- Mobil flották
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Danex
addikt
nekem volt már hogy 1 aljzatról ment 4 ventilátor és még 1 mehetett volna rá... irtam a gyártónak (gigabyte), hogy mennyire lehet terhelni a venti foglalatokat nekem azt irták 1A az én 4fanom meg valami 0.76A-volt összesen. (azért volt 4 ventilátor 1 foglalaton, mert csak a CPU_fan-t lehetett hőfok alapján vezérelni)
-
Tomi7887
aktív tag
Én cpu fanra nem dugnám, pont az általad említett okonál fogva, ha a proci nagyobb terhelést kap, akkor biztosan minden venti elkezd pörögni mint az atom.
Próbáltam már egy korábbi lapomra a három pinre dugni a négypines ventit és ment, de elképzelhető, hogy ez más lapokon nem működik, mint ahogy én tartok attól, hogy több venti egy aljzaton menjen egyszerre.
Ne vedd bántásnak, de lassan elérsz odáig, hogy jobban jársz egy teljes alaplapcserével, sokat ne költs rá.
-
Tomi7887
aktív tag
Márka szempontjából a 12 cm-esnek Coolink Swif2 1201 ajánlott, elég csendes (max 1200-n forog) és ha szabályozni is tudod, akkor főnyeremény.
Nem reklámozni akarom, de mindig leirom, nekem olyan ventim van (Schtye), amelynek kivezethető szabályzója van hátulra és így manuálisan lehet állítani a sebességét. Ezen az oldalon érdemes körülnézni, sok érdekes megoldást lehet itt találni.
-
Tomi7887
aktív tag
Szia, itt olvastam az alaplapod könyvét: a sys-fan-on keresztül is van szabályozási lehetőség.
A 46. oldalon van benne olyan, hogya Biosban álítható a "PC Health Status" menüpontban a "System Smart FAN Control" ezt kellene Enabled-re állítani, ekkor elvileg nem fullon megy, és az alaplapodhoz adott EasyTune szoftverrel tudod szabályozni is, hogy mennyin menjen.
Ha említettet Disabledre állítod, akkor fullon fog menni.
szerk:
Azt nem tudom, pontosan milyen dBA zavaró, azt viszont biztos, hogy 1000 rpm felett kezd hallható lenni a venti, aztán ez csak ugye rosszabbodik
-
Danex
addikt
tudtommal nincs ilyen hogy sziv vagy fúj 1 ventilátor... mert az 1ik oldalán be a másik oldalán ki... max megforditod, olyan inkább lehet, hogy valamelyik fújásra van csak kitalálva de az elég drága kategória
ha meg úgy érted, hogy befújjon mind, vagy ki akkor is-is, nekem 1db 12-es és 1db 8cm-es van elöl, hátúl pedig 1db 12-es + a táp
szerintem a 7cm-es inkább 8cm-es lesz,
ventiket nagyon nemtudok ajánlani, mert amik vannak a házon az vagy alapból adták hozzá (gigabyte ház) vagy régebbi, mondjuk én most swif2-ket vásároltam megvagyok eddig elégedve velük, talán a pwm-es 8cm-esnek van kicsit más hangja maximumon, de 70%-ig alig hallom (procin van)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest