- Kínai tech-túra összefoglaló
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco F7 – bajnokesélyes
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohannZimu
senior tag
"Elac-ban jártas fórumtársakat kérdezném,ki milyen kábellel használja(használta) őket? Nekem jelenleg Kimber 8TC-van hozzá,de picit soknak érzem a mélyet benne,a magas hangok meg mintha kevés lenne az egész rendszerben."
Nem tartom valószínűnek, hogy a kácsás 1000 forintos ródiumozott banándugó lesz a Lola-T a "problémára". Anno a 8TC-n én ezt használtam, nálam sokkal tapasztaltabb, 10+ éve hifizők szerint a 8TC nem az a kategória, amire 5000+ forintos Furutech banánt, villát érdemes tenni. Ezeket a csatlakozókat akár több ezer eurós kábeleken használják, ott vélhetően a lánc többi eleme is megalapozza, megkívánja.
Előbb foglalkoznék a hangdobozok tologatásával, akusztikával, forrásoldallal, tápellátással. Elacaim nálam igényelték a hátsó faltól való minimum 80-100 cm távolságot, ellenkező esetben terjengőssé váltak a mélyhangok. Lehet próbálkozni a hangolószivacsokkal is.
Példának okáért a forrásba kötött SPX800 után nem a kanapé remegett alattam, hanem a gyomromban éreztem a mélyeket. Egy olcsónak mondható SPX20 az Arcamban pontosabb, gyorsabb mélyeket adott, igaz, nem ment a szőnyeg alá, de nekem "minőségre" jobban tetszett.
A magas hangok "hiánya" szerintem nem a 8TC-n múlik. Előbb vizsgálnám a forrásoldalt, összekötőket, dobozelhelyezést. A 8TC a maga kategóriájában szerintem picit a mélyebb tónusú kábelek közé tartozik, de ezen kívül kiegyensúlyozottnak mondanám.
Tápkondíícionálóval szerintem érdemes próbát tenni, legalább azért, hogy tudd a saját elektromos hálózatod milyen "minőségű".
Értem, hogy 8db banándugó előbb fér bele a költségvetésbe, de láncban kell gondolkodni, és ha valaki kiad hangdobozpárért (új áron) 6-800 ezer forint felett, akkor ne spórolja el a lánc többi elemét, mert vagy hangolgatja apróságokkal, vagy nem, de soha nem tudja meg mire képesek a dobozai.
Ilyen kategóriás dobozok jól kiszolgálva élvezhető hangot tudnak.
Nyilván nehéz, tanulást és tapasztalatot igénylő dolog egy szinergikus rendszer építése.A hifiben, házimoziban nincsenek egyenletek.
-
hétalvó
addikt
nem emlékszem milyen csatikat tettünk arra a kábelre? ródium vagy ezüst esetleg jót tehetne, ha jól emlékszem kittosz kácsa ródiumot használt rá és szintén elac-hoz. esetleg tud neked tanácsot adni.
ha elhúzod a faltól javul esetleg? vagy ha rátolod?
úútálom a kábeleket és a csatlakozókat !
csak 1x úsznám meg olcsón
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Powerbank topik
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sorozatok
- Tesla topik
- Kínai tech-túra összefoglaló
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Ipari mennyiségű szuperszámítógéppel dagasztaná az AI lufit az USA
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Xbox Elite Series 2 Kontroller // Számla + garancia //
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bomba ár! Acer Aspire ES1 - AMD A8 I 8GB I 180GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

csak 1x úsznám meg olcsón