- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
burcz.techno #28752 üzenetére
Többször volt téma, legutóbb pár napja, hogy a szubládák többségét Y kábellel kell az erősítőhöz csatlakoztatni. Nézd meg a leírását!
-
BBéci
legenda
Neked kell döntened, méghozzá meghallgatás után!
A 2070 nem frontsugárzó, hanem szubláda. Nekem nem tetszenek a kicsi membránok, még így duplázva sem.
Hallottam szólni az állódobozt és a kicsiket is, de Denon 2010 CD-játszóval és erősítővel, amikkel nem nehéz jól muzsikálni. -
BBéci
legenda
válasz
burcz.techno #28732 üzenetére
Mi az a lekalibrálás?
-
BBéci
legenda
válasz
burcz.techno #28732 üzenetére
Tök mindegy, melyik HDMI aljzathoz csatlakoztatsz egy jelforrást, az a lényeg, hogy a menüben jelöld ki, hogy ahhoz a névhez, milyen (analóg vagy digitális) jel tartozzon és honnan vegye (optikai, koax, HDMI) azt!
Aztán nem árt az előlapon megnyomni az AUTO gombot. -
BBéci
legenda
válasz
burcz.techno #28719 üzenetére
Némi állítgatás szükséges ahhoz, hogy a videókártya HDMI kimenetére hang is menjen.
-
BBéci
legenda
válasz
burcz.techno #28716 üzenetére
Ha elmesélnéd, mit. és hogyan. csatlakoztattál az erősítőhöz, talán tudnánk segíteni, hogy megszólaljon.
-
BBéci
legenda
válasz
Padree #28713 üzenetére
A kompakt rendszerekről lebeszélni szoktuk az érdeklődőket, Te se számíts. másra.
Kevés pénzből is össze lehet állítani egy tisztességes házimozi rendszert, leginkább használt komponensekből. Médialejátszó, erősítő, hangdobozok, kábelek. 100000 Ft alatt nem úszod. meg, és az a legolcsóbb, belépő kategória. Mellesleg, ha már megemlítetted, ennyiből 1 méter high-end kábelt kapni. -
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #28673 üzenetére
Néhány hónapig volt nálam egy Arcam AVR500, melynek minden percét élveztem. Szuper gép, meg az eredeti áráért is jó vétel. Sztereó zene hallgatására is kiváló, oda lehet tenni 250-300000 forintos kétcsatornások mellé, nem vallana szégyent.
Ráadásul brutális erő lakozik benne, 1,5 kW a maximális áramfogyasztása. 100-ig lehet tekerni a hangerőt, 60 volt a füleim és a házam tűréshatára. -
BBéci
legenda
Most olvasom a HiFi Test magazin egyik receiver tesztjét.
A nagy áramfelvételéről híres Onkyo TX-NR808 8 ohmon 5 x 63 wattot ad le, a H/K 460 5 x 60-at, viszont a Denon 2311 5 x 97, a Pioneer VSX 2020 5 x 98 wattos a mérések szerint.
Ennyit a gyári adatokról. -
BBéci
legenda
válasz
bittehilfmir #28634 üzenetére
Nálam a jobboldali frontokat szokták fordított fázisúnak érzékelni az önbemérős erősítők, (nem mindegyik) ami a mögötte és mellette lévő csupasz falak visszaverő hatása miatt történik. Amikor odatettem a hangelnyelő paneleket, nem jeleztek hibát.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #28602 üzenetére
Az integrált sztereó erősítők elő- és végfokból állnak, csak a komolyabbakat lehet osztva használni.
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #28522 üzenetére
A THX Surround EX ami 5.1 kódolású film esetén egy harmadik surround csatornát hoz létre.
THX Surround EX
Decodes the third surround channel from the traditional two surround channels, creating a more immersive entertainment experience.
A Dolby Digital EX az eleve 6.1 keverésű filmhang, az van a lemezen.Ezeket tudják a THX minősítésú receiverek: [link] [link]
Forrás: www.thx.com -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #28495 üzenetére
Kutyusod nem kedveli Dianát?
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
sirbag #28464 üzenetére
Az teljesen természetes, hogy a megismételt mérések nem ugyanazt az eredményt mutatják. Pláne az egyszerűbb, olcsóbb erősítőknél, amikbe viszonylag kezdetleges önbemérő EQ-t építenek. A 608-asé nyilván nem azonos az 5008-aséval.
Hőmérséklettől és páratartalomtól is változik a hangszórók és a mikrofon karakterisztikája.
A rossz szobaakusztika miatti visszaverődések is torzíthatják az eredményt. -
BBéci
legenda
válasz
ricsik #28459 üzenetére
Akinek a Dali Concept 6 mélyei kevesek, annak leginkább a hallásával és az ízlésével lehet baj.
Bár offtopik, de autóhifiben a hangminőség-bajnoki címet elnyert rendszerek többségében 50 hertzen, vagy az alatt dolgozik a szubláda. Ott a menetzajok miatt (csaknem) nélkülözhetetlen.
-
BBéci
legenda
válasz
sirbag #28453 üzenetére
Nem csak a frontokra, hanem az összes többire küldi, attól függően, amit a film, a jelenet diktál. Azért vannak az LFE csatornán 80 hertznél magasabb hangok, mert az emlegetett pici szatellitek nem tudnak eléggé mélyre menni.
Már írtam, hogy nagyon sok rendszerben a 40-60 közötti vágás hozta meg a legjobb hangzást, például nálam és Sirfernél is. Ehhez persze mélyben erős center és surroundok kellenek.(#28456) python1
A Velodyne SLP 1200 Ultra elég jó ládácska, mégsem használom zenéhez, mert tökéletesen elegendőnek érzem a frontsugárzóim mélybasszusát. -
BBéci
legenda
válasz
ricsik #28444 üzenetére
Azért kevesled a C6 mélyeit, mert a túlzott mélyhangokhoz vagy szokva.
Papíron 41 hertzig szól a C6, most nincs időm teszteket keresgélni, mennyi ez a valóságban, de fogadjuk el a gyári adatot. Melyik az a hangszer, amelyik 40 hertzen, és az alatt is szól, ezekből melyik hordoz a zene szempontjából lényeges információt?
Az igazi vájtfülűek egy része, olyan sokmilliós high-end láncon hallgat zenét, amikben pici monitorsugárzók, 13 centis membránjai szolgáltatják a mélyhangokat és úgy szól rajtuk a nagybőgő, hogy eldobom az agyamat. A lényeg, adataik szerint nem mennek 40 Hz alá.
Bár ez nem high-end, de eszement ötlet lenne mélynyomót illeszteni hozzá.
Nem nevezem szentségtörésnek a mélynyomó 2.1 használatát, de az esetek többségében felesleges és inkább ront a hangzáson, mint javít. -
BBéci
legenda
válasz
Ego007 #28430 üzenetére
Hangerőt a hangerőszabályzó gombbal kell ráadni, nem a setupban! Ez utóbbi arra szolgál, hogy a hangdobozok egymáshoz képest azonos szinten szóljanak a hallgatói pozícióban.
Ha neked úgy tetszik, tekerd 70-re vagy 80-ra.(#28438) bajnokpityu
Vagy a hallásod érzékenysége csökken 18000 Hz fölött. -
BBéci
legenda
válasz
krilinn #28424 üzenetére
Azt elhiszem, hogy Neked az tetszik jobban, bizonyára több tucatnyi rendszert hallottál, teszteltél, akárcsak én, de másokat ne akarj a saját eszement ötletedre rábeszélni!
Ebben a topikban többen panaszkodtak, hogy valami nem stimmel a rendszerük hangzásával. Kivétel nélkül, mindegyik esetben a magasra állított vágási frekvencia volt a bűnös. Amit lejjebb vették, 80-ra, vagy az alá, megjavult az összhang, elégedettek lettek a tulajok.Sirfer topiktársunk is valahol 60 Hz környékén talált rá a Nirvánára.
-
-
BBéci
legenda
válasz
krilinn #28410 üzenetére
Ezt gondold át újra, mert ritka nagy butaságot írtál!
A THX ajánlás 80 hertze szerinted hibás?
E fölé csak egészen apró szatellit dobozkák használata esetén szabad menni.
Nálam az Arcam AVR500 40 hertzre állította a vágást, amit korábban fülre is a legjobbnak tartottam.
Tapasztalatom szerint nincs olyan szabály, ami kivétel nélkül, mindegyik házimozi rendszerben egyformán jó eredményt hozna. Erre találták ki a mérőmikrofonos setupot és ekvalizációt. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #28406 üzenetére
Az inkább dobozocska, nem fal.
-
BBéci
legenda
válasz
sirbag #28402 üzenetére
A fordítás hibás, ugyanis nem alulvágó, hanem aluláteresztő szűrő engedi a mélynyomó felé beállított értéknél alacsonyabb frekvenciájú hangokat.
A nevében benne van, hogy mire jó.
A szélessávú hangdobozok alsó határfrekvenciája, amit megszólaltatni képesek, magasabb, mint a szubládáké. Ezért célszerű megkönnyíteni a dolgukat, és leválasztani róluk azt a hangtartományt, amit már hallható hangnyomás eséssel (a kelleténél halkabban) tudnának csak megszólaltatni. Ez jótékony hatású a teljes fölső frekvenciatartományra, szebben, tisztábban fog szólni. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #28365 üzenetére
Rövid távon, úgy 3 méterig az 1.3-asok is átviszik a 3D jeleket. Már amennyiben nem teszkógazdaságos madzagról van szó.
-
BBéci
legenda
válasz
cintula187 #28341 üzenetére
Na ja, inkább ezüstből készítik a vezetőszálakat.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #28330 üzenetére
Fogalmam sincs, melyik a jobb.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #28315 üzenetére
2005-ben regisztráltam, de nem léptem be 4 évig, már a nickemre sem emlékszem.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #28306 üzenetére
A Bronz nekem cseppet sem tetszett, a Silver már egészen jól muzsikált.
-
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #28109 üzenetére
6500-ast hasonlítottam Dune Smart-hoz, a Tvix egyértelműen gyengébben szerepelt képben és hangban is.
Sirfer a 7000-est váltotta Dune Max-ra, szerinte is jobb az izraeli versenyző. -
BBéci
legenda
válasz
python1 #28057 üzenetére
Már többször említettem, mint kiváló ár/érték arányú terméket, az AVA KZH-8 [link] elosztót, amihez kábelt is illik venni, különben csak félkarú óriás lenne.
Ha ehhez csatlakoztatod a készülékeidet, már léptél egyet a jobb hangzás irányába, de a gyári madzagok cseréjével - azon lehet, de kár lenne spórolni - még egy szinttel feljebb jutnál. -
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #28014 üzenetére
Borzasztóan sajnálom, de nem saját tapasztalatból ajánlottam a Logit, még nem volt olyanhoz szerencsém.
Megbízható forrásokból származó információkra támaszkodtam.
Azt rebesgetik, a Dune Max szintjét hozza. -
BBéci
legenda
válasz
Gabor970 #27971 üzenetére
Nem hiszem, hogy külön zenével is tesztelgetik és értékelik a médialejátszókat, viszont amennyiben az a legfontosabb, a Logutech Squeezeboxot ajánlom.
Nálam még mindig a Dune a favorit, orrhosszal megelőzve a Popcornokat. Az O!Play annyival gyengébb náluk, amennyivel olcsóbb.(#28007) python1
Németeknél nagyon népszerűek az AIV termékek, egyik szintén deutsch, hifiőrült ismerősöm sok jót mesélt róluk.(#27997) python1
Nebuló írásaival kapcsolatos véleményeddel teljes mértékben egyetértek. -
BBéci
legenda
válasz
Keyoke #27929 üzenetére
Az a baj, hogy mosolyogtál a villásdugó fordításon ahelyett, hogy kipróbáltad volna.
Még senki nem mondta azt, hogy nem hallott különbséget.Aki a marketingszövegre hallgat és nem a füleinek hisz, az ostoba ember. Bizonyára léteznek olyanok is, de nem az a jellemző a hifisekre.
Hogy legyen min nevetned:
Láttad ezt a tápkábelt?
Mit szólsz a fo.Q [link] rezgéscsillapító cuccokhoz?Nem vagy hülye, csak hifiben tapasztalatlan.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #27907 üzenetére
Ahogy mondani szoktuk, egy rendszerben kb.15 %-ot képviseljen a kábelek értéke.
A Rubiconokra emlékszem, de a lejátszód és az erősítőd pontos típusa most nem ugrik be. Emlegettél Rotelt és Denont is. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #27905 üzenetére
Ha arra jársz, akkor menj be hozzájuk.
Addig kérj kölcsön mindenféle madzagokat a haveroktól, ismerősöktől és azokat tesztelgesd! -
BBéci
legenda
válasz
zenelde #27879 üzenetére
Többször elolvastam a GUI-ról szóló részt, sehol nem találtam a borzalmas szót. Egyszerűnek nevezték és megjegyezték, hogy az árkategóriájához képest jobb is lehetne.
Erre a bekezdésre egy hozzáértő nem fordít különösebb figyelmet.
Azon nem szabad csodálkozni, hogy bemelegedve szól igazán jól egy erősítő, szinte magától értetődő.(#27881) bajnokpityu
Egy szóval nem mondtam, hogy hiba lenne megvenni azokat a KáCsa kábeleket, ár/érték arányuk kiváló. Véleményem szerint Dorian készülékei magasabb kategóriájú RCA-kat igényelnének. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
SirRUMCAJSZ #27868 üzenetére
A készüléken nem mérek semmit, hiszen hallom, melyik állásban szól jobban. A villásdugónak azt a szárát jelölom meg, amelyik az aljzat kimért fázisához került. Így nem kell újból próbálgatni, ha valamiért kihúztad.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #27861 üzenetére
Tegnap olvastam erről egy cikket, majd előkeresem és a lényegét bemásolom. Erősítők és lejátszók hangjára van hatással a villásdugó forgatás, érdemes kimérni és megjelölni az aljzatok fázisát.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Építő/felújító topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Gitáros topic
- Hegesztés topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest