Aktív témák
-
MaTTeS
senior tag
válasz
bajnokpityu #44265 üzenetére
Szedd le a legfrissebb Amd Catalyst-ot
[link]
Ha nem tudnád mi micsoda ( amit mondjuk kétlek)
1. Desktop Graphics
2. Radeon HD series
3. Radeon HD 6xxx series
4. Végül az Op rendszeredet kiválasztod. -
MaTTeS
senior tag
válasz
bajnokpityu #44263 üzenetére
Nálam (ati 5670), annyit kellett csinálni, hogy HDMI drivert felpakolni, erősítőt bekapcsolni HDMI bemenetre, hogy érzékelje, hogy be van dugva. Total Media Theatre 5--> beállítások (AV Center)--> Audio Output fül--> Sound Card: AMD High Definition Audio Device (vagy Default device, de akkor vezérlőpult-hang menüpontban kell HDMI-re állítani), Output mode: HDMI, Mixing Mode: Original primary audio only.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Joe bácsi #44017 üzenetére
Azt az Onkyo-t felejtsd el. Szerintem, ha már azon is spórolnak, hogy legalább a frontoknak nem képesek csavaros aljzatot rakni, akkor az régen rossz.
Denon 1311 sokkal jobb vétel, szintúgy nem rossz még a Yamaha RX-V371 sem, meg a Pioneer-ek.
Ezek közül én a Denont venném. -
MaTTeS
senior tag
válasz
Lg52xMAX #43754 üzenetére
Próbáld ki a Totalmedia Theatre-t és a Splash Pro lejátszót. Plusz egy olyat is csinálhatnál:
Vezérlőpult-->Hang-->Ott az optikai kimenetet jelöld ki-->Beállítások (bal alul), és ott 5.1-et válaszd ki, mert lehet a Windows belenyúl a jelbe és sztereová teszi.gabor23: Köszi de mára elég volt. Ha kérhetnélek ne offold tovább a topicot, ha érdemi infót nem tudsz hozzátenni.
A többieket meg megkérném, hogy ignoráljanak, mert kva idegesítő ezt olvasgatni. Thank youuuuuu -
MaTTeS
senior tag
válasz
Lg52xMAX #43750 üzenetére
Milyen erősítőd van?
A legegyszerűbb az lenne, ha HDMI-vel kötnéd rá a gépet az erősítőre és úgy küldenéd ki a hangot-képet. Plusz így lenne DTS-HD, TrueHD hangod is mivel a processzorod támogatja.Milyen lejátszót használsz és milyen kimenetre vagy kapcsolva??
Ajánlom a Splash Pro lejátszót (gyors, egyszerű kezelni)HDMI kilőve, megelőztél mire megírtam és kaját hoztam
-
MaTTeS
senior tag
válasz
gabor23 #43716 üzenetére
A Te HSZ-ed (trollkodásod
) nyomán több haszontalan hozzászólás született (ezt is beleértve), mint amit Ők offban dumáltak. Köszönjük, hogy ezzel emelted a topic színvonalát.
Főleg, ha folyamatosan olvasnád a topicot, látnád, hogy 2-3 nappal ezelőtt volt előzménye, mikor jó hanggal megáldott magyar tehetségkutató show-kból kikerült zenészekről volt szó. -
MaTTeS
senior tag
válasz
hackeeeee #43627 üzenetére
Nem nézek filmeket, sorozatokat szinkronosan, csakis eredeti (angol) nyelven. Sorozatok nagy részét is amerikai megjelenésük másnapján nézem angol felirattal.
Aki élvezni akarja a filmeket jó hanggal, az vagy megtanul angolul, vagy olvasni+filmet nézni egyszerre, de szvsz mivel Magyarországon vagyunk, ezért eléggé leszűkül azok köre, akik tudnak angolul olyan szinten, hogy megértsenek egy komolyabb filmet akár angol felirattal. -
MaTTeS
senior tag
A referencia filmekhez azt hiszem hozzá kell adnom a Jurassic Park 1-et 7.1 DTS-HD MA hanggal (1 hónapja adták ki). Az előbb néztem végig, és nagyon-nagyon komoly hangzással rendelkezik
. Mindenkinek ajánlott újra megnéznie.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
spiky03 #43551 üzenetére
Nálam erősítőn +4 , subon 55%-ig van tekerve. De észrevettem, hogy az Onkyon a +4 annyi mint a Yamahán a 0 volt.
Szeretem filmek alatt, ha dolgozik és rezeg az ágy. Se nem sok-se nem kevés így a mély. Persze ez lehet a szar szobaakusztikám miatt is, hogy eddig fel kell venni. -
MaTTeS
senior tag
Nem tudom, hogy itt lehagytak egy 0-t az ár végéről, vagy az eladó nagyon hülye, hogy ilyen olcsón adja? [link]
Aki 50ezer körül keres erősítőt, hívja fel az illetőt, hátha tényleg ennyi az ára.Brutális egy szörnyetegnek néz ki.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Patice #43113 üzenetére
Sőt, ha megengedheti magának, akkor láttam az Aréna Plázás/Duna Plázás Saturnba vagy az Árkádos Media Marktba, nem emlékszem pontosan, a héten 79ezerért Denon 1611-est.
WARZ: Viszont kábelekre is el fog menni 15 ezer Ft-od (sub kábel, hangszóró kábelek, hdmi...)
Polk Audio PSW 125-ről csak elismerően tudok nyilatkozni. Nekem is egy ilyen duruzsol itthon filmek alatt.
Esetleg még a Proson Libra szettet is érdemes lenne meghallgatnod. -
MaTTeS
senior tag
-
MaTTeS
senior tag
válasz
atoka1 #42999 üzenetére
Nekem is olyanjaim vannak (a sarokba állítva, mióta megvettem a Dali concept 6-ot
).
Én valami más szettet választanék a helyedben (Mission MV-8, Proson event/libra szett), mert elég harmatosak azok a Yamahák. (1.5 évig használtam)
Vagy ránézel a használt piacra és veszel valami jót olcsón. Példaként ezeket szereztem be az elmúlt 1.5 hónapban: Onkyo TX-SR605 - 50ezer Ft, Dali Concept 6 70ezer Ft. Mind tökéletes, megkímélt állapotban.
Ha nem idegenkedsz a használttól, akkor nézz körül ott. 150 ezerből sehogy se tudnál normális 5.1-et kihozni új cuccokból. -
MaTTeS
senior tag
Sikerült beszereznem egy nagyon megkímélt, tökéletes állapotban lévő cseresznye Dali Concept 6-ot (az előzőt nem volt értelme megtartanom az akkor még gyenge erősítő miatt, és amúgy sem jött be a vajsárga színe, ismerősömet boldogítja azóta).
Nekem mint átlagos user nagyon bejön. Jelenleg egy szintén nagyon megkímélt Onkyo-TX-SR605-el van hajtva, zenehallgatáskor Asus Xonar DX hangkártyáról kizárólag Pure Audio módban, filmeknél számítógépről HDMI-vel. Most a régi szettből megmaradt center lett a leggyengébb láncszem
A következő lépés egy 1.5m*1m-es 3 szintes falra szerelhető könyvespolc lesz, ha valaki tud boltot, vagy szakit, aki olcsón jó minőséget ki tud hozni az szóljon (jövő év elején lesz esedékes) -
MaTTeS
senior tag
Hátha valaki ilyet tervez venni:
Az Aréna Plázában tegnap megnyílt Saturnba ma benéztem. Volt pár jó áron levő hangfaluk.
Amiken megakadt a szemem:
Denon 1611: 79ezerFt
Dali Concept 6 cseresznye: 120ezer Ft
Dali Concept 8 fekete (lehet van nekik raktáron cseresznye, de a fekete volt kiállítva): 180ezer Ft
Elég jó árak, akárhogy is nézzük, Dali Concept 8 - Concept 6 árban. -
MaTTeS
senior tag
válasz
ginola #42829 üzenetére
100 ezer Ft alatti kategóriánál is nagy változást hoznak az említett alátétek (gránit, gumi...).
Sőt, szerintem pont, hogy ebben a kategóriában van a legnagyobb szükség ezekre, mert eleve nem tökéletes a minőségük és többet javít rajtuk mint egy több 100ezerbe kerülő alapból nagyon jó minőségű subnál javítana.(#42831) ginola Tény, hogy szarból nem lehet várat építeni, de nehogy azt mond, hogy egy 50-60ezer Ft-os sub az ördögtől való dolog (Proson, Polk...).
-
MaTTeS
senior tag
válasz
bajnokpityu #42685 üzenetére
Jó de te más kategóriában mozogsz mint ő
30cm-es szerintem is kell, de ennyi pénzből inkább vegyen valami normálisabb 25-öset, mint egy gagyibb 30-asat. -
MaTTeS
senior tag
válasz
szinimini #42677 üzenetére
Ha 30-40 ezerért finom, lágy mélyeket szeretnél, akkor csak a használtak között nézelődj. Ha jelenleg nincsen olyan ami tetszene, akkor folyamatosan nézegesd a használt piacot és előbb-utóbb úgyis felraknak olyat ami jó. Újonnan ezt körülbelül 60.000Ft-tól kapod meg (Polk Audio PSW 110 kategóriája).
Megelőztek -
MaTTeS
senior tag
válasz
szinimini #42669 üzenetére
Futárral is meg lehet oldani a dolgot, főleg ha te intézed és a futárszolgálat érte megy, aztán elhozza hozzád. Én is így adtam el az előző subomat, hogy érte jött a futár - konkrétan semmi dolgom nem volt vele, mint bedobozolni és átadni. Szerintem 2-4 ezer Ft-ból értékbiztosítással meg lehet úszni és még így is jó vétel lenne.
Azt a Wharfi VR-t hallottam, ritka gyenge eresztés. -
-
MaTTeS
senior tag
A helyetekben, kb. 40%-al lecsökkenteném a hirdetések méretét és azzal a 1.5-2 centivel nagyobbra méretezném a középső szöveg-cikk részt. Így a hirdetések is tökéletesen láthatóak maradnak, viszont nem lesznek zavaróak, mert nem azok fognak az oldalon dominálni.
Ha olvasol egy cikket, akkor nincs gond a hirdetések méretével, mert eltűnik a bal oldali menü sáv és kitöltődik szöveggel, de a főoldalon érdemes lenne átszerkesztenetek.
Nem hiába írják a többiek, hogy zavaró. -
MaTTeS
senior tag
válasz
DM-Fan #33576 üzenetére
Erősítőbe maximum CD/DVD/Blu-ray lejátszót dugnék.
Nekem itthon egy Polk Audio PSW 125 van. 85-be kerül, ennyiért újonnan szerintem nem nyúlnál vele mellé. Nem zörög, és meglepő dinamikája van (30cm-es a "tányérja", 20nm-en használom).
Zenére jobb lenne a zárt, de a jó zárt mélyeket nem 100 alatt mérik (tudtommal). -
MaTTeS
senior tag
válasz
Dorian #33345 üzenetére
Számítógépről foobar lejátszóval, WASAPI plug-innal, Asus Xonar DX hangkártyával analógon.
-
-
MaTTeS
senior tag
Nincs valakinek kölcsönben pár napra (letét fejében) egy sztereó erősítője?
Bp környékén.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
bajnokpityu #33259 üzenetére
A c6-ot délelőtt elhoztam, decemberig még garancia is van rajta, teljesen hibátlan.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
TazLeacher #32351 üzenetére
Az a Yamaha nem kezeli a HD-s csodákat. Ez már kezeli: [link] , de drágább az Onkyonál.
Nem akarsz esetleg ugyanennyiért használtan venni egy jó állapotú nagyobb kategóriájú erősítőt? -
MaTTeS
senior tag
válasz
bajnokpityu #31306 üzenetére
Szerinted miért raktam idézőjelbe a HD-t?
-
MaTTeS
senior tag
válasz
bormate #31300 üzenetére
Annál a Yamahánál már van újabb típus ami szintúgy tudja a "HD" hangokat, mint a konkurens termékek: Yamaha RX-V371
-
MaTTeS
senior tag
-
MaTTeS
senior tag
válasz
s7evcsenko #30003 üzenetére
Nem feltétlenül kell win reinstall.
Ajánlom, hogy szedj le minden codecet a gépről és rakd fel a K-Lite codec packot. -
MaTTeS
senior tag
válasz
s7evcsenko #29250 üzenetére
Azaz Onkyo mélynyomó nélkül nagyon harmatos.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
KisApám #27673 üzenetére
A hangsugárzók, meg maga a doboz is sokat számít. Egy Geniusba aztán pakolhatnál ilyen-olyan high-end alkatrészeket... Nem értem miért olyan nagy újdonság neked, hogy minél drágább valami annál jobb alkatrészekből van építve.
Nem értek az elektróhoz, de kimi által linkelt képen a kis kondi nem feltétlenül jelenti azt, hogy szar... -
MaTTeS
senior tag
válasz
bajnokpityu #27004 üzenetére
sztem mire eladod a denont, addigra ez már nem lesz nála
-
MaTTeS
senior tag
Nekem ilyenem van. Tisztességesen teszik a dolgukat, semmi különleges. A mély tartományuk elég gyenge. Tudják amit ennyi pénzért el lehet várni.
A centerrel meg vagyok elégedve, a kis hangszórók meg hátulra megfelelőek, többet ne is várj tőlük. Viszont 100%, hogy szebb a hangja a Genius csodához képest. -
MaTTeS
senior tag
válasz
bendeguz76 #26416 üzenetére
Ahogy látom árulják a Streamaudióban, Netdepóban és a Korner Audionál is. Náluk szerintem meg tudod hallgatni.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
#09634560 #25962 üzenetére
A Victát nem ajánlom. Ilyenem volt majdnem fél évig. Erő van benne, de mozi hangerőn már nagyon hangos a portzaja. Europarki Saturnban meghallgattam egy másik Victát, hátha csak az enyém volt ilyen, de az is ugyanúgy fújtatott. Nagyon-nagyon zavaró.
Simán megéri azt a +12-15 ezer Ft plusszt a Polk Audio PSW 125, ha már ebben az árkategóriában kell választani
A Wharfiról nem tudok nyilatkozni, nem hallottam még. -
MaTTeS
senior tag
Kedvet kaptam, hogy eljátszadozzak melyiknek jobb a DAC-ja, az Asus Xonar DX hangkártyámnak vagy a Yamaha RX-V365 erősítőmnek.
Egyelőre a hangkártya áll nyerésre (nem meglepő), igaz nem sokkal, de hallható, ha figyel az ember.
Fülessel jobban ki lehet hallani a különbséget, úgy próbáltam. Az erősítőn egy picit össze vannak folyva a részletek, a hangkártyán pedig tisztán meg lehet különböztetni a részleteket.Majd holnap szerzek egy jobb kábelt is és úgy is kipróbálom.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
bajnokpityu #24621 üzenetére
Szóval oxidálódik
-
MaTTeS
senior tag
válasz
t.kristof #24021 üzenetére
Star Trek, The Dark Knight (A sötét lovag), Unstoppable (Száguldó bomba), Transformers 1-2, Terminator Salvation (Terminátor: Megváltás), Inception (Eredet), Iron Man 1-2 (Vasember), Hulk (a legújabb film), Slumdog Millionaire (Gettó milliomos), The Lord of the Rings 2-3, és talán az Avatart is ide sorolhatjuk
Az eredeti angol hangot használd tesztelésre. -
MaTTeS
senior tag
válasz
Edgeri #23921 üzenetére
Kérd vissza a pénzt és rendeld meg a Mission hivatalos magyar honlapján keresztül. Ha online rendeled, akkor ugyanúgy 90ezer Ft és vagy személyesen átveszed Kecskeméten vagy gondolom futárral kiküldik majd: Mission honlap
Az oldal tetején találod a regisztrációt. -
MaTTeS
senior tag
Ma sikerült itthon megnéznem az Unstoppable (Száguldó bomba) c. filmet mozi hangerőn. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe azon kívül, hogy tele van a mélynyomót megdolgoztató hang effektekkel még jó film is
Nem vallott szégyent a Polk Audio PSW 125, 55-60%-os sub hangerőn szétszedi a 20nm-es szobát -
MaTTeS
senior tag
válasz
Gál István #23722 üzenetére
Ja elment, nem is olyan rég. A vevő is elégedett és én is az vagyok.
(#23725) Ti4x
Azt a Yamahát szerintem felejtsd el. -
MaTTeS
senior tag
Nézd meg a Polk Audio PSW 110-et is. Nekem a nagyobb tesója van a 125-ös, nagyon megvagyok vele elégedve mind filmek alatt, mind zeneileg.
-
MaTTeS
senior tag
Az előbb "szép" dolgok történtek. Az elosztó majdnem kinyírta az erősítőt és a szgépet, bár nem tudom mi történt volna, ha nem húzom ki.
Master-Slave tipusú feszültségingadozás ellen is védő elosztóm van, a masterba volt bedugva a gép tápja és a slave részbe az erősítő, monitor, és egy lámpa és egy óra. Aki nem tudná, hogy mire jó: ha a masterbe bevan dugva a számítógép és te lenyomod a gép tápján a billenő kapcsolót akkor lekapcsolja a többi készüléket is. Hasonló mint a billenőkapcsolós elosztó.
Minden be volt kapcsolva és láttam, hogy a lámpa picit vibrál. Lenéztem és láttam, hogy szikrákat nyom magából a master része az elosztónak és még pattog is mellette
Egyből kikaptam a fali konnektorból az elosztót mielőtt még bármi történt volna.Kb. fél éves volt az elosztó.
Persze magamra vessek, fasznak engedtem, hogy anyum megvegye a Lidl akciós elosztót 3 ezerért.
Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Autós topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest