Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bekerül az Apple Pay és Google Pay a Budapest GO alkalmazásba
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 14 - tavalyi termésből főzve
- Garmin topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Igaz, mindegyik gyors RAM-nak fontos a vezetékhossz, csak a hisztisség a kérdés
SD kevésbé...
És hát ja. Lehet ezért írtak rá 3200-at, mert feljebb úgysem fog menni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az adapter nem csak vezetékelés?
Azon meg ne lepődjünk meg, ha egy kicsit is nem átlagos kérdésre már senkinek nincs ötlete, ez sajnos régóta ilyen

-
Soderes
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A droid nem tud segíteni ebben?
Hát ha mondd valami okosat. Előfordul nagy ritkán. -
Aryan
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Sajnos nem olvastam utána mielőtt megvettem a ramokat, igaz 12.000ft volt csak a 2x8GB. Igazából egyedül azért lenne jó, ha kicsit magasabb órajelen menne mert az otthoni gépembe tervezem berakni egy 8600G mellé amiben csak APU adja a képet és jó lenne néha koca játszani. Még megvan a 6000-es Adata 32GB-os kittem szerencsére, csak az volt a terv hogy az megy eladásra. Ha neked sikerül majd előrébb haladni szívesen fogadom az infot
. -
Aryan
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Elkezdtem én próbálkozni hasonló kombóval igaz csak 2db M425R1GB4BB0-CW-el, 5600-on persze nem megy. Nekem is Asrockban egy 7600x mellett alapból 3200-on megy és azt próbálom feljebb tornászni. Azt néztem, hogy hiába állítok az időzítéseken akkor is ledobja memtestben magát a ram. Egyenlőre 4200Mhz-en hiba nélkül, de minden auton van és így CL36-ra állítja az időzítést. Kár hogy a JEDEC profile betöltésével már biosban is megfagy a RAM. Read onlyban olvasgattam külföldi fórumokat, de nagyon nem találtam sajna semmi infot a helyes bios beállításról.
-
zsirfecske
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
aprón 2x16gb 5600 ddr5 sodimm 3 hete 25k volt, 2 hete 40, 1 hete 50, most 70-80 és emelkedik

-
Soderes
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Arra a live-ra kíváncsi leszek.
-
ddekany
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hozzáteszem X3D proci esetén átlag user a 4800-6000 között sem érez semmit.
Bár a költségmegtakarító trükközés és X3D CPU kombó kicsit ellentmondásos.
A tipikus költséghatékony konfiguráció IGP-s, és vicces módon ott számít igazán a RAM frekvencia, na meg hogy dual channel legyen. Már ha valaki játszik is. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
BTW motivációk különböznek
Régen azért tuningolt az ember, mert nem volt pénze... 
-
ddekany
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Vannak "asztali" mini-ITX alaplapok SO-DIMM-el... de csak 2 van rajtuk.
De, ott a másik gond, hogy a bolti ára 8GB DDR5 SO-DIMM-nek 30e körül indul (tehát 4x8 az 120e lenne), és előbb-utóbb a használt piac is felzárkózik ehhez. Szóval annyival tán nem lesz olcsóbb közép távon, hogy csábító maradna az ilyen alaplap.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Remek ötlet, köszi a cikket!
Végre lett haszna ezeknek az adaptereknek. Korábban nem láttam létjogosultságukat (a DDR3-as időkben futhattam velük össze először). De kell egy értelmetlen dolog, és valami (új) értelmet nyer...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
SD kevésbé...![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.