- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgabi
senior tag
válasz
Morris #34312 üzenetére
Az én setupom:
Fractal R4 ház
Be: 2db B14-PS, elől
Ki: SW3 HS pwm 140, hátul és oldal
Cpu radin: 2db TY147A push-pullAz elmúlt 11 évben sokféle ventim volt, de ehhez a setupház soha nem nyúlok hozzá az biztos. Nem olcsó, de megéri. A 1080Ti miatt nekem kell az oldal lapi venti is, neked a 1060-hoz nem szükséges. Végre megjött a TY147A szállítmány az országba, mert 2 hónapig hiánycikk volt. Én előre raknék 2 db B14-PS-t, hátra meg 1db TY147A-t. 21ezerből megvan posta nélkül és 8-10 évig megoldódott minden problémád venti fronton.
-
-
Pityu.
nagyúr
-
BenHans
addikt
válasz
Morris #12313 üzenetére
Sziasztok!
Én is azon gondolkodom mint Darknight. Már teljesen belezavarodtam a dologba.
Az én kinézett házam a Nanoxia DeepSilence5 window, amiben elöl 2 és hátul 1 nem pwm venti van. Azt ugye úgy lehet szabályozni, hogy vagy alaplapról (némelyik alaplap csak 1-10-es skálán tudja) de ha egyszer beállítom akkor fix fordulaton fog pörögni mind a 3 igaz? Vagy tologathatom a ház V-low-high pöckeit. Szóval mindig manuálisan kell majd állítanom, nem pedig magától "skálázza" magát a hőmérséklettől függően.
Ehhez kéne ugye a pwm?!Az én helyzetemet nehezíti, hogy szeretnék + ventiket, bitfenix spectre pro(white) led-et egyet alulra kettőt felülre, de a ledes nem pwm-es. Viszont nem akarom folyamatosan állítgatni, illetve ezzel nem igazán szeretnék foglalkozni.
Erre jelenthetne megoldást a Darknight által linkelt [kábel]. De ehhez akkor az kell hogy az egyik házventi pwm-es legyen és akkor ahogy az lövi be magát az alapján alakul a többi is. (mivel a ház hűtéskörébe nem akarom bekapcsolni a cpu coolert, mert azt szeretném külön kezelni)
Amúgy a hűtő amit kinéztem, Phanteks PH-TC14PE, és ez sem pwm-es alapból, de a gyártó mellékel hozzá adaptert amivel bizonyítottan működnek pwm-mel az amúgy 3 pines csatis ventik. [ez az adapter, a paszta mellett]
Viszont nálam az is fennáll, hogy az alaplapomon /Asus Saber z87/ nem fog elférni 3gyári+3extra venti+1cpu venti csatlakozó. Vagy elfér?
Most akkor mi a legjobb megoldás? a) ha minden házventit pwm-re cserélek és veszek egy átalakítót ami leszűkíti a 6 ventit mondjuk 2 ágon 3-->1 3-->1 ben így összesen 2 csatira (költséges)
b) veszek egy ilyen kábelt és egy pwm-es ventit is kötök a házba amihez majd a kábel miatt a nem pwm-es ventik is igazodnak c) Marad a nem pwm-es 6db házventi és beállítom valami közepes V-ra és hagyom a fenébe, mert nem agarom mindig buzirgatni d)mindenképp kéne egy ventiszabályzó és vegyem a fáradtságot állítgatni??? e) nincs több ötletemMi a legjobb megoldás? Ti az én helyemben mit csinálnátok? (Ha érdekes, a konfig főbb elemei: vga: 1 gtx 770, cpu: 4670k, lap: asus saber z87, psu: seasonic x650, ház. nanoxia Deep Silence 5 window, CLR: Phanteks PH-TC14PE )
Nagyon köszönöm a segítségeteket előre is!
Pláne azért, mert szinte itt a gép a kapuban és itt bizonytalanodok el, kb mint ha csatárként az üres kapu előtt állva rúgnám vissza a kezdőkörbe a lasztit...
ui. bocs hogy ezzel a kisregénnyel indítom a napotokat...
-
Darknight
csendes tag
válasz
Morris #12329 üzenetére
Gigabyte GA-H87-D3H alaplapom van.
Huhh. Most akkor mire jutottatok?
Kétségtelen, hogy a kábel gyári leírása elég szerény, de egyedül akkor van értelme ennek a kábelnek, ha a 3pines ventik is szabályozhatóvá válnak az alaplap által. -
Henk
veterán
válasz
Morris #12324 üzenetére
A pwm (pulse width modulation) a vezérlés típusa. Hiába dugod rá a lapra a 4 tűs csatit a pwm jel elmegy az elosztóig de a ventilátorokban már fizikailag nincs meg az a szál ami a pwm jelet továbbvinné. Ha a biosban pwm-re állítja a venti vezérlést a 3 tűsek maxon fognak menni. Ha vegyesen rakja az elosztóra a 3 és 4 pines ventiket akkor a 4-ek vezérelve lesznek a megadott módon, a 3-ok nem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged