- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
Hali, valakinek bármi ötlet az átlátszószöggel rögzített pozdorja szegőléc eltávolítására?
Úgy odatapadsz, hogy a szegőléc fele a falon maradt és kb sehogy se tudom leszedni jelenleg a beton falról a maradékot.
Kb lassan már csak a csiszolásra tudok gondolni. -
Danex
addikt
válasz
daninet #90754 üzenetére
köszi a választ és a többieknek is
Mi is ezen gondolkoztunk, hogy valahogy megfeszegetni, csak ahogy ismerős a képen mutatta ott úgy nézett ki hogy egy elég massziv vasdarabhoz lett rögzítve. De sajnos többet én se tudok.
Még ezt a képet kaptam, itt úgy látom, hogy még nincs körbe fugázva, gondolom előbb felpróbálták.
-
Danex
addikt
Srácok! Ötletekre lenne szükségem, ismerősöméknek a vizes elég gagyin oldotta meg a kiállást a zuhanyhoz és az így előre bukik.
Úgy lett volna, hogy ma megy és akkor majd megcsinálja, de nem igazán lehetett elérni és aztán még a gyerek is beteg lett szóval kitudja mikor ér rá ami most nem nagyon fér bele az időbe.
Kérdés, hogy ezt ,hogyan oldanátok meg lehetőleg bontás nélkül?
A falban azt hiszem már cserélt pex cső van, viszont egy régi falból kilógó vasdarabhoz lett rögzítve, így az nem tudom mennyit engedhetne.
Persze Temu-n találtam olyan adaptert ami tud dőlést állítani, de idehaza nem sikerült.
Köszi előre is!
-
Danex
addikt
válasz
macilaci78 #87401 üzenetére
És ilyen megoldásokban nem gondolkoztok?
Vagy túl sokat huzigáljátok a dugókat és elengedne? -
Danex
addikt
Hali, milyen tippetek lenne arra a problémára ,hogy van egy belépő alföldi laposoblitésű WC magasan falra szerelt dömötör tartállyal és öblítéskor egyszerűen túl nagy a "huss" és emiatt kifröccsen a víz is néha.
Dömötör tartályban erre van állítási lehetőség?
Csövekhez és esetleg azoknak az átmérőivel való játszásával csak utolsó esetben élnék.
Előre is köszönöm! -
Danex
addikt
Üdv, nem biztos hogy a legjobb helyen kérdezem, de részben témába vág.
Random fúrásokkal és szegecseléssel szétgányolt ajtókeretet, illetve egyéb az ajtókat érintő esztétikai hiába szeretnénk itthon kijavitani.
Kinek milyen / melyik faglett vált be igazán? Közelben OBI/praktiker van főleg kinálatban.
Előre is köszi! -
Danex
addikt
Üdv, olyan kérdésem lenne, hogy van-e valami tipp arra, hogy a panelban a központi fűtéses radiátor mindig meleg hiába zárom le. Termosztatikus szabályzók vannak, amiket már lecsavartam és próbáltam megmozgatni a "pin"-t és úgy tűnik szabadon mozognak. Néztem most egy új termosztát fejjel is de ezzel is ugyan úgy melegszik.
Van még bármi amit tehetek anélkül, hogy spéci szakit hívnék vagy megvárom a következő évi karbantartási ciklust és cserélem a szelepet is? -
Danex
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #49616 üzenetére
Nem általam készített , hanem gyári hangfalról lenne szó így a ragasztó típusát sajnos nem tudom megmondani.
-
Danex
addikt
Üdv, egy már összeragasztott hangfalat (fa) , milyen nem roncsoló megoldással lehetne szétszedni?
-
Danex
addikt
válasz
pigster #47885 üzenetére
Mivel a géped benne lesz, ezért már az fog zajt csapni, így akár a gépre is dughatod a PC ventilátorokat és onnan még szabályozhatnád is őket a jobbik esetben..
De ha külön tápra szeretnéd rakni őket, akkor veszel egy szimpla dugalj tápot (legyen mondjuk 9V,hogy ne legyenek hangosak) (mint pl a telefontöltők) és arra kötöd a venti pozitív szálát a pozitívra, a negatívot pedig a negatívra.
-
Danex
addikt
válasz
imibogyo #47843 üzenetére
Elgondolkodtató ,mert informatikus és barkácsolós énem nem bírja a laptop zártságát.
Viszont kollégiumba járok hetente szóval kicsinek és hordozhatónak kell lennie. Ehhez egy mini házat gondoltam nézni amit valami táskába(bőröndbe) lehetne rakni.
Na de ezt majd még megálmodom, kösz a tapasztalatokat!
-
Danex
addikt
Egy ITX kompakt gép, dedikált videokártyával, szerintetek mennyire bírja a mondjuk heti rendszerességű buszon való szállítást? (rázkódást?)
Egyértelmű, hogy nem toronyhűtő, hisz ITX-nél inkább lapos hűtőben gondolkozik az ember. Inkább a videokártyát félteném, persze ki lehet támasztani azt is, de az érintkezőket nem érné károsodás a kb 2*1,5óra busz a jó magyar utakon?
-
Danex
addikt
válasz
Blum1866_2 #47660 üzenetére
Szerintem már picit beteges az ilyen fajta félelem ,de rajtam ne múljon... ITT egy videó ahol szerintem elindulhatsz. Végigpattintod a kijelzőt, lejön a műanyag és sztem ki is tudod csavarozni a helyéről.
-
Danex
addikt
Nekem jelenleg a 170W-os laptop tápegységét hűtőm egy selejtezett xbox360 bordával, alatta meg flakonok kupakjai segítik a nagyobb légáramlást.
A szétszedéshez meg... kollégiumban átmentem a szomszéd szobába és épp egy laptoptápot kezdtek szerelni. Na mondom ezt megnézem.
Jó gépész ember, nagy konyhakés és kalapács segítségével szedte szét
amin, viszont meglepődtem, hogy maga a kábel kialakítása úgy van a kimenő ágon, hogy egy szigetelt vezetékben az egyik ág, a másik meg csupaszon ezen vezeték köré sodorva, az eredménye az lett, hogy a belső megszakadt és kompletten elégette magát az azonnali kontakt miatt
-
Danex
addikt
válasz
trialboj #47427 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor az 1C jelenti azt a merítési áramot amivel az akku-t 1 óra alatt teljesen le tudod meríteni. Azaz 20C-nél 3 perc, 30C-nél 2 perc alatt kiszívod a szuflát. (Azt, hogy mennyivel szabad nézd meg az akksit, mert ilyenkor nagy terhelés van rajtuk, nehogy túlterheld őket. (Illetve a terhelést nézve, gondolom ezek model akksik nem?
))
-
Danex
addikt
válasz
dewil666 #47105 üzenetére
Hát én ha tuningolnám a laptopom hűtését, akkor inkább a ventilátort babrálnám, mégpedig azért mert a laptopok többsége, még maximális hőmérséklet esetén se pörgeti maxon a rendszert.
Viszont ha portalanító üzemmódot használom akkor lényegesen sokkal hangosabb a gép, szóval egyszerűen a marketing miatt nem megy maxon a venti.
-
Danex
addikt
válasz
#90933760 #46955 üzenetére
Legalapabb tény, a levegő önmagában kiváló szigetelő. Nem véletlenül csinálnak több rétegű ablakot (üveg-levegő-üveg), vagy ahogy a téglák sincsenek véletlen tele lyukakkal.
Na most te hasonlót csinálnál csak éppen fordítva... hideg-meleg-hideg.
Gondolj bele a sütők, lábasok zárva sokkal tovább őrzik a meleget.
-
Danex
addikt
válasz
Pete55555 #46643 üzenetére
Én a bicajomra szereltem rá csőszorító bilincs segítségével 2 (igaz eredetileg is USB-s) hangfalat, annyi, hogy az egyikbe szereltem akksi töltő elektronikát, akksival és telefon töltővel.
Össznépi városi kerékpárversenyen (Tiszaújváros Triathlon nagyhét 2000Fővel), néztek is, hogy honnan jön a muzsika
-
Danex
addikt
Ha már elosztós házi gányok... havernak a garázsában egy ősrégi erősítő van, aminek a bemeneti kábele spéci kör alakú benne sok lyuk, a másik végén meg apa RCA végek.
Itthonról elvittem a Genius hangfalam jack-to-RCA kábelem ,hogy a telefonnal menjen, na igen, csak az apa-apa RCA kábelt nehéz összehozni, szóval létrejött az alánt látható szépség.
-
Danex
addikt
válasz
spanglee001 #45353 üzenetére
A rugót melegítsd és ahhoz rakd az ón-t. Legalábbis szerintem így jónak kell lennie.
-
Danex
addikt
Nem akarok plusz főt szállítani csak magam, a 2 kerekes megoldást meg nagyon idegennek tartom magamnak
Igazából azért is építenénk valamit, hogy nyáron vmivel foglalkozzunk, sajnos diákmunkák itt eléggé tré-k. Így valamivel le kell kötni magunk. Csak még éppen egy sima chopper bike készül.
-
Danex
addikt
válasz
tatabike #45303 üzenetére
(#45303) tatabike
Igen, tudom, hogy nem a legideálisabb, viszont a kerekek gurulási ellenálása szerintem elhanyagolható lenne, így nem húzna dúrván (ugye az oldalkocsis motornál sincs meghajtva az oldalkocsi)
(#45305) szab.tam
Elég sokat nézegettem ezeket, de informatikusként és kb elsőként a kezünkben a flex-el és egyéb szerszámokkal muszáj ,hogy aránylag "csak rakd össze" legyen, ezért is már meglévő kerékpárokból készül többnyire.
Az előre 2 kereket azért tartottam problémásabbnak, mert a kormányzást ott megépíteni nehezebbnek ítélem meg. A diffi mű a fentebb leírtak miatt szerintem nem fog problémát okozni.
(#45307) TESCO-Zsömle
Igen, az elvi alap ez, de már csak az ehhez való ülés 60ezer.
A gépet igazából az ikhlette, hogy az 1 nap megtett 100km tekerés után(évi 1db túra) a nemesebbik felem már...
Ezért gondoltam egy ilyen kényelmesebb kontrukcióban. És persze mivel diák vagyok ezért a költségeket is extra alacsonyan kell tartani.
-
Danex
addikt
Na a 3 kerekű bike-ot ehhez hasonlóan képzeltem el, mármint a váz részét.
A sarkokra szegletvas(csak majd minél erősebbet keresnék hozzá) kerülne pluszba a tetejére és az aljára.
A hátsó szék ülőkéjének a dőlésszöge állítva lenne majd a megfelelő kényelmes szögbe, illetve a rögzítését még ki kell találnom mert lengéscsillapítva lesz.
A kormányrúd majd meglesz nyújtva az ülés felé jelenleg terv alapján, majd idővel fogaskerekes megoldással egy kormánykerékkel lenne megoldva a kanyarodás.
-
Danex
addikt
Üdv, szerintetek egy kerékpárvázat mekkora zártszelvényből csinálhatnék? Tehát minél könnyebb de még biztosan stabil.
-
Danex
addikt
válasz
-=RelakS=- #45007 üzenetére
Értem én ,hogy villanymotor ,de mi hajtja?
-
Danex
addikt
válasz
Ed3r_X_ #45000 üzenetére
Na mindenki odavan a kis mákdarálóval. Az enyim itt található.
Igaz van egy kis hangja, de a hőérzetet elég drasztikus mértékben csökkenti, és a frizurát is egyszerű belőni vele.Amúgy jelenleg párásító van az ablakba rakva, és USB-s asztali ventilátor lát el enyhe fuvalattal.
-
Danex
addikt
válasz
s3toraph #44955 üzenetére
Mivel kintre kéne, és gondolom nem csak hangulatvilágítás céljából ezért nem ajánlanám a leggyengébb ledszalag vásárlását.
Írnék egy üzenetet mondjuk az androdiszléc -nek Ők mindig normális válasszal méltattak és nagyon segítőkészek voltak és tanácsokkal láttak el. Ajánlom, írd meg nekik mit szeretnél, és elmondják megéri-e.
-
Danex
addikt
válasz
samu000 #44809 üzenetére
"To remove the fan, you have to unscrew 3 screws from the top panel on the inside. Then pull the front panel, and slide the top panel forward. Careful with the cables attached to the top panel."
Ezt találtam a neten. Azaz 3 csavarnak lennie kell amit ki kell csavarnod, először az előlapot kell levenned, (ekkor vigyázz a kábelekre!) majd csak utána tudod a tetején lévő burkolatot leszedni úgy, hogy egy picit az előlap irányába húzod.
-
Danex
addikt
-
Danex
addikt
válasz
#90933760 #44673 üzenetére
Mondta a videóban, hogy az a jégmennyiség 5-6órára elég volt neki. A klímás dolog meg annyi, hogy azt meg is kell venni, ez már párszáz forintos. De ha van keret klímára és nagyon nem szereti az ember a meleget, akkor hát marad a céleszköz.
Plafon ventire meg megy a +1, a klíma mellett is gyakran csak azt használom, hisz olyan 4-5fokkal letudja nyomni a hőérzetet ami gyakran már elég is.
-
Danex
addikt
válasz
#90933760 #44607 üzenetére
Itt egy kütyü ami ugyan ezen az elven üzemel. Írja, hogy 30fokban, 10%-os átlagos páratartalom mellett, 10 fokkal hűsíti a levegőt, ahogy nő a páratartalom, úgy ugye a hatékonysága is.
Ha ilyen radiátoros megoldásban gondolkozunk, akkor abban lehet ráció még, hogy a szoba páratartalmát egy párátlanítóval semlegesítenéd.
Plusz igaz, hogy a kinti levegő melegebb, de legalább "friss".
-
Danex
addikt
válasz
#90933760 #44584 üzenetére
Hát mert ez szinte "párát" csinálhat, emiatt lenne takarékosabb és talán előnyösebb is. (Ugye a kerékpáros verziónál a kulacstartóba 0,5-1L víz fér)
Itt látni is, milyen finoman szórja.
Közben találtam, hajlítgatható csövet
Ám PC-nél, ha egy vízhűtő radiátorát jól lekezelné az ember (vízállóra), és arra fújná az ember ezt a permetet akkor mennyivel lenne hűvösebb?
-
Danex
addikt
Üdv, olyan ötletem támadt, hogy hordozható "frissítő" berendezést csinálnék.
A cucc vízpermetet szórna és ezzel hűtene, opcionálisan kerékpárra is szerelhető lenne.
Ugye ehhez kéne, müanyag cső, pumpa (300L/óra max), porlasztó (2l/óra fogyasztás max), víztartály (üdítős flakon).
Kérdésem az ,hogy jól gondolom ekkora többletet mozgató pumpának tudnia kéne elég nyomást előállítania a fúvóka számára nem? (csak pár másodpercig menne a biciklin, hisz ott elég ha éppen benedvesedik
az ember)
A másik, hogy ugye víztartály cseréjekor levegős lenne a rendszer, az okozhatna valami gondot?
Illetve mi a neve annak a "gégecső" szerű valaminek aminek tartása van és hajlítgatni lehet? USB-s laptop lámpákat szoktak ezzel csinálni és, hogy ebbe bele lehetne eszkábálni a gumicsövet?
-
Danex
addikt
-
Danex
addikt
Na akkor ezt a hajszárítósat kipróbálom majd, mert a nyilt lánggal nem sikerült tökéletest elérnem, ami perpill elmegy kategóriában volt/van az a pálkának a szára.
Köszi a segítségeket!
-
Danex
addikt
Meleg kollégiumi napokra felkészülve, csináltam egy "klímát"
Az állvány hungarocell, a fenti "hőcserélő" egy komplette xbox360 hűtése illetve egy AMD proci hűtése.
A kék cucc, pedig egy párologtató.
A hűtés elve pedig az, hogy a vízpárát rávezetem a bordákra, ami így nedves lesz, majd a ventilátorok átszívják rajtuk a levegőt aminek a hőjét a bordák leszívják, mivel azok hűvösebbek lesznek a víz hőelvonó tulajdonsága miatt.
-
Danex
addikt
Hali, tudnátok ajánlani valami olcsó forrasztópákát? Csak hobbi szintre kéne, vékony vezetékek forrasztásához (led szalag stb). Illetve "műkezet"
-
Danex
addikt
válasz
quailstorm #42530 üzenetére
Mindenféleképpen egyezzen az akkuk fajtája és a polaritásra is nagyon figyelj. Nálam bejött ez a módszer, de ezek tudnak robbanni így nem merek felelősséget vállalni
-
Danex
addikt
válasz
quailstorm #42527 üzenetére
-
Danex
addikt
válasz
quailstorm #42523 üzenetére
Tudtommal meg se próbáld ha nem akarsz tűzijátékot
A töltést az MP3 vezérli ami a töltőből jó eséllyel 5V USB-t kap. A Li-ion akksit asszem max 4.2V-nál többet tilos tölteni (ennek utána kéne olvasni).
Per pillanat én 2 Li-Ion töltőmet vágtam haza bénázásom miatt, így egy régi Sony Ericcson F500i telefonnal töltöm a Li-Ion akksijaim.
Illetve ajánlom EZEN fórumot, mert inkább ott tudnak szakszerűbb tanácsot adni
-
Danex
addikt
válasz
kalozhun100 #42176 üzenetére
Azaz
-
Danex
addikt
Szerintem ez a kép teljesen ide illik
-
Danex
addikt
Nem tudom volt-e már de... EZ ide való
-
-
Danex
addikt
Ha minden jól megy nemsokára lesz egy új laptopom aminek a hűtése így néz ki .
Azon gondolkoztam, hogy van egy nem használt Accelero S1-em , és ha melegebb lenne a laptop feje mint kéne akkor a fent képen látható 2db hőcsőhöz odaszorítani az accelerot finoman. Rögzítést iskolai táblagumival (nyersgumival) gondoltam, szerintetek működhet?
-
Danex
addikt
nem tudja valahi, hogy a Sealed lead-acid aksi mennyire szereti ha rázkódik?
-
Danex
addikt
Hello, ötlet kéne...
Kerékpárra csinálok homemade világitást... mr16-os izzóval... ennek a rögzitését még meg is tudom oldani. De a gond ott kezdődik, hogy egy 12V-os 7,2Ah-ás akksiról menne ami ugye nem a legkisebb...
Valami ötlet ,hogy lehetne rögziteni a vázhoz? időjárásálló megoldás kéne... én valami kábeldobozt gondoltam neki de ,hogy azt hogy tudnám rögziteni az elég nagy kérdés még.
-
Danex
addikt
De a tápkábelekben a ground a rendes földet jelentené nem? akkor ha alapból földelt aljzatba van dugva a gép akkor mindennek földelve kéne lennie nem?
-
Danex
addikt
válasz
sketchifun #28212 üzenetére
"maszkolásra" én még mondanám a táblagumit/nyersgumit amit szab.tam-nak is használt ha frissen használjuk nem zsíros, állaga mint a gyurma csak valamivel finomabb és jobban kiszedhető
-
Danex
addikt
válasz
sketchifun #28185 üzenetére
igazából bármilyen neked megfelelő anyag és egy 2 oldalú ragasztóval simán meglehet oldani
-
Danex
addikt
válasz
sketchifun #28181 üzenetére
Ilyesmi fóliát ragassz rá oldalról a slotokra és kész... 2oldalú ragasztóval simán fel lehet rá rakni... a foglalat tetejét amúgy se lehet látni a benne lévő eszközöktől, de éppen a nem használt, de színezésre szánt szlotokba meg belehet hajtani éppen...
(a fólia csak mint színre
,mert ezt ha jól olvastam hő segítségével kell felrakni)
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 1 / 2
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Apple MacBook
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Zalman Alpha 36 processzor vízhűtés
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- EVGA SuperNOVA 850 G2 80+ GOLD 850W teljesen moduláris tápegység garanciával
- Cooler Master SickelFlow 120 ventilátorok eladóak
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest