- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rootkiller
őstag
válasz
scott_free #1997 üzenetére
Ez a diktafon is egy jó megoldás egyébként, szerintem ez is jó, nem kell laptop, hangkártya, szoftver, kábelezés.
-
rootkiller
őstag
válasz
scott_free #1994 üzenetére
Ha úgy rakjuk a mikrofont hogy nem megy hozzá 2m-nél közelebb akkor ez megoldott hogy nem lesznek túl nagy változások. Amúgy nyilván utómunkázni kell, rá kell dobni egy compressort is dinamikában összehúzni, meg egy eq-t is, minimum ilyen 120 Hz hi pass filter kell rá.
Nálam az összes link működik.
-
MineFox54
őstag
válasz
scott_free #1991 üzenetére
Igen.
Egyébként egy 2ch interface kéne hozzá inkább.
Pl.
Steinberg UR22
Tascam US2x2
olcsón Behringer UMC202HD -
rootkiller
őstag
válasz
scott_free #1987 üzenetére
Szemben kiraknék egy darab cardioid kondimiksit, mondjuk egy Rode M5-öt, ez megoldaná a dolgot szerintem jól, ha az oktató érthetően beszél.
-
Petyás
tag
válasz
scott_free #1987 üzenetére
Szia!
Én inkább diktafonos felvételekkel foglalkoztam korábban.
Ennek nyomán (bár nem tudom mennyire megvalósítható), de egy diktafon+mikrofon (fej/csiptetős) Egész jó alternatívának tűnhet.
Zoom H1 diktafonokat használtunk, de csak a beépített mikrofonjával, és nyilván nem énekre. -
rootkiller
őstag
válasz
scott_free #1980 üzenetére
Egy Shure SM58 vezetékes mikrofon ára 36 ezer forint itthon. Mi regionális szinten nagy hangosító cégnek számítunk, most vettünk hangfalakat meg hozzá végfokokat huszonmillió forintért. Van két komoly vezeték nélküli kéziszettünk, Shure QLX-D, SM58 kéziadóval. Ezek 440 ezer forintos mikrofonok. Talán megközelítik a vezetékes minőségét, stabil átvitelt biztosítanak. Ami ez alatt van, az falunapon hajmási pétert énekelni pont jó, egy komoly énekes kezében elvérzik.
A lényeg: a vezeték nélküli világ egy bazinagy szívás. Az elérhető frekvenciák tartománya egyre inkább szűkül a különböző digitális földfelszíni TV adások és a mobilhálózatok térnyerése okán.
Lényeg: ha nem akar az ember szívni, és nincsen hangosítási feladat, akkor én a kábelt ajánlom.
Kérdés, hogy az előadás milyen formában zajlik, tehát egy ember mászkál balra jobbra egy kurva nagy tábla mellett egy hodály előadóban, vagy egy helyen ülnek? Ha leírod a körülményeket, akkor tudunk rendes javaslatot adni, hogy képzelnénk el mi a szituációt.
Ha mondjuk kisebb helyen történik vagy asztal körül ülnek akkor egy mikrofon se lehet hülyeség.
-
MineFox54
őstag
válasz
scott_free #1980 üzenetére
Szia!
Az a javaslatom, hogy engedd el. Komolyan. Ebben itt mindenki meg fog erősíteni, bármi sznobságot mellőzve. A drága cuccok nem véletlen drágábbak ezeknél ebben a szegmensben.A javaslatom:
Ha tényleg felvételre lesz, és nem hangosítjátok, akkor ne fejmikrofonban gondolkozz, hanem ha a helyszín engedi, vegyél 2-4db kondenzátormikrofont (olcsón: RH HST-02A, drágábban talán Rode M5), és egy olcsó keverőt.Legalább a rádiófrekvenciás problémákat megúszod. (Nem megfelelő beállítás, zavar, vagy az eszköz hibája esetén: sistergés, kihagyás stb.) Ha nem fix helyszínen vagytok, akkor még gázabb a dolog.
Az LD-t még ezek között is biztosan kerülném, fix frekvencián működik.Ha mégis mindenképp szeretnél, akkor EGY szett (1db fejmikrofon) belépő kategóriából kb. belefér az árba.
Ami szerintem nagyon jó ár-érték arányú szett ebben az árban, az ez. rootkiller tuti ki fog nyírni az ajánlásért, de meglepően jó szett, A-B teszteltük Sennheiser EW500G2+ME3-al, porig alázta a Sennheisert hangra. (inkább a föld magjáig)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest