- iPhone topik
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
sirfer #19399 üzenetére
A frekis részt ÉN nem erőltetném... simán ki lehet nyírni vele bármilyen hangfalat (tapasztalat... itt nem nagyon vannak 1200W terhelhetőségű 3 utas cuccok, de hangosítástechnikában nem ritka. 300W-os erősítővel nyírtam ki a magasat... és nem volt túlságosan hajtva, jó, ha 35W körül ment, csak épp elfelejtettem a limitert, amit előzőleg szépen belőttem meghalás előtti értékre...). Az 1KHz-es jellel is csak óvatosan. Kopp hangerőn semmiképpen...
-
KTTech
veterán
válasz
Dorian #19388 üzenetére
Úgy, hogy a magas-sugárzók egy 100W-os hangfalban nagyonmax. 2-5W-ot képesek elviselni. Az erősítőknek meg nem gond leadni 100W-ot bármilyen tartományban manapság 10-100kHz közt. Rakj be egy CD-Generátort mondjuk 18kHz-en, és nyomd fel a hangerőt. Garantálom, hogy leégeted a magas-sugárzót.
-
KTTech
veterán
válasz
xtremetuning #19188 üzenetére
Töröltem.
-
KTTech
veterán
válasz
xtremetuning #19173 üzenetére
Ez itt off, de valószínűleg Canon 7d, markolattal, 17-55/2.8is és 70-200/4L is párossal lesz, valamint szeretném visszavásárolni a Tokina 11-16/2,8-am. Aztán majd látom mi jön össze, egyedül azért picit nehéz fizetni a törlesztőket, és a UPC se fizeti túl a helpdeskeseit, hiába a folyamatos munkarend (még karácsonyozni is telefonnal a fülemen, az előfizetők panaszát hallgatva fogok bent a cégnél...).
-
KTTech
veterán
válasz
xtremetuning #19168 üzenetére
Az eddigi Yamaha erősítőmre köröket ver... Igaz az egy régebbi diszkrét sztereo receiver volt. Egyelőre nagyon meg vagyok vele elégedve, megérte a pénzét nagyon.
A fotózás most egy kicsit parkolópályán van, új gép jön majd jövőre. A régi rendszeremet sajnos el kellett adnom, lakásvásárlás + munkanélküliség közös fennállása miatt. De azért fotózgatok, sőt, ha van egy kis időm itt a ph-n még cikkeket is írok. Bár a legutolsó már elég régen jelent meg, a mostani munkám mellett örülök, ha pár perc szabadidőm van... -
KTTech
veterán
Nézd meg a Marantzokat is a H/K-k mellett. Nekem csak egy belépő modellem van, és a hk 255 volt a másik lehetőség. A kettő közül a M. NR1501-nek volt szebb hangja. Sőt még olcsóbb is volt... és diszkrét a végfok benne. Persze szolgáltatásokban jobb a hk (audessey, faroudja).
-
KTTech
veterán
válasz
Jampec8686 #19099 üzenetére
Azt, hogy optikai kábelt használsz koaxiális helyett. Az audigy kimenete ugyanis koaxiális.
-
-
KTTech
veterán
válasz
madgie #18373 üzenetére
Melyik új?
Naponta frissül...:
http://www.xvidvideo.ru/media-player-classic-home-cinema-x86-x64
-
KTTech
veterán
válasz
Jampec8686 #18348 üzenetére
HD hangot nem kapsz vele ez tény, de ha akár az alaplapi hangkártyádon van SPDIF kimenet (akár koaxiális, akár optikai), akkor jól fog szolgálni ez is téged. Fel kell pakolni a gépre az AC3filtert (és pl. a Media Player Classic HomeCinema-t) és belökni neki, hogy "Use SPDIF Passthrough" és már nem is számít a hangkártya minősége. Dolby Digitalt és DTS-t tud. HDMI persze nincs rajta, de a hangot rá tudod küldeni a kép meg mehet a mostani videokártyádból a TV-be. Ennyi pénzért megéri a cucc.
-
KTTech
veterán
válasz
Thuglife #18036 üzenetére
Teljesen meg vagyok elégedve az erejével... 50% fölé még nem vittem, mert a 15m2-es szobában már az is sok. A kalibrálás Ha BP-n vagy, meg tudom mutatni, mit tud nálam a "malac"
mivel a hangfalszettünk azonos, tudsz viszonyítani is.
Viszont az Onkyodban fejlettebb a szobaakusztika-korrekció. Az egyel magasabb szériás Marantzban már ugyanaz van (az NR1501-ben még az M.R.A.C kapott helyet, nem az Audyssey). Az is tény, hogy pont duplája a kimenő teljesítménye a tiednek 8 ohm-on... bár ez hangnyomásban természetesen nem jelent duplázást - sőt... (3dB a különbség)
-
KTTech
veterán
válasz
Palapo #18011 üzenetére
Én megnézném a helyedben a Marantz NR1501 + Mission Mv Cinemapack - Mv8 front, Mv-Ds háttér és Mv-C center - + KEF C4 sub triót
245E + kábelek (netdepo.hu-ról vettem ennyiért). Nekem bevált a 15m2-es szobába, sok is
A Marantz meglehetősen jól szól, hallgattam mellette egy H/K AVR260-at, hát, azt lemosta hangzásban (azonos hangfalszetten). Viszont a menüje igen puritán, és nincs benne DCDi sem (már, ha ez fontos), viszont digitalizálja a rákötött kompozit/komponens cuccokat a HDMI fele.
-
KTTech
veterán
-
KTTech
veterán
Na, megérkezett a szettem (Marantz NR1501, Mission Mv Cinema Pack, KEF C4). A DHL szépen leszállította a társasház bejáratáig (liftig), aztán nagy nehezen betornásztam a lakásba a cuccot
A Missionokat még nem bírtam egyedül kibontani, várom a segítséget hozzá
ezért egyelőre a régi 2 hangfalam van bekötve + a sub, de a régi Yamaha sztereó erősítőmet gyorsan lealázta hangminőségben
(ez várható volt, mondjuk ekkora javulásra nem számítottam).
Ami egy kicsit gáz: HDMI-n az erősítő menüje nem megfelelően jelenik meg a TV-n, ugrál. CVBS-en jó... innen kezdve ez a legkisebb gondom, egyszer kell beállítani
A DVD komponens bemenetét szépen konvertálja HDMI-re, kb. azonos minőségben, mint eddig a plazma.
Bővebbet majd akkor írok, ha már a teljes szett össze van rakva, ezek az első benyomások csak, de azok pozitívak.
-
KTTech
veterán
válasz
kimi02 #17644 üzenetére
Jelenleg nincs keret ilyen drága kábelre... és egy ideig nem is lesz. Ezért nézelődök költséghatékony, de jó minőségű megoldásra, így találtam rá a CAT megoldásokra is (ráadásul az ingyen lenne, mert van itthon)... kb. br. 300Ft a max, amit rá tudok szánni. Ebbe belefér ugyan pl. ez a fajta kábel, de nem vagyok benne biztos, hogy ennyit ér is: TAS-C238TN 2 mm2 38 × Ø0,25 mm /ér 14 ohm/100m 3,5x7mm
-
KTTech
veterán
Olvastam hangfalkábelek terén a CAT5 megoldásokról... nekem van kb. 200m CAT5 kábelem, igaz nem fali, hanem patch... az is jó lehet erre a megoldásra...?
Ha 2 szálat összefonnék, így 2x8 ér lenne, minden hangfalhoz, de a 3 szálra is van elég, összesen 25m kábelre van szükségem.
26AWG-s a kábel, 16 ér - azaz 2 összefonva - 2mm2-t jelentene, ha jól számoltam, 24 ér (3 összefonva) pedig 3,1mm2. -
-
KTTech
veterán
válasz
Dictator^ #17527 üzenetére
A végleges ez lesz (ha tényleg minden összejön... ez holnap derül ki):
Marantz NR-1501: 99.990 Ft
Mission Mv-8 5.0 Házimozi Hangfalszett: 89.990 Ft
Mission MS8 sub: 49.900 Ft
Összesen: 239.880 FtKözben reménykedek benne, hogy a Mission Mv-DS-ek rendelkeznek fali konzollal, vagy hasonló megoldással, amivel egyszerűen fel tudom őket pakolni a falra (némi furkálás árán).
Hátra van még a hangfalkábel és 1 db HDMI még.
-
KTTech
veterán
válasz
Thuglife #17523 üzenetére
Utána olvastam ennek a Marantz-nak... azt hiszem ez lesz az én erősítőm, mindenhol igen jókat írnak róla (van ahol a H/K AVR255-el hasonlították össze, és jobbnak találták a hangját, ami nem kis szó)... és tudja még a HD formátumokat is, az analóg videót ráteszi a HDMI-re, nem csak HDMI switch van benne, hanem fel is dolgozza az audio streamet
az 50W nekem több, mint elegendő, amit tud.
Ki is alakult a végleges cucc úgy néz ki, jövő héten irány a bolt...
-
KTTech
veterán
válasz
robi0604 #17519 üzenetére
Az a gond, hogy nem 10, hanem közel 50E a különbség... és amit biztos, hogy nem fog kapni az erősítő, az a HD audio formátumok. Amihez viszonyítva lesz, az egy Yamaha nem mostani (RX-450) sztereó rádióerősítő, ami legalább 10-15 éves, tehát semmi komoly.
Az olyan felhasználókat meg magasról le* a gyártók, akiknek elég lenne az 5.1 viszont szeretnék a DCDi- vel - megúsznám 1 kábellel a TV csatlakozást videó, DVD téren, mivel még olyan DVD-m van, amin nincs HDMI kimenet - a HDMI-t használni, valamint jó lenne ha a HDMI nem csak switching módban működne és jól jönne az automatikus hangfalbeállítás is... ha esetleg tud valaki ilyen erősítőről, ami árban is korrekt, ne fogja vissza magát
... illetve vajon milyen lehet EZ a Marantz...? mert bár ronda, de úgy tűnik tudja azokat, amit leírtam, és anno jó emlékeim voltak ezzel a márkával kapcsolatban...
Hogy miért nem fog HD audiót kapni? Az ok egyszerű: nincs és nem is lesz BD (a következő kb. 5 évben legalább), illetve nem is tervezem még archivált formában sem gyűjteni (a max az a 720p + DTS-ES, de leginkább DVD-im vannak, többségében DD5.1 hangsávval). A plazmám is 50" HD-Ready, azt se tervezem mostanában cserélni, hogy rohanni kelljen az 1080-as anyagokért.
-
KTTech
veterán
Egy fontos kérdésem még van a Mission Mv-DS-ről: jár hozzá valamilyen eszköz, amivel falra lehet szerelni...? ellentétes információkat találtam róla a neten.
-
KTTech
veterán
válasz
robi0604 #17506 üzenetére
Azt hiszem kezd körvonalazódni a dolog... az erősítőből engednem kell, úgy látom. Valószínű az Onkyo 508E lesz a végleges választás. Persze így a DCDi-től elesek sajnos.
Ha már Mission 5.0 szettben gondolkodom, akkor az MS8 mély nem illeszkedne jobban a rendszerbe...? Csak ötletként...
-
KTTech
veterán
válasz
ToxLee #17512 üzenetére
Könnyebb, mint gondolnád... a lelkemen szárad "pár" hangsugárzó halála, onnan tudom ezt - magas csere azokban a ládákban 25E/db volt, és 4 db kellett - ... pedig csak egy kis gerjedést kapott a rendszer (koncerthangosításnál előfordul).
Gerjedést meg otthon is kaphat, akár egy kissé rosszabb kábeltől, úgy, hogy nem is hallod a dolgot (az erősítők manapság akár 50-100kHz-ig is erősítenek és nem esik vissza a teljesítményük), csak egyszer megáll a magas benne például, de elég, ha csak megmelegszik a csévetest és pl. 2-3 évvel később egy kicsit nagyobb terhelés hatására le is válik... és senki nem tudja mi is történt, mert minden az előírt limiteken belül volt.
-
-
KTTech
veterán
Kevés pénzűeknek sajnos nem marad túl sok választása, ahogy nézem... átnéztem gyorsan a lehetséges 5.1-es konfigokat magamnak is, és arra jutottam, hogy 3-4 szett elérhető számomra (bár, van, ami már túlfut a kereten), ha le akarom cserélni a mostani 2 hangfalamat is. Az erősítő adott, az Onkyo 608E (annyival nem olcsóbb a 578, hogy megérné, a kettő közt 5E a különbség. A DCDi-re meg szükségem van...).
- Wharfedale Vardus VR-300 + VR-S2 + VR-C1 + hozzá egy sub pl. Polkaudio PSW 110 a kettő együtt: 120E, ez már picit túl is lóg a limitemen, sajnos, de még talán be tudnám szorítani.
- Mordaunt Short Carnival HTS 5.1
- Magnat Monitor Supreme 100 5.1
Ha ezek közül kellene döntened, akkor melyiket választanád? Tudom, hogy mind limitált képességekkel rendelkezik... egyébként főleg (80-85%) házimozira lesz használva, a maradék esetben elsősorban elektronikus zene (90-es évek zenéi leginkább), másodsorban viszont minden más (komolyzene, jazz is előfordul)-
-
KTTech
veterán
válasz
robi0604 #17490 üzenetére
Valószínű nem lesz tökéletes az együttfutás, sajnos gyártani már nem tudok újabb hangfalakat, mert a szükséges eszközök (pl. amivel lapítottuk az ezüst/aluhuzalokat a magas és mély/közép hangszórókhoz, illetve tekercseltük őket, problémás lett a ferrofluid beszerzése is, mert megszűnt a cég, ahonnan be tudtuk szerezni, a másik meg nem akar eladni...) és hely már nem áll rendelkezésre... Az egyetlen ami még elérhető a donorhangszórók beszerzése, de az magában kevés. Az eredeti tervem nekem is ez lett volna, csak nem kivitelezhető, sajnos.
Az új 5.1 vásárlással csak egyetlen, apró, pici gond van: nem fér bele komolyabb keretbe, ezért gondolkodok egy ilyen hibrid megoldásban. Az Audyssey EQ-val valamennyire ki lehet egyensúlyozni a rendszert, bár tisztában vagyok vele, hogy nem lesz tökéletes... de ez nem egy végleges rendszer, hanem egy átmeneti (bizonytalan időre). Sokkal komolyabb rendszerbe mondjuk nem sok értelme van befektetni, tekintve, hogy a lakás adottságai olyanok, amilyenek (egy 30 éves panel minden "előnye" meg van, ebből kell kiindulni), de ilyen lakásra telt...
-
KTTech
veterán
Lassan körvonalazódik a házimozi vásárlás nálam is... a meglevő 2 hangfalam lenne az alap, azokat bővíteném ki (egyedi építésű, nem gyári hangfalak. Ha gyáriban nézzük, akkor kb. a 80-100E/pár kategóriának felel meg hangzásra). Az anyagi lehetőségek igen korlátozottak, így kb. ez a szett a max. amit megengedhetek magamnak, esetleg vélemény, más javaslat...? Előre leírom, nem high end a célom, arra nem telik...
Erősítő: Onkyo SR-608E. Picit félek tőle, eddig Yamaha sztereo erősítőm volt, azzal meg voltam elégedve... A H/K AVR260 pedig már túl lóg a költségvetési limiten. Igazából az lenne a legjobb, mert azon kevesek közé tartozom, akinél van S-Video jelforrás (S-VHS).
http://www.netdepo.hu/onkyo-tx-sr608e-1577.html/hun/&hely=1
Center+Surround set:
http://www.netdepo.hu/wharfedale-vardus-vr-s2-+-vr-c1-1666.html/hun/&hely=1Sub:
http://www.netdepo.hu/wharfedale-power-cube-10+-411.html/hun/&hely=1A szoba 15m2 panel a 9. emeleten, tehát az erősítőteljesítmény sok is lesz, ez biztos (most sem hallgatom 10W-nál nagyobb hangerőn a sztereo szettet). Csak sajnos szolgáltatások terén a kisebb kategóriák nem állnak túl jól... Tudom, az erősítő jobbat érdemel, de majd később kaphat, ha lesz rá keret.
A surroundok mindenképpen falra kell, hogy kerüljenek, nincs hely máshol. Opcionális megoldásnak a Surr+Center+Sub-ra nézegettem a JBL SCS 178 és a Magnat Monitor Supreme 100 5.1 szettet is.
-
-
KTTech
veterán
Nekem viszont S-VHS-em van (Panasonic NV-SV121, Digitális TBC-vel, 3D zajszűréssel), és még használom
azon viszont nincs komponens...
Az S-Video átvitel magasabb képfelbontást biztosít (maga az S-VHS is 400 sornál többet tud, szemben a VHS 230 soros felbontásával), ráadásul nem romlik a minősége a jelnek (a kompozithoz képest), ezért a másolat másolata is "szinte" tökéletes lesz (10 másolat után olyan, mintha VHS-el az első másolat lenne). Persze ez még az analóg gyakorlat volt, de néha szükségem van rá, és ha már meg van, akkor már szeretném a rendszerbe normálisan integrálni.
-
-
KTTech
veterán
Ja, az objektíves hasonlatod nem állja meg a helyét... ugyanis az F1.4-es obikat csak akkor használjuk nyitva, ha nincs más lehetőség, egyébként rendesen lerekeszeljük, nem ritkán F8-ig is, ha az kell. Az 1.4 inkább csak lehetőség, illetve jól jön a kereső világosságánál, valamint az AF-nek is segíthet (bár kisebb kategóriás dSLR-eken könnyen visszaüt ez).
-
KTTech
veterán
Akkor legyél szíves és mondj nekem egyetlen olyan erősítőt, ami az általam megadott paramétereknek megfelel:
- DCDi analóg bemenetekre (legalább 1 S-Video, de jó lenne ha out is lenne az SVHS miatt, 1 komponens és 1 kompozit)
- mérőmikrofon (mert fülre ugyan be nem állítja senki normálisan)
- Night sound (sajnos panelben nem árt ha van)
- 5.1
- 3x be HDMI (és nem passthrough)
- 2x optika
- 2x coax
- 2x HDMI ki (1.4 egyelőre nem fontos)
- Phono In
- Tape In/Outés még árban is passzol a hangdobozokhoz. Mert per pillanat ez a max. amit rá tudok költeni, pontosabban ez is túl van a maximumon.
Van egy tippem, hogy nem tudsz erre megfelelőt mondani, mert én már hónapok óta keresem... de nem találtam meg.
-
KTTech
veterán
Jelen esetben az a gond, hogy ami olcsóbb, abban meg nincsenek benne a számomra szükséges dolgok. Az, hogy az erősítő hangminőségét nem aknázza ki a hangfalszett, az egy dolog, de nem is ront az hogy normális jelet kap a hangfal.
Pl.: nekem nem kell 50W-nál több, nem kell 7.2 csatorna, ezek számomra pénzkidobást, felesleges tudást jelentenek. Nekem 5.1 elég, nem kell a HD hang, hiszen nincs olyan hallgatási környezet, ahol előjönne az előnye.
Kell viszont: normális analóg felkonvertálás - DCDi legalább - (ha már itt tartunk: S-VHS is a komponens és kompozit mellett), mikrofonos beállítás, megfelelő számú analóg és digitális bemenet (2x koax, 2x optika, 3x HDMI és 1-2 HDMI kimenet).
Az lenne a célom, hogy a TV egy megjelenítő eszközzé váljon és csak egyszer kelljen a távhoz nyúlnom: amikor bekapcsolom (vagy amikor TV-t nézek és csatornát váltok): minden egyéb bemenetválasztást és beállítást az erősítő csináljon. Olyanról meg nem is álmodok, hogy esetleg még egy phono bemenetem is legyen, ilyen árkategóriában...
-
KTTech
veterán
válasz
stefan01001 #12211 üzenetére
Egy üvegszálban mi korrodálódhat szerinted...? Mert legjobb tudomásom szerint semmi.
-
KTTech
veterán
válasz
szeker #12207 üzenetére
Ez itt már nagyon off, de 6 számjegyű pénzbüntetés (kártérítés), és nem 1-essel kezdődött. Persze első körben csak felszólítanak a zene lehalkítására. Az meg egy másik dolog, hogy a szomszéd fa testápolót fog vinni, ha nagyon hangoskodsz, nem várja meg a rendőrséget...
-
KTTech
veterán
válasz
Yamaha R1 #12208 üzenetére
Ha bekapcsol, működik, nem recseg, akkor nagy gond nem lehet, ha van se tudod kiszűrni. Esztétikailag azért nem árt, ha rendben van...
Optikai kábelnél az aranyozás kb. olyan, mint halottnak a szenteltvíz. Ott nem elektromos az átvitel, hanem fény útján működik, az első erősítésre általában 2km környékén van szükség a leggyengébb kábeleknél is, szóval nem hiszem, hogy bármi gond lenne
-
KTTech
veterán
-
KTTech
veterán
"- Amit adtak hozzá szobaantennát FM vételhez az nem valami jó, vajon ha a DVB-T tetőantennát rákötöm az veszi az FM rádiójeleket?"
Nem lesz jó. Teljesen más frekvenciára van szükség. A DVB-T eleve az UHF sávban megy (470-862MHz), ami igen messzire van VHF sáv rádiózásra szánt részétől (aminek ugye 108MHz a teteje).
-
KTTech
veterán
válasz
stefan01001 #11986 üzenetére
Normálisnak tűnik a dolog.
Esetedben a hangnyomás 1W-nál 86dB, és hangerőérzet 10dB-enként duplázódik. 3dB hangnyomás-növekedés dupla teljesítményt igényel... Lehet számolgatni
75W-ot tud csúcsban (8ohm-on, és nem minden csatornán egyszerre) az erősítő ez azt jelenti, hogy 1W = 86dB/1m, 2W= 89dB, 4W=92dB, 8W=95dB, 16W = 98dB, 32W = 101dB, 64W = 104dB... tehát elméletileg se tudsz túl nagy hangnyomást létrehozni ilyen paraméterekkel vele.
Mindez természetesen 1m távolságról mérve, és a távolság duplázásával 6dB-t csökken a hangnyomás is (tehát 2m-ről hallgatva a 98dB/1m-es érték már csak 92dB, 4m-ről már csak 86dB lenne). Ha kb. 3m-re ülsz a hangfalaktól és 64W körül hajtod, akkor kellemes 95dB körüli hangnyomásban lehet részed. Túl hangos nem lesz, az biztos...
-
KTTech
veterán
-
KTTech
veterán
válasz
tibismart #11664 üzenetére
Amibe nem hal bele az ember, attól csak erősebb lesz
És egy kis fájdalmat simán elviselnék ezért az erősítőért cserébe(azért pl. az Ágota DS2400, 2x1200W-os - 3000W-ot vesz fel - erősítőt nem szívesen érezném a hátamban, akármennyire is szeretem használni hangosítás közben
)
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest