Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• JohannZimu

senior tag

válasz tomic #82408 üzenetére

"Elac-ban jártas fórumtársakat kérdezném,ki milyen kábellel használja(használta) őket? Nekem jelenleg Kimber 8TC-van hozzá,de picit soknak érzem a mélyet benne,a magas hangok meg mintha kevés lenne az egész rendszerben."

Nem tartom valószínűnek, hogy a kácsás 1000 forintos ródiumozott banándugó lesz a Lola-T a "problémára". Anno a 8TC-n én ezt használtam, nálam sokkal tapasztaltabb, 10+ éve hifizők szerint a 8TC nem az a kategória, amire 5000+ forintos Furutech banánt, villát érdemes tenni. Ezeket a csatlakozókat akár több ezer eurós kábeleken használják, ott vélhetően a lánc többi eleme is megalapozza, megkívánja.
    Előbb foglalkoznék a hangdobozok tologatásával, akusztikával, forrásoldallal, tápellátással. Elacaim nálam igényelték a hátsó faltól való minimum 80-100 cm távolságot, ellenkező esetben terjengőssé váltak a mélyhangok. Lehet próbálkozni a hangolószivacsokkal is.
    Példának okáért a forrásba kötött SPX800 után nem a kanapé remegett alattam, hanem a gyomromban éreztem a mélyeket. Egy olcsónak mondható SPX20 az Arcamban pontosabb, gyorsabb mélyeket adott, igaz, nem ment a szőnyeg alá, de nekem "minőségre" jobban tetszett.
    A magas hangok "hiánya" szerintem nem a 8TC-n múlik. Előbb vizsgálnám a forrásoldalt, összekötőket, dobozelhelyezést. A 8TC a maga kategóriájában szerintem picit a mélyebb tónusú kábelek közé tartozik, de ezen kívül kiegyensúlyozottnak mondanám.
    Tápkondíícionálóval szerintem érdemes próbát tenni, legalább azért, hogy tudd a saját elektromos hálózatod milyen "minőségű".
    Értem, hogy 8db banándugó előbb fér bele a költségvetésbe, de láncban kell gondolkodni, és ha valaki kiad hangdobozpárért (új áron) 6-800 ezer forint felett, akkor ne spórolja el a lánc többi elemét, mert vagy hangolgatja apróságokkal, vagy nem, de soha nem tudja meg mire képesek a dobozai.
    Ilyen kategóriás dobozok jól kiszolgálva élvezhető hangot tudnak.
    Nyilván nehéz, tanulást és tapasztalatot igénylő dolog egy szinergikus rendszer építése.

A hifiben, házimoziban nincsenek egyenletek.

• hétalvó

addikt

válasz tomic #82408 üzenetére

nem emlékszem milyen csatikat tettünk arra a kábelre? ródium vagy ezüst esetleg jót tehetne, ha jól emlékszem kittosz kácsa ródiumot használt rá és szintén elac-hoz. esetleg tud neked tanácsot adni.

ha elhúzod a faltól javul esetleg? vagy ha rátolod?

úútálom a kábeleket és a csatlakozókat ! :o csak 1x úsznám meg olcsón

Új hozzászólás Aktív témák