- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
Sziasztok!
Ha minden jól alakul, a nem túl távoli jövőben családi házba költözöm vidékre, ahol szeretnék egy stúdiót kialakítani (és egyben dolgozószobát/pihenőszobát, komoly hangszigeteléssel, mert nagyon nem bírom a zajt, pedig még aránylag fiatal vagyok).
Alapvetően gitáros vagyok, jó lenne egy olyan hely, ahol próbahangerőn tudok játszani, esetleg mérsékelten jól énekelni, másokat minimálisan zavarva. Idővel talán dobolni is tanulnék.
A jelenlegi terveim szerint 2 potenciális helye van, az egyik egy adott 4.3×4.4 méteres szoba a földszinten, a másik egy kb 5.5×3.5 méteres tetőtéri szoba, a tetőtér még nincs kialakítva, csak nagyvonalú terv. A ház kívülről vastagon szigetelve lesz Nikecellel, a kiválasztott szobába belülre is kerülhet 10-15 centi, oda gondolom valami egyedi hangszigetelő anyag kell, plusz valami dupla szigetelésű ajtó.
A földszinti stúdió előnyei:
+ el lehet halasztani a tetőtér kialakítását, ha idő előtt kimerülne a keret (ez elég vastag pont),
+ pont mellette van egy WC (ez is fontos, főleg ha egész nap ott dolgozom),
+ talán könnyebb megoldani a klimatizálást.A tetőtéri stúdió előnyei:
+ talán könnyebben védhetőek benne az értékek (de ezt lehet, hogy csak én képzelem bele),
+ távolabb van a ház többi helyiségétől (bár az alapos szigetelés miatt majdnem mindegy),
+ a döntött falak akusztikája - nem tudom, hogy jobb-e vagy rosszabb.Feleség, gyerekek még nincsenek, ha véletlenül sok gyerek lenne, akkor a tetőtéri nagyobb szoba lehetne az övék, ha csak egy, akkor a potenciális stúdiók egyike - ez esetben a földszinti praktikusabb lenne gyerekszobának (a tetőtérbe nem terveztem fürdőt, bár ez még változhat).
Bocsi a kisregényért, meg hogy részben építészeti tanácsot kérek, de bármilyen top tippet, anyagjavaslatot örömmel fogadnék, hogy hogyan induljak neki ennek az egésznek, hátha valaki volt már hasonló helyzetben.
Nagyon köszönöm a segítséget!
U.i.: A pince sajnos nem szerepel a nevezők közül, vizesedik és a házon kívülről nyílik, semmilyen szempontból nem lenne biztonságos a hangszereknek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- iPhone-t használók OFF topikja
- Gumi és felni topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple watch Series 9 41mm cellular hibátlan 2026.02. 24. Apple jótállás
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest