- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Harsonás #31902 üzenetére
Jópáran Mission MV szériát vettek hozzá nagy megelégedéssel, de Proson, Qln, JBL (kivéve studio) egy-két Jamo (inkább ára mint hangja miatt) és fóleg a Dali is szivesen választott márka az Onkyo mellé. Van saját hangfala, abból esetleg az álló változat nagy kompromisszumokkal megfelelhet.
-
törölt tag
válasz
tipcsibacsi #31881 üzenetére
Jó a proson de ezekhez az erősítőkhöz gyengus, jobb kell. Nagyobb dynavoice megfelelhet.
-
törölt tag
válasz
tipcsibacsi #31878 üzenetére
Két front és egy centert. Sub és sur ráér,de mindkettő fontos.
Márka: Dali, Polk, Kef,Monitor audio,Dynaudio, JBL,focal de sok van ezeken kivül is
-
törölt tag
válasz
tipcsibacsi #31870 üzenetére
-
törölt tag
válasz
tipcsibacsi #31868 üzenetére
Se rákeresés, se 1. sz hozzászólás, se viszaolvasás??? Visszatartod az infókat?Akkor hogy a bánatba segitsünk?
-
törölt tag
válasz
tipcsibacsi #31862 üzenetére
Orientálódj a Pioneer felé és azt vedd meg. Jobb mozira és zenére is. Vagy hazsnáltat és sokkal jobbat vehetsz ezektől. Thom gépe pl. nagyságrendekkel jobb mozin,v. populáris zenén: állva hagyja simán mindkettőt.
#31866: Thom Onkyója. nem fogsz csalódni benne.
Kettő közül pioneer, de mi tart vissza az Onkyótól? Mindent tud, nagyobb, jobb és 3D-s is. -
törölt tag
válasz
TazLeacher #31759 üzenetére
Normális, fóleg zenehallgatáskor. Ez kódolatlan hangot jelöl.
Csak akkor nem az ha DD vagy DTS az eredeti hang. -
törölt tag
válasz
TazLeacher #31754 üzenetére
Az dekódolt digitális hangjel, pl audio cd, mp3 vagy kikódólt dolby digital,stb. hangja. Pulzuskód-mdulált hang.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #31651 üzenetére
Milyen vetítőd lesz?
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #31580 üzenetére
és tőled a manókat,Edtől a denevéreket kéri el
-
törölt tag
Senki többet harmadszor, juszt se fogok drágább erősitőt ajánlani,
ez is HD-képes,jó hengfalakkal még ki is jön a HD előnye, ütős, erős mozigép. Jó vétel lenne enél jobat még 65-ért se igen kapsz, anyiért már nem is ajánlottam volna,az tulnő a 10% türésen....
Még mielőtt ajánlanék egy olcsóbb jó vételt (találtam!) ird meg nekem mi az a logika amiért uj gépért amiből tuti hogy belépő v. az alatti kategória jön össze, arra nem sajnálnál 50-et mig egy job minőségű HD képes középosztálybeli gépért csak 40-et adnál ki? Ha ezt megindokolod (pénzhiány nem lehet, mert így-is ugyis 50,alku lehetséges) akkor irok egy ennél jobbat...ha nincs épkézláb válaszod erre akkor segitsen más.. (nem személyeskedés csak az én logikámnak ez feladja a leckét).
Ja és nemcsak Munez szerint ég és föld... -
törölt tag
válasz
Deadzone41 #31520 üzenetére
Én keszedem de felhasználni soká tudom
-
törölt tag
válasz
balu1201 #31515 üzenetére
DVD játszós házimozik legtöbbje is csak küldi de nem fogad hangot, azért ajánlok inkább külön receivert.
Ha keresel kép v.leirás alapján: Digital in jelü optikai csatlakozó fogadja a hangot.
30 kevés rá, nemrég linkeltek itt olcsó belépő rendszert, 90 Ezer irányárért. Ezt szerintem meglépheted. -
törölt tag
Nos a tehetségkutatót én is sokszor hamisnak hallom de mikor hangfal kábelt cseréltem, (egy mezei 200 ft,-ost Neotech 1034 OFC lapos szőtt kábelre Denon 3806 és középk. Proson hangfalak közé) akkor azt nemcsak én hanem az unokaöcsém is hallotta, ő jobban: szó szerint seggre ült a különbségtől: pedig abszolut nem foglalkozik a témával, Mr Busta rajongó...
Kérdésedre nem tudok mást válaszolni csak a 31497-est. Olvasd mindkét részt figyelmesen. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #31503 üzenetére
Simán hihető, réz és réz között van különbség, valamint szigetelő és szigetelő között is.
Ha újra kezdem a házimozit és eljutok az elő-végfok szintig, én is XLR felé orientálódok. -
törölt tag
Még a jóval 10 dioptria feletti szemüveggel is simán látom: szinlátásom tökéletes, végigolvasom a baboskönyvet (100szor de inkább felette megtettem már) de egy emberi arcot vagy egy rendszámtáblán lévő betüket csak cc. 5-8 méterre, könyvben nagyob méretű betüket 15 centire tudom megkülönböztetni egymástól, és ezt is megvilágitás függvényében.
Ribi: én el tudnám de meghaladja ezen topik témáját... maradjunk a qualitatív megközelitésnél ée így gondolom te is érted hogy miként van a különbség és miért veszük észre mi és van aki miért nem.. -
törölt tag
válasz
Ed Parker #31492 üzenetére
Tökéletesen igazad van: egyik gyártó se fogja megimertetni a titkait a neten az anyagfelhazsnálásról és enek módjáról, max amit a marketing céljából megenged.
Gyurczi és vodkaboy22: (ne kioktatásnak vedd,vodkaboy22) egy mezei mérnök 1-2 tized %-os tűréshatárú általános célú müszereivel sosem fog különbségeket észrevenni, főleg szűk frekvenciatartományban. Ezt üzenem a cikk irójának is, vodkaboy22! Ezt már 30 éve is tudták. -
törölt tag
válasz
vodkaboy22 #31481 üzenetére
Ez két külön tudományág: a tied és Peak-é (alkalmazott elektromérnöki vagy szilárdtest-fizika) és a hifi müvelőié,mint Béci Ed Parker,Gyurczi és akár jómagam (alkalmazott pszichológia: ezen belül audio) mindkettő teljesen másképp közeliti meg. Azért minket (engem és 1-2 mást is) érdekel a mögöttes tudomány de messze nem azért hogy megcáfoljuk a mérnökök munkáját: csillagász se fogja utálni a holdfényes szép éjszakát egy szép lány kiséretében. Te se ess át a ló tulsó oldalára: hallgasd meg és ha nem hallassz akkor légy boldog, vegyél villanydrótot mint az emlitett cikked irója tette és örülj hogy olcsón megúsztad. Ha hallassz akkor se hallgasd el hogy miért és mik volt és mi miatt keletkeztek a különbségek.
Mi meg eddig is és ezután is örülünk a tiszta, sallang és szinezésmentes hangnak és képnek. -
törölt tag
válasz
cintula187 #31471 üzenetére
Nem alkalmas: mindkettő aktiv kimenet. Cekkk pasziv kimenetest keres.
-
törölt tag
Nekem épp egy villamosmérnök, aki ma már bőven 60 feletti, magyarázta anno a kábelek közöti különbséget, és ennek értelmét. Tette ezt a 80-as években, mikor még szinte gyerek voltam, ő már művezető egy villamossági gyárban és műértő hifista. Igaz abban az időben még csak a hangfalkábelekről volt szó.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
vodkaboy22 #31429 üzenetére
Na jó: legjob vezető a higany és az aluminium -270 környékén.
Az YBCo mellett,csak ezek olcsóbbak.
-
törölt tag
válasz
anonym1s #31424 üzenetére
Egyszerü a bizonyítás: viszel egy kis pénzöszeget a kácsa-audióhoz, viszel haza próbára néhány darabot, bekötögeted és próbálgatod. Utána visszaviszed akár mind, akár megtartod ami kell és visszakapod a visszavitt kábelek árát.
Vagy szerinted mindenkit üldöznek otthon és dobálgatják nekik a költenivalót, hogy "ezt csak kábelre költsd különben lerúgom a hajad!"... sejtheted hogy sok próba és tapasztalat visz minket arra hogy ne az elektronos vezetékeket hanem ere a célra készült hangfalkábelt, de minimum CAT kábeleket javaslunk. Az se túl jó de árában megfelel. -
törölt tag
válasz
Fail3D! #31238 üzenetére
kezdj gyári resettel...ha nincs hozzá mikrofon: először állitsd be a távolságot, utána tölts le okostelefonra hangnyomásmérő programot állitsd a jobb oldalt mondjuk 0-ra aztán lődd be a hangerőszabályzóval 75 dB-re,utána a többi szintjét állitsd hozzá.
Más is lehet szük keresztmetszet, pl vezetékek, lejátszóbeállitás (minden raw v. bitstream legyen). de lehet a hangszórók is a maxot adják. telórol egyelőre ennyit.tudok irni.
31251: ez nem igaz: mindent lekever annyira ahány hangszóró engdélyezve ill. bekötve van.ha nem használod a 6.1 6. át néma marad. -
törölt tag
Nézd, nebuló tanácsa mellé (ami nagyon jó
) annyit tehetek hozzá, hogy megveheted most a lehető legolcsóbb szettet is (pl. Onkyo HT-S5505, vagy Pioneer 322+Taga hangfal, 30-40-ért sub hozzá) ujonnnan és azt hallgathatod, vagy pedig benézel a használtpiacra, 1 sz hsz. végén található ismertető alapján belövöd az erösitö iránti igényt valamint konstatálod: bizonyos öszeg alatt hiába költesz HD-re: egyáltalán nem hallod ki az előnyét, sőt: az adott erősitő (pl. Pioneer 322 vag Onkyo 313) által leadott HD és egy 6-7 éves, hasonló árban levő DTS vagy DD képes erősitő (Onkyo 60-70x, Pioneer 10xx,) által leadott sima Dolby digital vagy inkább DTS hangja között eléggé jelentős eltérés van: az utóbbi javára!! Értsd: egy Dolby digital egy többéves közép vagy felső-középkategóriáson is észrevehetően,sőt mondhatjuk sokkal jobban szól mint a jelenlegi ujonnan kapható belépő erősitők HD hangjai!! Természetesen ugyanazon közeg, hangfal, lejátszó, stb.-t feltételezve. Ezt nemrég-1-2 napja- próbáltam ki ismerőssel(márkát,tipust direkt nem irok, nehogy reklámnak tünjön,és különböztek is egymástól, így nem volt releváns azt összehasonlítás). És Bécinek magamban ujra igazat adtam.
De vehetsz régebbi belépő erősitőt is olcsón ha nagyon kell és meg vagy szorulva, élvezheted, de magadtól rá fogsz jönni: upgraedelni kell mert szük keresztmetszetnek fognak bizonyulni,mikor pl ugyanazt az anyagot hallod egy pl. jó középkategóriás rendszeren. Értsd: rendszeren a tnyleges rendszert tehát hangdobozok, kábelek, lejátszó tehát minden komponens megjelenitő azonos szinten mozog lehetőleg. -
törölt tag
-
törölt tag
Ha uj kell akkor Onkyo HTR 558/578 éa hozzá a linkelt JBL SCS178. vagy Onkyo HT-S 5505 de az mindenképp hangfal-upgrade-re szorul (erre magad is rájössz majd). Tehát mindenképp hozzá kell pótolnod.
Hangerő kérdéshez: minél jobb kategória, annál joban szól halkabban igy kis helyre éppen joban megéri erősitőből jobb kategóriát venni (oximoronnak tűnik, de ez van) tehát inkább létjogosult jobb erősitő, állványos polchangszórókkal. -
törölt tag
Több okból:
1: nem érintkezik se nedveséggel, se közvetlen oxigénnel és nitrogén-oxiddal, igy csak közvetett uton tud rozsdásodni.
2 az áram iránya változik igy nem egyirányu felyamat zajlik benne és mivel az egyik irány épp az elektromos kémiai folyamat ellen irányul így késlelteti az azonos irányú folyamamtot. Ez abban az esetben igaz, ha nagyobb a létrejövő áram az oxid elektromos erejétől. (remélem jól idéztem mert ezt már elég rég tanultam anno egy szakitól.)
Dugó-aljzat az galvanizálva illetve cementálva van és nem rozsdásodó ötvözetből készül. igy mivel a króm és a nikkel elektromotoros ereje nagyobb a hidroxidnál igy szinte elhanyagolható a rozsdásodás. És ugye mindkettő fém, így ezek vezetik aaz elektromosságot szemben a vas-hidroxiddal (rozsda) amely a kötött elektronok maitt szigetelőként viselkedik. -
törölt tag
válasz
tipcsibacsi #30650 üzenetére
Kettő közül a Mordaunt de egy 2113-hoz az is kevés lenne. Nétd meg Netdeponál a Tannoy Mercury szettet, nekem az bejött anno,igaz hogy 50-el drágább.
-
törölt tag
Bögre: korlátozott a csatlakozók száma alig 1-2-őt láttam mely optikai bemenetet és HDMI bemenetet is tartalmazna (pedig nézegettem párat) így az kilőve,nem játszik.
Neked egy 3 digitális (lehet 3 optikai vagy 2 optkiai 1 coaxial) bemetes erősitő kell, abba mehet az x-box, médiajászó és a tévé jele is. A tévére a kép külön mehet egy-egy HDMI-ről az x-boxból és a médiajátszóból is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen videókártyát?
- E-roller topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Építő/felújító topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- SUSE Linux
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Parfüm topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged