- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
a347
aktív tag
válasz
DroiDMester #84043 üzenetére
No, végül beruháztam egyre. Meg is jött Kínából 2 hét alatt.
Eddigi tapasztalatok Zidoo Z9X után:
A Zidoo után jóbal fapadosabb érzés használni. Felraktam a Kodit aztán belevágtam. Kapásból találtam két filmet, amit nem bír lejátszani normálisan. Az egyik VC-1 kódolású. Olyan mintha odavissza játszaná le a videót nagyjából 2 másodperces ugrásokban 2-szeres sebességgel.A hang az stimmel, azzal nincs gond.
A másikat filmet kb 8 percig hiba nélkül játszotta, aztán ugyanazt a hibát kezdte produkálni mint az előzőnél. Pedig ez egy sima HEVC kódolású volt.
A másik elég nehézkes dolog a távirányító. A Zidoonál mindenhez volt külön gomb. Hangsáv, felirat, stb. Az Ugoosnál menükbe kell mászkálni, ha valamit állítani szeretnék. -
I'am Dony
őstag
válasz
DroiDMester #84043 üzenetére
Miben tud ez többet/jobbat a Zidoo Z9X-töl, ha kizárólag NAS ról etetve csak mkv ill. ISO lejátszásra használják?
-
a347
aktív tag
válasz
DroiDMester #83992 üzenetére
Köszi. Bár nem tűnik annyira egyértelműnek a használata.
-
BBéci
legenda
válasz
DroiDMester #83834 üzenetére
"A pc hez én egy 15.éves 5.1es gagyi genius hangfalszettet használok annak a sub ja kemény 60W és fél hangerőn a szoba túl felén táncolnak a vázák a szekrény tetején."
Azért táncolnak, mert egy szűk tartományban hangos és nem azért, mert mélyre megy. Nem említeném egy napon a géniusz basszusát a Monitor Audio Silver 100-éval. Az a géniusz mindennek a legalja, űbersz@ar.
Ha számodra az a minőség mércéje, hogy táncolnak a vázák a szekrény tetején, akkor nincs miről beszélni! -
I'am Dony
őstag
válasz
DroiDMester #83826 üzenetére
Nyilván fogalmad sincs a fikázott dolgokról.
-
BBéci
legenda
válasz
DroiDMester #83826 üzenetére
Lepkefing?
Közel 10 kilósak, 20 centis mélyközépsugárzóval. Az összes tesztben dicsérik a basszusát, ami gyári adat szerint 35 Hz-ig megy le és a Monitor Audio nem szokott kamuzni.
Az a 700000 forintos komplett szett biztosan nem olyan kifinomult és részletező hangú, mint a Gold sorozat bármelyik tagja.#83823Mauzes
Nem hiszel a bejáratásban?
Majd tapasztalni fogod, mennyit változik a hangjuk.
Hová, mire helyezted a hangdobozokat? Egy jó állvány hatalmasat tud javítani a hangjukon. Szilárd, stabil alátámasztás nélkül nincs ütős, megfogott basszus, csak elkent dörmögés. -
Bondix
aktív tag
válasz
DroiDMester #81373 üzenetére
Pasz nem értek hozzá azért kérdeztem.
Az egész műanyag mogozog amúgy.
De ha az alá megy ragasztó lehet elfojik azt baja lesz.
De majd mondom a srácnak ezt az ötletet amit mondtál köszi -
H.Ezredes
őstag
válasz
DroiDMester #81361 üzenetére
Na ez az amiről videóban nem találok infót sőt amit találok az inkább azt mondja,hogy nem csak azon tudok hangerőt állítani amit rákötök jelen esetben a Z623 . Ki kellene próbálni az a biztos
-
válasz
DroiDMester #81281 üzenetére
Hangszórókábelnél annyira nagy feszültség kell, hogy megmozdítsa a membránt, hogy a zajt egyszerűen le szoktuk szarni, nem érdemes shieldelni.
-
svgyula
addikt
válasz
DroiDMester #81281 üzenetére
Úgy látom nem érted a bekötést! A belső a hangfalhoz vezető pozitív a külső(árnyékolás) pedig a negatív amivel záródik az áramkör. Ez kb olyan mintha egy mono RCA adatkábel lenne csak lényegesen vastagabb a vezeték.
-
válasz
DroiDMester #81270 üzenetére
Mi ilyet rendeltünk most. Van ehhez a bolthoz kedvezményünk, így 500Ft/m az ár
[link]
-
BBéci
legenda
válasz
DroiDMester #81279 üzenetére
Csak te dobálózol sok nullával, tíz és százezrekkel.
Mindenki annyiért vesz készüléket, hangdobozt és kábelt, amennyiért akar. Senkit nem beszélek rá semmi másra, csak arra, hogy bármit vesz, előtte próbálja ki.
Más kérdés, hogy sok esetben nem a drágább kábeltől lesz jobb a rendszer hangja, hanem attől amelyik oda jobban passzol. Lehet az méterenként 400 forintos is. -
svgyula
addikt
válasz
DroiDMester #81279 üzenetére
Szia! Én ezért használok direkt jeltovábbító kábelt és nem az ilyen-olyan "hangfal" kábelnek eladott valamiket. Amit használok az egyúttal árnyékolt is. Nem szed össze semmilyen elektromágneses jelet. Konkrétan ilyet:
A belső ér ~2mm átmérőjű az egész 4.5mm átmérőjű és nem alumínium hanem réz ami bevonatos. Simán lehet forrasztani is.
-
BBéci
legenda
válasz
"Nincs különbség a 700Ft és a 7000Ft-os(méterenkénti ár) kábelek között sem!"
Milyen értelemben nincs különbség? -
DoItYourself
addikt
válasz
Ez egy megbízható webshop? Van nekik 2×1,5mm OFC is 88 Ft/m-ért.
-
BBéci
legenda
válasz
DroiDMester #81099 üzenetére
Tévedsz!
13 centis hangszórók membránja már simán tud deformálódni, ha nem kellően merev anyagból készült. Szuperlassított videón remekül látható. De ha kézzel megnyomkodod, akkor is érezhető. Volt a kezemben néhány száz hangszóró. -
polcsa
aktív tag
válasz
DroiDMester #81117 üzenetére
Oké, akkor ez lesz a következő próba
Vhiktor:
Igen, most megy vissza eMagnak. -
Zsötie
tag
válasz
DroiDMester #81117 üzenetére
Esetleg 1 bement/2 kimenet verzióra is tudsz javasolni?
AVR-ből vagy a TV-be vagy a projektorba menne a jel.
Infrás távirányítóval kapcsolható, amit tudok integrálni Home Assistant vagy Logitech Harmony alá.
Köszi! -
I'am Dony
őstag
válasz
DroiDMester #81058 üzenetére
Vogels VLB200
-
I'am Dony
őstag
válasz
DroiDMester #80870 üzenetére
A Z906 nak kb. annyi köze van a mozis THX hez, mint a BRG MK27 nek.
-
junkpod
veterán
válasz
DroiDMester #80864 üzenetére
Ezt milyen tapasztalat alapján szurted le, hogy egy 50e forintos szett akár csak meg is kozeliti6egy hkts60 szintjét?
És azt, hogy a Logitech érdemi hangfal gyártó lenne, pláne ütős?
Biztos meg van a helye, de azért na... -
Dorian
félisten
válasz
"THX minősítést nem dobolják csak úgy rá minden kacatra"
Hát ez vicces volt. De, rádobálják. -
BBéci
legenda
válasz
Nagyon nem ugyanazok a PC-s szettek THX követelményei, mint a normál házimozis alkotóelemeké. Ami PC-s szinten kiváló, az házimozis szemmel és füllel gagyi.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Ne a saját rendszereitekhez akarjátok viszinyítani ami akár több milliós tétel!
A topikban a tobbseg nem a sokmillios setupokkal kezdett. Szoval de, szerintem nyugodtan hasonlithatjuk a sajat, 5-10-15-20 evvel ezelotti setupjainkhoz.A Z906 kb a legolcsobb, amit meg szabad venni, viszont ha jol emlekszem az is hajlamos leegetni a subjaba epitett erositest. pl a Yamaha es az Onkyo diszkret erositos rendszerei emiatt (is) jobbak.
szerk:
20-25.éve egy ilyen Z906.ért bárki oda adta volna a fél veséjét, persze aki nem ebben a korban nőtt fel fogalma sincs az egészről!
Nem, 20 eve ugyanugy problema volt, hogy a Z906 (vagy az elodje) hajlamos ugyanugy leegetni javithatatlanul az erositeset, ahogy az olcsobb modellek is, mindezt par evesen is. Sosem voltak tartosak. PC szinten persze szuper volt, viszont hazimozikent akkoriban is kb a beleposzint alja volt. de legalabb nem volt hatalmas lyuk a freq-response gorbejen, mint a Z2300nak.És fogadjátok el hogy van varázslatos kalibráció nélkül is élet!
Van, de ha egyebkent is PC DACcal van hajtva (mert az optikai atvitelnek azert megvannak a hatarai), akkor ugy nagyon konnyu bekalibralni is. 20 eve is igy hasznaltuk oket. -
tranceplanet
addikt
válasz
Szerinted. Logitech, Genius, ... hagyjuk.
Én hallottam a Harman-t, tényleg belépő, de korrekt.Továbbra is térhangzást és nem sztereó vagy 2.1 szettet szeretne, hálóba!
-
válasz
Izé, a Z906 is nagyon erősen belépő.
És nem azért, mert el van tartva a kisujjam, hanem mert a két utas hangfalakkal kezdődik minden kategóriában a normális hang. Ez 2.0-ban kb 20-30e forint, míg 5.1-nél ennek háromszorosa helyett inkább kb 7-10x áron indul az olyan fix plusz költségek miatt, mint az erősítőbe épített DAC, dekóderek és egyéb feature-ök.
-
válasz
DroiDMester #80500 üzenetére
Nem változott ,az egy jó erősitő,jól döntöttél.
-
Quetz
őstag
válasz
DroiDMester #80481 üzenetére
A Sony objektive rosszabb, nem alkalmaz korrekciót a mélynyomóra.
-
Gombinyó
őstag
válasz
DroiDMester #80365 üzenetére
Ennyire feljött a Sony? Ez jó hír. Vagy megvette valaki? Sok éve mikor még hobbiként űztem a mozi építgetést nagyon senki nem ajánlotta a Sony avr-eket.
-
Ger_man
senior tag
válasz
DroiDMester #80273 üzenetére
Mindenképp telepítsd a legújabb firmware az erősítőre, ezelőtt elég bugos volt a rendszer.
-
Ger_man
senior tag
válasz
DroiDMester #80273 üzenetére
Nincs
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DroiDMester #80251 üzenetére
talan a sony. ha jol tudom az az 1080 utodja.
Marantzbol a Cinema 50 aminek megint szuper, de az majdnem a duplaja a keretnek. esetleg ha talalsz akcios Pioneer VSX-LX505 erositot, most az nagyon akcioban van par helyen.
picit dragabb, de kb tud mindent amire egy hazimoziban szukseged van.
Marantz 6012 nalam melegszik, de 9.2kent van hajtva.
-
embe
nagyúr
válasz
DroiDMester #80253 üzenetére
"ennyire gyenge lenne ez a belépő szintű AVR-X2500H" - Ennyire. Vol ilyen erősítőm. De nekem a Denon 4500 és a Marantz 7013 sem hozott nagy élményt a saját cuccaimmal. Ez nem jelenti azt hogy nem jó, másnak meg ez a hangzás jön be. Ha neked tetszett a Pioneer hangja, akkor nézelődj a Pio és az Onkyo vonalon!
Nagy Yamahát nem ajánlok mert az olyan álságos lenne most tőlem.Van fent az aprón vadi új NAD T758v3i. Volt ilyenem nagyon jó hangja volt, tetszett.
De nálam az igazi nagy ugrást az Arcamok hozták. Kegyetlen jó hangja volt mindnek ami nálam megfordult. Viszont nem tudtam megszokni a hálózati gyengeségét, és azt hogy a Zidommal és a TCL tévémmel a CEC nem bírt normálisan együttműködni. Viszont másnál ez is működött rendben. Illetve ha neked a hálózati rész annyira nem fontos, akkor vágj bele bátran! -
hcs57
addikt
válasz
-
válasz
DroiDMester #80253 üzenetére
Nem gyenge ,csak a másik kettő jobb.A Marantz( is) felemelte az árakat elég keményen. ez igazából sok tekintetben az 5015 Marantz útódja.
Amúgy viszonylag meg voltam vele elégedve, csak az árához nézve nem.Az új dizájn remek, menü 10 pontos,de az a régieknél is jó volt.
A Sony más dimenzió ahhoz a 2500 Denonhoz nézve.( nem leszólva azt) Tele van élettel még a kicsi 790 is ez meg az 1080 kicsit modernizálva. AZ új belépő Denonok, ( 1700X 2800H ) már jobbak lettek.
Amúgy 400 körül már van fent egy Arcam 550 is, igaz garancia nélkül. -
válasz
A 6015 bemérő rendszere is komolyabb mint a Cinema 60 nak. A 60 ugyan azt használja, mint a 2500H egy alap audiszi.
Én a Cinema 60 at kizárnám a képletből teljesen, nem éri meg.
A Denon 3800 H ugyan annyiért köröket ver rá.
Nekem volt, pár hónapja adtam el.
A Sony hangzása és bemérése a legjobb ezek közül számomra. -
válasz
DroiDMester #80248 üzenetére
Az árakat nem írtad le. Ha egyforma árban lennének akkor szerintem :
1. 6015 ( A 9( akár 11) csatorna, 2 független subkimenet és fejlettebb bemérő rendszer mint a Cinema 60 nál .)
2. TA-AN1000
3. CINEMA 60A "nem túl drága" mellé írhatnál egy keretösszeget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Milyen házat vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- E-roller topik
- VMware
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Crucial 240GB SSD eladó
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest