Keresés

Aktív témák

• O_L_I

őstag

válasz Vikthor #5824 üzenetére

1708-am volt. Szép volt a hangja csak kicsit erőtlen.

• daniel7

csendes tag

válasz Vikthor #5822 üzenetére

Nem tudom ki beszélt le a Yamaháról de állítólag mozira az egyik legjobb erősítő.

• Thuglife

senior tag

válasz Vikthor #5585 üzenetére

Sztem nem járnál rosszul ezzel az erősítővel, ez azért komolyabb mint a Yamaha 363-as...

• Winzsolt

aktív tag

válasz Vikthor #5576 üzenetére

Énis Onkyo-ra szavazok!!! mindenevő és nagyon jo:)
    nekem 505-ös van, de sok különbseg nem lehet.
    pio-t nem ajanlom. ez ilyen szemelyes csalodas benne.
    yamahabol viszont nagyobb erősítő kéne ezeknek a hangfalaknak.
    szerintem
    szerk: használtan legutobb ismerősöm vett 605ös onkyo-t 70ezerért. nézz körül szerintem ilyen téren is, mert egy ekkora erősítő már méltó párja lenne a hangfalaidnak.

• Thuglife

senior tag

válasz Vikthor #5578 üzenetére

Én Onkyo tx-sr 506 -ot vettem Mission Mv 5.0val... Szerintem ebben az árban (69900Ft) nagyon jó kis erősítő és van feketében is:))

De nézelődj a netdepo.hu-n , ott nagy a választék...

• Thuglife

senior tag

válasz Vikthor #5576 üzenetére

Nem értem ha ilyen jó minőségű, és felsőosztályú hangszóróid vannak akkor miért egy alapkategóriás erősítővel hajtod meg... Helyedben inkább egy jobb H/K vagy NAD erősítőt vennék ha lenne rá keret... Egyébként ha csak e két erősítő közül választhatsz, akkor inkább yamaha mert azt sokan dícsérik, de mint mondtam, alapkategóriás és ár/érték arányban a legjobb.

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz Vikthor #522 üzenetére

Személy szerint nem kedvelem az ilyen egybe-mindent rendszereket, mert túlságosan is röghözkötött (egyszerű példa, a HTS 560 esetén az erősítő ha jól látom a mélynyomóban kapott helyett, innentől kezdve ha később például elégedtlen leszel a mélynyomóval, és vennél egy nagyobbat, akkor azt nem teheted meg, lévén akkor a hangfalakat mi hajtja meg?).

Az ilyen ''egybeminden'' szetteknél a hangfalak minősége sem túl meggyőző általában. Szóval szerintem jobban jársz, ha külön veszel egy DVD/Divx lejátszót (vagy építesz egy HTPC-t, esetleg a számítógépedtől elvezetsz egy kábelt a TV-hez és egyet az erősítőhöz, és a gépről játszod le a DVD-ket, rippeket, stb.) és külön egy erősítőt meg hozzá hangfalakat. Vannak előre összeálított szettek (pl. itt: [link], vagy itt a Yamaha HTIB-106 / -206, Onkyo - HT-S590 / -S690: [link]).

De természetesen külön is vehetsz erősítőt és hozzá hangfalakat, itt egy kicsit már több dolgod lesz (erősítő kiválasztása, hangfalak kiválasztása, a hangfalkábelek, stb.). Egy 5.1-es erősítő olyan 50-60e Ft, hozzá egy valamire való 5.0-ás hangfalszett (pl. egy Wharfedale Diamond 9 AV1) olyan 100e Ft körüli árért már kapható (szerintem most járunk kb. 2x annyinál, mint amennyit eredetileg valószinüleg szántál rá ^^), és ehhez ha most nem is, később vehetsz egy mélynyomót (~25e Ft-től lehet számolni). Hidd el, hogy egy ilyen szett messze jobban fog szólni, mint egy ''egybeminden'' szett műanyag hangfalai.

Az ''oszlopos'' hangfal alatt gondolom azt érted, mint ahogy a Pioneer HTS 560 első hangfalai is kinéznek. Nos személy szerint nem vagyok az ilyen hangfalak híve, nagyon szépek meg dizájnosak, de miután az MM-ben meghalgattam párat, csaknem sikoltozva menekültem el. Arra tényleg jó, hogy egy családapuka otthon szépen kiszedi a dobozból, összedugdossa a kábeleket, lerakja a szoba négy sarkába a hangfalakat, és utána elégedett hátradölve kap végülis egy olcsó (de nem túl igényes) 5.1-es hangzást.

Ha a kérdés az álló hangfalakra (mint pl. ez: [link]) és a polchangfalakra (pl.: [link]) vonatkozik, akkor a válasz az, hogy a polchangfalak nevüknek megfelelően vagy polcra, falitartóra, szekrényra, asztalra, stb. vagy álványra szerelve használatosak, az álló hangszórók pedig ugye állnak. ^^

A polchangszóró előnye az, hogy jobban elhelyezhető, kevésebb helyett foglal (kisebb szobában ez nem egy hátrány). Ugyanakkor az álló hangszóró masszívabb, és ha jól van megépítve, akkor stabilabban áll. Hangszóróknál elég fontos, hogy a hangfal stabilan álljon, és rezonáljon be, ne pattogjon az asztalon v. földön állva, stb. Ezért ahogy a blöffben Borisz is megmondta, a súly egy fontos szempont, ami nehéz az jó (ez természetesen erősen sarkított persze, de nem tudtam kihagyni ^^). Egyes álló hangfalaknál egyenesen homokkal fel lehet tölteni az alsó részét, hogy minél stabilabb legyen.

Drótnélküli hangfal: Na ez egy olyan dolog, ami elvileg nem lenne hülyeség, mégsem az igazi. A Sonynak van infravörös drótnélküli rendszere, azt nem ismerem (lehet, hogy jó). A Samsung és Logitech (Z-5450) ilyen rendszere viszont nagyon kétélű fegyver. Ugyanazon a 2.4Ghz-es frekin működik, mint a Wi-fi hálózatok, drótnélküli egerek és billentyűzetek, stb. Tök jó dolog a Logi Z-5450 is, csak éppen annyira leterheli ezt a bizonyos frekit, hogy egy drót nélküli Logi MX-610-es egeret nem lehet rendesen használni a működése közben. Jó poén mi? Ahogy olvastam egy-két fórumban, a Samsung drótnélküli rendszere hasonló problémákkal küzd.

Hol érdemes vásárolni? Szerintem nézz körül a ''szokásos'' webárverseny helyeken, olcsobbat.hu, arukereso.hu, stb. Én a saját házimozi rendszeremet az AVPlanet-től rendeltem, semmi gond nem volt vele, futár hozta, kp.-val fizetve, és kész. Egy ismerős a sajátját a Netdepo-tól rendelt, neki sem volt semmi problémája.

Azonban ha házimozi rendszert akarsz építeni, egy dolgot a lelkedre kötnék: vedd a fáradtságot, és látogass el egy-két műszaki boltba (MM, Elektroworld, stb.), hifi boltba, és halgass meg egy-két rendszert, erősítőt, hangfalat. A döntőbíró a saját füled legyen!

Aktív témák

Hirdetés