- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel topik
- Magisk
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
parlag #16706 üzenetére
Hogy kerül az ülőgarnitúra a TV közelébe? Nem szemben vannak egymással?
Nem szeretem a megoldhatatlan feladatokat.(#16707) Pro Koryak
Onkyóra csak valami komoly összegű megvesztegetés hatására mondanám, hogy zenei a hangja, lehet akár az elő-végfok csúcsmodell is.
Milyen stílusú zenét hallgatsz? Amennyiben hangszerest, egy sztereó erősítővel jobban járnál. -
BBéci
legenda
válasz
parlag #16703 üzenetére
Valamit eddig nem vettem figyelembe.
A radiátor aligha képez akadályt a hangdoboznak, mivel legalább 30-40 centivel előtte állna. Nem is értem, miként jöhetett képbe. Nálam is ugyanaz a helyzet.
Igen, a Boston dobozkái falra is szerelhetők, de felejtsd el, mert nem kell efféle kompromisszummal gyötörni magadat.(#16704) Pro Koryak
A 360 bőven többet ér még 20e forintnál is, viszont a felsoroltak közül az Onkyo a legkomolyabb, utána a Denon. -
BBéci
legenda
válasz
parlag #16701 üzenetére
Egy alaprajzzal többre mennénk.
Csak ismételni tudom magam: a hangdobozokat szabad térben kell elhelyezni. Ha erre nincs lehetőség, akkor olyat válassz, ami falra, vagy konzolra szerelhető, de ne apró bögréket, kockákat. Kivéve, ha azok Bose minőségűek.
Gondolkoztál azon, hová tennéd a Boston szett szatellitjeit? A térhatás miatt elengedhetetlen, hogy a tévétől viszonylag távol legyenek a frontsugárzók. Közvetlenül mellé tenni nem ajánlott. 2,5 méteres nézési távolság esetén a frontok közötti távolság 2-2,3 m körül ideális. -
BBéci
legenda
válasz
parlag #16679 üzenetére
A szoba pontos méretét miért nem vagy hajlandó elárulni? Hadititok?
Leginkább azt javaslom, mondj le az álló frontokról, mert akármennyire keskenyek, 35-40 centin belül sem fal, sem bútor, sem radiátor nem lehet a környékükön, ha jó hangzást akarsz. Ez minden hangdobozra igaz, a monitorokra is, de azok valamivel jobban tűrik a "bezártságot". 25 centis résbe beszorítani egy állódobozt egyenesen badarság.
Mellékelj egy alaprajzot a szobádról! -
BBéci
legenda
válasz
parlag #16673 üzenetére
A vékony frontokkal maradj az elképzelés szintjén, mert jó hangot nem fogsz tudni kicsikarni belőlük. Persze a vékonyság fogalma többféleképpen értelmezhető, ahogy a kicsi szoba is.
Onkyo hangdobozokról én is lebeszéllek. A megcélzott árkategória a 3xx erősítőkhöz passzol, a 609 legalább a dupláját érdemli és abban még nincs szubláda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged