- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnywalker
őstag
válasz
markussandor #19084 üzenetére
Azért az Oroszo.-ból érkező áram esetén az ottani szakasz szinte jelentéktelen...Inkább a legutolsó, kisfeszültségre való transzformálás utáni szakasza, de döntően az utcába, társasházba beépített hálózatok.
Mert általában az itt összeszedett hibák, hálózati zavarok, aszimmetriák a bibik...Amit természetesen akár egy nem megfelelően működő háztartási gép, sz.gép tápegység, vagy egy fúró, keverőgép okoz a legtöbbször. -
Coccer
tag
válasz
markussandor #18958 üzenetére
Vegyél egy logitech harmonyt, felprogramozod amire és ahogy akarod és az asszony egy bökéssel eléri amit akar(sz), az elektronika meg megcsinál helyette(d) mindent. Nem olcsó, de a békének ára van, ha mellette kényelemben is akarsz lenni.
Én igy csináltam, már csak át kellene fűzni az egész beállítást a droidos eszközökre és kész paradicsom.
Szerk.: már előttem ajánlották.
-
junkpod
veterán
válasz
Nagy valószínűséggel be lehet úgy állítani, hogy MP bekapcsolása kapcsolja be az erősítőt, és a tv-t és működjön egy gombnyomással. CEC a te barátod.
-
dugesz77
őstag
válasz
Ha csak IR vezérlés kell és nem idegenkedtek a mobil/tablet használatától akkor nagyon jó kis cuccot össze lehet hozni a Broadlink Rm Mini 3-al. Lehet makrózni ezt is tehát egy gombnyomásra elvégzi az összes betanított műveletet. Itt egy teszt róla
Ha kell az RF jel is akkor ott a pro verzió az azt is tudja.. Nálam most egy pro van beüzemelve.
Nálam egy Mozi nevezetű scene -t programoztam ezt az egy ikont megnyomva lekapcsolja a lámpát,leengedi a redőnyt, erősítő+tv+médialejátszó bekacsolja,kimenetet állít.. minden időzíthető és mobilnetről is működik tehát mondjuk a klímát el tudom indítani a kívánt hőmérsékleten+módban akár a munkahelyről elindulva hazafele. -
jaszy76
aktív tag
válasz
Nem aktuális, Béci megelőzött.
-
BBéci
legenda
válasz
Szerintem percek alatt megtanulná, kiindulva saját feleségemből. Még egyszerűbb lenne valami okos távirányítóval, mint például a Logitech Harmony. Egy gombnyomásra bekapcsolja az összes eszközt, az erősítő bemenetét a megfelelőre állítja.
Ha a készülékek CEC kompatibilisek, az is sokat könnyít a kezelésen. -
johnywalker
őstag
válasz
Asszonypajtással jobb a békesség.
Optikai kimenetek között nincs érdemi különbség.Tv-je válogatja, de sok típus kodek és licensz hiány miatt az esetleges DD, Dts hangot is csak 2.0 Pcm-ben "adja ki magából" optikain. -
johnywalker
őstag
válasz
markussandor #18946 üzenetére
Lehetőség szerint Hdmi kábeleket használj.Médialejátszó közvetlenül erősítőbe kötve.Erősítő Hdmi kimenete pedig a tévé bemenetére.
-
BBéci
legenda
válasz
markussandor #18936 üzenetére
Az erősítő és a JBL-ek rendben vannak - sztereóban. A rettenet (ingyen sem) kategóriába tartozó géniuszokkal még szép, hogy nem tetszett a surround hangzás. Én is inkább sztereóban hallgatnám.
Azt nem árt tudnod, hogy a médialejátszóból érkező hangot a tévék lebutítják, minden szempontból.(#18944) ELACielvtárs
Hiába borovi, akkor is fenyő, nem keményfa. -
johnywalker
őstag
válasz
markussandor #18932 üzenetére
Jól kiválasztott polcsugárzóval is majdnem hozhatod az állók hangzástani minőségét.Ha lesz dedikált mélysugárzó, az alsóbb frekvenciákat jól kiegészíti.Ahogy írták,viszont a kiszemelt hangfalakat mindenképpen jó lenne a meglevő erősítőddel rendszerben meghallgatnod.
-
BBéci
legenda
válasz
markussandor #18931 üzenetére
Ezek szerint a te igényeid még az enyémeknél is magasabbak. Pedig rám azt mondják, maximalista vagyok.
Milyen erősítővel, milyen hangdobozokkal próbáltad?
-
BBéci
legenda
válasz
markussandor #18902 üzenetére
Jó minőségű sztereóból élvezhető surroundot hoznak létre a házimozi erősítők.
-
johnywalker
őstag
válasz
markussandor #18902 üzenetére
Ez az 1,4m távolság a két front között nagyon alacsony és kevés, színpadkép létrehozásához stb szinte semmi.Legalább 2m, de inkább több is jó lenne hogy legyen.
#18901) Quetz:
"Ha középen ülsz, akkor 2 front hangsugárzó kiváló fantom center-t fog kiadni"
Ezt honnan veszed, próbáltad?Én próbáltam és nem jött össze.A legjobb front sem helyettesít sem centert, sem szubot. -
Quetz
őstag
válasz
markussandor #18899 üzenetére
Pár észrevétel:
- A kábelezésen megspórolsz 10-20 ezer forintot, a komolyabb front hangfalakra viszont százezreket költhetsz.
- Más sorozatokat nézünk, mert én mindig 5.1-kel futok szembe, igaz eredeti nyelven.
- Center akkor kell ha a hangfalak távol vannak egymástól, és valaki nagyon a nézőtér szélén ül. Ha középen ülsz, akkor 2 front hangsugárzó kiváló fantom center-t fog kiadni.
- Gondold végig, nem lenne-e elég egy sima 2.1 soundbar, én nem hiszem, hogy ma egy sztereó hangú sorozatra ennél többet érdemes lenne költeni. A kereskedelmi adók magyar hangja annyira rossz, hogy volt már, hogy inkább kikapcsoltam a rendszert, mert már az én fülemet is hasogatta. -
johnywalker
őstag
válasz
markussandor #18899 üzenetére
Ha már egy ilyen öszvér megoldást szeretnél, és mivel nagy részben sorozatokról ,tévé filmekről beszélünk ahol a beszédhang kiemelten jelentkezik, én centerrel próbálnám meg, talán még a subot is beáldoznám - eleinte.
-
johnywalker
őstag
válasz
markussandor #18895 üzenetére
Működőképes a dolog.Viszont cserébe le kell mondanod a valós Hmozi hangzásról.
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
markussandor #18895 üzenetére
Pontosítsunk azért... az IPTV és Kábel TV csatornákon nézett műsorok 90%-át sztereoban kapjuk és esetleg nézzük, ez így ok.
Azért a kölcsönzős Filmeket szinte 100% -ban 5.1 vagy felette nézzük itt a fórumlakókkal. -
johnywalker
őstag
válasz
markussandor #18879 üzenetére
A subláda is belépőben jó, ugyanúgy az 5.0 szett is.A technika adatok, ár és garancia háromszögben tudod kisakkozni mi a fontosabb.Ha nem félsz használt (jobb esetben) garanciás szettet nézni, sztem sokkal jobban járnál!
-
johnywalker
őstag
válasz
markussandor #18873 üzenetére
A Jamo-t én hanyagolnám.Márkán belül maradj inkább, Sub vonatkozásában is sztem, Yamaha mindenben elfogadhatóbb.Vagy akár egy jó Heco, ill még egy Jbl is elfogadható lehet.
-
markussandor
senior tag
válasz
markussandor #18829 üzenetére
Megéri a magasabb árat a Yamaha NS-50F + NS-P60? Vagy elég a Jamo S 426 HCS?
Hozzá egy YAMAHA YST-SW012-t terveztem.
Sajnos nem tudok többet rászánni... -
BBéci
legenda
válasz
markussandor #18850 üzenetére
Szerintem felesleges.
Szinte az összes kapható hangdoboz és erősítő megfelel a belépő kategória elvárásainak, csak formára, méretre, színre, szagra van köztük eltérés, melyek közül egyéni ízlés alapján lehet választani.
Azt ki lehet jelenteni, hogy némelyik gyártó alapmodellje nem igazán éri meg az árát, érdemes helyette az eggyel, kettővel nagyobbat venni. Gondolok itt például a már kifutott Pioneer VSX-3xx-ekre. -
MasterMark
titán
válasz
markussandor #18850 üzenetére
Sok értelme nem lenne.
-
johnywalker
őstag
válasz
markussandor #18694 üzenetére
S az erősítő kijelzőjén milyen hangformátumot ír ki?
-
johnywalker
őstag
válasz
markussandor #18684 üzenetére
Pontosan ezért nem fog abból a tv-ből sztereónál jobb minőségű hang így kijönni.
Hdmi-vel kötsd az Asus Oplay-t az erősítőbe, az erősítőből pedig kimeneten a Tv-re megy csak a kép.
Vagy ahogy BBéci írja, mehet optikain a hang közvetlenül az erősítőbe, úgy is sokcsatornás lesz.S az erősítőn azt választod forrásként. -
BBéci
legenda
válasz
markussandor #18684 üzenetére
Az O!Play-ből SPDIF-en vidd a hangot az erősítőbe.
-
johnywalker
őstag
válasz
markussandor #18680 üzenetére
Valószínűleg nem fog működni az elképzelésed.
A Tv-től az optikai valóban átviszi, átviheti az 5.1-es DD és DTS hangot is.De általában ez csak a Tv saját médialejátszója által "feldolgozott" médiára igaz.Ha ez már kapott anyag, mint esetedben, csak sztereóban fogja továbbítani.
A forrást mindenképpen az erősítőbe kell először bevinned. -
MasterMark
titán
válasz
A TV-k optikai kimenetre általában nem továbbítják a HDMI-n érkező sokcsatornás hangot, csak sztereóra lekonvertálva.
Próbáltad a belső lejátszójáról a tévének, vagy Dolby-s TV adón?
-
migabi24
nagyúr
válasz
nem az optikai kábel a bűnös, inkább a tv hangbeállításaba másznák bele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest