- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
őstag
válasz
krisz77 #38782 üzenetére
Szevasz.
Kérlek használj írásjeleket, mert úgy sokkal könnyebb lenne értelmezni, amit írsz. Mindenesetre sikerült.
"ugyan úgy melegszik a videókártya" - Egyrészt fogalmam sincs, menyi volt előtte és mennyi utána. Ha ezt megírtad volna, meg hogy milyen videokártya, az jó lett volna, sokat segítettvolna a válaszadásban. Az csak hab a tortán, hogy teljesen azonos terhelésel és szobahő alatt van pontosan összehasonlítható, de ez mindegy.
Mindenesetre vettem a fáradtságot, és berajzoltam a gépházadról készült képre a levegő irányát az egyes ventiknek. IDE kattints. Az a lényeg, hogy a ventiknek arra kell fújnia, amerre a piros nyíl mutat. Az arctic honlapján van egy kép, ami mutatja, hogy a venti honnan szív, és merre fúj. Amerre a lapátok vannak, onnan szív, erről is van kép, IDE kattitnts.
Ha az első három arra fúj, mint apiros nyíl, a hátsó úgy van beszerelve, mint a második képen, és a felső is kifelé fúj, nem lehet gond. -
chopin42
őstag
válasz
krisz77 #38756 üzenetére
Figyu, elolvasod, amiket neked címzünk? Grózi és én is leírtam, +abdulka1.
Esetleg beírnád a keresőbe amit venni készülsz, és megnéznéd, ha már nem értelmezed az "y kábellel" részt, "gyárilag több összefűzhető" részt, stb?
Arctic p12 PST (pwm sharing technology, pwm jel elosztó technológia, nem rádiósan, kábellel). Ott a holnap belinkelve, kis szürke karikában KÉPEN a kábel vége az elosztóval.A fórum arra is való, hogy OLVASSON az ember, ne csak írjon. -
chopin42
őstag
-
chopin42
őstag
válasz
krisz77 #38732 üzenetére
Nézd csak, itt pontosan leírja, milyen csatlakozók vannak. "belső csatlakozók" résznél keresd. Onnan idézek: "3 x rendszerventilátor csatoló" azaz 3x4 ventit is ráköthetsz. Beírtam a "z390 ud" szót a keresőbe, és kiadta. De 4 venti is elég, az 5-ös pack viszont minimálisan olcsóbb.
-
chopin42
őstag
válasz
krisz77 #38728 üzenetére
Figyu, nem azért, de ott van nálad minden: gépház, ventik, internet. Ezekből nekem csak az internet van, szóval megkérdem: milyen házba lenne? Egyébként a több be, mint ki a fő elv, azaz 5 ventinél 3 be, 2 ki. A 3 be elöl legyen, a 2 ki meg hátul és felül leghátul. Ha négy van, 2 be 2 ki, hasonlóan.
-
chopin42
őstag
válasz
krisz77 #38724 üzenetére
A ventik áramfelvétele (amper) összeadva kiadja, hány mehet. A csatik 1 ampert bírnak legtöbbször, nagyon ritka, ami többet. A p12 pst-ből mehet 4 is, mert 0.23a az áramfelvétel (ha jól. tudom). 5-öt inkább ne, az kettő csatin szépen eloszthatók (befújók egyre, kifújók másikra).
-
chopin42
őstag
válasz
krisz77 #38709 üzenetére
Sokszor emlegetett arctic p12 pst (pwm-es, a lapnak tudnia kell). Szerintem még nem volt és nem is lesz már ilyen jó ár-értékű venti (ami a 6+k ligában játszik, nem mellesleg, nem csak áráért jó, zaj-teljesítményben top). Lehet, be is vásárolok ebből meg a p14 pst-ből pár 5-ös packot, hogy 30-40 évig legyen
bár akkor már a pwm-stoposból kellett volna
)
-
chopin42
őstag
válasz
krisz77 #38477 üzenetére
Az 1600 rpm elég, bár ha egy árban van, veheted a másikat is, elvileg 700-ról indul mind a kettő, de ha más a motorja, utóbbi hangosabb lehet azonos fordulaton (vagy halkabb, ki tudja). A világítást az alaplapod megfelelő csatlakozójára dugva a hozzá adott szoftverrel tudod vezérelni. Milyen lapod van? A wb3 argb csatlakozót igényel, az meg 3 tűs és 5 voltos, és NINCS átjárás, mint a 3-4 pin ventik esetében, dedikált kontroller kell. Ha van, akkor csak rádugod, és kész.
-
chopin42
őstag
válasz
krisz77 #38429 üzenetére
A helyzet a következő: az rgb világítás egy ventiben pénzbe kerül, és szerintem semmi keresnivalója nincs. Emellett a gyártók többsége a keretbe rakja, ami a lapátméretet csökkenti és a légszállításból vesz el. Ezt lehet magasabb fordulattal kompenzálni, de attól meg hangosabb lesz. Nem nagy különbségek, de ha összeadom a drágább+hangosabb/kevesebb levegő kombót, az nem egy bestbuy cucc.
Vannak olyan ventik, amiknél a belső rész világít, a motorban van a led. Itt gyakran silányabb a világítás minősége, de legalább a keret nem vastag, ami a lapátok beáldozásával jár.
Ezek miatt nem vagyok egy nagy ledes venti rajongó. De okkal. Az említett dolgok jobb minőségű ventik esetén +2-3k költséget eredményeznek.
Ami ajánlható, mert nem rossz, az a már említett Wing Boost 3 argb széria 6,5k, amihez 5 voltos 3 pines rgb csati kell a lapra vagy a 3-as pack 20k-ért, amihez adnak vezérlőt.
Ami még jó lehet, az a Kaze Flex rgb, dc változat 3-4k, pwm 5k körül van. Ez 4 pines 12 voltos rgb-t használ.
Illetve még talán ez: PHANTEKS SK PWM D-RGB 3 pack. 5 voltos 3 pines rgb ez is, 15 k.
Ez alatt vagy a légszállítás lesz szar, vagy zaj lesz túl sok, vagy mind a kettő. Az általam említett arctic pedig jobb, mint a sokak által elismert noiseblocker eloop b12ps, árban legalábbis negyed annyi, és egy kutya, szélesebb rpm vezérléssel.
Ha tudsz várni, decemberben jön az arctic rgb sorozata, ha olyan jó lesz, mint a sima, és nem száll el az ár 3-4k fölé, akkor az lesz a bestbuy rgb venti. -
chopin42
őstag
válasz
krisz77 #38422 üzenetére
Mármint linkelés alatt arra gondolsz, hogy illesszem be őket egyesével, és keressek rájuk?
Tessék:
Corsair AF 120 W 3 pack (CO-9050082/3/4-WW) Sima dc ventik, Corsair árához képest olcsók, azok amúgy sem a legjobb ventik, finoman szólva...Semmi kimagasló, világít, közepes, legjobb esetben is, tesztet nemigen találni róluk.
Cooler Master MasterFan MF121L RGB 120x25mm (R4-C1DS-12FC-R2) Olcsó rgb venti, dc ez is, plusz elvileg 12v rgb csatija van. Talán vállalható.
Cooler Master MegaFlow 20 LED (R4-LUS-07A) Ez 20 centis, a többi meg 12 centis. Mindegy, vagy nem nézted?
Deepcool WIND BLADELED 120mm (DPFLEDWB120) Találtam ról a 1 értékelést: nem halk. Ára alapján egy silány cucc, ami hűtésre nem jó, max világítani. És nem, nem az ára a baj, hanem amit ezért ránézésre nyújt: egypálcás "valami".
Cooler Master SickleFlow 120x120x25mm 2000rpm (R4-L2R-20AC-GP) ÁK értékelésekben megvan a válasz...
ID-COOLING SF-12025-RGB 120mm Ez nem tudom pontosan hogy az-e, amint linketlem, de a világításról azt írták egy tesztben, hogy nem jó, másban pedig gyenge/közepes.
Thermaltake Riing 12 LED 120x120x25mm 1500rpm (CL-F038-PL12) Világítani jó, hűteni közepes.
Igazából mindegyikkel az a baj, hogy egy Arctic p12 pst lemossa őket zaj-teljesítményben, ár-teljesítményben, meg úgy egyáltalán mindenben is. Mármint ha hűteni kell. Világítani persze nem tud, így ha az a cél, veheted bármelyik másikat is amelyik tetszik, van sok szép világítós videó a legtöbbről.
Tényleg ennyire kell a led? -
chopin42
őstag
válasz
krisz77 #38416 üzenetére
Szerintem szar lehet, itt is beáldozzák a lapátméretet a keret miatt, ami világít. Emellett volt SilentiumPc ventim, nem épp a legcsendesebb darab volt. Valamint ha abból indulok ki, hogy a
jótűrhető rgb venti 6k, és itt adnak 3 db-ot 11k-ért, nem lehet valami szuper. Bár simán lehet, hogy tévedek, ha neked szimpatikus, akkor próbáld ki, ha elégedett leszel vele, simán jó lehet. Mindenesetre én nem venném magamnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Trollok komolyan
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged