-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz
maxika2004 #32954 üzenetére
-
bandika0626
senior tag
válasz
maxika2004 #32960 üzenetére
Szerintem vedd ki a hűtőt, kérd el az asszonytól a vasalót és a bekapcsolt vasalóra tedd a hűtőt. Néhány mp alatt melegedni kell a lamelláknak. Ha nem akkor valószínűleg a hőcső megadta magát és nem tudja elvezetni a termelt hőt.
-
gaben22
senior tag
válasz
maxika2004 #32960 üzenetére
Heat pipe, röviden folyadék és gáz, hőmérséklettől függően, halmazállapotváltozás "elvén" hűt (halmazállapotváltozás nagyon sok energiát elvisz, pl. passzív házak (igazi, nem PC
) is alkalmazzák ezt az elvet), ezért mondtam, ha törött/kilyukadt valahol, akkor elszökhetett a gáz.
-
gaben22
senior tag
válasz
maxika2004 #32958 üzenetére
BIOS azért lenne jobb, mert akkor kevés a befolyásoló tényező. De ha értesz hozzá, akkor elhiszem, hogy nem ott a gond. Ha heat pipe van a gépedben, esetleg ha lyuk keletkezik rajta, akkor valóban tönkremehet, de hogy máshogy, arról még nem hallottam.
-
gaben22
senior tag
válasz
maxika2004 #32954 üzenetére
Először nézd meg BIOS-ban mik a hőmérsékletek szerintem, hagyd egy picit járni ott, ha látod, hogy magas a hőmérséklet (60-70), akkor kapcsold is ki egyből, akkor el kell kezdeni gondolkodni mi okozhatja ezt. Lehet esetleg benyeltél valami adatbányász vagy hasonló "vírust" és tekeri a CPU-t
Windows indulástól.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
maxika2004 #19569 üzenetére
Nem,de nem lesz 100%-s a szabályzás egy db Y-kábelen.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
maxika2004 #19567 üzenetére
Azt írtad van 3 pin-sed is,akkor az egyiket cseréld arra és hajtsd a másik aljzatról vagy ruházz be 2 egyforma,minőségi darabra(nem írtad milyen a mostani).
-
Grózi
Topikgazda
válasz
maxika2004 #19565 üzenetére
Jó ötlet,feltéve ha a két házhűtő egyforma.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
maxika2004 #19563 üzenetére
A pwr_fan nem szabályozható,fix 12V-n teker a venti(max. rpm.).Hány pin-s ventik vannak a házban és a cpu hűtőn?
Mert a cpu_fan1 és a cha_fan1 pwm-s(4 pin-s ventihez),a cpu_fan2 pedig feszültségalapú szabályozásra képes(3 pin).
És ha letöltöd az ASRock Extreme Tuning Utility-t agyártói oldalról,akkor a benne lévő progival tudod szabályozni. -
Grózi
Topikgazda
válasz
maxika2004 #19329 üzenetére
Én sose ajánlottam őket,sőt..Az ajánlott ventiket az összefoglalóban megtalálod-nekem pwm,120mm-ben továbbra is a Lepa Bol.Quiet és az Akasa Apache a 2 kedvenc.
hoffman_
"nekem adott három darab be quiet! Pure Wings 2, a baj az, hogy az egyik 4 pin pwm"
A 4 pin-s az nem Pure Wings hanem Silent vagy Shadow valószínűleg.Amúgy sima ügy,veszel egy 3-s elosztót és 1 aljzatról kényed-kedved szerint vezérelheted a 3 ventit egyszerre. -
Grózi
Topikgazda
válasz
maxika2004 #19327 üzenetére
A pwr_fan-t nem tudod szabályozni semmilyen lapon,az fix 12V-n megy(a venti amit rákötsz).
Ha csendesíteni akarsz akkor az arctic-k helyett vegyél minőségi ventit+egy y kábelt a cha_fan-ra amire két egyforma ventit kötsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honda topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EA Sports WRC '23
- Gumi és felni topik
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- TCL LCD és LED TV-k
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged