Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inhouse
őstag
Ez az átmeneti időszak ilyen, meg tavasszal is van egy. Nyáron, télen nincs gond. A penészhez kell még az is, hogy kicsapódjon a pára, harmatpont. Régen nekünk is volt ilyen gondunk, a szigetelés óta elmúlt. Ilyenkor többet jár a mi párátlanítónk is. Illetve nem szárítunk bent ruhát, vagy kint, vagy szárítógép.
-
PROTRON
addikt
válasz
RandomName
üzenetére
Az enyim szerintem megrepedt a dugulás miatt, mert minden gőz hátul jön ki.

De az aksis parkside kávéfőzőm esetében tényleg az volt mint írod, kb 10 ecetes átfőzés után már újra tudott működni, addig fél centi víz után leállította magát gondolom a dugulás miatt.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok,
Adott egy normál kávéfőző, amit párom ecettel kipucolt... azóta nem jó. Felforr a víz, de alig jön ki valami belőle, kb negyede adagot főz le, mint eddig. Konkrétan gőz van, kávé nincs. Mivel én nem iszom ilyeneket, még kezelni sem igazán tudom, ezért fogalmam sincs mit kellene megnézni. Tippek?
-
PROTRON
addikt
De korábban azt írod 55-60%-os volt a páratartalom, ha tényleg csak ablak csere volt, akkor ha minden nyitva van elvileg ugyanarra az állapotra kéne jutni nem?
Ezért gondolta a mesterséges szellőztetésre, de lehet voltak ott még huncutságok, amikről lemaradtam?
Mert ez a 67% eléggé fura ha ablak csere előtt meg 55-60 volt és csak annyi változás törtélt.Amúgy most így rákerestem a DIY Dehumidifier kifejezésre, oszt gugli kidobott listákat urban legendekről,
pl Kősóval, szerzel belőle egy nagy zsákkal, meg fogsz 2 db 20 literes vödröt, pl 2 db 20 literest, az egyiknek telefurkálod az alját és az oldalát alul kis apró lukakkal, majd belerakod a másik vödörbe.
A lukacsost telerakod kősóval, a kősó kivonja a levegőből a párát és a furatokon keresztül az alsó vödörbe távozik.Javasolják kisebb méretben, pl poharakkal eljátszani ezt kőszénnel, pl fürdőbszoba-WC-ben...
Aztán hogy ez mennyire hatékony azt nem tudom, de elég olcsónak tűnik 1-2 napnyi próba erejéig.
-
Spec
őstag
-
pjen
félisten
válasz
RandomName
üzenetére
Szerintem 1--2 kisebb ablaknál télen is célszerű.
-
cinemazealot
addikt
Épp nemrég jelent meg a Logout.hu-n egy vonatkozó cikk Penészedik a házad? címmel, ami mögött elég komoly mennyiségű hozzászólás gyűlt össze. Még én sem olvastam végig, de szerintem érdemes lehet átlapozni.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok.
Van egy ilyen dokkolóm: [link]
Az alján olyan csavarhelyeket látok, amikkel, mintha falra lehetne rögzíteni. Szerintetek elképzelhető, hogy függőlegesen is használható?

-
pjen
félisten
Azért próbálkozni kell, az összes tudományos táblázat ellenére csökkenni fog a pára tartalom. Nyílás záró csere előtt ugye nem volt ilyen gondod, mert a régi ajtó, ablak szellőzött. Most meg kell találni azt az állapotot ahol nem penészedsz és nem is megy ki túl sok meleg.
-
Spec
őstag
válasz
PROTRON
üzenetére
Az a gondom a mesterséges szellőztetéssel, hogy ha nincs benne légkezelő egység, ami szabályozza a hőmérsékletet és a páratartalmat, akkor gyakorlatilag csak annyi történi, hogy a benti levegőt kiszívod, a környezeti levegőt meg befúvod. Viszont, ha a környezeti levegő páratartalma is 65-70% mondjuk 15 fokon, akkor ha hőcserével fel is viszed a hőfokát mondjuk 20 fokra, akkor is csak olyan 55-60%-ra változik a relatív páratartalma, és ezzel szellőzteted a helyiségedet, ami konkrétan a szarnak a pofon kategória.
Példaként itt van pár páratartalom/hőfok párosítás, amiből láthatod, hogy pl. a 70%-os/15 fokos környezeti levegő gyakorlatilag azonos abszolút nedvesség tartalmú egy 20 fokos 55%-os levegőhöz képest, a harmatpontban van eltérés.
A pár tized grammnyi nedvességtartalom érdemben nem csökkenti le a lakás levegőjének páratartalmát, csak igen nagy légcsere esetén. Ha azt számolom, hogy 1 kg levegő cseréjével 0,5 gramm vizet lehet kivenni a lakás légteréből, akkor mondjuk 5 kg víz elvonásához 10 tonna levegőt kel be/ki szivattyúzni. A levegő fajsúlya 1,293 kg/m3. Ez alapján a 10 tonna levegő az kb. 7700 m3. Az átlagos fali ventilátorok olyan 100-300 m3/órát tudnak, szóval ez kb. folyamatos üzemet jelentene mert 24 óra alatt se tud ennyit kiszívni, befújni.
Persze, ha nem 70% a külső levegő páratartalma, hanem csak 50% mondjuk, és mondjuk 20 fokos a levegő kint is, akkor más a helyzet, de ilyen ősszel, télen elég ritkán van. Ez a gondom.
Magyarán őszi-téli időszakban, amikor a hideg, ködös, nyirkos időben kint is magas a levegő nedvességtartalma, akkor kb. hiába szellőztetsz nem ér semmit. Nem szárítja a ház levegőjét, mert közel azonos a levegő nedvességtartalma. Vagy nagyon nagy mértékű légcserére van ilyenkor szükség, vagy valahogy szárítani kellene a levegőt, de az nem egyszerű mutatvány és igen költséges. -
Siriusb
veterán
Nálam a tok ki van vágva és egy szellőztető lett beépítve.
Szerk.:
Ilyen: https://www.aereco.hu/termekek/legbevezetok/emm-emf-efr/ -
PROTRON
addikt
DIY hővisszanyerős szellőztető?
Én is már régóta tervezem, mert nem akarom télen állandóan nyitogatni az ablakokat, de már 1 főre elegendő légmennyiség esetén is 100k felettiek a boltban kapható cuccok.Pedig csak annyi hogy a be és a kimeneti oldal között nem egyenes vonalban megy a légáramlat, hanem kicsit megvan variálva hogy a távozó levegő valamilyen vékony falon keresztül hőt adjon át a beérkezőnek.
Mellette meg sima PC ventilátorokból is van olyan ami 12V-on halkan surrog és nagy mennyiséget mozgat meg, miközben alig kér 24 V-on 8W maxot, 24/7 ipari környezetbe szánt, IP67 védettségű.Aztán van olyan bolti változat hogy x másodpercenként váltogatja az irányokat, így nem kell légcsatornázni, de én inkább légcsatornát fogok kiépíteni.
Pl ez, egyszerre ha jól látom csak 1 irányt tud, tehát érdemes 2-őt beépíteni és csak 46 m3/óra, tehát 1,5 embernek elegendő levegőt mozgat meg. [link]Persze kell bele még valamilyen szűrő. Meg a "hőcserélő" részt jól ki kell fundálni, de mások is csináltak napkollektorokat háztetőre söröspalackokból, találékonyak vagyunk no...
-
Spec
őstag
válasz
Siriusb
üzenetére
Srácok, lenne egy problémám, amihez várnám az ötleteket, javaslatokat. Itt mindig jó tippeket kapok. Kicseréltettük a házon a nyílászárókat, ami tök jó dolog, mert a 3 rétegű ablak nagyon szépen fogja a hőt, csak most a páratartalmat is szépen fogja a házban.
Korábban volt a házban nagy átlagban 55-60%-os páratartalom, most meg felmegy 75-80%-ra is. Már meg is jelent a penész a sarokban sajnos, ami idővel csak rosszabb lesz, ezt szeretném megelőzni.
Mondanom se kell nem porszáraz panelben lakom, hanem hagyományos családi házban, kádár kockában. A falazat tégla, nem vályog amúgy.
Ok, tudom, szellőztetni kell. De hiába szellőztetek akár órákat is, kereszthuzatot csinálva, ha csurom víz kint is minden, és nem csökken 1%-ot se a páratartalom, hiába van tárva nyitva minden.
Van egy elektromos páramentesítő, azzal nagyjából le tudom vinni 60-65%-ig a páratartalmat, de annak is órákat kell mennie, ami nem túl szerencsés, mert 350W-ot eszik a gép, és ilyen áram díjak mellett a gatyám is rámegy, ha állandóan járatom.
Egy éjszaka alatt simán "beleheljük" és visszamegy 70% fölé, ami nagyon nem jó.
Pedig még igazán nem is szárogatunk ruhát se a házban, mert még szépen kint is száradnak. Mi lesz ha elkezdjük azokat is bent szárítani?
Ki hogy csinálja otthon, akinek szintén új típusú nyílászárói vannak, hogy ne menjen a csillagos égbe a páratartalom? Nem szeretnék több százezerért hőcserélős szellőztető rendszert beépíteni, csak van valami módja, hogy kordában lehessen tartani a házban a páratartalmat.
Előre is köszi a tippeket! -
Siriusb
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Komolyra fordítva a szót, szépen megcsináltad, tényleg jól kihasználtad a helyet!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Siriusb
üzenetére
Az ajtó mögötti polc méretét az adta, hogy mennyi hely van a 90°-ra nyitott ajtó mögött. Jelenleg az egyik polctól nem lehet lenyomni a nyitott ajtó kilincsét és a hevederzárat is figyelembe kell venni. Szóval oda nem kerül bringa.
Nem, nem szívatlak. Senki sem mondhatja, hogy nincs ki a 4 kerekem.
-
Siriusb
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Szerintem az autógumikat inkább tedd le a földre palló gyanánt és tudsz azokon közlekedni!

Komolyan van külön téli és nyári pótkereked, vagy csak szivatni akarsz? Én olyat még nem láttam!!!Az alsó biciklit lehetne az ajtóra felakasztva tárolni, mint ahogy régen a ruhákat szokták.

Na jó, nem adok több ötletet.

-
macilaci78
nagyúr
válasz
Siriusb
üzenetére
Bal oldalt vasat fogtam, nem küzdöttem vele.
178 cm széles, 330 cm hosszú a tároló, az ajtótok külmérete 90 cm, kb középen van, a bal oldalt 2 db 96 cm széles polc van, a pult 60 cm mély. A lenti biciklikormánynak rendszeresen nekimegyek. A létra kb 220 cm magasan van, én 196 cm vagyok.
Hát, az autó gumigarnitúrája már útban lenne, azon még gondolkodok. Az alsó biciklit hátra tolva még a robogó is befér, de akkor már csak az ajtó mögötti élelmiszertárolóhoz lehet hozzáférni.Gumigarnitúra: az előző helyről megmaradt 2 db kerékpárliftem. Simán felfűzöm egy vascsőre az 5 db kereket felnistől, elöl-hátul beakasztom a lift kampóit és a bicikli fölé fölhúzom. 195/65 R15, talán elfér magasságában. Persze az 5 kerék sok lesz a kerékpárliftnek, de pár erősebb csigát vehetek. Esetleg egy fregolihoz hasonló keretbe állítani, vagy fektetni a kerekeket.
Igen, a téli-nyári pótkerék is külön felnin van.
-
Siriusb
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Úgy látom a plafonon a jelölés és a furat (a létrás képen) nem teljesen fedi egymást.

És még te is beférsz a helyiségbe? Nem sok üres felület maradt.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Nagyjából végleges most már a tároló. [kép] [kép] [kép] [kép]
A létra rögzítésére külön felhívnám a figyelmet.
M8 feszítő dübel, menetes szál, szemes anya, előtte kontra anya, hogy ne forogjon el. 10 mm-es bükkfa tipli keresztben a szemes anyán.
A bal oldalt van még egy OBI-s szortiment a falra csavarozva, jobb oldalt a bringák felett 4 db L-alakú konzolon a hosszabb dolgok, még a síléc is ide kerül. A fehér szekrény mellett jobb oldalt egy kb 120×60 cm rétegelt lemez tábla, benne millió csavaron, kampón lógnak villáskulcsok, fogók, reszelők, csavarhúzók, egyebek.
Az L-alakú konzolokra tettem egy-egy fenyő lécet, hogy ne a vason csússzonak a dolgok. A fal felé lejt enyhén, de ha kell, egy-egy tiplit bele tudok fúrni a fába, hogy ne csússzon le onnan semmi.
Még a bukósisak tartójának kell helyet találjak. -
tserrof77
őstag
Ez akár mehetne aszámtekboltosok kiborulós topikjába is... Amikor a buzgóság legyőzi a józan eszet. Hiányzó AM4 bracket helyett rakjunk föl valamit (pl am3/egyész@rt) aminek majdnem jó a lyuktávja.... éééssss.. jön a buzgóság, a "majdnem" kis fúrással segíthető. MAjd csettfüst, ahogy a második képen is látszik...
https://hardverapro.hu/apro/asus_prime_a320m-k_hibas/hsz_1-50.html
NEM a hirdetőt minősítem, hanem aki a lapot moddolni próbálta
-
Spec
őstag
Igen, de nem magánszemélyként. A munkahelyemen, céges melókban évek óta jó együttműködő partnereink. Nyilván jóval nagyobb volumenű munkákban, pl. több ezer m3-es záportározok, és hasonlók szigetelésében működtünk együtt. Nagyban profik, kicsiben nem tudom hogy azok-e, de gondolom az se okoz nekik gondot.
-
Siriusb
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Azt a második csavart kerestem én is, de sehogy nem találom. Megnézem mégegyszer.
-
PROTRON
addikt
válasz
lemmy71
üzenetére
Nálunk villanyszerelő cégnél volt hogy kolléga kis híján ott maradt.
Nagy gabona silóknál megbukott a villámvédelem, de csak annyira hogy elegendő volt lemászni és lekaparni belülről a rárakódott anyagot.
Igen ám, de a gabonánál a patkányok ellen elgázosítással védekeznek, az egyik kolléga meg összekeverte melyik silóba szabad melyikbe nem szabad bemenni.
Óriási szerencséjére azzal az egyetlen kollégával volt együtt, aki képes volt a 120kg elájult testet kihúzni. Senki más a cégnél nem volt olyan erőben akkoriban hogy ki tudta volna húzni. -
rednifegnar
senior tag
válasz
lemmy71
üzenetére
olyankor szokott a kihuzos ember is ott maradni..
en biztos valami szellozest nyomatnek, mondjuk egy szobaventillator vagy valami. ezekre a zart helyekre amugy is csak nagyon korultekintoen szabad csak bemaszni, minden evben vannak hirek balesetekrol.
ha meg mar tele van vizzel akkor azzal kell nagyon vigyazni nehogy beleessen valaki. mi nem hasznaltuk inkabb fel lett toltve folddel. -
lemmy71
őstag
Ilyen festéseknél ahol egy kis tisztítónyilláson megyünk be, mindig két ember kell. Egy lent dolgozik a másik meg figyeli szóval tartja és ha nem válaszol akkor kihúzza
Azért nem kell ezt túlgondolni és nem kell űrhajós ruhába öltözni
Amúgy csinálhatod mészhidráttal is, az is fertőtlenít és jóval olcsóbb egy 25 kg -s, a maradékot meg kiszóród szárazon a padlóra. -
mekker
őstag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Igen, az már egy valós upgrade lenne, csak elég brutál méretű szekrény kéne, ha faltól-falig akarom. És akkor az ágyat sincs hova rakni, leszámítva a szoba közepét. Esetleg az ágyat körbe tudom bútorozni lapraszerelt elemekkel, és akkor már a fal 2/3-a fedve van minimális ráfordítással. Bár az nem tudom, hogy mennyit ér.
@Spec #81619
Index Fórumon van hangszigetelős topik, és eléggé vegyesek a tapasztalatok. Igaz, sokan ott is csak ötletszerű megoldásokkal próbálkoznak, részletes infó csak elszórva található magyar nyelven.
Az Airrock XD pl. nagysűrűségű (90kg/m^3) kőzetgyapot, de ha jól értelmezem az információkat, akkor nem ez a lényeges, hanem hogy legyenek nagy sűrűségű rétegek (pl. gipszkarton, vinil), és ezek légmentesen zárjanak le légréseket, opcionálisan csillapítóanyaggal töltve (kőzetgyapot). Plusz ahogy mondtad, ne legyenek extrém hanghídak.Szóval nagyjából elkerülhetetlen a gipszkartonozás. Ahhoz viszont kell valami tartószerkezet.
-
Z_A_P
addikt
-
lemmy71
őstag
Az a "cementes meszes vakolat" addig áll meg még nem lesz nagyobb a külső víznyomás magyarán ha az aknádban magasabb a víz mint a talajvíz. De szerintem ahhoz az ezer éves téglához tökéletesen úgysem fog feltapadni a vakolat. Azt tökéletesen vízzáróvá tenni egy kisebb vagyon
Én a helyedben ameddig most kivan "vakolva" úgy hagynám, az egészet klór mésszel fertőtlenítenem és aztán mehet bele a csatornai esővíz. Locsolásra jó lesz, akár egy búvárszivattyúval is. -
darvinya
titán
Tó fólia beposhad, mikor zárt a rendszer, mert előtte teljes víz tisztítás kellene.
Esővíz maga csak +3000m-es hegyeken tiszta, az összes többi tartalmaz emberi tevékenységből kosz.Én simán meszes nehéz beton vakolatot készítenék, ami biztosan vízzáró.
Kiszárítanám levegővel, ez lehet most 2-4 hétig eltartana.
Viszont megnyitott bejáratot védeném, hogy ne essen be semmi száradás alatt. -
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok!
Esoviz tarolas?
van egy regi (20 eve nem hasznalt) emeszto/ciszterna az udvaron, lemereszkedtem (egy 30x40 lejarata van a fold ala), kitakaritottam az elozo tulajok altal beszort sittet/agakat
.
Ide vezetem be hamarosan az esovizet illetve a talajvizet (drencso).
Kb 2x1.5m , magassag, olyan 1.2-1.5m hasznalhato (tulfolyo miatt).3 oldala beton, a 4. oldal oldalára fordított lukas tégla, túlfolyóként működhetett, ez jól jonne most is. Egy mellette lévő másik ciszternába folyik át a felesleg (abban nem jártam)
Az alja föld (agyagos).Azon agyalok, hogy erdemes lenne-e kifoliazni, megorizni a vizet. Csak locsolasra.
Kb a tegla falig menne fel a folia, igy megmaradna a tulfolyom.Ehhez keresek pro/kontra erveket.
A pro nyilvan:
- esoviz jo a foldnek
- lehet csapvizet is 7x emelik egyszer.
Kontra?
- osz-tavasz kozott kb 6 honapig nem locsolok. Ezalatt nem poshad be a viz?
- nem lesz budos az egesz, aztan az udvaron terjed majd a szag? (bar probalom jol lezarni)
- nem igenyel ez extra figyelmet / torodest / esetleges problemat?
- egyeb?Mit gondoltok?

-
JoinR
őstag
válasz
cinemazealot
üzenetére
Valószínűleg infravörös hőmérőre gondolsz (amin csak azért van egy lézer mutató, hogy lásd, hova célzol). Az olcsó is jól működik. A hatótáv gyakorlatilag korlátlan, azt méri, ami előtte van. Ha az ég felé fordítod, akkor az előtte lévő légkör oszlop "átlagát" kapod.
A technológiai korlát miatt a "drága" sem fog jól fényes felületeket mérni, hiszen a felület emissziós tényezője alacsony, a mérő pedig egy egy magas tényezőre van kalibrálva (a komolyabbakon ez a tényező állítható, de ennek akkor van értelme, ha tudod, hogy amit mérsz, annak mekkora ez a tényezője). -
pjen
félisten
válasz
cinemazealot
üzenetére
Én használok rendszeresen 9V ost. évekig elég benne egy elem. Viszont vannak felületek ahol össze- vissza mér. Például egy átlagban 100 fokos fém szerszámnál a fényes, matt, rozsdás részek nagyon eltérő eredményt mutatnak. Az az árkategória inkább sacográf.
-
cinemazealot
addikt
Mesterek! Megfizethető lézeres hőmérő pisztoly ügyében adjatok tanácsot! Bizonytalan vagyok a technikai paraméterek ügyében, főleg az alacsonyabb árkategóriában (5000...15000 Ft): van, amelyik 9 V-os elemmel, másik 2 db AAA cerkával működik. Előbbit annyira nem csípem (nem újratölthető), utóbbiból viszont az aksi még feltöltve is pár tized volttal alacsonyabb feszültségű az elemnél, ami meg a mérés pontatlanságához vezethet.
Az sem tiszta, hogy egy ilyennel milyen távolságba lehet "lőni"? Vagy lehet-e vele pl. télen a ház falát kémlelni, hogy DIY vizslassam, szökik-e valahol a meleg?

Tapasztalat? Vélemény? Ajánlás?
Ja, és nem lázmérés a cél, inkább műhely munkára kell (fűtés ellenőrzés, gép melegedés stb.) -
pocokxx
Közösségépítő
válasz
macilaci78
üzenetére
Uh tényleg... [link]
-
Beni2360
félisten
Meg tudná valaki írni, hogy egy fagerendas mennyezet fölé a födémre, 80 cm belső távra milyen vastagságu OSB lapot lehet szerelni, semmi plusz terheles csak lefedes céljából.
-
Spec
őstag
válasz
mekker
üzenetére
Hangszigetelésre a nagy tömegű, minél nagyobb sűrűségű anyagok alkalmasak. Az tévhit, hogy a laza szerkezetű szálas anyagok jó hangszigetelők (persze minden vastagság függő, ha felraksz 50 cm-t az valószínűleg megfogja a hangot). A szálas anyagokból a tömörebb, kvázi lépésálló szerkezetű, vagy kifejezeten hanggátlóként árult anyagok javasoltak (pl. lépésálló kőzetgyapot, legalább 10-15 cm-es vastagságban).
Az elé tehetsz gipszkartont, de ne közvetlenül a szigetelésnek nyomva. A szigeteléstől szerkezetileg egy lazább szerkezetű szálas anyaggal legyen elválasztva a gipszkarton, pl. oda be lehet tenni valami vékony szivacs réteget.
Hanggátlás szempontjából jók a rétegváltások, mert szórják a hanghullámokat, és segítik az elnyelődést.
Fontos hogy úgy tedd fel a szigetelést, hogy ne legyenek merev szerkezetek, amikkel a falhoz rögzíted (pl. párnafával, vagy fém gipszkarton profillal), mert akkor adtál a sz*rnak egy pofont. Ezek a merev szerkezetek szépen átvezetik a hanghullámokat a szigeteléseden.
Az se biztos egyébként, hogy csak a léghangot kell megfogni, mert lehet a padlón és/vagy a mennyezeten jön át a zavaró zaj lépéshang formájában. Pl. panelek esetében sokszor hiába szigetelik le a falakat, mert a padló/mennyezet ugyanolyan jól átadja a zajokat. A merev beton szerkezet kiválóan vezeti a hanghullámokat. -
rednifegnar
senior tag
-
mekker
őstag
Az egyik szobában szeretnék egy 10-15nm-es falat hangszigetelni, hogy kölcsönösen ne halljuk egymást a szomszéddal. Mindezt úgy, hogy a lehető legkevesebbet kelljen vele dolgozni.
Amikre eddig gondoltam:
- kőzetgyapot/polimer alapú hangszigetelő táblák + CW profilok + gipszkarton
- szekrénysor, opcionálisan valami szigetelő anyag a hátlap mögé építve
- tépőzáras hangszigetelő anyagú fali szőnyeg
- valami nem hozott árú hangszigetelő panel, amit nem kell festeni/tapétázniAz sem tiszta még, hogy milyen vastagságú és sűrűségű anyag lenne képes rendesen izolálni a fal két oldalát.
Valaki csinált már hasonlót?
-
fulton
addikt
Köszönöm.
Sajat kábelén megy. Közben sikerült megoldani a kőtisztító legnagyobb nyomású fejet lecseréltem az állítható fejesre és így nem ingadozik a gép nyomása.
Valószínűleg ennél a nyomásnál felvett áramot Még bírja ha legalacsonyabbra állítottam a pisztolyt akkor csak 700 watt ot vett fel, így lehet szabályozni, de ennek a pisztolynak birja a hard fokozatát, épp mérem 1800w a folyamatos felvetel.
Ettől függetlenül élne a kérdésem hogy melyik kábeldobot ajánlanátok mondjuk 30 méterig jól gondolom hogy a nagyobb vezeték keresztmetszet ilyen hosszúság nál előnyt jelent? Vagy ezek a 1.5mm2 kábelek is tökéletesek és jobb minőségűek mint a Lidlis kábel?
Illetve írják hogy feltekerve csak 1000 watt ig használható És ha én negyedórát használom 1800 watton az baj? -
fulton
addikt
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni, van egy magasnyomású mosóm, ami 2100w vesz fel (leírás szerint). Viszont olyan helyen használnám ahol a konektor 90m-re van.A helyzet az, hogy több hosszabbítóból toldottam össze hogy elérjen, (2 db 30m 2.5mm2-es, és leginkább a lidl ben kapható "sárga 10m-es" hosszabbító (3x1.5mm2 bár árából ítélve nem minőségi, bár nem tudom van e különbség a 1.5mm2 es kábelek közt).
A gép nem megy, vagyis megy egy kicsit de leáll. Úgy gondolom a távolság miatt elfogy az áram a kábelen. (ellenállás) Igaz az hogy ilyen helyzetben be gyúlhat a kábel?
Illetve, szerintetek ha vennék egy ilyen kábeldobot megfelelő lenne? vagy oda kellene a távolság miatt 2.5mm2 es kábel végig? (így "csak" 3 db 30m-esből lenne összetoldva (ez esetben 2.5mm2-es kábelek lennének)
Előre is köszönöm -
PROTRON
addikt
válasz
Barret001
üzenetére
Persze, ebben még nagyok voltak a mesterséges intelligenciát kiszolgáló alkatrészek, ami kiszámolta a felhasználói szokások és a kozmikus háttérsugárzással átvitt központi információk alapján, hogy mikor a legfájdalmasabb a tervezett elavulás miatti összekakilás, amikor legrosszabb pillanatban kell új TV-t szereznie a felhasználónak...alu sapit fel!

-
Barret001
addikt
válasz
Bile Demon
üzenetére
Köszi Fura hogy a mostaniakban fél tenyérnyi van...Ez meg vágódeszka méret.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Barret001
üzenetére
Ez kb. 20 éves technika. Ebben még nem volt minden összeintegrálva. A TFT panelt a fémtokos chip hajtja meg, a két Samsung RAM a frame buffer.
Az AD9888 fogadja az analóg jelet, azért van 2db mert a DVI-I bemeneten is be vannak kötve az analóg vonalak, tehát elvileg két analóg VGA bemenet között is tud váltani. A TFP401 pedig a digitális jeleket fogadja a DVI bemenetről. -
do3om
addikt
[link]
Videón a fekvő szalagcsiszoló. Kép már volt sok.
Ez az egyik kedvencem, nagyon szépen fut, munkaasztal a szalag alatt jó nagy. A felső kis támasztó asztal szögben állítható, levehető, ha a teljes felületre felül szükség van. Nem bonyolult, de nagyon hasznos gép, érdemes megépíteni. -
lemmy71
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ja és még klíma sem kell egy olyan házba

M8 feszítő dübel, menetes szál, szemes anya, előtte kontra anya, hogy ne forogjon el. 10 mm-es bükkfa tipli keresztben a szemes anyán.
Azért nem kell ezt túlgondolni és nem kell űrhajós ruhába öltözni
.