- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Ed Parker #3157 üzenetére
Patice hsz-a alapján ha large-ra van állítva nem számít a vágásiferi. Én arra lennék kíváncsi, hogy ez általában minden erősítőnél így van?
(#3156) ricsik: Ja! Lesznek most tavasszal valószínűleg bőven kiadások az autóra (kuplung, fékek, korrózióvédelem
meg még kitudja), de utána ha minden jól megy ráfekszek a hangfal témára... addig remélhetőleg el tudok menni pár helyre hallgatózni is.
H/K tulajok! Dolby Volume-t van aki használja? Nekem a low beállítás dinamikusabbnak tűnt a kikapcsolt állapothoz képest. Lehetséges ez?
Illetve legalul van ugyanott a menüben, most nem emlékszem a nevére valamilyen EZ vagy ES EQ On/Off az konkrétan mire jó? -
Tamoo
nagyúr
Még csak próbálgattam a beállításokat, lényegesen több van a piohoz képest.
Kövezzetek meg, de nekem még a mély is jobban tetszik ha larga-ra állítom a frontokat és a szubot is LFE+L/R-ra (bár ez utóbbi lehet rossz húzás). Úgy látszik a mélyből a sok soha nem elégEQ beállításokat próbálgattam még, engem nem biztos, hogy zavar, ha színesebb lesz a hangkép. Valószínűleg csak a hangfalak hibáit/hiányosságait próbálom elfedni ezekkel a beállításokkal, de a lényeg, hogy nekem így élvezhetőbbnek tűnik.
Zenére meg ott a JungSon.
Elég érdekes most az 5.0/erősítő ár arányom
-
Tamoo
nagyúr
Harmanokban (avr360 konkrétan) mikor szokott elindulni a hátsó venti? Megy most pár órája, már elég tisztességesen meleg és még semmi...
-
Tamoo
nagyúr
Próbálom belőni a H/K-t.
Vágási frekiket hogy lenne érdemes beállítanom? (Mission mv-8 szett + polk psw110)
Külön kell front-center-surroundra.(Bemérőmikrofont elfelejtettek küldeni
majd pótolják....)
-
Tamoo
nagyúr
H/K 360-ashoz keresnék magyar használati útmutatót... Esetleg fellelhető valahol neten?
Én még nem találtam. Ki a H/K magyarországi forgalmazója?
-
-
Tamoo
nagyúr
Ezt meg kell, hogy osszam, nagyon fájt. Tagnak olyan Rotel-je van, mint Toobee-nek. Kérdezte milyen erősítőt veszek. Válasza ctrl+c, ctrl+v
"Én nem veszek hdm-set,sajna a hangjuk meg sem közelíti az rca-t ,jövőre meg jön 1 újjabb verzió ami leváltja a hdm-it ,cat5 hívják.21század és még mindig nem tudnak az rca jobbat." -
Tamoo
nagyúr
Dali Concept szettet hallotta már valaki esetleg HK erősítővel?
-
Tamoo
nagyúr
Mordaunt Short Aviano 6-ról valakinek vélemény? H/K 360 mellé passzolna elméletileg?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Thuglife #2909 üzenetére
Most igazából nem a Mission szetthez keresem az erősítőt. Volt egy jó lehetőségem, hogy "megszabaduljak" a vsx-421-től, bűn lett volna kihagyni, így előrelátóan szeretnék egy jobbat venni, ami az esetleges későbbi terveimhez is megfelelő lehet. A h/k 360 110-ért garanciával nekem egész jó ajánlatnak tűnik
-
Tamoo
nagyúr
H/K 360 bemutató darab 110e-ért szerintetek?
-
Tamoo
nagyúr
Elvitték a VSX-421-emet
úh most HM vas nélkül maradtam, lehet nézelődni...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #2868 üzenetére
Itt a faluban is hirdet valaki Rotel 956ax-et ([link]), procit is ad hozzá, de az valami őskövület lehet.
-
Tamoo
nagyúr
Rotel RSX-972 90.000Ft? Megérheti? Mondjuk ez már elég régi cucc, inkább az újak felé hajlanék.
Holnap jó eséllyel elviszik a vsx-421-em így 100e körül rászánnék egy komolyabbra. Kizárólag filmezéshez mit ajánlanátok?
(#2859) BBéci: Oké, köszi! Nézegetem. Ezért is kérdezek, mert régebbieknél nem vagyok képben mi mennyit érhet.
-
Tamoo
nagyúr
Ezt valaki magyarázza már el nekem!
teljesítményfelvétel:
VSX-421 415W
VSX-920 245WMiért kevesebb ennyivel?
-
Tamoo
nagyúr
Pioneer VSX-920-ról valakinek vélemény? 35e ráfizetést megérhet a VSX-421-hez képest?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
malagutif122 #2785 üzenetére
Keverőn keresztül nem tudod az 5.1-es hangot "átvezetni" az erősítőbe.
Én anno ezt úgy oldottam meg, hogy két hangkártyát használtam. Egyet keveréshez, meg egyet minden másra. Winben meg kiválasztottam mindig amelyik éppen kellett.
Lehet még a hangkártyáról 2db jack elosztóval, de ez sem túl jó megoldás. -
Tamoo
nagyúr
Ha minden jól megy elviszik a VSX-421-emet.
új VSX-920-ra (avxen hirdetett) ~35e-t kellene ráfizetnem. Szerintetek megéri, vagy tudtok jobbat? (nem baj, hogy jobb mint amit a jelenlegi hangfalszettem megérdemel) -
Tamoo
nagyúr
Aha néztem, tényleg nagyon megérné, bár hely szűkében vagyok. Na meg Szegeden van, ~17e útiköltség kicsit megdobja az árat, postázni meg nem nagyon szeretné ahogy olvasgattam.
(#2638) bajnokpityu: Nekem most a 4m koax van jelenleg. Ha nem sokat számítana, nem költenék suricatara, bár nem is nagyon láttam eladót.
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
Hivox Lupus C MK2 elég sokat tud javítani a Pio VSX-421 hangján
(nem meglepő), most próbálgattam. (Holnap jön vissza a sztereó erősítőm, volt vele egy kis gond, úh addig is rákötöttem a dac-ot kíváncsiságképpen a piora)
Egy kis zene ajánlás, nem láttam a múltkori listákban:
Barabás Lőrinc Eklektric
Thievery Corporation -
Tamoo
nagyúr
Kíváncsi lennék milyen lehet egy jó cd lejátszóval zenét hallgatni, de az én igényeimnek jelenleg a számítógép+DAC tökéletesen megfelel zenehallgatásra. Bár az még mocorog az agyamban, hogy usb+suricataval kiváltva a 4m koax-ot mennyivel javulhatna a hangzás.
-
Tamoo
nagyúr
Dali AXS széria mennyire jó? [link]
-
Tamoo
nagyúr
válasz
malagutif122 #1431 üzenetére
Előbb még cd-t akartál belerakni, most meg már meg is veszed?
Nézz utána jobban szerintem! Itt is van sokféle [link]. Bár ha mégsem tetszik legalább olcsón eladhatod!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
malagutif122 #1426 üzenetére
Az alaplapival is működik, csak a minőség nem mind1, de maga a cucc se egy komoly szerkezet.
Van amelyik usb-s, van amelyiken normálisan vannak ki-bemenetek, drágábbakban beépített hangkártya is akár, de én se használtam még ilyet. google+youtube a barátod lesz, ott nézelődj, esetleg kereshetsz "dj console"-os fórumokat, ott valószínűleg többet tudnak segíteni. -
Tamoo
nagyúr
válasz
malagutif122 #1418 üzenetére
Ez nem "cd-és keverő", csak egy hardver (játék), amivel a számítógépen lévő "dj programot irányítod". Valószínűleg nem túl minőségi, tartós potméterek kerültek bele, meg kb. gondolom műanyag az egész. Legyen hozzá egy normális többcsatornás hangkártyád is. Szvsz választásnál pedig ne a hozzá adott sw befolyásoljon.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
malagutif122 #1363 üzenetére
Ezek nagyon alap cuccok, ezért én személy szerint pénzt sem adnék
még gyűjtögess hozzá szerintem. Egyébként nem elég két csatorna? Nekem egy Reloop rmx-20-am volt, pár hónapja adtam el, valaki nagyon jól járt vele.
-
Tamoo
nagyúr
[link] Ez jó cuccnak minősül ugye? Bár fogalmam sincs mennyit érhet. Itt árulja valaki a faluban
-
Tamoo
nagyúr
Kezdenek gyalázatosan szólni az mp3-ak. Azt hiszem ez jó jel.
-
Tamoo
nagyúr
HD alatt a Dolby TrueHD és a DTS-HD Master Audio értendő elsősorban.
Erre neked szükséged van? Mert nekem speciel nincs, de már szinte minden új gép tudja. Ha neked ez kell (bár nem fogod élvezni az előnyét) akkor nem szóltam.
Ezenkívül a 420-al annyi gondod lehet, hogy nem tudja az ARC-ot, HDMI-n nem fogad hangot ha én is jól értelmeztem a dolgokat (VSX-421 tudja). -
Tamoo
nagyúr
Feltételezem HD-t hangminőség szempontjából hallgat az ember, nem azért, hogy elmondhassa, hogy tud HD-t (mint "szolgáltatást").
Belépő szinten nem jön ki a HD előnye.
(#993) ginola: Én így, hogy a forrás a számítógép, vagy tv media player-e, nem is használok hdmi-t, csak optika+coax
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #975 üzenetére
Igaz nem hasonlítottam össze a kettőt, de az 5-ös és 4-es széria között szerintem túl sok különbség nem lehet a bemérőmikrofonon kívül. 520-asat pl. szerintem már nem is sok helyen lehet venni, elég erősen kifutó.
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
Elméletileg mi nyújt jobb hangminőséget?
Hivox lupus c mk2 + Pio vsx-421 analóg bemenet, vagy ha egyből vsx-421 digit bemenetre dugom a cuccot? (persze majd ki is próbálom ha meglesznek a kábelek) -
Tamoo
nagyúr
Használ itt valaki ubuntut rajtam kívül? Gyanítom, hogy a 96kHz-es Flac nem úgy megy ki a digit kimeneten (mert a dac-on nem világít a "96kHz-es led")?. A hangkártya egy audigy2.
-
Tamoo
nagyúr
"Mozihoz" nekem elég a belépő szett, zene terén viszont többet akartam (mint amit egy belépő házimozi erősítő tud), ezért rugózok tovább a témán. Csak most meg sztereóhoz jó lenne egy valamivel jobb hangfal. Viszont kettőt nem tudok jelenleg hova tenni, ha eladom a missiont és veszek jobbat, akkor meg házimozi erősítőből is illene jobbat. Ördögi kör. Több szinttel feljebb nem lépnék, mert a pénztárcám erősen lekorlátoz.
(#663) Ed Parker: Szerintem nekem már sokat nem hozhat ezen a belépő szetten, de majd meglátjuk.
Amúgy köszi, de milyen új dobozokhoz?sztereó erősítőt+DACot vettem
-
Tamoo
nagyúr
Hivox Lupus C mk2 megérkezett, bekötve. Azóta csak vigyorgok,
azt hiszem valami hasonlót vártam volna eddig is.
Most viszont kezdem úgy érezni, hogy könyörög a cucc pár jobb hangdobozért.
(mondjuk még akusztikailag is gondok vannak, de már legalább kezd valahogy szólni)
-
Tamoo
nagyúr
Hang szempontjából melyik számít jobb DAC-nak, vagy melyik az újabb? Lupus B vagy Lupus C (mondjuk mk2)? (ha lehet ilyet kérdezni)
-
Tamoo
nagyúr
Többiek mondták, hogy van ahová vissza lehet vinni ha nem tetszik (én rákérdeznék pár helyen). Nálam ez nem működött, mert rendelnem kellett, környéken nincs semmi. Ha ilyen lehetőség nincs is, szerintem még mindig jobban megéri ha vágatsz 2-2métert mintha "bebuksz" 40-50-et. Vagy esetleg ha valakitől tudsz kölcsönkérni az is megoldás lehet.
-
Tamoo
nagyúr
Előre nehéz lesz kiválasztani a hozzá illőt. Én is most döbbentem rá, hogy mekkora különbség lehet kábel és kábel közt hangban... Nem gondoltam volna.
Ebből a kategóriából van kácsás és inakustik kábelem, még nem próbálgattam sokat (majd ha megjött minden banándugóm), de első hallásra is nagy különbség volt hangkarakterben a kettő között. Azt, hogy neked melyik fog tetszeni, illetve melyik illik a rendszeredbe nem tudja megmondani senki előre. -
Tamoo
nagyúr
Ez lesz a jungsonhoz kötve.
Szigorúan elméleti síkon: Milyen polchangdobozokat lenne érdemes rákötni a mission-jeim helyett (jungson ja-66c)? Pár példát tudnátok mondani? Csak hogy a kategóriát belőjem magamnak. Itt is él valamilyen 2:1-es arány sztereónál? (venni most kizárt, hogy veszeknagyon megszaladtak a kiadások)
-
Tamoo
nagyúr
Kácsa KCE-LSW25 hangfalkábelről vélemény? [link]
560Ft/m áron jó vétel? -
Tamoo
nagyúr
Koax-ból 4m mennyire gáz?
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
xtremetuning #213 üzenetére
Kábelezés a ludas szerintem is, de a forrás oldalon. Nincs szakavatott tapasztalt fülem, de szerintem sok a zaj.
(#217) Dorian: Igen néztem azt, csak nem tudtam milyen minőséget képvisel. Ezek szerint nekem elég lehet.
Újban még ezt találtam így hirtelen [link], de nem tudom ez is milyen lehet, bár talán nincs is koax bemenete. -
Tamoo
nagyúr
Jungson sztereó erősítő bekötve, hangminőség javulás zene alatt vsx-421hez képest... szerintem semmi... ez így elég gáz
Valószínűleg muszáj lesz DAC-ot vennem, csak ez lehet a baj gondolom. Nem érzem "tisztának" a hangot 3méter jack-rca kábel után....pedig reménykedtem, hátha jó lesz... Viszont már így is fáj amennyit ráköltöttem, még egy DAC is.
-
Tamoo
nagyúr
Drugs Bunny egy vicc... A sárga kapszula végülis nem rossz, kezdőknek emészthető módon tálalja az alapismereteket röviden. Na de négyszer elolvasni
nekem elsőre se mondott semmi újat.
(#163) ginola: írj pm-et ha kell, pdf-ként átpasszolom.
Ha már zenék... Nekem Yonderboi albumai nagyon tetszenek! Aki még nem hallotta, szerintem érdemes...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #112 üzenetére
Digital Analog Converter. Mivel a sztereó erősítőkön általában nincs digitális bemenet, egy külső dac-al jobb hang érhető el mintha a hangkártyára van bízva az átalakítás. Házimozi erősítőkbe ez be van építve.
-
Tamoo
nagyúr
Köszi a tippet!
Gondoltam, hogy egy olcsó DAC is jobb megoldás lehet.
Ez a Behringer lényegében egy külső hangkártya ahogy nézem. Mi a különleges benne, mivel tud többet az analóg kimenetén mint pl. az audigy 2zs-m?(#71) Ed Parker: Nem voltam tisztában vele, de akkor nekem csak belépő alatti lesz maximum
nem hinném hogy többet fogok rá áldozni, mint magára az erősítőre.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Ed Parker #57 üzenetére
"olcsobb 200-500€-s DAC"
nálam az olcsóbb DAC az az 5-15eFt-os kategória.
Én most azon gondolkozom, hogy hogy lehetne a számítógép+sztereó erősítő összekötést megoldani olcsón úgy, hogy vállalható minőséget kapjak.
- 5-15e Ft-ot rászánnék egy olcsó DAC-ra.
- hangkártya csere: pl. prodigy hd2 ha találok valahol
Olcsóbb médialejátszók analóg kimenete nem nyújt túl jó hangminőséget ugye?Egyenlőre a felállás az lesz, hogy sb audigy2zs+olcsó kácsa jack-rca kábel. Ez nem tudom mennyivel rosszabb a fentiekhez képest.
(#61) Arnee01: Én ma remélhetőleg ki tudom próbálni otthon, hogy kb. megegyező árú sztereó és hm erősítő (~50-60e kategória) mit nyújt zenében egymáshoz képest.
-
Tamoo
nagyúr
Hú jó ez a két szobaakusztikai cikk, legalábbis nekem jól jött, köszi!
"Sztereóban két hangfallal akarsz szimulálni egy veled szemben lévő hangszínpadot. Ilyenkor előnyös, ha a szoba „hátsó fertályáról”, vagyis a mögötted lévő falakról visszaverődnek a hangok."
Ezt sem tudtam, szóval a hangfalakkal szemközti falam vagy házimozi szempontból ideális vagy sztereó. Én mindkét módon használom, de valószínűleg érdemes lenne kezdeni vele valamit, mert most teljesen üres. Viszont gipszkarton, arról meg az volt a cikkben, hogy valamelyest hangelnyelőként viselkedik (bár persze tapétázva van, ez nem tudom mennyire befolyásolja).
Frontok hátulja jelenleg 41cm-re van a faltól, ide pedig vagy függönyt vagy pedig valamilyen vastagabb faliszőnyeget gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Apple MacBook
- Windows 11
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Tesla topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest