- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
L.L.
senior tag
válasz
johnywalker #12513 üzenetére
Igaz. Yamaha HTR-4068 erősítő, Yamaha NS-F51 szett (ezt idővel cserélni szeretném, bár nem mostanában).
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz
johnywalker #12388 üzenetére
Az én Yamahám a Dolbyt jól jelzi ki, de minden másra (mp3, flac, dts, stb...) PCM-et ír, ha PC a forrás. A hang és a kép hdmin megy ki és elvileg a Kodi/Foobar megfelelően van beállítva.
-
szasanyi
félisten
válasz
johnywalker #12385 üzenetére
Igen, de ettől függetlenül csak 1-2 esetben látom a PCM feliratot amit akkor sem értek.
-
Bobolit
aktív tag
válasz
johnywalker #12385 üzenetére
Ez volt az egyetlen ok, amiért beszereztem egy Med8er-t, pedig a Kodi számomra verhetetlen
-
válasz
johnywalker #12369 üzenetére
Nem feltétlenül. A DTS tud tömörítetlent, a régi DCA kodek csak sztereóban, a HD-MA 7.1-ig. A Dolby hazudik, nem tudnak, és soha nem is tudtak veszteségmentes adatot adni. A Nyquist frekvenciáig igen, de azon túl nem.
-
válasz
johnywalker #12368 üzenetére
Valójában azt küldesz át HDMI-n, amit akarsz (például használhatod hálókábelnek is, ha elég beteg vagy), de jobb a specifikációkhoz illeszkedni. Eszerint a hangot képként kell kódolni (ha meg akarnád jeleníteni, keretként veszi körbe a képet, néhány LG projektor interlaced módban bugosan mutatja is), és 48 Mbit/s áll rendelkezésedre hozzá.
Természetesen szabvány nélkül ez is csak egy szám, és még mindig azt raksz oda kontroll nélkül, amit akarsz. A gyakorlatban ez a szabvány érvényes az adatráta határáig, vagyis 32 csatornányi PCM-ig (L-t nem írunk, mert tömörítetlen adatnál egyértelmű a lineáris kvantálás). Nincs közte a FLAC, PCM-be kell kódolni, akárcsak a többi zenét.
-
johnywalker
őstag
válasz
johnywalker #12368 üzenetére
Szerk:bocsi, rosszul írtam, a Dolby D. és a DTS is tömörített, (de a Pcm nem).
-
junkpod
veterán
válasz
johnywalker #11955 üzenetére
Vilagosits fel kérlek, hogy kinek és mit kellene megkoszonnom.
Mellesleg nem ismerlek, így sajnos képtelenség, hogy a barátod legyek...Mond te jól vagy amúgy ? A stilusod bicskanyitogató, vagy csak simán bannolni szeretnéd magadat?
Kérlek változtass a hangnemen. -
johnywalker
őstag
válasz
johnywalker #11953 üzenetére
De egyébként a konkrét válaszom más lett volna..Kedves barátom, segítőkészség szerint...
Hárombetűs...Amikor én először bejelentkeztem, más volt a tendendcia...és a köszönöm is létezett...l -
junkpod
veterán
válasz
johnywalker #11944 üzenetére
most akkor ki flémel?
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #11949 üzenetére
A tulajdonosán múlik. Ha olyan "bölcs" tanácsokat kap, amin kiakadtam, akkor marad a villanydrótnál.
-
zsoika
addikt
válasz
johnywalker #11942 üzenetére
Pont olyan felesleges mint ezek a kérdéseid.
-
zsoika
addikt
válasz
johnywalker #11942 üzenetére
Erre gondolsz?
Ki mondta, hogy nem hiszek neked? Kíváncsi vagyok az Ő véleményére is...ennyi.
-
arcitec
addikt
válasz
johnywalker #11935 üzenetére
Ezt most nekem? Mert akkor nem értelek ...
Csak segíteni próbáltam ...
ÉN abszolút nem vagyok eltévedve ... -
zsoika
addikt
válasz
johnywalker #11903 üzenetére
A denon.hu ezt írja
”Denon Kiváló képminőséget biztosító áramkör, mely fokozza a lejátszani kívánt DVD lemezek tartalmának élvezhetőségét.
Faroudja DCDi Video Processing
Analóg videóról HDMI-re 1080p-ig skálázás
1080p video pass through
Digitális komponens (100 MHz) és HDMI video átalakítás” -
zsoika
addikt
válasz
johnywalker #11811 üzenetére
Valóban...görög van a falóban!
-
iTis
csendes tag
válasz
johnywalker #11653 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, elolvastam a bevezetőt, letisztult a kép. Mindenképp meghallgatom őket, ma az Onkyo kerül sorra, holnap pedig a Denon.
-
zsolesz7503
tag
válasz
johnywalker #11649 üzenetére
Valahogy éreztem hogy a kicsi kínai itt is benne van.
Köszi a gyors választ én egyre jobban a Polk T50 felé hajlok.
-
Snoop27
őstag
válasz
johnywalker #11604 üzenetére
Alltalaban igen, de itt nem igazan lettem okosabb, mivel konkret ajanlott tipusok nincsenek megadva, s hiaba olvasom el, hogy hova kell szereljem oket es milyen arban kell keresnem ha nem tudom milyen tipusok kozt szemezgessek.
Nem olvastam el figyelmesen, vannak megadva gyartok es ajanlott tipusok, bocs -
arcitec
addikt
válasz
johnywalker #11478 üzenetére
BBéci tudom, hogy közelíti meg a dolgokat és igaz is amit állít, de sok esetben a high end cuccokból indul ki és az ahhoz kapcsolódó "mindent ideálisan" szemléletből(ami persze nem árt) ..
- "Törekedj a tökéletesre és talán jó lesz." Egyébként szinte vadi új az erősítőm közép felső kategóriás, lehet állítani menüben(szerintem az össz. erősítőn lehet) ,és amit most terveznek azon is.
Important: Connect speakers with 4 Ω to 16 Ω impedance. You have to change the setting if any of the speakers have 4 Ω or more to less than 6 Ω impedance.Using a speaker with less impedance than the setting may result in failure. -
tthom
senior tag
válasz
johnywalker #11413 üzenetére
Tisztában vagyok vele. De mint említettem, ő a falra szépen felhelyezve, nem túl elállva, designban a TV mellett párhuzamosan, hosszanti hangfalakat szeretne, olyat meg nem találok, ami jól is szól. A centerek közül egy-ketttőnek meg elég jó paramétereket adnak meg ahhoz, hogy akár sztereoban lehetne használni.
De csak nemrég kezdtem ezeknek utánaolvasni, szóval lehet marhaság.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #11212 üzenetére
cca. 40"-ban minek a 4K ....
(hacsak valaki nem kb 1m-ről nézi, ami azért nem egy átlagos távolság).... "normál" felhasználásnál nem valószínű, hogy megéri azt a 15e pluszt ....
-
Raggie
őstag
válasz
johnywalker #11212 üzenetére
Nem igazán akarok 4K-t, mert ennyiért eléggé gány panelek vannak csak belőle. Nomeg még normális fHD tévém sem volt soha, tehát nekem ez is bőven elég lesz hosszú évekig!
-
Aurig@
őstag
válasz
johnywalker #11182 üzenetére
320-as mp3-al sem tesztelnék, az is tömörítve van, akkor már flac, wav vagy hasonló veszteségmentes formátummal.
-
junkpod
veterán
válasz
johnywalker #11182 üzenetére
Aha. Azért egy forrást linkelhetnel...
-
wazo
aktív tag
válasz
johnywalker #11075 üzenetére
4 féle hdmi kábellel próbáltuk.
-
törölt tag
válasz
johnywalker #10929 üzenetére
na a belépő erősítőkkel lehet a legnagyobbat bukni. viszont ha megvesz olyan "házimozicsodát" Samsung, LG és társai-tól akkor azt 15-20-nál nem adhatja drágábban, nem tudja fejleszteni.... mindkettő zsákutca, vagy linkelt pio szett vagy erősitő és a Warfi szett ezekkel már élvezni is lehet a filmet, jól eladható ha neki nem tetszik, ha tetszik akkor már megérte... egy 656-al már én is boldog lennék.. (csak nekem a kis kereset miatt nem adnak hitelt sem, hiába próbálkoznék de ez erősen off!!)
-
törölt tag
válasz
johnywalker #10927 üzenetére
Igazából nem is az atmos miatt ajánlottam, de elég jó erősitők az Onkyo 545-555 636-646 656 erösitői már hmdi hiba-mentesek...
De ha félsz az Atmostól engem ijesztgethetsz vele..még az RZ-től se fogok megijedni...
nekem jöhet bátran...
-
junkpod
veterán
válasz
johnywalker #10922 üzenetére
Ja, hogy sima dts-re sem képes? Akkor tényleg elérkezett az erősítő csere ideje...
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #10586 üzenetére
Arcam, Cambridge Audio, Emotiva, Harman Kardon.
-
zsoika
addikt
válasz
johnywalker #10515 üzenetére
Szia! Mindenki nyugodjon meg! Az árat ne nézd, nem a linkeltet akarom megvenni! Ha tudnád mivel van most összekötve
Pl a HK hkts 5/9 is "ajánlott" vagy az nem műanyag?
Természetesen csak addig kell amíg nem találok Wharfedale Diamond 8.4 szettet. -
windlord
őstag
válasz
johnywalker #10280 üzenetére
Akkor erre itt tegyunk pontot, mert ennek kezd nem sok ertelme lenni.
-
windlord
őstag
válasz
johnywalker #10277 üzenetére
8 evet huztam le elektronikai multinal. Ebbol 3 evet teve gyartasban (philips -nek legfokepp).
Gyartottunk tovabba:
Telefont, szorakoztato elektronikat, informatika komponenseket... sorolhatnam.Volt (van)/konkurencia kishazankban es vilagszerte, akik szinten ezzel foglalkoznak.
Csak mas es mas gyartonak.Nem azt mondom, hogy nincsenek sajat gyarak, de elenyeszo.
De ez mar nagyon off.
-
windlord
őstag
válasz
johnywalker #10274 üzenetére
Ami szinten bergyartasbol van.
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #10269 üzenetére
A Sony LG-től is vesz valamennyi, egyre kevesebb panelt, de van saját gyártásúja. Csak a Samsunggal közös gyárból szálltak ki. Panasonicnak van saját panelgyára, mostanában tervezik a felszámolásukat, mert nem gazdaságos, inkább másoktól vesznek. A kijelző panel legfeljebb 50 %-ban meghatározója a képminőségnek, a többi a mögötte lévő elektronika.
-
TCr
veterán
válasz
johnywalker #9778 üzenetére
Én is így gondoltam, köszönöm!
-
jozs6200ax
aktív tag
válasz
johnywalker #9749 üzenetére
Köszönöm
-
Anubis_9
addikt
válasz
johnywalker #9676 üzenetére
Én ilyen Inakustik Star-t fogok venni, egyből kettőt.
Volt pár napja egy beszélgetés itt a PH-s kollégákkal és arra jutottam, hogy ez jó vétel lesz. A termékismertetőjével ellentétben nem 1.4-es, hanem 2.0-s HDMI. Ez a hivatalos oldala. Igaz, nem 571 Ft, mint amit te linkeltél, de nálam kb. ez a lélektani határ, ha HDMI kábelről beszélünk.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #9683 üzenetére
Az érdekelt volna, hogy lehet valami "nem teljesen noname", de úgy látom nem érted .... pedig már az előbb is "lassan" írtam.
"Viszont nem semmi a 3 év gari!"
Egy kábelnél??? Mi baja történhetne??? Ha én gyártanám, simán rátenném a "10 gari feliratot", de akkor ki venné meg az újat, ha lejár a régiről a garancia.
-
johnywalker
őstag
válasz
johnywalker #9683 üzenetére
Jó ideje használom a gyártó termékeit, ez valami promóciós termék vagy ár lehet, hogy valóban minőséget képviseljen, tényleg kérdéses.De rosszat mondani nem tudok.Inkább vettem ezt, már jó ideje mint Hama termékeket, akár Sata és Hdmi vonalban....Viszont nem semmi a 3 év gari!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #9681 üzenetére
Vannak dolgok, amiket nem szeretnék ismerni ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #9679 üzenetére
"Az In-akustic-ot lehetséges hogy nem előzi minőségben, viszont árban nagyon is"
Tehát olcsóbb és sz@rabb .... ez általában így szokott lenni.
De nem ez volt a lényeg, a "majdnem noname" volt érdekes számomra, most akkor az vs nem az!? (de ne merüljünk bele, csak érdekes volt a "jellemzés" ebben a formában ...
)
(mellesleg megint el lehet gondolkodni azon, hogy 571,-Ft, ami tartalmaz, 27% ÁFÁ-t, valamennyi kereskedői hasznot, valamennyi nagyker hasznot, szállítási díjat, környezetvédelmi "hozzájárulást", gyártói hasznot, előállítási díjat, anyagköltséget, csomagolási költséget és a HDMI szabvány jogdíját (ha kihagytam valamit bocsesz), akkor az milyen anyag és összeszerelési minőséget képvisel!!??)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #9676 üzenetére
"nem teljesen noname"
Ezt nem bírom értelmezni ... !?
-
Zanik
addikt
válasz
johnywalker #9314 üzenetére
Én is a Pio BDP-170-es lejátszómat használom médiafájlok lejátszására. Tudom, az se arra való, de mivel van egy többszáz darabos BD/DVD gyűjteményem, emiatt kellett egy "jó minőségű" BD lejátszó.
A más forrásból származó sorozatok nézéséhez viszont tök feleslegesnek éreztem egy külön dedikált médialejátszó beszerzését.De pl. azt is megértem, hogy vannak olyan emberek, akik megelégszenek az okos TV-jük beépített lejátszójával. Nincs ezzel semmi baj, mindenki saját igényei és pénztárcája szerint mozizik, ugyanakkor érthető hogy a témával mélységében foglalkozó szakik ferde szemmel néznek az ilyen "koca házimozizók"-ra. Mert náluk sokkal magasabbak az igények, és nem is értik, hogy képesek egyesek ilyen olcsó megoldásokat alkalmazni. Fel lehet az ilyen kezdő emberek szemét szépen nyitni, hogy miért nem jó az amit csinálnak, meg hogy lehet ezt jobban is, de nem szabadna őket lenézni vagy lecseszni a tudatlanságukért.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #9318 üzenetére
Pedig nem kötözködésnek,hanem funkcionálisan valós segítségnek szántam,gondold csak át .....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #9316 üzenetére
Értem ,az Onkyo-ban a “Qdeo”,mint mediaplayer....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #9314 üzenetére
“egy középkategóriás erősítő médialejátszója”
Erre mondjuk írhatnál példá(ka)t kiváncsi lennék.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #8632 üzenetére
Szerintem elférnek ebben a topikban a bögreszettek (amúgy is azoknak és a belépő szetteknek lett létrehozva) csak a "helyén kellene kezelni ezeket", mind a bögreszett tulajoknak, mind az ellentábornak. Sajnos a legtöbb esetben (nem csak itt, hanem feljebb is) ha valakinek negatív kritikával illetik azt amije van, egyből letámadja a "kritikust" és jön egy szinte értelmetlen vita.
A bögreszettek "dízájn cuccok", mint a mini/mikro hifik és semmit több, a TV-k hangjánál jobbat produkálnak, de "valódi" házimozinak nem nevezhetők (de ez igaz sok nem bögreszettre is, a belépő kategóriában), azt pedig hogy ki mit használ/mivel elégedett, az egyéni igényszint és/vagy anyagi helyzet határozza meg.
Sajnos világunkban a jó dolgok nem olcsók és 1-2 százezer forint még szinte "felesleges pénzköltésnek" számít "házimozi szinten", de magyarországi viszonylatban már ez is "hatalmas kiadás" egy átlag júzer számára. (bár itt azért megjegyzem, hogy ismerősi körömben is többen nem sajnálnak 300e Ft egy új mobilra, de pl TV-ból egy 32"-os 4K-t néznek 4m-ről és a 25e-es soundbar is túl drága volt, de hát mindenkinek más az értékrendje)
Szóval: mindkét oldalról a helyén kellene kezelni a dolgokat és nem lennének felesleges viták .....
-
jeni
félisten
válasz
johnywalker #7732 üzenetére
Pontosan
Ugyanis amikor vagy egy asszony és egy gyerek van akkor más szemmel kell nézni a dolgokat. Anno egyként nem volt gond,hogy mennyi az annyi? Megvettem jobbnál jobb cuccokat. Anno a Sony kiemelt hifiként voltak jelen az ES - Esprit kategóriájában. Nagyobb kategóriás Yamaha is volt nekem. Legutolsó az Onkyo TX605 vi
volt nekem.Csak manapság más világ van. Valamint sokkal gyorsabb lett az elévülés a műszaki,a technikai oldalon. Most már arra mennék,hogy minél több ficsöröket tudjon a cucc. Azt elfogadom, hogy nem alu öntvényes a hűtőborda, nem alu (fém) előlapos, nem toroid trafó táp, kevesebb audio-HDMi csati van,stb... ellenben legyenek benne a legújabb vivmányok (tudom az Dolby Atmos már nem fér bele)
MÁR csak az ARC-n gondolkodom,hogy a következő LCD vétellel milyen hangzást kapnék. A maiak olyan halkak hangszégenyek. Igaz lehet kapni direkt erre gyártót surround hosszú lapos doboza bujtatott hangszórókat. Ennek megléte már tudna feledtetni az ARC hiánya, az is igaz ez az összeg annyi mintha egy jobb erősítő vennék. Lehet,hogy érdemesebb hozzá rakosgatni kívánlrni annak a megvételét.Használtat meg emiatt nem szeretnék venni. Ha garancia van rá az meg kevés is lenne ,mert többnyire pár hónap van még abból.
-
Norbi 72
veterán
válasz
johnywalker #7732 üzenetére
Hát igen.
Ennyi pénzért jelenleg én ezzel a Denonnal szemeznék.
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #7524 üzenetére
Ilyenkor nem tudom eldönteni, sírjak vagy nevessek. 5-15000 forintért hangrendszert.
Ráadásul házimozis topikban. Egy keresztváltóba való jobbfajta kondenzátor, egy liter Jägermeister kerül ötezerbe. Egy olvasószemüveg alsó hangon 15000-be.
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #7335 üzenetére
Az a kifejezés nem azt jelenti, sokan használják tévesen. Saját magát nem követheti meg valaki, csakis más embert, akit megbántott, megsértett. Nem kell ahhoz újságírónak lenni, hogy szabatosan írjunk és beszéljünk az anyanyelvünkön. Persze nem árt elolvasni néhány ezer könyvet.
(#7345) Jigsaw04
Ha valóban bugázta, akkor valóban jelképes összeg lehetett, ugyanis annak a szónak LOPÁS a jelentése.
". A mai börtönszleng egyik legismertebb szava a ’lop, eltulajdonít’ jelenté-
sű bugázik (SZABÓ 2003). A bugázik ige és igekötős (elbugáz, megbugáz ’ellop’),
illetve főnévi származékai (bugázás ’lopás’, bugás, bugázó ’tolvaj’: uo.) "
Forrás: [link]
Wikiszótár. -
Dzsolo
senior tag
válasz
johnywalker #7311 üzenetére
Köszönöm a segítséget, Kábel baj volt
Ebbe jól bele futottam, és igen sajnos igazad van az erősítőm nem ARC képes. Lecserélem akkor valami Onkyo-ra úgyis azt szerettem volna csak ez a Denon 1312 szett kihagyhatatlan ajánlat volt anno. Esetleg azt valaki meg tudja mondani, hogy mennyi lehet a piaci ára csak az erősítőnek?
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #7281 üzenetére
Véleményem és tapasztalatom szerint ostobaság, amiket ott írnak erről. Köze nincs a valósághoz.
Elképzelhető, hogy egy bizonyos merítésben lehetnek olyan sztereó hangdobozpárok és 2.1 szettek, amikre érvényes, amit mondasz, de az nem általános és nem törvényszerű.
Például a Focal XS 2.1 után félve fogtam hozzá az XS Book teszteléséhez és kellemesen csalódtam. De nem ugyanabban a ligában fociznak. -
fehér_ember
addikt
válasz
johnywalker #7281 üzenetére
Lehet azok a játékokhoz értenek itt meg a mozihoz
-
fehér_ember
addikt
válasz
johnywalker #7279 üzenetére
Pont az ilyen alacsony aktív hangdoboz árkategóriában teljesen egyértelmű a 2.1-ek előnye a 2.0-ássakkal szemben.
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #7276 üzenetére
Igen, onnan indult és nem kell erősítő, csak valami hangrendszer, amiben van DAC és fogad optikai jeleket.
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #7274 üzenetére
A fejhallgató kimenetet kizártuk a lehetőségek közül, mert foche.
Honnan veszed, hogy MP3 hangot adnak a tévék? Amikkel az utóbbi 15 évben találkoztam, azok között olyan nem volt. Amelyik nem Dolby Digital, (akad 5.1 is) az is kiváló sztereót ad, ami Pro Logic II-vel és társaival remek, élvezhető hangú.Viszont rádióból zenét 15 éve nem hallgatok (netről sem) mert azok valóban MP3-ban nyomják.
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #7271 üzenetére
Kevered a fogalmakat.
Az, hogy némelyik topikban miket ajánlanak, az baromira lényegtelen. Tudnám sorolni a tapasztalattal egyáltalán nem rendelkező megmondóemberek nickjeit, de nem teszem.Például abban is tévedsz hogy: "A tvn-él nincs LFE". Ez akkora butaság, mint a Himalája.
A tévék SPDIF kimenetén 5.1 hang is kijön, tehát van LFE.Mi köze van a minőségnek ahhoz, hogy a TV hangját két db hangdoboz, vagy 2.1 szett szólaltatja meg?
ARC-n pontosan ugyanazt kapja a tévétől egy erősítő, mint SPDIF-en.
A mélyhiány akár elviselhető is lehet, de nem mindegy, milyen hangminőségű a megszólaló frekvencia-tartomány és az hány hertztől szólal meg.
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #7266 üzenetére
Ez attól függ, mekkorák azok a "hangfalak". Amennyiben kicsik, a mélytartományuk elhanyagolható, ezért kell a 1. Íróasztalra nem normális dolog nagy hangládákat tenni, inkább az asztal alól jöjjön a 100-160 Hz alatti tartomány.
Semmi baj a 2.1 szettekkel, ha azok jó minőségűek. Most éppen Kelly Price Mirror mirror lemezét hallgatom, élvezhető, szórakoztató. -
lajthabalazs
senior tag
válasz
johnywalker #7240 üzenetére
Genius 2020 szerintem túlárazott erre a célra (nekem V1 van, mi sorozatokat néztünk vele a hálóban, kellemes a hangja, viszont nincs benne sok mély). A távirányító szerintem felesleges, betekered valahova, és onnantól a forrást vezérled. Szintén drágítja a rendszert, hogy van benne DAC: kezeli az optikai jelforrást (a V1 koaxon fogad digitális jelet).
(#7242) KovyBoy -al egyetértve javasolnék inkább egy 2.1-es rendszert, ami odateszi a mélyet, ami a 2020-asból is hiányzik. Pld Logitech Z533. De fele annyiért a Geniusokat is lehet érdemes megnézni.
-
törölt tag
válasz
johnywalker #6927 üzenetére
BDP-180 és 180K között mi a különbség ? (180 S az ezüst - ennyire rájöttem eddig).
-
törölt tag
válasz
johnywalker #6927 üzenetére
Neki lenne és akkor megkapja hozzá a kissé koros, de makulátlan Onkyo-mat. Nem kell neki Atmos meg semmi ilyen. Nekem meg itthonra a 4K tv alá nézek vmi komolyabb NR-es Onkyo-t akkor majd, ha a pénz és a csillagok úgy álltak össze, addig kibírom erősítő nélkül.
Köszi a Pio tippet.
(Fontos volt neki, hogy fizikai lemezt, sok CD-t is játsszon, ezért nem jött szóba Dune HD és tsai).
-
antistati
tag
válasz
johnywalker #6917 üzenetére
Nekem korábban csak gumis gyári bakokon állt a SUB. Szerintem jobb lett a hangzása a mélynek, amikor megkapta a gránitot a tüskékkel egyszerre, ha nem lesz rosszabb a hangzása a gumit alatta fogom hagyni.
Lehet, hogy nincs szükség a gránit alá erre a gumi alátétre, mert a szomszédok még nem panaszkodtak a SUBra:-)
Én ezt a gumis alátétet csak mentális tuningnak szántam, hogy este is huzathassam nyugodtabban a SUB-ot, de csak holnap fogom komolyabban élesben bevetni illetve tapasztalatot megosztani róla...
-
Infinity70
tag
válasz
johnywalker #6597 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #6580 üzenetére
Nincs. Egyértelmű.
(#6581) Infinity70
Legalább egy S6 árát illene házimozi rendszerre költeni. -
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #6497 üzenetére
Vagyunk néhányan, akik monóval kezdtünk, mert a sztereó is elérhetetlen volt, nem csak az 5.1.
-
Joshi
titán
válasz
johnywalker #6497 üzenetére
Nem akartam feleslegesen kiadni olyan holmikért pénzt, amiket aztán úgy is eladnék. Nekem évekig nem volt házimozi hangrendszerem, sokáig nem is nagyon hiányzott. Az 50"-os plazma megvolt meg a jó kis hálózatos médialejátszó és annyi. Egyébként az említett szettet is csak azért adtam el, mert vettem kimondottan sztereó zenehallgatásra egy pár frontot. Aztán beindult bennem a mókuskerék és beszereztem a többi összetevőt is hozzá. Azt nem mondom hogy ezt már nem cserélem le, de most megint néhány évig elleszek a jelenlegi cuccommal.
-
Joshi
titán
válasz
johnywalker #6494 üzenetére
A legtöbb ember először körülnéz a neten, nézelődik webáruházakban vagy rendes hifi boltokban. Ha nem tud dönteni csak akkor kérdez, legalábbis ez lenne a normális. Ilyenkor már nagyjából átlátja hogy mi mennyibe kerül. Szóval aki egy külön erősítő + 5.1 szettet akar újonnan megvenni 100k-ért, ahhoz nagyon fekete pénteknek kell lenni. Amikor megvettem az első szettemet nekem se volt fogalmam se arról hogy mi merre, de jól elvoltam az akkor újonnan vásárolt HK 156+hkts9 szettemmel ami 2012 elején került ~170k-ba. Nincsenek csodák.
-
Joshi
titán
válasz
johnywalker #6492 üzenetére
Erősítővel együtt 100k nagyon kevés büdzsé egy 5.1-es szettre, valószínűnek tartom hogy ezért ritka az ilyen ajánlás. Azt hamar megértettem a szakiktól, hogy akkor inkább használtban gondolkodjon az ember. Rengeteg használt cucc van fent különböző oldalakon, szinte mindenki megtalálja a maga portékáját.
-
törölt tag
válasz
johnywalker #6422 üzenetére
A hdmi2(mhl) ről átdugva a hdmi1-re az erősítőt tökéletes lett a kép a videókártyából is az erősítőn át.
-
Norbi 72
veterán
válasz
johnywalker #6380 üzenetére
Google..
-
KovyBoy
tag
válasz
johnywalker #6359 üzenetére
Ezzel abszolut egyet ertek. Ez a masik oka, hogy nem fektettem bele meg penzt, nem erzem, hogy jelen esetben megerne. Az Atmos demo lemezek egyebkent nagyon jol szolnak, de a kiadott filmek hangszerelese a demokhoz kepest messze elmarad szvsz.
Tavasz-nyarra tervben van a rendszer atkoltoztetese egy masik, nagyobb szobaba, amit full fel kell ujitsak, majd oda kell minden filler; az joval nagyobb elorelepes lesz hangzas szempontjabol a mostani "lyukhoz" kepest. -
FNZ
őstag
válasz
johnywalker #6344 üzenetére
ebből akciózna, akkor holnap már mennék is venni egyet
-
embe
nagyúr
válasz
johnywalker #6263 üzenetére
Ez így van.
Arra akartam utalni, hogy korábban amikor a coax kábellel összekötött erősítő felé akartam küldeni a hangjelet, akkor a tévén át kellett a hangkimenet módját állítani.
Most már ARC képes erősítőm van, így nem kell.Vagyis a kérdező a tévéjén nem kell-e az Ő esetében is átállítani valamit.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #5909 üzenetére
Annak mi köze a +2 erősített csatornához?
Továbbá: a 171 sem kezeli külön a 2 sub-ot,ergo: 1 Y elosztóval simán megoldható. (kb. 1.500Ft)
De csak kérdeztem,nem akarok senki pénztárcájában turkálni.
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #5635 üzenetére
Egyszerűen kideríthető: ha külön lehet megadni a távolságokat és decibelt, akkor nem kamu. Annyiból más a felhasználó általi kettéosztás és a kamu két kimenet, hogy utóbbi esetben az erősítő megemeli a jelet, ha a menüjében nem egy, hanem két mélynyomót állítasz be. De ez sem 100 %.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #5632 üzenetére
....a 2 sub külön kezelése/bemérése/beállítása a felsőkategória kivétele,de ott sem tudja mindegyik AVR ....az alsóbb kategóriában a 2 sub kimenet “kamu” ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #5629 üzenetére
....“rosszul tévedsz” ..... ha van is 2 sub kimenet,az belül közösítve van (olcsó marketingfogás/kamu fejlesztés) tehát valóban csak 1 ..... azaz csak együtt állítható a 2 sub .... komolyabb AVR-ek a 2 szubot (már amelyik tudja) teljesen külön kezelik .... mikrofonos bemérésnél is ....
-
válasz
johnywalker #5629 üzenetére
Dehogy tudják. Kevesen tudják, még a felsőbb kategóriában is.
-
Joshi
titán
válasz
johnywalker #5379 üzenetére
Nézegettem a menüt, de ilyen beállítást én nem találtam.
-
törölt tag
válasz
johnywalker #5322 üzenetére
Ha van rajta optikai bemenet akkor Dolby Digitalt biztosan tudja, ha a dts logó is szerepel akkor a dts-t is kipipálhatod. Mehet még aac, cdxa, cdaa ac3,mpeg audio, mpeg ts va, Mpeg 1/23 és még jópárat felismer bármilyen régi erősitő (mpeg-4-et már nem). ezeket kódolás nélkül nem dekódolva küldje ki a hangkártyád.
-
törölt tag
válasz
johnywalker #5316 üzenetére
Nem mindent? 2006 elött egyiket sem mivel akkor még nem létezett.
Utána sem mind csak a hdmi 1.3 elterjedésével -2008- lett népszerű Onkyo 606 vvolt az első középkategóriás mely tudta
-
Joshi
titán
válasz
johnywalker #5316 üzenetére
A core hangot akkor is lejátsszák, most nyilván HDMI bemenetről beszélünk.
-
Joshi
titán
válasz
johnywalker #5313 üzenetére
What?
Akkor ennek nézz utána de igen gyorsan.
ui.: nyilván egy olyan erősítő ami nem tudja a HD hangokat az csak a core-al fog megszólalni. De ennek mi köze a passthrough-hoz? Pont az a lényeg hogy a szoftver ne nyúljon hozzá, majd az erősítő megoldja a többi munkát hidd el.
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #5204 üzenetére
A basszreflex konstrukciójú hangdobozokat nem szakemberek tervezik?
A zárt álló hangdoboz ritka, mint a fehér holló. A "nem véletlenül" azt jelenti, hogy okkal nem terveznek és gyártanak tömkelegével zárt hangdobozokat. Semmi baj a reflexes felépítéssel.
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #5197 üzenetére
Magyarul a bass nem jelent semmit, nyelvünkben nincs ilyen szó, csak annak megfelelője a basszus.
Szubládák között pontosabbak a zártak, ezt senki nem vitatja, viszont állódobozban nagyon ritka és nem véletlenül.
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #5195 üzenetére
Van rá magyar szó, basszusreflex, vagy röviden basszreflex.
Nem kell zártat keresni, minden célra nagyon jók a reflexesek!
-
hdekakas
senior tag
válasz
johnywalker #5042 üzenetére
Yamaha RX-V479 az erősítő.
Van rajta sárga, fehér meg piros csatlakozó, de abba nem megy bele ez a kábel. -
hdekakas
senior tag
válasz
johnywalker #5036 üzenetére
De akkor ezt hogy tudom összekötni vele?
Mert az erősítőn is van video meg audio L R csatlakozó, vagy az ilyenre nem való?Sok videóm van, tudom, le lehet őket tölteni netről. De az nem olyan. Van aki bakelit lemezeket gyűjt, azt sem győzködjük hogy dobálja ki és töltse le netről, mert egy pendrive-on mégis csak korhűbb.
-
Smiley
addikt
válasz
johnywalker #4913 üzenetére
Ezert irtam, hogy mindenben igazad van... es teljes mertekben egyet ertek azzal amiket leirtal.
Egyaltalan nem jo megoldas csak mukodik, en nem biztattam semmire, bar ha ez jott le belole akkor keresek egy moderatort es toroltetem a posztot.Sot en annyival kiegeszitenem, hogy ha van lehetosege akkor hasznalja az adott kabelszolgaltato rendszeret, ha jol tudom mind a 3 nagy szolgaltato koax halozatan elerhetoek az FM savok is... viszont ebben is ugyanugy benne van a tulfesz veszelye, mint a futescsonek, szoval erdemes a lakasba bejovo kabelre mar az elejen raakasztani valami tulfeszes cuccot. Lehet, hogy azota mar komolyabb vedelemmel rendelkezo cuccokat hasznalnak, mint amiket meg en ismertem... de ha pl ez a 3 emelettel alattad lako szomszed kolok szamitogepeben eldurran a codegany tapja, ami utan a villany vegigohangal az osszes cuccan keresztul hdmi-n a TV-ig, az siman szetcseszheti a te TV-d/erositod is... arrol nem is beszelek, hogy a tarsashazakban levo elosztokat egy par eve elkezdtek lecserelni passzivrol aktivra, szerintem nem is akarod tudni hogy milyen tapegysegek mukodtetik ezeket.
A keses kepre visszaterve... igenis komoly teljesitmeny ertem el vele, es akkor itt be is fejezem.
-
válasz
johnywalker #4909 üzenetére
Azt hiszem, te egy "picit" túldramatizáltad ezt a kérdést.
-
adamcsik
aktív tag
válasz
johnywalker #4904 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy BD lemeznél miért nem jelentkezik ez a probléma. Valamint nem minden DVD-nél hallható ez a probléma.
-
adamcsik
aktív tag
válasz
johnywalker #4900 üzenetére
Másik lejátszó-erősítő összeállításnál nincs hanghiba. A gépen sem jelentkezik.
-
Smiley
addikt
válasz
johnywalker #4895 üzenetére
Oke, igazad van!
Senki ne kovesse az en peldamat! -
Smiley
addikt
válasz
johnywalker #4893 üzenetére
Aha futes. Van amugy szobaantennam de azzal meg szarabb... kiveve ha telibe az ablakparkanyra rakom. Radional normalis minosegrol amugy sincs ertelme beszelni... nem is nagyon hallgatok radiot, ez csak arra van ha lusta vagyok benyomni a gepet reggel, akkor zorogjon valami.
-
szasanyi
félisten
válasz
johnywalker #4876 üzenetére
A gyári antennakábele majdnem ilyen, és azzal nem jó a vétel. Ezzel sem hiszem, hogy lenne erőlelépés - mint mondtam más kábel megér egy próbát, de én semmiképpen sem adnék pénzt egy másik hasonlóért amíg nem biztos, hogy megoldja a problémát.
szata.68: szívesen, és az lenne a célszerű és biztos megoldás.
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #4848 üzenetére
A 4:4:4-et nem mindegyik erősítő ismeri fel. De a hiba oka szerintem is a lejátszó beállításaiban keresendő.
-
válasz
johnywalker #4587 üzenetére
Ezeket én is tudom, például innen, de azt nem tudom, hogy a gyakorlatban mi a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Futás, futópályák
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest