500-zal szintén végigzongorázom majd a lehetőségeket. Nálam az összes csatorna large állásban van, a szub vagy beállítja magát, vagy 40-50 között vágom. -
-
BBéci
legenda
válasz
tibismart #10843 üzenetére
Igyekszem objektív szempontok alapján minősíteni, az a dolgom. Persze némi szubjektivitás becsúszhat, de az nyilvánvaló, hogy a fekete területeken, sötét jeleneteknél sokkal több apró részletet mutatnak a plazmák, mint az LCD-k. A színviláguk közelebb áll a valóságoshoz.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #10832 üzenetére
"Centernél szvsz nem a mélyek a legfontosabbak, hiszen jellemzően ez a beszéd és énekhangokat adja le, itt a szép magasak fontosabbak, de ez a center még viszonylag nagy méretű is."
A beszéd és énekhangok reprodukálásában a középtartomány dominál, nem a magas. Kivéve amikor a magas C-t énekli valaki.
Kár volt eladni a Rotelt! -
BBéci
legenda
válasz
balu333 #10792 üzenetére
Frontnak RTi A3, háttérnek A5??? Talán fordítva kellene!
Aztán a centert mi alapján választottad? A CS nem passzol az RTi-khez, már a membránok anyaga miatt sem.
Az RTi A sorozatot ismerem, az A3-tól az A9-ig van velük személyes tapasztalatom. Egy Denon AVR-1611 tudása nincs arányban a hangdobozokéval, de még a 1911-é sem.
Alsó hangon a 2310 lenne megfelelő, annál szerényebb képességű erősítőt vétek lenne hozzájuk kötni. Egyelőre maradjon a Panasonic. -
BBéci
legenda
válasz
Rederik #10769 üzenetére
Rosszul gondolod, méghozzá kétszeresen.
Egyrészt a hangdobozoknak nincs teljesítményük, mivel passzív alkotóelemei a rendszernek. Másrészt a nagyobb dobozok szélesebb frekvencia-átvitelűek, főként mélytartományban és dinamikában jobbak, mint kisebb testvéreik. A helyedben ragaszkodnék a 90-eshez.
Kábelt nem szeretnék ajánlani, ahol megveszed a készülékeket- például Streamaudio - többfélét kipróbálhatsz. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #10768 üzenetére
Evidens a HD kezelési képeség. Bárhonnan nézem, akinek fontos a zene minősége és a HD hang is, NAD-ot érdemes vennie. Az Arcamok zenélnek még hasonló minőségben, analóg kimenetes lejátszóval szuper párost alkothatnak. Használtan néha megdöbbentően olcsón hozzá lehet jutni.
-
BBéci
legenda
válasz
Rederik #10762 üzenetére
Természetesen, minden esetben elsőként hangminőséget vizsgálok, a teljesítmény csak ez után következhet.
Szélső értékeidet nézve egy feleannyiba kerülő házimozi erősítő rémesen karcsú az adott hangdobozpárhoz, jelen esetben a KEF IQ90-hez. Azt szoktam javasolni, hogy a teljes 5.1 hangdobozszet árának felét célszerű erősítőre költeni. Amennyiben fontosabb a zene, mint a film, még jelentősebb az erősítő hangminősége, tehát jobban zsebbe kell nyúlni. 300000 forint alatt csak a NAD-ok képesek igényes zenei hangot kiadni magukból. Nem csak szerintem.
Úgy tűnik, Te valóban igényes rendszert szeretnél összeállítani, ebben tudok segíteni, nem a tiéd lesz az első, de nem is a tizedik, amit megtervezek.
Barátom tegnap 740000 forintot hagyott a Streamaudiónál, NAD BD-játszó és erősítő, MJ állványos dobozszett képezik a csomagot, a hozzájuk szükséges kábelekkel. Saját füleim alapján, hosszas próbálgatás után válogattuk össze a cuccot. Zenére az olcsóbb Onkyók (de a négyszámjegyűek sem), vagy Denonok a fasorban sincsenek a NAD-okhoz képest.
A teljesítmény szóba sem került. -
BBéci
legenda
válasz
Rederik #10753 üzenetére
Számomra nagyon szimpatikus, a zene/film arányod és a hangdobozokat illetően is jó irányban keresgélsz. Viszont a KEF IQ90-esekhez olyan kevés lenne a Denon 1911, de a 2310 is, mint erdőtűzhöz a vizipisztoly. Legalább egy NAD T755 illene hozzájuk, azzal már lehet jazzt hallgatni. Múlt héten teszteltem egy 747-est, az is klassz.
Nálam 2 hónapja - sajnos ideiglenesen - zárt szub váltotta régi jól bevált reflexládámat. Ha tehetném, sosem cserélném vissza! A kinézett MJ remek darab, viszont a méretét és a teljesítményét kicsinek gondolom az IQ90-esekhez. Zenéhez semmiképp nem kapcsolnám be, elegendő mélyük van a KEF-eknek, melyek hangminőségüket illetően nincsenek messze az audiofil kategóriától, ezért hozzájuk illő kábelt válassz.
A Dalinál szerintem jobbak az IQ90-esek. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
hétalvó #10742 üzenetére
Az általad ajánlott dugó nem valami jó, nekem ilyenek vannak a háttérsugárzók madzagjainak végén. Ingyen adtak egy marékkal, amikor rengeteg összehasonlító tesztet végeztem, szükségem volt rájuk. gondoltam felhasználom. Egy idő után kicsúszik az erősítőből és a benne lévő csavarok hajlamosak a kilazulásra. Pár hónapja feltűnt, hogy a jobb hátsó doboz ne úgy szól, ahogy kellene. Az előbb leírt hiba volt az oka.
A frontokhoz és a centerhez ehhez hasonló banánokat erősítettem. Az enyémeken réz, ami a képen fekete műanyag. Együtt adták a Kimber 8TC-vel. -
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #10740 üzenetére
Nem kötelező ugyanolyan kábeleket használni a hátterekhez, mint az első háromhoz, de ajánlott.
A kettős kábelezésről az általános vélekedés a következő: nem hoz olyan javulást a megduplázás, mintha kétszer annyiba kerülő egy szál madzagot használnál. Pénzben ugyanott vagy.
Szerintem ez logikus is, nem csak ténykérdés. -
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #10736 üzenetére
Az árak összefüggéseiról délután írtam.
Az elméletileg ideális kábel egyáltalán, a legkisebb mértékben sem változtat a hangzáson. Erre a méterenként többszázezres madzagok sem képesek. Valamennyire mindegyik színezi, alakítgatja a hangzást. Ennek mértéke az árral arányosan csökken, sajnos nem lineárisan. -
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #10724 üzenetére
"Hangfal kábel végére villás sarut vagy banándugót vagy inkább érdemes szüzen hagyni, összesodorva?"
Komoly rendszerekben sosem találkoztam "szűzen hagyott" kábelvégekkel. A felsorolásodból kimaradt a Z dugó, ami a kedvencem. Nem véletlenül árulják az igazán minőségi kábeleket "szerelve".
[link]
Egy db jobbfajta banándugó legalább 1500 Ft, KáCsáéknál találsz néhány fajtát. Ők vállalják a saruzást, Z-dugó felszerelését is.
Kábelekre a készülékek (lejátszó, erősítő, hangdobozok, a tévét nem számítjuk bele) árának 15-20 %-át érdemes elkölteni. Házimozinál ez 15-20 méter hangszórókábelt jelent, aztán 3-5 m RCA a szubládához, plusz a digitális koax és 1-2 db HDMI, esetleg egy optikai a tévé és az erősítő közé. -
BBéci
legenda
A hangkártyákhoz nem igazán értek, de a leírásban olvasható, hogy van S/P-DIF kimenete. Ez leegyszerűsítve egy digitális hangkimenet, ami lehet optikai és koaxiális. A modern házimozi erósítők mindkettőt képesek fogadni, a hozzávaló kábel szinte bárhol beszerezhető.
Milyenek azok a creatív hangszórók? Van valami közük a házimozihoz?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest