- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Andro_HUN #19796 üzenetére
Igy már valóban az. Sajnos nemigen ismerek szervizest.Pesti sem vagyok.De szerintem fordulj az A.I.D.A Audióhoz. Mivel garis kell legyen(eleve idei gyártmány) hátha ők gyorsabbak.
Szervizük:
Totel Bt.
1132 Budapest, Visegrádi u. 39.
Telefon: (06-1) 330-7011
E-mail: info@totel.hu
Garijegyed vidd magaddal! -
törölt tag
válasz
Andro_HUN #19791 üzenetére
.Tehát: rákötötted a frontot a center helyére és u.olyan gyengén szólt a front. És a center a front helyén jól szól? Ha a centerkimenetre kötött front rosszul szól,akkor vezeték csere(megcseréled a center vezetéket az egyik frontéval) után is ezt tette?
Tehát a következöket próbálgasd: center és front hangszóró csere és mindkettő üzem, Azután center vezeték csere és mindkettő üzem. Ha 1:frtont mindenütt jól szól akkor centerhengszóró, 2 Ha a front a center oldalán gyenge és vezeték csre után megjavol akkor vezeték, És ha a centerbe kötött front vezetékcsere után se lesz jó,akkor gyanakodj erősitőre.A konfigurációk természetesen helyesen bekötve értelmezhetők. -
törölt tag
Oké:
1:nem lehet bőviteni,és ha rá akarsz még pl médiajátszót könti,már nem lehet.
2:ha elromlik valami,-nekem 3 ismerösnél előfördult- dobhatod ki az egészet vagy jelentősen leszűkül a felhasználási körük,pl olvasófej vagy 1 hangfal megadja magát.
3.Hangzásuk messze nem éri el a külön receiveres modellekét.
4: messze nem HD-képesek,vagy ha igen (léteznek BD-játszós modellek) akkor gyengébb a hangvisszaadásuk.Hiába képesek felmenni mondjuk 50 kHz-ig,a leadó felületük kissebb így nem megfelelő dinamikával tudják csak reprodukálni. -
törölt tag
-
törölt tag
"Megpróbáltam azt is, hogy felcserélem az spdif kábel ereit, hátha rosszul csatlakoztattam, de nem jó!"
Na így főleg nem kapnál hangot. De van S/PDIF kimeneted? Azt oké ha bekötöd a HM erősitőre,lenne DD és DTS.,kivéve HD-ra,arrra tényleg HDMI kell.. Milyen erősitőre kötnéd? -
törölt tag
válasz
xtremetuning #19769 üzenetére
Én is megtenném,de melóhely bezárt 3-ig.Addig szünet.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #19764 üzenetére
Én idénre végeztem,igaz,24 Hrs volt az utsó müszak... Tülem 4-ig minden jó!
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #19754 üzenetére
Holnap fogja.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #19745 üzenetére
És jutalomként ott a harmadik lehetőség.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #19737 üzenetére
Én is absztinens vagyok. Müsoranyag lenne ,csak új készülék árát kell összegyülteni.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #19733 üzenetére
és persze győzd sörrrel meg müsoranyaggal..
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #19731 üzenetére
1 hétig max.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #19729 üzenetére
Muszáj,sokat pihentem...
-
törölt tag
válasz
OddMan #19602 üzenetére
Általában a második változat az ajánlott. 80 Hz az alap,azt irja a THX ajánlás is, Kissebbeknél ajánlott magasabbra venni(de ez nálad nem játszik) nagyobbaknál esetleg le lehet menni kb 50-60 ig, ezt hallgatással lehet megmondani.De 80 Hz az egészséges,mert az erősitők legtöbbje ettől lefelé már tényleg "erőlködnek" és a hangfalak is csak nagyon alacsony impedanciával képesek ekkora frekvenciákat leadni. Magyarul,nem kell kihasználni ezt a 35 Hz-es határt.
-
törölt tag
válasz
Vidala #19593 üzenetére
Szerintem is tökéletesen kifejezted a lényeget. A százalékarányok valóban olyanok hogy nagyjábol pariban vannak de ez nem azt jelenti hogy csak az a jó vagy hogy mindjárt a legelső teszem fel 300 ezres erősitőhöz a 30 ezres kábelt megvenni és slussz,ezzel letudva a fejlesztés...
-
törölt tag
válasz
Hopkins_001 #19500 üzenetére
Én Yamahámon (1300RDS) van speaker setup, ott manual setup és ott SWF:yes/no és ott van a hangfalméret is front,sur ra small,large külön.
-
törölt tag
válasz
clarlet167 #19454 üzenetére
Márpedig ha Dune és H/K közé legalább jó minőségű kábel kell például ez.
Keresd Kimi2 hozzászólásait. Kb 1 hónapja lehetett róla,kép is volt. Hármasfonással kell összekötni. -
törölt tag
Akkor teszteld le a hangkártyád (valoban nincs digitális bemenetje,a 6 ch input az analóg). Ha nem szólnak a hátsók,próbaképpp dugd a frontcsatlekozóba. Ha ott szólnak,az erősitő,ha nem ,a hangkártya vagy a beállitásai a bibisek.Engedélyezni kell valahol az 5.1 kimenetet a hangkártyádon.
-
törölt tag
válasz
lszacsuri #19215 üzenetére
"Itt néhányan egyre keményebb cuccokat toltok srácok, ami nem gond, csak visszásnak érzem egy picit.
Nem úgy kellene tanácsot adni a népnek, hogy rögtön azon a szinten tolja magába az anyagot, ahol ti jártok"
Erre három válaszom van.Egyiket se vedd bántásnak,csak a véleményemet tükrözik:
1: senkinek semi köze hozzá,hogy ki mennyit költ/költhet. Itt mindenki amire be tud ruházni arra a rendszerre kap tanácsot.Ha épp egy tápkábel dob rajta akkor azt,ha elég neki jobb hangfalkészlet akkor azt.Ha belépőre telik akkor nyilván nem ajánlunk neki általad javasolt "paksig kábelcserét" mert semmi előnyét nem látná.
2.: itt még senkit nem engedtünk el tanács nélkül,ha tudtuk a választ,alig van megválaszolatlan kérdés,akár 50 ezer,akár 5 milliót áldoz a rendszerére, Senkinek nem ajánlottunk neki meg nem fizethető dolgot,pl Onkyo HT-S helyett NR5000-est.Nyilván más követelmények vannak a két rendszer között akusztikailag.természetesen felajánljuk neki a jobb rendszerre a tanácsot ha tapasztalatunk azt mondatja hogy lehet abból az összegből jobbat kihozni,de senkit úgymond nem fosztunk ki.És mindenki olyan szinten kapott tanácsot amit megengedhet magának.Feltéve ha jelezte a ráforditható maximumot..
3. És mi abban a rossz ha valakinek azt ajánljuk,tegye jobbá épülő vagy meglévő rendszerét?Ő jár vele jól!Tapasztalatokat osztunk meg,nem árulunk zsákbamacskát.Mindeki kipróbálhatja,reprodukálhatja az itt tapasztaltakat,leírtakat,nincs bennük semmi misztikum.
És rajtad kivűl senki nem panaszkodott a hozzáállásunkra.Ezt akár a magam,akár minden segitő szándékú forumozó kollektíva nevében irhatom.
Szerintem.
Ha nincs más vélemény,részemről off. -
törölt tag
válasz
xtremetuning #19151 üzenetére
Az ilyet majd ignoráljuk.Vagy jelentjük közösen moderátornak,vagy KTTechnek.
Nekem ezek a gondolatok még csak eszembe se jutottak és nem is te lennél az 1. ilyen.Más forumozók sem panaszkodhatnak vannak másoknak is irigylésre méltó rendszereik de senki se kapott érte "leminősítést".
Osztja az észt... na aki ezt irja rólad vagy bárkiről azt magára fogom hagyni a problémájával,rágódjion rajta egyedül (tudom,nekem nehéz megállnom de aki eztmegteszi,annak én is megteszem). -
törölt tag
válasz
xtremetuning #19144 üzenetére
Én csak gratulálni tudok hozzá!Az ízlésed dicsérendő!
Bécit ne bántsd érte! Szövegből látszik hogy privi akart lenni! Én is elnézést kérek a kíváncsiságomért! Nekem Yamaha 1300RDS van Proson régifajta hangfalakkal. De érdekel a felsőbb kategória is.Cserére érett mindegyik.Onkyo vagy H/K Pioneer esetleg NAD(tehát max felső-középkategória) még elérhető számomra.Nem hiszem hogy közeljövőben összejön.Főleg hogy ennél feljebb lépjek.És azt meg végképp nem hinném hogy valaha Focal tulaj leszek.tehát nincs irigységre okom..Se senki más értelmes fórumozónak.Inkább annak örülök/ünk ha tanácsot adsz vagy tapasztalataid megosztod de még annak is ha kérdezel vagy kérsz tanácsot: magyarul csatlakozol a fórumhoz és ezt kérlek ne haraggal tedd!
Az értékéről pedig annyit hogy ez értékálló, és ezt az összeget költhetted volna rosszabb helyre is. De senkinek semmi köze hozzá! Én itt annak is örülök ha valaki pl. egy belépőszettben találja meg a boldogságát,számítását. -
törölt tag
válasz
xtremetuning #19110 üzenetére
Nem ugy ismerem. -
törölt tag
válasz
xtremetuning #19103 üzenetére
Milyen cuccaid vannak?
-
törölt tag
válasz
Hopkins_001 #19074 üzenetére
Milyen áron adjál ezeket??
Nagyobb Magnat esetleg. -
törölt tag
válasz
psycroptic #19047 üzenetére
Nem sajna. Nincs mit,hisz nem tudtam segiteni. DD és DTS viszont tökéletesen müködni fog.
-
törölt tag
válasz
psycroptic #19045 üzenetére
Ennek nincs 5.1-es bemenete.Csak a naracssárga koaxiál..Azon megy a DTS és DD. HD-t ez nem fogad analógon. Sajna jól látod.
-
törölt tag
válasz
psycroptic #19036 üzenetére
Segitett,de sajnos csak sztereó van. Sárga koaxon kell. De azon megy a DTS és a DD is.
-
törölt tag
válasz
psycroptic #19033 üzenetére
Pc-n Jack dugók szoktak lenni. Jack-2RCA vezeték kell hozzá..Linkelj be a Sonyd hátuljáról egy közeli képet,nem baj ha be vannak dugdosva a bemenetek. csak látszanak. Mivel ezt a Sonyt nem ismerem.(Alul a kép feltöltése részén megtehetted.)A neten nem találtam képet róla. Akkor meg tudom mondani,lehet-e rá vagy nem.
-
törölt tag
válasz
Gál István #19030 üzenetére
Igen,átmegy.Tehát: BD-játszó-->HDMI__>erősitő-->HDMI-->TV.
Optikai elfelejtve. -
törölt tag
válasz
psycroptic #19028 üzenetére
6 db RCA piros-fehér Sr-Sl,C,Sw,S,L felirattal.A képen éppen be vannak dugaszolva de ugyanilyenek szabadon látszanak.. -
törölt tag
válasz
psycroptic #19025 üzenetére
Elég a sárga RCA és az optikai is,de csak a Dolby digital és a sima DTS 5.1-től DTS ES-ig mennek a hangok,azokra tökéletes mindkettő:az optikai és az RCA is.De a DD+,a TrueHD és a DTS HD formátumok nem mennek át rajtuk.Csak a Core (Dolby és DTS 5.1) kerül kikódolásra rajtuk. Esetleg analóg összekötés lehet a megoldás a HD hangokra,amennyiben van 6/8 analóg bemenete az erősitődnek.
Lényeg: DTS-re és Dolby digitalra elegendő,amennyiben erre a DTS5.1-re+ a DTS ES Diszkrét és Mátrixra és nem a DTS HD Master Audiora és High Resilution-re gondoltál. -
törölt tag
válasz
Gál István #19021 üzenetére
HDMI-n mennek a HD hangok,így az mehetne az erősitődbe.Optikain csak a nem-HD DD és DTS hangok mennek. A Piodra csak a optikat kell/tudod kötni,mivel emlékezetem szerint nincs 567.1 analóg bemenete.Ha mégis van akkor 6/8 db RCA szükséges
Igy HDMI-->tévébe és optikai-->erősítőbe.
Analógnál egyértelmű.
Közben Thuglife válaszolt. -
törölt tag
válasz
Termi16 #19007 üzenetére
Akkor éri meg jobbb hangkártya,ha sztereó erősitőt teszel rá. Onkyo 508 árához keveset hozzzátéve már nagyon jó,szinte tökéletes sztereó erősitőt lehet kapni. Ahhoz érné meg jobb hangkártya véleményem szerint,mert a Burr&Brown így is egészen jó DAC-okat gyárt. Debben kérd ki BBéci véleményét is: sztereóban ő jobban otthon van.
-
törölt tag
válasz
Termi16 #19003 üzenetére
Ha digitálisan küldöd ki a jelet,akkot nem kell a DAC és nem kell másik hangkártya sem. Ha HD kell,úgyis a vidkártyán keresztül (HDMI) kell küldened tehát ilyenkor a hangkártya semmit sem számit. Akkor számit,ha a hangkártyával dekódoltatod és PCM vagy analóg jelet küldesz ki. Az előbbire semmi szzükség,az utóbbi előnye inkább jobb sztereó vagy analóg bemenetes erősitőnél lenne. Szvsz.
-
törölt tag
A LFE tartomány az kb.80 Hz alatti tartományban dolgozik. Ott ha megfelelő dinamikával kell hangot elérni,a normál erősitők már valóban "erőlködnek" és csak alacsony, esetenként 3 ohm alatti impedanciával kell hogy dolgozzanak.Ráadásul lökésszerű, hirtelen megterhelésnek lennének kitéve. Amire az általad linkelt erősitő nem igazán képes.És elég egyoldalú megterhelés lenne neki,mivel diszkrét(értsd: monó) jelet kapna.Ez sztereón erősitené fel de csak az egyik ága lenne kihasználva,az is épp abban a tartományban ahol épp a legnagyobb erőkifejtés kell.És a frekvenciamenetük valahol 200-nál véget is ér. Oké hogy birja kb 40 ig lefelé,de ezt a többivel(az1KHz,10kHz tehát az egész hallható tartománnyal együtt) erősiti. Hamar elhasználódna az erősitő,kiszáradnának a MOSFET-ek és a kondik a hirtelen nagy és alacsony frekvenciájú áramok miatt.. Ezért is bizzák az LFE-t külön erre szakosodott erősitőre.Amelyek rendkivül sokáig birják ezt a terhelést,ellentétben az általad linkelttel.Hisz erre vannak tevezve és más a felépitésük is elektronikai és enegretikai szempontból.
-
törölt tag
válasz
zsman89 #18881 üzenetére
pl.: ebből úgy számolj hogy frotokra páronként azaonos méretű + centerre amennyi kell, és ebből pedig a hátsó hangfalakhoz párban ugyanakkorát. Ilyent nem irtad hogy milnen tévére kell de biztos hogy össze kell kötni,ebből kellhet több is,források függvényében, de lejátszóhoz elég lehet ez is,már amennyi kell és egymás alatt vannak (külön polcon persze).Mélynyomóhoz. Sajnos optikai kábelt nem találtam csak ekkorát. ha hosszabb kell,külön kell beszerezned.
-
törölt tag
Mindenképp fölé kell menned a 200-nak mert mélynyomó is önmagában kb 60-70 ezer erősitő,pl Onkyo 308 65e vagy Pioneer 520 kb 70e és ehhez hangfalak a sokszor emlegetett Mission szett is 90.Ezek a belépők de hosszabb távra is okék. Aztán mehetsz feljebb HD hangok jó megjelenitésére kb 300 fölé kell orientálódnod.
-
törölt tag
Mire gondolsz? Bármelyik erősitő-hangfal kombináció kiszolgálja a méretedet a legalapabbtól.Kivéve Onkyo 3305,az tényleg kissebbekbe jó csak,de oda ideálisabb 30 négyzetméter felett kell esetleg magasabb teljesitményű rendszert tervezned.Mélynyomóál lényeg,azt kb.150-250ig tervezz,200-300 membránmérettel..
-
törölt tag
Hát, részemről némileg tudom csak megmagyarázni. a kábeleknek két tulajdonsága van:
1. a vezető keresztmetszete, mely az ellenállás miatt fontos. Mert minél nagyobb a vezető keresztmetszete annál kisebb az ellenállása ugye ahogy a tanultak alapján és mérések alapján tudjuk.Bizonyos méret alá vagy fölé nem szabad mennni,mert nem tudod forrasztani,szerelni,stb
2. a vezető hossza, amelynek növekedésével nő az ellenállás, melyet a vezető keresztmetszetével lehet ugye kis mértékben csökkenteni, de van egy bizonyos méret mely fölé nem jó menni. Miért is nem jó, mert nagy ellenállás esetén ugye visszaterheli a végfokot is mely megint a nemkívánt dolgok közé tartozik, mert többek között romlik a csillapítási tényezője a végfoknak stb.
Tehát azért használnak inkább sodrott mint tömör vezetőt mert ugye az elektronok a vezető keresztmetszetén haladnak és a felület felé orientálódnak,sőt: néhányuk ki is lép belőle. Ekkor a sodrott kábel esetében ugye a mellette elhelyezkedő ér ''felszedi azt'' és azon halad tovább. Ez rajzban ábrázolva - biztos te is láttad már régen fizikakönyvekben -, hogy egy spirális alakot hoz létre. Itt sem veszteségmentes az átvitel, de kisebb a jelentős veszteségnek az esélye,mintha csak egyetlenegy éren szaladgálna.És az egy szálon belüli különböző keresztmetszetekre egy okot tudok elképzelni: mintegy hangolják vele a kábelt mivel különböző frekvenciák eltérően viselkednek a vastag,és a vékony vezetőben,az alacsonyabb frekvenciák a vastagabb,magasabbak pedig a vékonyabb éren vezetődnek kevesebb veszteséggel és jobb hatásfokkal. -
törölt tag
válasz
gexona #18855 üzenetére
Szia!
Régebben valóban ez volt a helyzet de az ideiek nagy többsége már leszedi a HDMI-ről a jelet,kivéve Pioneer 420,azt viszont senkinek sem ajánlottuk/tam. A Maiakon elég egyszerű kideriteni: tudnak-e HD formátumokat vagy nem?A Sonyy DN 510 nem tud leszedni,a 610 ugyan leszedi de nem HD-képes és teljesen alap készülék.Sikerült elég régi erősitőket kifognod. És az alap Sonyk valahogy teszteken sok éven át leszerepelnek, én inkább más gyártó felé fordulnék. Már a 510 árgépes áráért kapsz Onkyo TX-SR308,Denon AVR1311 vagy Pioneer VSX520(mindehgyik leszedi a HDMI-t!) vagy a 610-es áráért már egyel nagyobb kategóriát is szinte mindből. Javaslom ebbe az irányba indulj, Sony ebben az irányban csak a magasabb kategóriában alkot maradandót.
Bocsi hogy késtem de irányodban kutakodtam HDMi passtrough->Sony felől.
Semmi komolyabb hátrányod nem lesz a Bravia Sync elmaradása miatt -
-
törölt tag
válasz
Gál István #18842 üzenetére
Ha fejleszted a rendszert,akkor valóban egyformán jobb persze az nem baj,ha lépcsőzetesen megy,de majd a hangfalak után a Denon 1311 erősitőt is nagyobbra kell cseréled egyszer. Ajánlom Béci hozzászólását, ő jobban leirja.
Aktív témák
Hirdetés
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest