- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Óriáskészülék, kis akksival
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
scott_free
senior tag
válasz
MineFox54 #1982 üzenetére
#MineFox54, #rootkiller:
nagyon köszönöm mindkettőtöknek a hasznos információkat!
Kisebb előadótermekben (jellemzően pl. szállodákban), kivető előtt mászkáló előadó/tréner beszédjét szeretnénk rögzíteni.
(Első körben kb. erről lenne szó: a cégünk munkatársainak tartott, viszonylag kis létszámú /10-20 fő/ képzéseink rögzítése, amiknek a hanganyagát utána cd-re vagy mp3-ba írnánk ki azon munkatársaink számára, akik nem tudtak jelen lenni. Tehát kb. oktatóanyagok készítéséről lenne szó.)Szóval nem profi, díjnyertes koncertfelvétel a cél, és nyilván egy okostelefonra kötött mikrofonnal is tudnánk valamilyen felvételt készíteni, de annál szeretnénk jobb minőséget elérni.
A fejmikrofon azért lenne jó, mert a kézi (vagy csiptetős) mikrofonnál a mozgás, járkálás, elfordulás miatt hol hallani a beszédet, hol nem. (gondolom, hogy a kézi mikrofonkezelést is tanulni kell - egyszer régebben próbáltunk így rögzíteni egy egész napot, több előadóval, vegyesen kézi/csiptetős mikrofonnal, de teljesen használhatatlan lett a felvétel)
Létezik amúgy vezetékes fejmikrofon is?Eredetileg a laptop mikrofonbemenetén keresztül gondoltam a rögzítést, de láttam olyan egyszerű kis keverőt is, ami önmagában, laptop nélkül is képes rögzíteni pendrive-ra vagy sd-kártyára.
Jó pár évvel ezelőtt voltam egy külföldi előadáson, ahol az előadónak volt egy nagyobb bőrönd méretű gurulós cucca, amiben volt 2 hangfal, egy keverő, egy vezeték nélküli szett, meg szerintem egyből rögzíteni is tudta az előadását. A terem hátuljába felállította a két hangfalat, ő meg elől fejmikrofonba beszélt.Szóval valami ilyesmi lenne a végcél, s ehhez gondoltuk első lépésnek a vezeték nélküli fejmikrofonos szett beszerzését.
De nyitott vagyok minden ötletre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Mini 256GB Kártyafüggetlen, fekete színben, 3 hónap garanciával
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Számítógép, ryzen 5 2600, RX 580 8GB, 16gb ddr4, 512gb ssd, 1tb hdd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti OC hibátlan, dobozos, 14 nap személyes garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 12/512GB Szép állapot! Jótállás: 2027.08.12.-ig
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck OLED 1TB Kézikonzol!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest