Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
válasz
szmutkolaci #1197 üzenetére
Ott az integrált hangkártya, próbáld meg azzal.
Valszeg a kari haldoklik. -
Zola007
veterán
Üdvözletem,
adott egy XP SP2 rendszer, frissítések máig.
AC'97 (ALC850) audiomax 7.1-es integrált vezérlő egy Abit AN8 ultra-n.
korábban 3.93-as driverrel, alaplap többi részét nForce viszi. Most 4.06-t raktam fel, illetve először az nforce sajátját (6.86)
Mellé 5.1-es rendszer 3 rca-val szabályosan bekötve (ezzel semmi baj)Mióta megvan a gép azóta flottul ment az 5.1 minden médialejátszó alatt és netről is!! (youtube, videa, rádiók, stb.)
Persze ezeknél nem valós 5.1, de hagyjuk, a lényeg, hogy szólt mind a 6. hangszóró.Most újraraktam a wint, új driverek és progik, kodekek. Médialejátszók (bs, km, winamp, wmpl, vlc) esetén továbbra is szól mind, azonban az internetes hangot csak stereoban adja.
realtek vezérlő beállítva 5.1-re, windows hangoknál is, de mégis csak stereo. tehát valahol nem keveri klónozza át 5.1-re a stereo jelet
Kérem akik "töltsd le és hallgasd úgy" és "youtube sohase volt surround" véleményt fűznének hozzá, kíméljenek.
Aki tud segíteni, annak előre is köszönöm!üdv,
Zola -
szmutkolaci
tag
válasz
szmutkolaci #1189 üzenetére
Igen, kipróbáltam, fülessel is. Azzal is ugyanúgy berecseg.
Egyszerűen nem értem.
Más hangkártyám, meg hangszóróim nincsenek, nem tudom mivel letesztelni. -
PH-User
addikt
Sziasztok! Integrált hangkártyát használok és problémába ütköztem...
Egy bizonyos idő után ilyen hang hallatszik a hangszóróimon keresztül. Eddig másik alaplapom volt, nem volt semmi gond vele. Alaplapom típusa: Gigabyte 965P-DS3, integrált hangvezérlő típusa:Mi keltheti a zavart, esetleg hogyan tudnám kijavítani?
A válaszokat előre is köszönöm.Üdv, PH-User.
-
Üdv! Az aláírásomban szereplő alaplapon levő integrált hangkártyám van.(Sajnos típust nem tudok.)
Viszont 5.1-et "kezel", tehát nem egy elavult.. a driverjében mindent lehet állítani, center, front, rear, subwoofer..
Eddig, egy Genius SW Home Theatre-re gondoltam, hogy veszek..
Főleg zenére kell.
Az a kérdésem, hogy kell-e hangkártyát vennem?Ha igen, akkor egy 6ezer forintig max. ajánljatok már.
Mert 30k a berendezés, már sokba lesz így is.:-s
-
Egzee
őstag
Sziasztok!
Realtek int hangkarival, XP alatt, szeretném coaxon kinyomni a hangot a házimozi erőlködőmre digitálisan. Nem találom a beállítást, hol lehet. Valaki súgja meg plz mert néha ultra kasu vok!
THX!
-
Soja
aktív tag
Sziasztok.
Van nekem egy audigy4 hangkártyám, ami érdekes módon bizonyos programokkal, bizonyos feltételek esetén kékhalállal elszáll. Hogy miért, már nem is érdekel annyira. Több driverrel is ugyanez a helyzet. Viszont a hangminőséggel nagyon meg vagyok elégedve (cmi 5.1 után talán érthető), amit lejjebb adni nem szeretnék.
Azóta történt alaplapcsere, meg egyebek, gondolom az alaplapi integrált kártyák is fejlődtek idővel.Kérdés, hogy Realtek® ALC883 7.1-es HD Audio hangkártya mennyivel rosszabb egy audigy-nél. Vagy mindjárt gondolkozzak egy komolyabb hangkártyában?
-
KMT
addikt
válasz
szmutkolaci #1187 üzenetére
A program újraindítása és a hangfal ki- be kapcsolása is megoldja a problémát egy időre?
Gyanús. Próbáld ki másik hangfallal, vagy fejessel is. -
szmutkolaci
tag
válasz
zsolti1902 #1183 üzenetére
ehhez én sem értek, de kipróbáltam már más konnektorban is, és ott is jönnek a hangok.
Ráadásul elég komoly konnektorba van a villa. -
KMT
addikt
válasz
szmutkolaci #1182 üzenetére
Másik lejátszó programmal próbáltad?
A rádió funkció ilyen hangfalszetteknél nem hirdetett plusz általában.
Az árnyékolás hiánya az oka elvileg. -
pinkypinky
tag
Sziasztok!
Külső 5.1-es forrást (PS2) szeretnék rákötni a gép köré épített 5.1-es hangcuccra.
Ehhez a jól tudom, optikai bemenetes hangkártya dukál, ami 5.1-es jeleket is vesz, dekódol, majd az analóg (jack) csatijain küldi ki az aktív hangfalakhoz.
Tudtok ajánlani valami "fukar" megoldást?
Előre is köszi.
-
zsolti1902
aktív tag
válasz
szmutkolaci #1182 üzenetére
Bár nem vagyok a téma szakértője szmutkolaci, de lehet hogy a konektor nincs földelve és amiatt hallhatsz mindenféle rádió adásokat.
-
szmutkolaci
tag
Helló!
Van egy Logitech X 530 típusú hangfalszettem, és hozzá egy Creative Sound Blaster SB0570 Audigy SE típusú hangkártyám.
Mindkettőt egyszerre vettem, használtan.
Olyan problémám van vele, hogy zenehallgatás, játék közben néha gondol egyet és elkezd furán recsegni. Ha nem csinálok a gépen semmit, akkor ez nem jelentkezik, ha viszont netezek, vagy játszom, akkor néha berecseg és nem hagyja abba, csak ha kikapcsolom, majd kis idő után újra be, vagy újból elindítom a programot.
Ráadásul a másik fura dolog: Teljesen csendesre véve a hangerőszabályozót, fura hangok jönnek 5.1-ben. Olyan, mintha rádióállomást fogna valami úton módon, mert különböző nyelveken (olasz, orosz, német, spanyol?) hallottam már beszélgetős műsorokat, meg híreket.... Szóval ez a két tünet mitől lehet vajon? -
sgery
őstag
sziasztok!
lenne egy sb audigy 2 zs-m és vista 64bitem. driver fennt, viszont kéne egy olyan prog amivel tudok eq-t állítani, vagyis leginkább mélyhangot. de nem találok:/ honnan szerezhetek? -
raczger
őstag
Van egy Realtek ALC660-as hangkártyám laptopba integrálva. A mikrofon bemenetével, vagy valamivel baj van, mert már egy ideje búg, 3 mikrofonnal is. Lehet csak szoftveres a probléma, bár nem emlékszem, hogy valamit állítottam volna, de próbálkoztam ezt-azt állítani, kevés sikerrel. Szerintetek mi lehet a probléma? Előre is köszönöm.
Üdv: raczger -
zsolti1902
aktív tag
Hello. A segítségetek szeretném kérni.
Van egy Asrcok Alive NF6G-VSTA alaplapom, rajta egy 7.1es Realtek ALC888-as hangkártya. Tegnap kihúztam a hagszóró kábeleit, megtakarítottam a hangszórókat, kábeleket visszadugtam, majd újrahúztam az XP-t. Miután megvolt a telepítés utánna tünt fel, hogy nincs hang, a hanszórón csak egy kis zúgás van. A hangkártya drivere simán felment, a winamp, mplayer lejátsza a zenét de hang nincs.
Próbáltam másik driverrel, a hangszórókat kipróbáltam müködnek, a ház előlapi kivezetése nincs bekötve az nem zavarhat, próbáltam másik XP-vel, Vistával, hangerő maximumon van, de így sincs hang. A szoftveres hibára már nem gyanakszom, szerintem a hangkártya adta meg magát. A hangszóró kábeleket elég gyakran dugom ki-be, nem az csinált valami bajt? Az alaplap garanciás. Vigyem vissza? -
szipak
tag
újból feltenném korábbi kérdésemet:
mikor kikapcsoláskor, mikor a win xp mindennel végez és áramtalanítja a gépet, a hangfalaim pukkannak egyet. hangkártya egy sb live!, ezt kX driver hajtja meg szépen, hangfal pedig egy logitech x230. valakinek valami tippje?
-
olizsoli
tag
válasz
BloodyEddie #1173 üzenetére
A progiban amit használtok(TS,ventri...) kell lennie optionsbe sound/audio optionsnek.
Ott nézegesd az oputput és input voicet -
BloodyEddie
őstag
Üdv!
Csézünk, és mikrofonon beszélünk alatta. Ebből csak a beszélgetés hangját (saját és többiek is) szeretném felvenni. Meg tudom ezt oldani? Ha igen, milyen szoftverrel?
Nem tudtam hogy hova kellene ezt a kérdést írnom, új topikot meg nem akartam neki nyitni..
-
vorosv
csendes tag
Üdv mindenkinek,
a múlt héten vettem használtan egy M-Audio Delta 1010LT típusú, belépő szintű studio hangkártyát, mivel már meguntam a klasszikus hangkártyák nem éppen élőhangszer hangjának felvételére tervezett bemeneteit. Ezen az említett hangkártyán van 8 jó minőségű analóg bemenet, a neten is jó véleménnyel vannak róla, gondoltam, ez pont nekem való.
Miután viszont helyére raktam a "vasat" és felraktam a legújabb drivert, meglepődve tapasztaltam, hogy az összes bemenet inaktív. A kimeneteivel semmi gond nincs, leteszteltem 5.1-es rendszeren is, úgy muzsikál, ahogy kell. Ami viszont a bemeneteket illeti, azok mint ha nem is léteznének - az összes felvétellel kapcsolatos windowsos rész ill gomb szürke:
http://img124.imageshack.us/img124/4103/screen1c.jpg
http://img410.imageshack.us/img410/9849/screen2f.jpg
http://img255.imageshack.us/img255/9766/screen3m.jpg
http://img255.imageshack.us/img255/8773/screen4.jpgAz Adobe Audition is indításnál erre figyelmeztet: The audio input is not activated. Recording audio is not possible. Please check your input configuration.
Mit gondoltok, mi lehet a gond? A hardver hibás, vagy csak én bénáztam el valamit? Lehet egyáltalán a hardver hibás, ha a kimenetei gond nélkül működnek?
Minden válaszért előre is köszi!!
-
olizsoli
tag
Előbb elírtam hangkártyához 2x u.a.t írtam ez az egyik
ATI Radeon HDMI @ ATI Radeon HD 2600 - High Definition Audio Controller -
olizsoli
tag
Hali!
Egy kis helpre lenne szükségem, mert újraraktam az xpm és nem tudja felrakni az hd drivert a hangkarimhoz.
Először még látta a hangkártyáim a rendszer
(Hangkártya Realtek ALC888/1200 @ ATI SB600 - High Definition Audio Controller
Realtek ALC888/1200 @ ATI SB600 - High Definition Audio Controller)
aztán telepítgettem hozzá drivereket és mindegyik hibát észlelt amikor a HD drivert rakta
az AC97et felnyomja, de a hd audio codecet meg a többi hd-s cuccot ami nélkül meg se mukkan szegényke, nem tudja felrakni az R1.65ös drivert(újabbat se), mert telepítés közbe kidobja ezt a hibát:"A Realtek HD Audio eszközmeghajtó telepítése sikertelen!"
és utána kilép belőle.
Ezután már az eszközkezelő nem ismeri fel, viszont az EVEREST meg látja h csatlakozik, szal sztem driver hiba lesz csak nem tudom, hogy mi...
Aki tud segíteni az legyen szives egy PÜ-t dobni, mert nem sűrűn tudok felnézni az oldalra hétközbe, mert 24órából kb 12-13at vagyok otthon, abból 6-ot alszok többi meg elmegy minden félére... na szóval előre is köszönöm szépen mindenkinek a helpet. -
spaktor
csendes tag
Sziasztok nekem azt mondja meg valaki hogy miért nincs hang mikor bejelentkezik a windows meg pl:. a youtube,videa veideóknak nincs hangja de minden másnak meg van már minndent csináltam állítottam ujraraktam másik helyre raktam a kártyát de semmi valaki irhatna valami megoldást
-
Dawe08
csendes tag
Sziasztok!
Én jelenleg egy (genius) CMI 8738-as 5.1-es hangkarit használok, 5.1-es hangfalszettel. Windows + a legtöbb játék alatt nincs vele gondom, de tapasztaltam egyes játékoknál, mint pl UT2004, UT3, hogy a center és a mélynyomó meg se nyikkan.Utánajártam a problémának és azt tudtam meg, hogy a kártya directsound segítségével adja le a térhangzást és nem hardveresen és ez kell pl az UT-k hez is.
Szerintetek milyen 5.1-es hangkarit kéne vennem, amely hardveresen képzi a hangzást és viszonylag olcsó?
Vagy esetleg van vmi más megoldás hogy rendesen szóljon? -
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Feltelepítettem a Windows 7 legújabb (build 7022) verzióját és a legfrissebb Realtek drivert (R2.17). Realtek ALC889A hangkarim van. A problémám a következő: nem szólnak az első hangfalak. A hátsók, a mélynyomó illetve a középső tökéletesen szól. Mi okozhatja ezt? A Speaker Propertiesnél érdekes módon a Jack informationnél a zöldhöz Front Panel Jacket ír. De én oda nem tudom kötni a hangfalaka (hátulra van kötve). Mit javasoltok?
-
Wise
csendes tag
Üdv! Nekem is egy Sound Blaster Live 5.1 -es hangkarim van és az lenne a problémám hogy mindenhol van hang csak játékok közben nem! Nincs valakinek valami ötlete?
Már újratelepítettem stb. kodeket is szedtem le de nem vált be!
-
xtmod
senior tag
válasz
Henker2 #1163 üzenetére
úgy tudom, a creative kártyákon csak 2 csatornás hang jön digitális kimeneten. nekem is ilyen gondom van az alaplapi ac97-el. 5.1es füles van rákötve az optikai kimenetre, (sharkoon xtatic dig,) és nem az igazi. a hangminőség jó, de ha a hangpozíció megkülönböztetése fontos, akkor felejtős.
-
Henker2
addikt
Az X-Fi Xtreme Gamer-en van optikai kimenet ugye?
Olyan kérdésem lenne, hogy a Logitech Z-5500-amat ezzel az optikai kábellel kössem össze vele, vagy az analóg bekötési mód jobb?
Illetve, melyik a legolcsóbb optikai kábel, ami még nekem jó lehet?
Ha tudtok linkeljetek is.Köszi
-
spaktor
csendes tag
Sziasztok nekem azt mondja meg valaki hogy miért nincs hang mikor bejelentkezik a windows meg pl:. a youtube,videa veideóknak nincs hangja de minden másnak meg van már minndent csináltam állítottam ujraraktam másik helyre raktam a kártyát de semmi valaki irhatna valami megoldást
-
xtmod
senior tag
szevasztok.
az mitől van, hogy fordítva szólnak a hangszóróim? az alplapi kártyával is, meg a másikkall is. (audigy2 zs) tesztelem a beállításoknál, a jobb szól a bal oldalon és viszont.
-
fradi81
veterán
válasz
gombavadasz #1156 üzenetére
Ha van előlapi hangkivezetés a házadon, próbáld ki arra dugni a hangfalszettet, lehet megsérült a csatlakozó miközben átdugtad az újat, bár kicsi a valószínűsége de lehet.
-
gombavadasz
tag
válasz
fradi81 #1154 üzenetére
Szia,
mindkettőt megnéztem, sajnos nem jó továbbra sem.
Balanszhoz nem nyúltam, de azért most megnéztem biztonság kedvéért.
Jack dugó pedig a helyén van.
Azon gondokodom, nem okozhatja-e ezt maga az integrált hang hibája!?
Amúgy ha jól emlékszem,akkor jött elő a gond, amikor hangfalszettet cseréltem.
Azóta hiába rakom vissza régit avval sincs sztereó. -
fradi81
veterán
válasz
gombavadasz #1153 üzenetére
Hello
2 tippem van:
-Lehet el van állítva a balansz.
-Nincs rendesen bedugva a jackdugó a hangkártyába. -
gombavadasz
tag
Sziasztok,
tudja valaki esetleg mi lehet a gond, hogy bármit hallgatok monó-ban szól?
Csak a jobb oldali hangszóró szól ( 2 hangszórós rendszerben)
2.1-es hangfalszettnél mélynyomó szól és a jobb hangfal, bal semmi.
Integrált hang (ac97) driver fent van teljesen jól, a hangbeállításoknál se ír ki semmi hibát,
de csak az egyik hangszóró szól,bármit csinálok -
PH-User
addikt
Üdv! Nekem egy olyan problémám lenne, hogy alaplapi hangkártyát használtam eddig, volt mélyhang, de átszűrődött rajta a többi hang is. 5.1 erősítőm van, úgy van összekötve a géppel a cucc. BÁRMILYEN médialejátszó alkalmazást indítok el, csak az első két hangszóró szól, mély NINCS. Beállításoknál a hangtesznél pedig üvölt a mélynyomó mikor tesztelem.
Tudtok megoldást?
-
fradi81
veterán
válasz
DjPremier #1149 üzenetére
Hali
Soundblaster oldalán ott van a driver, csak vistához már nincs sajnos. -
DjPremier
aktív tag
Sziasztok.Sikeresen felraktam a Vista Ultimate 32 bites verziot.Szinte minden hardwarehez van driver csak a Creative SoundBlaster 128 PCI-hoz nem találtam és igy a hang nem az igazi.Aki ismeri a WinDVR 3-at azoknak irnám a Device-nál ott van de a Source-nál nem tudom kiválasztani a line-in opciot.És igy nem tudok hangot rögziteni a TV-röl és a hangerejét se tudom változtatni.Merre találhatnék a fenti hangkarihoz Vista-s drivert? Elöre is köszi. :respect:
-
tzsolesz
nagyúr
Üdv mindenkinek.
Adva vagyon egy HP D530-as komplett gép alaplapja, egy Intel P4 procival.
Szépen működik is a lapocska, ami intel i865 chipkészlettel rendelkezik.
Na már most, hangot nem tudok belőle kicsikarni. Integrált hangkari van rajtam ami egy SoundMax AC97 ha minden igaz( ADI 981B tipusú hangcsip van benne).
A HP oldalán található összes D530-hoz ajánlott drivert leszedtem már, de eredménytelen.
A driver szépen fölmegy, újra kell indítani a gépet. Amikor újra indul a gép, nincs hang. Zenét elindítom, megy szépen, csak nem szól. Az eszközkezelőben semmi probléma, szépen ott csücsül a hangkari az eszközök között, hibát nem észlel.
Minden rendben van, csak éppen nem küld ki jelet a hangszóróra. A vezérlőpanelen már mindent próbáltam, de sikertelenül.
Mit javasoltok, mit próbáljak még meg. Nem akarok bele hangkártyát venni.
-
canniball
nagyúr
Soundblaster Live kártyánál hogy lehet beállítani, hogy digital out-on ne piszkálja a hangot, csak tolja át az erősítőbe? Sehogy sem akarja az igazat: DD vagy DTS esetén is csak stereo jelet küld (ráadásul az EQ ilyenkor is aktív, pedig ugye nem kéne)...
-
Szigetlakó
csendes tag
válasz
fradi81 #1139 üzenetére
Még annyi hozzátartozik az igazsághoz, hogy MKV-t nézek a tv-n mert csak így tudok Full HD-t lejátszani. Az mkv-le kell hogy adja a Dts-t vagy a hat csatornát nem ? De ma próbálkoztam megint és csak sztereó van .
Zöld fülű vagyok még ezekben a digitális dolgokban. Eddig csak olyan kártyám volt amin analóg kimenetek voltak. Konkrétan Egy Sound Blaster Audigy 2 . Azt eladom ha kell valakinek 7000 Huf - ot kóstál.
-
dabadab
titán
válasz
Szigetlakó #1138 üzenetére
Na valtsd at hatcsatornasra, maradjon csak siman sztereo. A DD meg DTS hangsavokat ugyis siman kinyomja pass-throughban, az 5.1-ben fog szolni.
-
fradi81
veterán
válasz
Nézd át a leírását, hátha segít: [link]
-
fradi81
veterán
válasz
hali
Mivel kötötted össze a hangkártyát?
-
Szigetlakó
csendes tag
Sziasztok !
Nem tudom tud e valaki segíteni, de az a problémám, hogy vettem egy Trust sc-5250- es hangkártyát, az optikai kimenet miatt, hogy majd összekötöm a rendszerrel, mert azon csak olyan bemenet van a hat csatorna fogadására ( LG 503 TH ) szóval az a baj hogy a sztereó teszt az jó azt kirakja a rendszerre, a hat csatornát meg az istennek se , már az összes lehetőséget kipróbáltam szerintem :-). Tehát én digitális (optikai ) kimeneten sztereóba tudtam hangot csinálni, de ahogy átváltom 6 csatornára rögtön inaktív lesz a digitális ablak ( kártya menü ) és analógra vált át. Ez a kártya nem tudja optikai kimeneten a hat csatornát ?
Optikai kábel új ! Kártya Új ! Rendszer új !Mi lehet a gond ?
Help !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
wilddog
tag
Nekem az lenne a problémám, hogy már régóta van a számítógépemben egy
Soundblaster Live 5.1 -es hangkártya és idáig remekül működött, minden jó volt rajta,
de mostanában a creative sorround mixer programjából eltűnik az összes equalizer beállítás, tehát gyakorlatilag a kis equalizer ablak helyett egy üres ablak található. Illetve ha a hangszóró fülre kattintok akkor csak 1 fajta hangszóró típust jelenít meg, éppen azt, amelyik használva van, eltűntek belőle ezek a lehetőségek is.
Már többször újraraktam a driverét, de pár nap után a mixer programból valahogy eltűnnek a beállítások. Volt már olyan is, hogy ráklikkeltem többször is a program ikonjára és nem indult el vagy nem nyitotta meg az alkalmazást.
Mi lehet a probléma? -
Progression
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy MSI laptopom amiben Realtek HD Audio OUTPUT hangkártya van.Ha bekapcsolom a gépet sípoló hangot ad ki a hangszóró.Amikor bedugtam a fülhallgatót elhallgat spolás és tökéletesen működik.Szerintetek mivel lehet a baj?
-
Progression
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy MSI laptopom amiben Realtek HD Audio OUTPUT hangkártya van.Ha bekapcsolom a gépet sípoló hangot ad ki a hangszóró.Amikor bedugtam a fülhallgatót elhallgat spolás és tökéletesen működik.Szerintetek mivel lehet a baj?
-
Dot
őstag
Helló!
Audigy 2 ZS hangakrim van. Mivel 90%, hogy emiatt fagyogat ki a gépem/ezközkezelő szerint/ így kivettem. Az alaplapi hankártya viszont nem működik.
Meg szeretném nézni, hogy az Audigy rossz vagy más így most mindenképp az alaplapit szeretném megcsinálni. Az ezközkezelőbe kérdőjeles PCI ezköz van. Illesztőprogram frissítésnél azt írja, hogy nem talál drivert/a gyári cd-n/.
Hangkártya Realtek ALC883 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller
/everest/
Frissítettem:
-BIOS-t 1201 /Asus P5K lap/ aztán cmos reset
-Chipset infót
-HangdriverMivel az Audigy-hoz sincsen normális driver ezért ahhoz is 2-3 volt felrakva mire megtaláltam a jót. Az egyiket nem sikerült teljesen letörölnöm. ProgFiles-ból, regeditből töröltem.
Help PLS!!
-
zogmaag
csendes tag
hasonló a problémám, és már szétvet az ideg.... Recseg a 2.1-es hifi a zsír új gépemen. EP35-DS3L integrált hangkarival ugye. Némely játék és zene recseg, majd egy-egy nagyobb robbanásnál el is némul az egész.... Valaki tud ötletet adni a meggyógyításához?
-
Marvinyo
aktív tag
Nos, vettem nemrégiben ismerősnek egy új számítógépet, viszont hangkártya már sajnos nem jött ki a keretből /ami igazából nem is gond, nem egy vájtfülű ember
/, így az alaplapi beépítettet használja /alaplap: Gigabyte GA-EP43-DS3 és ha minden igaz Realtek AC97/, pontosabban használná mert a kezdetektől csak a probléma van vele, ami a következő: ha bármilyen hangot vagy videót lejátszik, a hang néha /kb. 30-40 másodpercenként/ belassul és berecseg /videónál a kép is a hanggal együtt belassul/, emellett szinte folyamatosan apróbb recsegések és belassulások is kísérik. Mindenféle drivert/lejátszót/kodek triónál fennáll ugyanez a probléma. Ami viszont a legfurább számomra hogy játéknál /akármelyiknél/ nem csinálja ezt: ott teljesen szépen kijön minden hang /még azok is amire nem is számítanék egy alaplapi hangkártyától/, én már kifogytam az ötletekből, nektek van valami ötletetek? Egyébként az operációs rendszer Windows XP SP3al.
-
-
kosian24
tag
Sziasztok!
Az a bajom, hogy vista alatt ha zenét hallgatok, vagy filmet nézek, nem szól a mélyláda és nincs basszus. Játék alatt van, de máshol nincs. Gigabyte alaplapra integrált 7.1-es hangkártyám van egy Genius 5.1-es aktív mélyládás hangrendszerrel. Eddig xp-t használtam és nem volt ilyen probléma. Most vettem csak észre, hogy csak játéknál van basszus. Töltöttem hozzá legújabb drivert a gyártó honlapjáról, tettem fel 2 codec packot is, de semmi. Mitől lehet ez? Nem tudjátok mi a baj? Ja, amúgy Realtek AC97-es kártya. -
szipak
tag
válasz
theinfected #1114 üzenetére
kX driver. okos, akár még dsp-t is programozhatsz vele.
viszont nekem is lenne egy problémám. sb live! -om van és amikor kikpcsolom a gépet, mindig "pukkan" egyet a hangcucc igen, tudom, ez szakszerűtlenül hangzik, de mégiscsak egyszerűbb így beazonosítani a problémát, mintha azt írnám, hogy valami kóbor egyenáram rászabadul a kimenetre... kX drivert használok, meg xp sp3-mat. esetleg ötletek a megoldásra?
-
danzi
tag
Iszonyat idegesítő újabban, hogy az XP-s gép így belassul, és nem tudok rájönni, hogy mitől, de ilyenkor a lejátszott mp3 így berecseg, mintha "húzná a szalagot"... gondolom sokaknak ismerős jelenség...
Van valami ötletetek, mit lehet ez ellen tenni? Hangkártya driver reinstall? vagy valami?
köszi előre is.
-
johniee
senior tag
Nekem is volt már "szerencsém" integrált hangkarihoz, aminek egy alap zúgása volt - elég zavaró volt (ez tavaly ősszel volt tesóm gépén)
Én inkább hanyagolom az integrált hangkártyákat már jópár éve...
(#1100) iGabor nekem is olyan hangkarim volt...Windows7-tel és Vistával is kékhalálozott, problémázott Driver telepítéskor (eredetileg nem adtak ki hozzá Vista drivert) és nem sikerült működésre bírnom
-
johniee
senior tag
Nekem olyan problémám lenne, hogy a videóba beletekeréskor felugrik a hang ha DirectSound-ban van a kimenete a lejátszóproginak. Simán a Wave/MP3-ra pedig jó, csak akkor meg az egész XP hangerejét állítgatja
és nekem külön kéne mennie neki...
SB Live! 5.1 volt ezelőtt a gépemben, most pedig egy Audigy 2. Tegnap letakarítottam mindent ami volt a hangkarinak és újraraktam a drivereit, de semmi sem változott
Valakinek valami ötlete az XP újratelepítésen kívül?
-
dany27
őstag
hi
az miért van h csatorna zajt hallok (sistergés) mikor nem szól semmi??
Tök mindegy h milyen eszköz az lehet füles is vagy hangfal is.
Hangkarim alaplapi Realtek 7.1es....Előre is köszi a választ.
-
maxview
csendes tag
Nagyon fontos lenne :/
-
maxview
csendes tag
Sziasztok... olyan problémám lenne, hogy kihúztam a fülesem majd vissza dugtam a gépbe, de már a soundmax nem ismerete fel és nincs jelenleg hangom...
hiába dugtam át hangszórót azzal se müxik...
vmi ötlet ?!
Üdv
-
Cold Fire
csendes tag
Hali !
Naszóval pontos diagnózis : Alapzaj (volt ) gondoltam sebaj biztos a driver . Újratelepítettem és meg is oldódott csak most valami miatt a mikrofon adta be az unalmast (maga a mikrofon nem rossz mert másik gépen megy ) nincs némítva és a driver is látja hogy a miki az miki de mégse akar egy árva hangot se kiadni . Remélem tudtok helpelni előre is thx !!!
Gigabyte Ga-73PVM-S2h az alaplap
-
toth_janika
őstag
Hello!
Szeretnék venni egy hangkártyát, de nem tudom milyet!
A legfontosabb, hogy SPDIF kimenet legyen rajta, mert azzal szeretném összekötni egy erölködővel a gépemet!
Milyet tudnátok ajánlani olyan 20e-ig?Ezer
előre is!
-
NFree
addikt
válasz
Henker2 #1082 üzenetére
CSövi nem tudom válaszoltak-e már de szerimtem gari lessz uis amikor a a dugót kibe húzgálod, áram alatt zárlatot okoz, s lehet elszált valami a hangkariban haverom így kúrt szét egy 120k-s házimozierősítőt dugdosta ki be a hagkariba a kábelt az erölködő meg elfüstölt közben
-
NFree
addikt
Sziasztok azt szeretném kérdezni, hogy van egy SB Audigy hangkarim egy sima kis alap, s lehet e valahogy előcsalni a magas +mély hangszín külön állítását, vista alatt, mert sajna nekem még nem sikerült. anno az sb live xp alatt tökéletesen működött csak hát el kellet cseréljem a vista miatt, mert azzal meg se akart nyikkani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- Next level Racing - Racing Wheel Stand 2.0 (NLR-S023)
- Logitech g920 váltóval
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest