Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• scott_free

senior tag

válasz MineFox54 #1982 üzenetére

#MineFox54, #rootkiller:

nagyon köszönöm mindkettőtöknek a hasznos információkat! :R

Kisebb előadótermekben (jellemzően pl. szállodákban), kivető előtt mászkáló előadó/tréner beszédjét szeretnénk rögzíteni.
    (Első körben kb. erről lenne szó: a cégünk munkatársainak tartott, viszonylag kis létszámú /10-20 fő/ képzéseink rögzítése, amiknek a hanganyagát utána cd-re vagy mp3-ba írnánk ki azon munkatársaink számára, akik nem tudtak jelen lenni. Tehát kb. oktatóanyagok készítéséről lenne szó.)

Szóval nem profi, díjnyertes koncertfelvétel a cél, és nyilván egy okostelefonra kötött mikrofonnal is tudnánk valamilyen felvételt készíteni, de annál szeretnénk jobb minőséget elérni.

A fejmikrofon azért lenne jó, mert a kézi (vagy csiptetős) mikrofonnál a mozgás, járkálás, elfordulás miatt hol hallani a beszédet, hol nem. (gondolom, hogy a kézi mikrofonkezelést is tanulni kell - egyszer régebben próbáltunk így rögzíteni egy egész napot, több előadóval, vegyesen kézi/csiptetős mikrofonnal, de teljesen használhatatlan lett a felvétel)
    Létezik amúgy vezetékes fejmikrofon is?

Eredetileg a laptop mikrofonbemenetén keresztül gondoltam a rögzítést, de láttam olyan egyszerű kis keverőt is, ami önmagában, laptop nélkül is képes rögzíteni pendrive-ra vagy sd-kártyára.

Jó pár évvel ezelőtt voltam egy külföldi előadáson, ahol az előadónak volt egy nagyobb bőrönd méretű gurulós cucca, amiben volt 2 hangfal, egy keverő, egy vezeték nélküli szett, meg szerintem egyből rögzíteni is tudta az előadását. A terem hátuljába felállította a két hangfalat, ő meg elől fejmikrofonba beszélt.Szóval valami ilyesmi lenne a végcél, s ehhez gondoltuk első lépésnek a vezeték nélküli fejmikrofonos szett beszerzését.

De nyitott vagyok minden ötletre. :)

Új hozzászólás Aktív témák