Új hozzászólás Aktív témák
-
Manitou
veterán
A legjobb ha saját telket vesz az emebre és arra terveztet házat, és akkor máris nem lesznek ilyen ablakos problémák. Az építésszel közösen kitalálják, megbeszélik átgyúrják, megint megbeszélik, módosíítják, teljesen más tervvel állnak elő, majd újra összegyúrják. és a végén lesz belőle valami
Ami nem minden esetben olyan, hogy azt egy építész betenné magának portfóliónak, de hát sok esetben hajtjhatatlanok az építtetők.
-
Manitou
veterán
Én meg még csak most válaszolok
1. Fűtés téma nem az én asztalom
Az gépészet.
2. 25cm az teherhordó fal minimális vastagsága, annál kisebbet nem szabad használni.
De külső falaknál manapság olyan energetikai előírások vannak érvényben, hogy egy 30cm porotherm+ 8cm hőszig se megfelelő, ha jól tudom. (energetikai számitást nem szoktam csinálni ) Úgyhogy 25cm erősen felejtős, max belső teherhordó falak esetén játszanak szerepet, esetleg lakáselválasztó falak esetén, vagy alárendeltebb helyiségeknél, pl garázsok falai. Ma már minimum 38-as téglából érdemes építkezni Pl az új Porotherm HS téglái elég jók ilyen szempontból.
De vannak még más alternatívák is....3. lásd 1.
, de szerintem sok a 24kW-os
4. nem tudom
És végülre:
Nem, ilyet nem oktatnak. Társasházi lakásokban gyakori fürdőszobáknál, hogy csak úgy sikerül a kialakítása, hogy ablakot nem lehet rá tenni, csak szellőzőt, mert belső helyiség, körül van véve a többi helyiséggel. Persze, ha van egy külső határolófala, akkor már adott a lehetőség ablak nyitására, és ilyenkor azért megfontolandó, hogy tegyen is rá az ember, bár sok esetben esetleg pont azért nem kerül rá ablak, mert építészetileg jobb az összkép ha nincs teledobálva a homlokzat ilyen kis ablakokkkal.( persze ez a lakókat legkevésbé se érdekli
, ez csak az építész "rögeszméje" ) Konyha meg sok esetben olyan, hogy konyha-étkező-nappali egy nagy tér. Ha külön helyiség a konyha, akkor azért illik rá tenni ablakot, illetve úgy kialakítani, hogy ne egy zárt lyuk legyen.
-
Manitou
veterán
válasz
spirit007 #150 üzenetére
''Az azért meglepő , hogy az ''építész'' hogy engedhette betervez(tet)ni a padlófűtést a hálószobákba , mikor ez az összes légúti betegség kialakulását elősegíti (asztma,allergiák stb.) ''
Szerintem úgy hogy akkor még nem igazán volt múltja ennek a fűtési rendszernek itt Mo-on, meg szerintem nem is foglakoztak ilyen dolgokkal nemtörődömségből és egyéb okokból, csak rakjuk be aztán jól van, ne komplikáljuk
Ja és még annak se jó a padlófűtés akinek érrendszeri megbetegedése van, például viszeres a lába stb.
Ps: én is építész vagyok -
Manitou
veterán
Nekünk az egész lakásban padlófűtés van. A por tényleg száll
Mondjuk ez is változó. Ha most építenénk a házat(a mostani már 20 éve épült) akkor biztos nem az egész lakásban padlófűtés lenne, hanem kombinálnánk, és hálószobákban radiátort tennék, padlófűtés menne nappaliba, meg egyéb helyekre, ahol pl hidegburkolat van.
ps: A topic nekem is szakmába vág
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Welock Touch 51
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest