- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
abdulka1
őstag
válasz
tomaszka88 #40364 üzenetére
Szia!
Ebben a méretben az Arctic P14 PWM PST a legjobb vétel.
Kevés alaplapi port esetén nagyon jól jön, hogy összefűzhetőek a PST csatlakozónak köszönhetően.A CPU hűtő ügyében fáradj át a Milyen CPU hűtőt vegyek? topikba, és az ajánláshoz, válaszolj az összefoglaló kérdéseire!
-
gabber01
addikt
válasz
tomaszka88 #39920 üzenetére
"Hatékony, csendes, de brutál erős hűtés a jelige!"
Ez a tipikus 2-őt választhatsz dolog.
-
gabber01
addikt
válasz
tomaszka88 #39919 üzenetére
Hát nem tudom, biztos valaki érzékenyebb erre, de nekem a lábamnál van a gép kb. és 1000rpm-ig gyakorlatilag hangtalanok ezek a ventik. Kettő van elől meg van egy a proci hűtőn is. 1100-1200 környékén már van kis hangjuk, de az sem vészes. Felette már tényleg zavaró.
A Kaze-kat nem érdemes ezekkel összehasonlítani, mert úgy 4x annyiba kerülnek. Van két 800-as a ház tetején. Valóban hangtalanok, de ekkora fordulaton a P12-ők is, úgyhogy nincs ebben semmi meglepő.
-
chopin42
őstag
válasz
tomaszka88 #38965 üzenetére
Elöl amúgy hangosabbak, mint kifújáskor, a lapátkialakítás miatt ha közel van az előlapi szűrő/lemez, akármi, hangosabb. Illetve ha a ház is hajlamos rezonálni, ha vékony, vagy nem gumival vannak rögzítve.
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz
tomaszka88 #38958 üzenetére
lehet csak én fogtam ki rossz szériát a noctuából, vagy a fülem rossz, de a chromax verziónál szerintem észrevehetően halkabb. NF-A12x25 még nem volt a kezemben, de azt tudom hogy az a best ever yet, csak fos barna
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz
tomaszka88 #38956 üzenetére
Fura, mert a saját tapasztalataim szerint sokkal halkappab a Noctua chromax 14-es és 12-es változatainál is. Teszteltem mindeggyikkel, de eddig ez vált be a legjobban.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
tomaszka88 #28637 üzenetére
Alapjáraton csendes,a fordulat emelkedésével megjön a hangja de a légszállítása is,viszont zavaró hangok nélkül(csak szélzaj)-szóval nagyon jó ventik,de meg is kérik az árát..Ha ragaszkodsz a ledhez,akkor más alternatíva nem lesz
-
dqdb
nagyúr
válasz
tomaszka88 #28637 üzenetére
Nem ismerem a gyári ventilátort, mielőtt döntenél, várd meg Grózi válaszát a témában.
Ha ragaszkodsz a LED-ekhez, akkor 140 mm-ben ez lesz az egyik legjobb. Ha LED szalag és világítás nélküli ventilátorok felé mész el, akkor a fenti téma-összefoglalóból:
140mm 3 pin
Nanoxia Deep Silence 1100 vagy 1400 rpm
Be Quiet Pure Wings 2 140 (itt nem árt tudni, hogy volt korábban problémás sorozat, valószínűleg mostanival már nem lesz probléma)
Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Noiseblocker eLoop B14-2 vagy B14-3140 mm 4 pin pwm
Nanoxia Deep Silence 140 Pwm
Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 140(bordára/radira is,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Noiseblocker eLoop B14-PS(bordára/radira,nagy teljesítmény+rendkívül halk)
Be Quiet Shadow Wings 140 Pwm -
dqdb
nagyúr
válasz
tomaszka88 #28620 üzenetére
Hibrid csatlakozókkal van tele az alaplapod, így ebben a méretben neked is az Aerocool DS-t ajánlanám.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
tomaszka88 #28615 üzenetére
Ez itt kezd off lenni,ajánlom menj át a Milyen cpu hűtőt vegyek? topicba!
-
abdulka1
őstag
válasz
tomaszka88 #28613 üzenetére
A dióda hőfoka a magban, hőérzékelő által mért érték. Ez szerintem csak nagyobb hűtési teljesítménnyel csökkenthető. (egy normális hűtőpasztát még érdemes lenne kipróbálni)
A CPU VRM hűtésén pedig egy Top Flow hűtő, vagy a ház tetején elhelyezett ventilátor is segíthet.
-
abdulka1
őstag
válasz
tomaszka88 #28611 üzenetére
-
abdulka1
őstag
válasz
tomaszka88 #28609 üzenetére
Szia!
Először ellenőrizd a hőfokot pl Aida64-el [link] ,és hasonlítsd össze a proci specifikációjában szereplő értékekkel.
Ha magasnak találod, ellenőrizd a hűtő lefogatását, illetve érdemes újra pasztázni. (gondolom a ventilátor forog)Ui: kikapcsolt állapotban nem biztos, hogy jelentős hőmérsékletet érzékelnél főleg egy nagyobb hőleadó felületű bordán. Ha nem hűtene, akkor néhány perc után kikapcsolna a gép.
Egyébként milyen hűtő, és milyen proci?
-
dqdb
nagyúr
válasz
tomaszka88 #28581 üzenetére
Az abridabri által linkelt elosztónak két bemenete van: egy molex és egy 4 pines.
Ha csak a molex csatlakozót kötöd be, akkor maximumon fognak pörögni. Ha mindkettőt bekötöd, de 3 pines ventilátorokat teszel rá, akkor a maximumon fognak pörögni. Ha PWM-es ventilátorokat teszel rá, azonban az alaplapodon csak fizikailag 4 pines a csatlakozó, vagyis feszültségalapú szabályozásra képes, akkor a maximumon fognak pörögni. Ha PWM-es ventilátorokat teszel rá, az alaplapon hibrid a csatlakozó, azonban a BIOS-ban nem állítod át PWM Mode-ra a szabályozást, akkor maximumon fog pörögni.
Ha PWM-es ventiltorokat teszel rá, és az alaplapodon PWM-es csatlakozó vagy hibrid PWM-re állítva, akkor szépen fogja azokat szabályozni.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
tomaszka88 #28564 üzenetére
Amd probléma mostanában.Egy szellősebb házzal és/vagy jobb ventikkel sokat segíthetsz rajta+ még a cpu hűtő topflow-ra cserélése is sokat segíthet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Futás, futópályák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Trollok komolyan
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest