Aktív témák
-
BBéci
legenda
Az előbb megdöbbenve láttam, hogy az Edigitalban 149990 forintért adják a Pioneer VSX LX52 rádióerősítőt. Ez nagyjából félár, tehát kihagyhatatlan, szuper vételnek számít.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Anubis_9 #32639 üzenetére
A bevilágítást vásárlás előtt kellett volna észrevenni és gyorsan elszaladni a tévé közeléből.
Eleve nem kellene erőltetni a LED háttérvilágítást, mert több a hátránya, mint az előnye.Az igaz, hogy 42 coloson, 4 méterről nem veszed észre a nagyítás miatti élességromlást, de a 720p és a 1080p közti különbséget sem, ugyanis az emberi szem nem képes erre a mutatványra. Full HD anyag esetén a 42 colos tévék ideális nézési távolsága 1,5-1,7 méter. Én az 50 colost nézem 2 méterről. 3,8 méterre lévő kanapémról már nem látom a full HD felbontás előnyeit, a részletességet.
Ha mellé tennél egy Panasonic G20/G30, vagy Samsung C6500 plazmát, elsírnád magad a különbség láttán.
-
BBéci
legenda
válasz
Anubis_9 #32634 üzenetére
Nemrég éppen azon szörnyülködtünk, hogy egyesek képesek nagyítani a 2,35:1 és hasonló arányú filmeket, hogy eltüntessék az alsó és felső fekete csíkokat. Ez a szélek levágásával, tehát képtartalomvesztéssel jár, amit semmilyen körülmények között nem tartok elfogadhatónak, és ezzel nem vagyok egyedül, mindenki ezen a véleményen volt.
Ebből következik, hogy fogalmunk sincs, hogyan lehet ilyesmit tenni.
Sajnálom. -
BBéci
legenda
válasz
robi-k #32630 üzenetére
A hang nem szokott szemcsésedni.
Kimi!
KáCsáéktól kapsz tesztre Cinnamont, hasonlítsd össze a Hamával! Fogalmam sincs, milyen minőséget képvisel a kábeled, Hamáék nem tervezők és nem gyártók, hanem összeszednek mindenféle dzsunka-lomot, rátetetik a logójukat és besöprik a hasznot. Viszont némelyik termékük meglepően jó. -
BBéci
legenda
válasz
robi-k #32513 üzenetére
"a Canton-ok a maguk 4...8 Ohm-os impedanciával nem igazán (sokak szerint egyáltalán nem) jók a Denon-hoz, mivel a Denon-nál a javasolt és elvárt minimális hangfal impedancia 6 Ohm,"
Ezt nem tudom honnan vetted, szerintem semmi alapja nincs.
Lassan 10 éve működik hibátlanul a rendszerem, Denon AVR-3802 és 4...8 ohmra specifikált Quadral Aurum szett. Soha nem volt langyosnál melegebb.
Más 4 ohmos hangdobozokkal is használtam az erősítőt, meg sem kottyant neki, mert az említett 6 Ohm csak egy mérési adat, semmi több.(#32516) mola21
Az túlzás, hogy csalódtam bennük, kategóriájuk legjobbjai közé sorolom őket, de nem emelkednek ki annyira, mint például a 3802. -
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #32456 üzenetére
"De akkor térjünk vissza az én példámra, mert én is megkaptam, hogy a "80K-s szettet b@sszam bele egy konténerbe". És most azért, hogy egy kicsit életszagúbb legyen, íme az Én személyes szitum:"
Ismét elnézést kérek a poénkodásért, nem tudtam kihagyni!
Bocs! Bocs! Bocs! Bocs! Bocs! Bocs!
Az tény, hogy az Onkyo nem a hangdobozairól híres, a szetted ár/érték aránya sem nevezhető jónak.A füvesítés párezres tétel, van benne tapasztalatom, az automata öntözőrendszert is sk. telepítettem. Klímát az már a házam szerkezetkész állapotában becsöveztettem, sajnos nem a legjobb helyre, ebben is kioktathatott volna valaki. Az Index szaktopikjában nem a legjobb ötleteket kaptam.
-
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #32448 üzenetére
Elhiheted, nem félmilliós Velodyne mélyládával kezdtem, viszont a vérgagyi cuccokat 25 évvel ezelőtt is megpróbáltam elkerülni. Nem mindig sikerült, valamikor a '80-as évek végén vettem Bécsben egy autóba való Booster Equalizer nevezetű hulladékot, amiről azt hittem, jó lesz kétcsatornás erősítővel rendelkező Alpine magnósrádiómhoz. Tévedtem.
Boldog lettem volna, ha előtte valaki kioktat és megmagyarázza, miért nem szabad megvenni a valaminek látszó semmit. -
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #32445 üzenetére
Leírom újra: az eredeti kérdésre azt válaszoltam, hogy a kérdés nem tartozik a topik témájához, ezért nem tudunk érdemi tanácsot adni.
A topiklakóknak nincs személyes tapasztalatuk a 40000 forintos bögreszettekkel kapcsolatban, mert kívül esik az érdeklődési körükön.
Mi volt ebben bántó, sértő???A nullás megjegyzés utáni mosolygós arcocska bizonyára elkerülte a figyelmedet.
-
BBéci
legenda
válasz
manoska #32441 üzenetére
Elfogadom a véleményedet, nem is tiltakozom.
Sok olyan kérdés kerül terítékre, amire nincs értelme, sőt, nem is lehet másképp válaszolni, csak kioktatónak tűnő módon.
Maradva a legutóbbi példánál, ha valaki abban a tévhitben van, hogy egy 40000 forintos bögreszett, házimozis szemmel, mércével, bármi egyébre jó a porfogáson kívül, azt fel kell világosítani, ha úgy tetszik, ki kell oktatni. Sokkal fájdalommentesebb ezt elviselni, mint később rájönni arra, hogy kidobott 40000 forintot az ablakon. -
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #32438 üzenetére
A kétszázezret nem a 40000 forintra, hanem a monacói hasonlatra válaszoltam.
Az eredeti kérdésre ezt írtam, amiben a megadott összegért sztereó cuccot javasoltam.
Erre "Bizonyára pl.: neked ez az életed egy legfontosabb dolga, hogy húúúdefa@sza többszázezres házimozi legyen otthon" meg azt válaszolom, hogy tegyél hozzá egy nullát.
(#32439) bajnokpityu
Megnyugtattál, úgy látszik mégis érthetően fogalmaztam. -
BBéci
legenda
Ez házimozi erősítős topik, amiket felsoroltál, azoknak semmi közük ehhez a témához, hiába nevezik őket házimozinak. Sajnos nem tudunk segíteni, mert az olyan bögreszettek hangjáról, képességeikről nincsenek aprólékos információink, tapasztalataink, amik a választáshoz, döntéshez szükségesek.
Valami ugyanannyiba kerülő sztereó rendszerrel sokkal jobb hangminőséget kapnál, de az is fényévekre lesz az igazán jótól.Senior tag létedre ismerhetnéd a fórum szabályait, nem kellene 5 percen belül 3 hozzászólást írni, hanem az elsőt szerkeszteni.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #32409 üzenetére
Ácsi, a 400-as a belépő szériájuk, a Te igényeidhez feljebb kell keresgélni!
A Karat szériát ajánlom figyelmedbe. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #32405 üzenetére
Mire lettél kíváncsi?
-
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #32367 üzenetére
Kis túlzással - ezért elnézésedet kérem - egy sittes konténert javasolnék mellé, amibe szép, magas ívben beledobod.
Bocs!Az a linkelt Yamaha jó választás lehet.
(#32369) nebulo5
Jó akusztika mellett semmi hátrányát nem látom/hallom a négyzet alapterületű szobának. -
BBéci
legenda
válasz
Vidala #32341 üzenetére
Nálam is évekig állványokon voltak a háttérsugárzók, lévén a szoba egyik oldala végig ablakos. Aztán beköltöztem saját terveim alapján készült nappalimba és THX ajánlás szerinti helyekre kerültek a hangdobozok. Így sokkal jobban tetszik.
(#32342) Peak
Ez eddig nem volt egyértelmű.Ha átfújható, akkor jó lesz. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #32290 üzenetére
Nagyon jó konstrukciónak tartom az Ikonokat, viszont nem kísérletezgettem a forgatásukkal.
C6 ügyben egyetértünk. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #32270 üzenetére
Elképzelhető, hogy bennem van a hiba, én eddig kizárólag CD-játszó használatakor kapcsoltam be a Direct módot. DVD- és BD-játszóról, koncertfilmeknél sem próbálkoztam vele.
5.1 anyagnál szükség van a speaker setup megtartására, direktben elvesznének a késleltetési idők, a hangszintek és az automata EQ szobakorrekciós beállításai is. -
BBéci
legenda
válasz
python1 #32236 üzenetére
Jó megoldás, azért írtam, hogy van létjogosultsága. Az viszont cseppent sem ajánlott, hogy a hifiállványon legyen a szuberősítő, hacsak nincs közvetlenül mellette a mélynyomó. 500-1500 RMS wattot nem továbbítanék 6-8 méterre.
Azt is elfogadom, hogy két szubláda jobb, mint egy, de csakis külön erősítőkkel hajtva. -
BBéci
legenda
Valóban van létjogosultsága annak, amit írsz, de én sem állítottam olyat, hogy nem léteznek ilyen megoldások. A lényeg, nem az AV erősítő, receiver hajtja őket.
Az a megállapítás, hogy: "az igazán komoly subok passzívak", messze nem igaz.
Szerintem.
Például a Velodyne DD1812 elég komoly, sok szaklap szerint a világ legjobbja és aktív. -
BBéci
legenda
válasz
machow #32220 üzenetére
A visszaolvasás sem szégyen és a legtöbb esetben hasznosabb, mint a kérdezés.
Az aktív hajtás csaknem mindig jobb, nem csak szubbasszus sugárzó esetén. A legmélyebb hangok előállítása igényli a legnagyobb energiát, méghozzá hirtelen löketekben, amit csak kevés AV erősítő lenne képes produkálni. Szubládákban nem ritka a 200-500 watt teljesítményű. Az is előny, hogy az erősítő és a hangszóró között nem kell 5-8 méteres kábelen szállítani az előbb említett teljesítményt, illetve áramot. A saját tápegység szintén lényeges.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #32216 üzenetére
Eszement ötletnek tűnik. Próbáld ki!
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #32106 üzenetére
1700 dollárért már tudnia kell valamit.
-
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #32006 üzenetére
Arc(ulat)váltás történt?
-
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #31990 üzenetére
Nem állítottam olyat, hogy nem ajánlott! Éppen az ellenkezőjét írtam.
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #31986 üzenetére
Elméleti és gyakorlati síkon egyaránt az a legjobb, ha minden hangdobozt monoblokkok hajtanak. Mivel végfokokról van szó, a hangerőt az előfok/processzor szabályozza.
Az általam megálmodott rendszer is ilyen felépítésű.
Egyesek szerint - látok benne fantáziát - az a csúcs, amikor külön-külön, az összes hangszóróhoz tartozik egy végfok, mint a Meridian DSP dobozokban. -
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #31984 üzenetére
Itt a topikban szoktuk ajánlani azokat az Onkyo szetteket, mint legolcsóbb, elfogadható minőségű, belépő szintű hangrendszert.
-
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #31981 üzenetére
Attól függ, miről váltasz, mit hallgattál előtte. Azért az S5305 is kompakt szett.
Kicserélheted a hangdobozokat, de miért éppen a Jamót említetted?Automatikus kalibráció a neve, a komolyabbak szobaakusztikai korrekciót is végeznek.
(#31982) robi0604
Az Emotívánál jobb ár/érték arányú erősítővel még soha nem találkoztam. Mi mást emlegethetnénk, ez a szempont talán a legfontosabb.
Tavaly nyár óta, mert akkor hallottam először Emotivákat. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #31979 üzenetére
Nem kicsit jó a hangjuk, nem akartam hinni a füleimnek, hogy ennyi pénzért ilyen hangot lehet kapni. Még az itthoni fogyasztói áráért is szuper.
Nem számoltam ki pontosan, de ha megáll 5 kilóból, annyiért mit kapni, ami versenytársa lehet? Nem kellene mellé sztereó erősítő, az biztos, de választható a kétcsatornás, plusz háromcsatornás verzió is, az se kerül drámaian többe, 600 dollár a difi.
-
BBéci
legenda
válasz
robi-k #31972 üzenetére
A Streamaudiónáll egész jó áron lehet kapni és meg lehet hallgatni.
(#31973) Peak
Az a lényeg, hogy normál esetben vannak fekete csíkok.
Én azokra az esetekre gondoltam, azokat nem tudom elfogadni, amikor valamilyen módon a teljes képernyőt kitöltő, csík nélküli méretre - 16:9-re - alakítják a szélesvásznú filmeket.
A többiben bizonyára igazad van. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #31967 üzenetére
Valami olcsó szállítási módot kellene találni, többünknek, sok évre megoldódna a hangosítási gondja!
Viszont legalább 1 millcsiért kell hozzá hangdobozszett, hogy ki lehessen hozni belőlük a maximumot. Egy Focal Chorus 800 a minimum, de Electra frontokkal még jobb lenne! -
BBéci
legenda
válasz
Poplacsek #31945 üzenetére
Már, hogyne lennének fekete sávok??? A 2,35:1 arányú filmek - a többség ilyen - nem töltik ki a teljes 16:9-es képernyőt. Valójában nem is 19020 x 1080 felbontásúak.
A levágással információ vész el a szélekről és a konverzió miatt romlik a képminőség.
Agyrém, aki ilyet tesz, az súlyos idióta. -
BBéci
legenda
válasz
Palapo #31901 üzenetére
Azért a kevésbé látványos, valamint egyszeri megnézésre beszerzett filmek 10-15 gigás változatban is elég kellemes élményt nyújtanak, pláne ha nem minimum 2 méter széles vásznon nézed őket.
A DVD-ket is célszerű merevlemezre másolni.
5400-as fordulatú, energiatakarékos merevlemezeket érdemes használni, mint például a WD Caviar Green.
A kábeles másolásnál még nem találtak ki jobbat, főleg USB 3.0 vagy eSATA csatlakoztatással. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #31889 üzenetére
Az sem mindegy, hogy melyik sorozatú B&W dobozokat köti hozzá.
Itt a remek példa, hogy szolgáltatásokkal el lehet adni egy nagyvasat. Szerintem az ember meg sem hallgatta, katalógusból vette. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #31887 üzenetére
Kitűnő megfogalmazás, picit kiegészítem.
Mozizni, szórakoztatni akar, bármi áron, míg egyes versenytársai a valósághű, természetes és részletező megszólalást helyezik előtérbe.
(#31886) kimi02
Sirfer a számára legjobbat kereste, az 1008 kevésnek találtatott, még a H/K 355 után, azzal szemben is. Elképzelhető, hogy a Te géped nem hordozza a szokásos Onkyo jegyeket (nyűgöket) és márkatársaihoz képest kiugróan jól szól. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #31883 üzenetére
Nem volt rá anyagi keret, pedig nagyon szerettem volna inni pár liter Paulaner hefe weizent.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #31881 üzenetére
Még fiatal vagyok hozzá, 800 napos tagság után lehetséges.
2005. őszén kezdtem olvasgatni a PH!-t, de csak jóval később regisztráltam.(#31880) bajnokpityu
Értettem a viccet, minden OK! -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #31876 üzenetére
Dehogy vettem Dunét. Nem mintha bajom lenne velük, de én csak tesztkészülékeket használok.
Mikor vártam Sancira?
Azok kételkednek a kábelekben, akik még nem próbáltak egyet sem.(#31878) bajnokpityu
Nem szeretném. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #31874 üzenetére
Engem totálisan hidegen hagy.
Az előfok/végfok párosukért még határozottan lelkesedtem, de csak addig, amíg nem hasonlítottam össze a felébe kerülő Emotivával.
Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Diablo IV
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gyúrósok ide!
- Elektromos autók - motorok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest