Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
robi0604 #43838 üzenetére
Én ezt teljes mértékig elfogadom és értem is.
De sajnos nem állok úgy, hogy olyan minőségi kábelt vegyek, meg belépőszintre ezt ajánlottátok (In-akustic Star).
Én már akkor boldog leszek, ha lesz valami változás is a jelenlegi alap kábelhez képest (amit a szetthez kaptam)Persze majd ha cserélek erősítőt meg hangfalakat egyszer valamikor akkor biztos jobb minőségű kábeleket is veszek, hogy rendesen kijöjjön a rendszer tudás
De ez még nem most lesz
-
spiky03
veterán
@ hackeeeee
Neked volt hallható változás a rendszeredben, amikor hangfalkábelt cseréltél? Megéri váltani vastagabbra a gyári cérnametéltek helyett?
-
spiky03
veterán
válasz
#75912448 #43718 üzenetére
Igen valami ilyesmiről beszéltem én is
Én támogatom azt a fórum témát, ahol a dvd/bd-ről lehet társalogni.
pl kép/hang minőség, extrák, ki hol jutott mondjuk 1-2 jó "árú" dvd/bd-hez.
(Mert ugye előfordul olyan, hogy más-más MM-ban eltérő áron adják au. a dvd-t)Úgyhogy ha megnyílik az a topik, akkor egy olvasója már tuti lesz
-
spiky03
veterán
Egy érdekes kérdés.
Az szerintetek miért lehet, hogy havernál belenéztünk a John Rambo BD-be (eredeti) kirpróbáltuk a magyar DTS-t meg az angol DTS-HD-t (ezt nem tudja az erősítóje, ami Thomson dpl680ht) és így ugye a "magnak" kéne átjönnie, az eredmény pedig az volt, hogy a magyar DTS sokkal erőteljesebb volt, mint az angol DTS-HD.
Ez miért lehetett szerintetek, mikor a "mag" elvileg 1,5 megás lenne a HD-nál. -
-
spiky03
veterán
válasz
hackeeeee #43636 üzenetére
Jaja
Feltekertem én is félig a sub-on a hangerőt.
Az erősítőn hagytam -7dB-en. Úgyhogy van még ott tartalék +10ig bőven
Én a front meg a center kábeleit 2,5-re cserélem, ha megjönnek a banándugók.
A hátsókat pedig majd januárban 1,5mm2-re.
És bízom a csodában, hogy javítanak még a hangzáson az In-Akustik Star kábelek -
spiky03
veterán
válasz
hackeeeee #43627 üzenetére
Nah akkor megvolt a teszt.
És azt kell, hogy mondjam, hogy elég jól sikerült.
Haverral megnéztük mind a két DTS Demonstrációs DVD-t
Akadt a felhozatalban pár igen szép dara.
pl a Sárkányszívből egy kis szösszenet, amikor a mezőn repül a lovas mellett, meg körbe körbe. Volt ott dinamika amikor meglendítette a szárnyait
Volt pár zene is, azok is szépen és dinamikusan szóltak. Csak párat említenék meg, Simple Red, Phil Collins, Dido
Nekem mindegyik bejött, szépek voltak benne a zongorás részek, meg a koncert felvételeken érezni lehetett a közönséget is.
Nekem tetszettek a kis Eltax hangfalaimon is
Tudom a Ti rendszereteken biztos sokkal szebben és részletesen szólna, de én nem vagyok valami vájtfülű
A kábel csere után is meghallgatom majd őket, hogy eszre vehető lesz-e valamiféle változás a hangképben. Nagyon remélem, hogy igenHa érdekel valakit akkor fetudom tölteni a track listás, hogy milyen zenék és filmek vannak a lemezen!
Viszont egy kis negatívum a Feláldozhatókat is megnéztük és abban nekem nem volt olyan meggyőző a DTS hangja. A végén a nagy robbanások voltak egyedül dinamikusak. Szerintem itt nem lett a legjobb a keverés, legalább is dvd-nBocsi, hogy kicsit hosszú lettem.
-
spiky03
veterán
Köszi a választ.
Még nem aktuális, csak érdeklődtem, hogy sub téren, hogy tudnám bővíteni a rendszert.
Ha itt lesz az idő akkor ismét megfogom kérdezni, hogy milyen sub-ot és kábelt ajánlotok az update-hez.És így is lesz olyan hatása, mintha alapból két mélyet tudnék rákötni az erősítőre? Vagy azért van minőségbeli/dinamika különbség?
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
hackeeeee #43562 üzenetére
Tudom, tudom!
Haverral mi azt vadásszuk
Ezért is örülök annak a sokat emlegetett DTS demostráló DVD-nek
Tudom, hogy hangzásban és dinamikában sokkal jobb a DTS, mint a DD. (persze ahogy Te is írtad, vannak kivételek)
Ha van olyan film amin van DTS, akkor azt "választom"
A Terminator 2-nek is király a DTS-ES hangjaÉs így fogok tenni, fentebb tekerem a ládán, meg adok rá egy kis kakaót az erősítőn.
És ha kell akkor ott csökkentek pár decibelt
-
spiky03
veterán
válasz
MaTTeS #43553 üzenetére
Húú, én addig fel sem merem tekerni
De lehet, hogy majd kipróbálom úgy, hogy a ládán félig feltekerem, meg felviszem mondjuk olyan -3ig az erősítőn, hogy akkor milyen lesz.
A mai DTS tesztek elmaradtak, de holnap bepótolom, meg haver átjön és Feláldozhatóakat nézünk majd DTS-el
Szerintem a mi nappalinknak sem olyan jó az akusztikája (ezt a rajzon is láthattad)
De mondjuk a rendszer ahol kivan építve az kb 3x4 méteres rész.És milyen a mélyed?
Mert nekem csak egy 50/100W-os Yamaha NS-SW-280-am van -
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #43489 üzenetére
Te/Ti hogy használjátok a mélyet?
A subon meddig van tekerve a hangerő? Meg az erősítőn adtok még rá?
Mert nekem a subon a negyed és a fél között van kb, a YPAO -9re állította, én ezt felvettem -7re.A másik kérdés, hogy pl ha két subot szeretnék, akkor azt egy Y-kábellel megtudom oldani?
Mert az erősítőmön csak egy aktív sub kimenet van. -
spiky03
veterán
Nah megnéztem a Valkűr nyitó jelenetét.
És úgy néz ki, hogy szar a rendszeremmert nálam nem szólt olyan nagyot a légvédelmi ágyú, mint ahogy Ti mondtátok.
A repülők hangja és tere az rendben volt, meg a bombák hangja is, ott volt mély. De a lövegnél ott nem.
Sebaj azért szeretem én a kis rendszeremetA DTS teszt elmaradt, mert haver nem ért rá. De nem gond mert szombaton egy másik havernál megnézzük (neki van az a Thomson DPL680HT szettje) és így lesz majd hasonlítási alapom.
Azt viszont nagyon remélem, hogy attól azért az én rendszerem jobban fog szólni
-
spiky03
veterán
Szerintetek az nagy baj, ha az erősítő felett nincs meg a 10cm? Csak 8 cm
mert, ha a legalsó polcra teszem az erősítőt, és a felette lévő polcot pedig egy lyukkal fentebb teszem akkor ennyi lesz az erősítő felett és a polc között a távolság.
A használatiban 30 centit írnak... -
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #43489 üzenetére
Köszi a választ.
Én a YPAO-val állítottam be, a crossover-t a Ti javaslatokra levettem 80-ra (mert 120ra állította be a mikrofon) meg a frontokat vissza állítottam smallra (large helyett)
Nekem egy darabig jó lesz ez.
Majd idővel azért én is cserélem.Két mélyet rátudok kötni az én egy bemenetemre is? pl egy Y kábellel?
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #43477 üzenetére
Jah.
Amikről tegnap beszéltünk/beszéltem.
DTS dremonstráló DVD, meg a Valkűr nyitó jelenetét a rendszeren.
Átjön egyik haver és kicsit megdolgoztatjuk a rendszertKhelben
Nekem is olyan erősítőm vanJó cucc.
Hangfalaim meg a már sokat említett Eltax-ok. Azért azok is szólnak ha kell.
Mondhatni ez is akkor gazdaságos kiszerelés.Az erősítő beállításaidról érdeklődhetek még egy picit?
Vagy már ez nagyon tolakodó?
-
spiky03
veterán
válasz
Vikthor #43382 üzenetére
Jaja.
Mondjuk nekem a Gladiátor annyira nem jött be.
De a Transformersek azok ott vannak a szeren
A Ryan még várat magában, hogy megnézzem DTS-ben, itt a partraszállás biztos durva lesz majd
A Dark Knight-ban arra a részre leszek kíváncsi, amikor a töltényt rekonstruálja, a téglába lő azzal a nagy ágyúval vagy mivel, az moziban brutálisat szólt!
@ benvolio
Melyik MM-ben vetted annyiért? Mert én a 220volt-nál tudom ennyiért, igaz úgyhogy lealkudtam. -
spiky03
veterán
válasz
Dorian #43377 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek.
Lehet el kéne mennem pl a Streamerhez egy kis bemutatóra, hogy utána tudjam mihez hasonlítani a saját rendszeremet
Mert eddig csak a haver rendszeréhez van viszonyítási alapom, neki Thomson bögre szettes erősítője van, amit kb 4 éve vett a metróban akciósan 30ért -
spiky03
veterán
Igen jól tudod, Oscart kapott a hangkeverésért.
Meg ami még tetszett az az U-571. A vízibombák hangja, az valami kegyetlen, nah meg az, hogy abban a filmben mindegyik hangszóró dolgozik rendesen!(Mondjuk a Mátrix is kapott Oscárt de az annyira nem volt valami nagy szám.)
-
spiky03
veterán
Emlegettétek már itt egy párszor, hogy a bemutatókat a Valkűr egyik részével szoktátok prezentálni.
Melyik lenne az a bizonyos jelenet?
Én is megnézném a saját kis rendszeremen, hogy ott mit mutat.
Meg talán a Terminátor - Megváltásból is mondtatok valamit.(Ne haragudjatok, de nincs kedvem vissza olvasni a hozzászólásokban.Tudnátok segíteni?
-
spiky03
veterán
Még mindig kábel kérdés.
(De már az utolsó
többet nem zaklatlak ezzel Titeket)
Az szerintetek nagy probléma, ha két részletben veszem meg az új kábeleket?
Most megveszem a két fronthoz meg a centerhez, majd következő hónapban pedig a hátsókhoz a 10-10 métert?
Az Inakustik Star mellett döntöttem nagy nehezen.(Még lebeszélhettek róla
)
Előre 2,5mm2m hátra pedig majd 1,5mm2Jelent akkor nagy gondot, ha lesz egy hónap eltérés a két kábel csere között?
(Itt a bejáratásra gondolnék első körben, hogy amikorra meg lesznek a hátsók, már majdnem bejáródott az első)
-
spiky03
veterán
1 szó mint 100, az a lényeg, hogy próbálgatni kell, hogy legyen mindenhol mély, de legfőképp ott ahonnan hallgatod.
A héten átjön majd egyik haver és tesztelgetünk, 4fül csak több, mint 2.
Meg a napokban szedtem le jó kis DTS Demostráló dvd-t, így lesz összehasonlítási alap, hogy itt, meg ha ott van a sub, akkor milyennek érezzük a hanghatásokat. -
spiky03
veterán
válasz
Dorian #43286 üzenetére
És ha átteszem a höri helyére, akkor ugye szintén úgy kéne, hogy felém fordítva, és nem egyenesen szembe?
Nálam szerintem szebbek a mély hangok, mint amit írtam havernál.
Szerintem nálam sem lehet hallani, hogy honnan jönnek.Csak azt , hogy ott vannak
(Az a baj, hogy nem nagyon tudjuk máshová tenni azt a dögöt
))
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #43282 üzenetére
Rendben.
Én is próbálom megtalálni, hogy hol lenne a legjobb. (Az általam korábban belinkelt képen láthatod, hogy jelenleg hol is helyezkedik el.) Mondjuk van most is mély hang filmeknél és zenénél is, csak azt vettem észre, hogy nem mindenhol a szobában. Vannak olyan "vakfoltok". Sajnos a pakolgatásban szűkösek a korlátaim, mert nem sok helyre tudom átpakolni. Max a másik front mellé, esetleg a jelenlegi fronttal megcserélni és felém fordítva. (igaz ha jól emlékszem erre írta BBéci, hogy ezzel nem lennék nagyon előrébb)
Sajna két mély kimenetem meg nincs az erősítőn, hogy legyen mégy egy sub.Havernál egy kis passzív sub van a kanapé mellett kb 20centire, és kb ennyire a faltól is, de az búg rendesen
. Mondjuk szerintem neki néha nagyon intenzív, nem pedig olyan lágyan.
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
Patice #43251 üzenetére
Nálam is mondjuk kb 10-15 centivel van fül magasság felett. Pont a kanapé tetejénél van. De ezt amikor filmet nézek, akkor kicsit "magasabbra helyezem"
, úgyhogy a kanapén kicsit lentebb csúszok
Így pont szemmagasságban van a tv is
A hangzás megfelelő!
Pont tegnap vettem észre, hogy amikor nem 5.1-et nézek, hanem DD2.0-át, akkor ugye az erősítő a Pro Logic-al kikeveri több csatornára, viszont olyan volt, mintha a hátsókra többet kevert volna, vagy arra rakta volna azt is amit a fronokra kell. A hangfalak rendesen vannak bekötve. Lentebb kellett vennem a hátsók hangerejét, mert túl hangos volt (az értékeket pedig a YAPO állította be) Úgyhogy átkapcsoltam inkább sima stereoóra, és úgy néztük a filmet.
Szerintetek ez mitől lehetett? -
spiky03
veterán
Hát ettől féltem egy picit én is. (mondjuk volt, hogy megcseréltem, viszont akkor olyan volt mintha eltűnt volna a mély :S, igaz akkor egyenesen előre nézett, nem fordítottam felém)
Az a baj, hogy a hörit nem tudjuk máshova pakolni, pedig tényleg az lenne a legjobb!
Hát igen a jobb oldali frontot akkor távolabb tudnám tenni a szekrénytől, meg akkor átkerülhetne arra az oldalra a sub is. -
spiky03
veterán
Úgyhogy, amikor megvettem a rendszert, akkor még a kis hangfalak voltak hozzá, és a center a tv tetején volt.
Ezt is oda szántam csak egy kicsit bemágnesezte a tv-t
Így hirtelen a dvd-ket kikapkodtam az alsó polcról és be a centert. (Tudom, hogy nem jó helyen van ezért is akarok majd átrakni őket a felső részre, a játékosok meg mehetnek az alsóra pl)
Meg a frontot és a mélyet gondoltam megcserélni még és a mély majd elfordítva a fronttal megegyező irányba.
Szerinted/tek tűrhető elrendezés lesz? -
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
Patice #43187 üzenetére
Oda tervezem a centert, majd ha meglesznek az új kábelek, mert jelenleg nagyon lent van (BBéci is azt mondta
)
A tv mellett meg jó is lehetne a játékosok, csak ugye asszonynak nem biztos h jó lesz úgy.
Ha a középső polcot kiveszem, akkor meg túl nagy lesz a hely és látni majd a sok kábelt hátul. (Meg az új kábelek érkeztével tervezem, hogy hátra nagyobb lyukat vágok, hogy könnyebben mozogjanak a kábelek, mert jelenleg egy kis lyukon van kiküldve minden vezeték :S ))
De majd meglátom, hogy mit tudok kihozni, mert ugye sajnos csak hozott anyagból tudok dolgozni. -
spiky03
veterán
jujujj.
Ez nem valami jó hír.
Most lesz decemberben 1 éves.
Akkor lehet, hogy kell neki valami másik helyet keresnem...
Csak az a baj, hogy nem nagyon van.
Jelenleg így néz ki. (annyi módosítással, hogy a tv mellől a dvd-k felkerültek egy polcra)
[link]Akkor ez így nem jó?
Mert azért van neki hely -
spiky03
veterán
Nah az van, hogy az Inakusztik Star kábeleket fogom meg venni majd fizu után
Havernak nem kell 25 méter kábel, így nem lesz a közös vásárlásból semmi sem.
Remélem jó lesz az a kábel is nekem majd, és lesz valami változás, valami javulás a hangzásban. -
spiky03
veterán
Akkor lehet, hogy nálam is kevés a hely szellőzésre, a Yamahámnál?
Mert nálam csak hátul meg oldalt van hely, fent kb 1, max 2 cm van.
Oldalra viszont mind a két irányba van ln 4-5 centi, hátul kb szintén ennyi. -
spiky03
veterán
Köszi mindenkinek a kábel tanácsokat.
Nah még alszok rá egy párat és döntök.
Remélem majd jól fogok.Azért csak sikerül mindig valami olyan témát feldobnom, ami megmozgatja itt a népet
-
spiky03
veterán
válasz
robi0604 #43152 üzenetére
Amint látom csak a StreamAudionál van az általad említett kábel.
(Viszont 600 ft-os méteráron..az viszont a hátsókhoz kicsit húzós lenne, mert 10-10méter kell)Mert azt szeretném, ha lenne változás a rendszerben, viszont nem egy high-end cuccom van (Yamaha erősítől+Eltax hangfalak), és nem is szeretnék sokat rákölteni jelenleg. Ezért kértem/ném a Ti segítségeteket, hogy milyet lenne érdemes venni. A legelsőre kinézett kábelről rögtön le is beszéltetek, a Bandrige-ről. Utána Ti ajánlottatok is pár kábelt már, úgyhogy úgy érzem már csak rajtam áll a döntés, hogy melyiket is vegyem.
Jajj de nehéz döntés ez.
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
Patice #43133 üzenetére
Köszi
Mari vagy nem Mari.
Bukni szerinted lehet vele?
Itt arra gondolok, hogy pl megveszem az e-bay-ről a kábelt, és nem lesz semmilyen javulás a jelenlegi vékony kábelekhez képest?
Mert én már akkor is örülök, ha lesz valamiféle változás a hangzásban.
(Tényleg mi változhat az új kábellel? Részletesebb hangzás, dinamikusabb hangkép?) -
spiky03
veterán
válasz
Patice #43129 üzenetére
Értem.
És a linkelt kábel szerinted használható lenne?
Vagy inkább meg se próbáljam.(Hát már tényleg nem tudom, hogy milyen kábelt vegyek
sokat nem akarok beleölni, mert azt mondtátok, hogy drágább kábellel sem jönne ki akkor változás az én rendszeremen. Viszont a kapott kis cérnákat szeretném lecserélni valami jobbra, amivel azért elérhetek némi javulást a hangzásban)
-
spiky03
veterán
válasz
axwel18 #43084 üzenetére
Úgy látom ezen a véleményen csak ketten vagyunk ebben a fórumban
Persze majd ha úgy leszek anyagilag akkor biztos lecserélem valami jobbra, de addig szerintem jól meg leszek vele.
Én a frontokhoz meg a centerhez tervezek 2,5mm2-et venni, hátra meg 1,5mm2-et (azt az infót kaptam itt, hogy oda elég akkora méret is, nah meg így is 10-10 méter kell majd)Egy kis infó, ha olcsóbban szeretnéd megvenni a kábeleket, akkor ajánlom a 220volt honlapját. Lehet alkudni
450 Ft/m áron megvehető az általad is említett kábel
az 1,5mm2 meg 300-ért. Sok kicsi sokra megy
-
spiky03
veterán
válasz
axwel18 #43041 üzenetére
Köszi.
Nekem is olyan Eltaxom van centernek meg rearnek.
Hát már itt is többen javasolták az Inakustik Star kábelt, így lehet, hogy azt veszem majd meg. (Igaz a linklet kábel nagyon jó árban van, haverral vennénk közösen fele-fele aránybancsak sajnos én sem tudok róla semmit, hogy milyen lenne, és a neten sem találtam róla semmit sem)
Én is azt olvastam valahol, hogy az Eltax dán márka. Persze biztos nem olyan jó cucc, mint a Dali és társai, de én jelenleg (mint már írtam ezt egy párszor
) megvagyok velük elégedve. Sokkal jobban és részletesebben szólnak, mint a kapott kis Yamaha csipogóim.
@kagzer
Szerintem jól jársz az Eltax hangcuccal! -
spiky03
veterán
válasz
axwel18 #43029 üzenetére
Neked milyen rendszered van?
Nekem Yamaha RX-V365 + Eltax Silversone 200-as frontok, Eltax Center meg a Rear, Yamaha NS-SW280 sub.
Ezekhez használom még a kapott kis cérnametélt kábeleket, ezeket szeretném cserélni egy jobb kábelre.
A belinkelt kábellel szerinted én is elérek majd némi javulást a hangzásban?
Vagy inkább válasszam az Inakusztik kábeleket? (Előre 2,5mm2 hátra pedig 1,5mm2 javasoltak itt a kollégák)) -
spiky03
veterán
Szerintetek ez a kábel milyen lehet?
Egy belépő szintű rendszerhez! (jelenleg a rendszerhez kapott vékony kábelek vannak használatban)Tudom itt Ti az Inakusztikot ajánlottátok, de az mondjuk jó árban van ez az 50 méter 2,5mm2-s, nem?
Meg így elől meg hátul is 2,5mm-s kábel lenne.
-
spiky03
veterán
Szerintetek ez a kábel milyen lehet?
Méretet nem láttam, hogy mekkora vastag lehet. (vagy az a 16 gauge lenne az?)
Csak a hosszát látom, hogy 100 ft (30,48 méter, ez pont elég lenne)
(Szerk.: Már megtaláltam és valóban az a vastagsága. Sajna a 16-os az vékony féle)
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #42893 üzenetére
Köszi a részletes választ. Megfogadom. (és tényleg jó ez a fórum, hogy ellátjátok a tapasztalataitokkal a halandókat
, de ezt teszi az évek meg a rutin, mi srácok
)
A sub cserét majd valahogy kipróbálom (csak szerintem az asszonyka nem fog nagyon örülni neki
főleg, hogy a hörit akkor át kell helyezni a másik oldalra, mert a subra nem fér rá az akváriuma
)
A centert sajnos nem tudom hátrébb tenni, mert a tv-s szekrényen van az alsó polcon (ami majd a legfelső polcra kerül /3 polcos/ ha meg lesznek az inakustik kábelek, meg BBéci is javasolta, hogy nem valami előnyös, hogy közel van a földhöz), így a center az ott marad.
A frontokon gondolkoztam, hogy a bal oldalit is felém kéne majd fordítani, hogy meg legyen a körív effektus.A sub elhelyezését pont ma láttam a használatijában, hogy felém kell fordítani.
Ezt meg is teszem majd.
Sajnos a mögöttem lévő falon csak az az egy kép van/lesz, ami épp fent lóg. Ide mást nincs tervbe véve (az asszonyé a lakás, ő dirigál)
Függönyből csak egy natur függöny van, sötétítő nincs.A szobában szerencsére nincs sok tárgy, ami rezegne
Eddig egyszer sem hallottam, hogy rezegne valami. (mondjuk ez adódhat abból is, hogy nem nagyon dübörögtetem a mélyet)
-
spiky03
veterán
Értem.
Részemre van esetleg valami tanácsod?
A csillapító panelek esetleg segítenének valamit? (azokat ugye a frontok mögé szokták tenni?)Asszony mondjuk nem biztos, hogy díjazná majd az ötletet
Vagy milyen egyéb ötleteitek vannak, ami segíthetnek?
A rajz alapján nagyon rossz a helyzetem??? -
spiky03
veterán
Erre tud nekem valamit mondani?
Hogy tűrhető az elrendezés, vagy min kéne változtatnom?
Még annyi kiegészítéssel, hogy a hátsók azok fül magasság felett vannak egy picivel.Köszi
-
spiky03
veterán
válasz
Thuglife #42861 üzenetére
Kérlek nyugodj meg
Azért nem a pusztában lakunk
Van polc is meg szekrény is, és csodaszép gazok is (az asszony szereti őket)
megpróbálom majd "papírra" vetni a tervrajzot a szobáról, és úgy hátha könnyebben tudtok majd építő ötleteket adni a hangzás javítása érdekében
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
xtremetuning #42854 üzenetére
Pontosan.
Igyekszik ám az ember.Akkor szerinted/tek van értelme nála is tenni pl kisebb méretű szőnyeget a sub alá? (Egy Yamaha NS-P280-as szettből van a mély, és parkettás a szoba)
(látom jó kis beszédtémát adtam a fórumnak
)
-
spiky03
veterán
válasz
xtremetuning #42826 üzenetére
Köszi a kimerítő választ.
Én is eddig azt szerettem, ha búg rendesen a mély a filmek alatt
Viszont kezdek rájönni, hogy a szép és lágyabb mélyek valahogy jobban "bele illenek" a filmekbe -
spiky03
veterán
Egy kérdés.
Nézegettem a képeket az av.com fórumon, és ott láttam, hogy az előre sugárzó mélyek alá általában tettek valami csillapítást (amint láttam azok spec erre kialakított "szőnyegek" voltak)
Ezeknek mennyi a szerepük a hangzásképben? Pl egy kis mezei felhasználó számára (mint én) szüksége lehet-e erre az eszközre? Vagy dobhat a hangzáson valamit is? (sajnos nincs külön házimozi szobám és hig-end rendszerem, csak belépő szintű, mint azt már írtam egy párszor
)
Csupán szakma érdeklődéssel tettem fel a kérdést.
Szeretném én is minél jobban elsajátítani ezt a "mesterséget" -
spiky03
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest