- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
atika88
senior tag
válasz
atika88 #76351 üzenetére
Sziasztok!
Kicsit ráfrissítek a korábbi Dali hangszórós gyűrűs ügyemre, amik spontán bomlásnak indultak az évek alatt.
Igazán ritka esemény következik: az ügy ugyanis megoldódott. Egy 7 éves Dali Lektor 5.0 szett minden gyűrűjét cseréli a gyártó. Tudom nem nagy tétel, de a gesztus maga fantasztikus, ritka és értékelendő.
Mindezért nagyon nagy hála és köszönet jár első körben (az emberi és ügyfélközpontú hozzáállás tekintetében pláne!) a Horn Distribution Kft.-nek
és személyesen az ügyvezető közreműködésének. Kinek külön segítségével, de sikerült összehangolni a dolgokat.
Igaz, számlát és garancia levelet és természetesen típus azonosítókat is kértek. Még jó, hogy mindig mindent elrakok típus vagyok.
Mindenesetre minden újra szép és jó, és a vége is jó
Kellemetlen tapasztalással indult, de kellemes megoldás lett a vége.
-
atika88
senior tag
válasz
atika88 #76291 üzenetére
Kicsit ráfrissítek az ügyre.
Időközben írtam a Oktogon Audionak, akiktől nem kis pénzért vettem a termékeket. Nos: annyit sem írtak vissza "ne haragudjon, de nem tudunk segíteni". De, hogy nem is akarnak az is biztos. Nem az zavart volna, ha NEM-et ír, hanem az, hogy NEM is válaszolnak. Tipikus.
Viszont a Dali Magyarország ügyvezető igazgatója már válaszolt nekem. Annyit tud tenni egyelőre, hogy felveszi a Dali gyártóval a kapcsolatot és továbbítja konkrétan az esetet . Bekérték a szériaszámokat és a fotókat pluszba. Igazán üdvözölendő cselekedet.
Az eset mindesetre nem egyedi, több külföldi fórum is említi sajnos. De eddig a Dali hozzáállása nagyon rendben van, az méginkább az lesz, ha gyűrűzhetek újra
-
benceb77
tag
válasz
atika88 #76269 üzenetére
Szia!
Ez nálam is előjött, kb. pont 6 év után
Egy óvatos portörlésnél vettem észre, hogy megtapad a mikro szálas kendő és csíkot húz a nevezett műanyag gyűrűn. Mivel már garancia nem volt, magam orvosoltam.
Ez a gyűrű takarja a hangszóró rögzítőcsavarjait. Óvatosan, körben egyenletesen kicsiket feszítve le lehet szedni. 5 vagy 6 db műanyag pöcök van a gyűrűn, ezek mennek egy gumi foglalatba a hangszórótesten, ha lassan egyenletesen veszed le nem törnek el a pöckök. Amikor lent volt, acetonnal lemostam a ragacsos "prémium érzetet" (de utáltam ezt a málló gumi szerű anyagot az 1990-2000-es évek autóiban). Ha az aceton kifényesítené a műanyag felületét, akkor mehet rá akár mezei matt lökhárítófesték. Majd vissza a helyére, mintha új lenne. A hangszórónál nem festettem, de feleségem 4-es Golfját szabadítottam meg a közelmúltban mindenhol ettől az anyagtól, ott kellet a lökhárítófesték, vadonatúj belteret varázsoltam. -
embe
nagyúr
válasz
atika88 #76281 üzenetére
A magyar forgalmazót szerintem nem hatja meg ( Remélem tévedek! ), de a gyártónak írt levélben lehet érdemes lenne megemlíteni, hogy "hififórumokon javasolták hogy keresd meg a gyártót. Mert ez nem méltó ehhez a márkához...stb." - hátha kihúzzák magukat, és a márka becsületét védendően, cserélik.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
atika88 #76269 üzenetére
Ez olyan Videotonos érzés, ott vált a perem ilyen ragacsos valamivé. Bár azon fillérekért cserélhető volt, itt nem hiszem. Viszont a Vidi esetében min 10 év kellett hozzá kb. Szervíz vagy hangszóró javítós cég/szerelő (van egy-kettö). Viszont a márkaszervíz cserélni fogja az egész hangszórót és nem peremet cserél. Nem kented/fújtad be semmivel, ami megbonthatta?
-
-
BBéci
legenda
válasz
atika88 #76160 üzenetére
Egyrészt divat, másrész vannak esetek, helyzetek, amikor hasznos lehet.
Például a Házimozi Stúdió Nappali nevű demószobájában vastag, puha, süpedős a padlószőnyeg. A két JBL szubláda nem akarta azt a hangot produkálni, amire valóban képes. Aztán tettek alájuk kőlapokat (nem vagyok biztos abban, hogy gránitot), rögtön előjött belőlük a rejtett tartalék.
De kőre kő, az rendkívül elhibázott ötlet. -
-
-
I'am Dony
őstag
válasz
atika88 #76070 üzenetére
A nagyobb általában jobb, ez igaz erre a két modellre is, azonban az akusztikát is vedd figyelmbe. Ez miatt jobban járnál, ha a jelenlegiből vennél még egyet. A 18 nm sem indokolja a 3000 et, mert hangnyomásban a 2000 nek is bőven tudnia kell annyit ott ami elég - és ahogy írod tetszik is neked a jelenlegi hangminősége. Kintről még elérhető az előző szériás 2000 is újban, elég jó áron. Egy 2. dobozzal nyernél +3 dB-t, a teljes tartományban és jól beállítva, elhelyezve sokkal jobb átvitelt kapsz mint egy nagyobbal. Ha csökkennek a szakadékok és púpok, hangosabban fogod tudni hallgatni, mert egységes lesz végig. A fentieknek akkor van értelme, ha egy miniDSP vel korrekten be lesznek állítva. Ebben it kapsz segitséget is.
-
-
-
-
-
-
-
guppy_83
tag
válasz
atika88 #71076 üzenetére
Szia,
Tapasztalat vagy csak a fülem mondatja velem ésvagy a pénztárcám; korábban egy 7009-es Maratz-ot előszőr a gyári táppal hajtottam majd cseréltem Isotek EVO3 és jobb lett a hang. Majd a Denon 4400H-t is azzal hajtottam. Ekkor volt lehetőségem egy vaktesztre - ismerősömmel (ő cserélgette én hallgattam) 3 kábellel - gyári fekete, Isotek, és egy Viborggal szerelt igencsak vastag táp kábellel ellátottal. Maradt a Viborg benne. De az Isotek is adott hozzá - inkább dinamikában. Ami fontos ebben a részének a hobbyinkban, hogy ezek az ÉN tapasztalataim a saját fülemmel a rendszerem a saját környezetében, azaz hogy kinél mi válik be azt mindenki döntse le maga saját tapasztalatai alapján szerintem. De egy próbát megér, ha lehet vakon teszteld...
-
-
gubabela
senior tag
válasz
atika88 #71078 üzenetére
Annak az áramfelvétele még maximális terhelésnél sem igen éri el az 1000w-ot. Bőven elég oda egy 1.5mm-es kábel is. A dugasznál a védőföld nincs bekötve az erősítőnél, de nem gond, ha 3asat használsz. Sima pc-s tápkábel is jó lesz.
Kis segítség
10A ,3x1,5 mm²,2000W-ig
16A,3x2,5 mm2, 3600W-ig
Hacsak nem extrém hosszúságú kábelek kellenek. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest