Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
Akkor az alaplapod nem tudja intelligensen kezelni a csatlakozókat. Az szívás, mert két választásod van. Vagy mindig cserélgeted a zöld kimenetet egyszer fejhallgató egyszer hangfal vagy pedig nagy minőségromlás mellett veszel egy 100 forintos Jack elosztót.
(Én a cserélgetést javasolnám egy jack hosszabbítóval vezesd ki a kimenetet valahova kézközelbe és ott cserélgesd, nem muszáj a gép hátába dugni.) -
dudika10
veterán
Akkor kattints kétszer a driverben a kék karikára és ott lesz elméletileg egy ablak. Ott neked nem a line-in-t kell kiválasztanod, hanem az első hangszórót (ne a fejhallgatót, mert akkor zajos lesz valószínűleg, de úgy is szól ha azt választod ki).
A line-in az teljesen más, neked out kell nem in.
-
leo96
csendes tag
válasz
dudika10 #1996 üzenetére
2 db sárga, egyik a miki (rózsaszínben van, működik is), másik pedig a kékbe van dugva (line-in), a zöldben az első 2 hangszóró van. Próbáltam a kéket és zöldet felcserélni, de akkor mindkettő süket, a miki sem működik.
Felugró ablakot egyiknél sem kapok, csak egy buborékot, ha rákattintok sem dob ki semmit.
-
dudika10
veterán
Hány darab és milyen színű csatlakozó megy a fejhallgató adóvevőjétől (szóval a doboztól) a számítógéphez?
Ha jól gondolom kettő, egy zöld és egy rózsaszín, igaz?
A zöld-et dugd be a zöld-be és a felugró kis ablakban állítsd sztereo kimenetre.
A rózsaszínt dugd a rózsaszín csatlakozóba és a felugró ablakban állítsd mikrofonra.
A kékbe mi van dugva? -
leo96
csendes tag
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy nem tudom használni a fejhallgató részét. A régi gépemen (ahol csak 3 bemenet volt neki, a mostanin 6 van) xp volt, és tökéletesen működött. Most win7 és 6 csatlakozó alatt nem megy. Bekötve elvileg jól van (miki-miki, line-in - line-in), a beállításokról linkeltem egy képet. Mikrofon működik rajta ha az van elsődleges eszközként beállítva.http://www.boltcenter.hu/230-387-large/media-tech-sirius-vezetek-nelkuli-fejhallgato-fm-radioval-.jpg
Ez lenne gondolom a line-in. A miki is ebben van.
Beállítások:
http://imagerz.com/QEJHWUtvAwJRA14bEAVQ
Alaplapom egy Asus P5P43TD PRO.Kérlek segítsetek!
-
dudika10
veterán
Nem úgy gondoltam. Maga a csatlakozó hány érintkezős, azaz hány részre van felszabdalva ilyen kis fekete vacakkal?
Ha feltöltesz egy képet a hangkártyába menő 3 kábel végéről, akkor megmondom, hogy ez az-e amire gondolok.Vegyél 4 darab jack(apa)-jack(apa) kábelt tetszőleges hosszúsággal és azzal kösd össze a sub-ot a hangkártyával.
-
dudika10
veterán
Ez nem az a vacak, ahol a jack-ek nem simák hanem 3 darab jack van és mégsem 2*3 hanem 2*4 csatorna van?
Egyszer láttam ilyet a Creativetől, halvány lila gőzöm nincs melyik rendszer volt az és hogy melyik hangkártyával megy. Nem emlékszem sajnos. De ez lesz a gebasz szerintem.Azok a jack-ek amik a hangkártyába mennek hogy néznek ki?
Ha nem 3 részük van mint a legtöbb jack-nek hanem 4 akkor nem tudom mit lehet velük csinálni, de nem lesznek jók. -
fabko
tag
válasz
dudika10 #1985 üzenetére
Köszi a választ!
A winamp 5.1-en van, mégsem szól úgy.
hangfal Creative T7900, olyan kábellel hogy a hangkártya felöli vége 3*jack, a sub felöli pedig 4*.
A beállításaiban ha 7.1 tesztet csinálok, akkor sem szólal meg a két oldalsó, pedig mutatja hogy kellene. Ha itt 7.1 van állítva a winamp azt írja a speaker setuphoz hogy unknown, és 2.1-ben szól, ha pedig a 5.1-re van állítva, azt helyesen jelzi a winamp, de akkor is csak 2.1 van.
Szoftverek winamp, media player classic, bsplayer
Van egy XP is a gépen, ott hibátlan az 5.1 a filmek és a winampnál is, 7.1 ott sem jött össze. Filmügyileg nem is érdekelne a 7.1, de a zene jó lenne ha úgy szólna.
Köszönöm a segítséget! -
dudika10
veterán
A winamp csak akkor fog szólni 5.1-ben ha van olyan beállítás, hogy az összes hangszóróra kiküldje a sztereo jelet. Nem tudom tud-e ilyet, de ha ajánlhatok másik lejátszót akkor használj jetaudio-t, az alapból így van beállítva.
Ahhoz, hogy abban segítsünk, hogy miért nincs 7.1 kevés az infó, árulj el mindent, milyen hangfal, hova milyen és hány darab kábel megy, milyen beállítások vannak a driverben stb. -
fabko
tag
Sziasztok!
Adott egy P5K Deluxe alaplapi hangkártyája mi egy ADI1988. Win7 alatt nem tudok kicsikarni belőle 7.1 hangot, de még 5.1 is csak a teszt alatt működik. Szeretném ha a winamp is szólna 5.1-be, de bármit teszek, csak a 2.1 szól... Az asus oldaláról tettem fel egy béta drivert, így legalább a tesztnél van 5.1 (7.1 ott sem működik).
Mi lehet a megoldás?
Segítséget köszönöm! -
zazahoho
őstag
hali
mikrofon bementi gondom van,xp op rendszerrel ,nem lehet működésre bírni az egyébként hibátlan fülest ,mert més gépen jó.
ház előlapi bemeneten sem jó ill,alaplapi hangkártya bemenetén sem akar működni
volt egy táp leégési hiba ,de minden hibátlan az alaplapon azóta is,lehet van köze ehez? -
sklopp
őstag
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Egy ezeréves Soun Blaster Live! 5.1 hangkártyát használok. Működik rendesen, csak az a bajom, hogy az utóbbi pár napban el kezdett visszhangozni. Tehát bármit nézek/hallgatok, minden visszhangzik (akár játék, film, vagy zene). Végig néztem a hangbeállításokat, de sehol sem találtam olyat, ami ezt okozhatja. Valaki tudna segíteni?
-
sklopp
őstag
válasz
gizmo20 #1974 üzenetére
Megvan az eredeti cd az alaplaphoz? Mert annak a menűjében van egy "Download Center" pont, onnan letölthető az audio meghajtó, ill a kezelő program. Az alaplap manual-ja szerint egy rakás beállítási lehetőség van. Szerintem nem telepítetted a kezelő programot, a driver nem elég.
-
gizmo20
tag
hello
lenne egy gigabyte p55a ud3r alaplapom,aminek az integrált hangkártyályát használom,digitális formában,és persze a gyári realtek szoftverét,és olyan kevés a beállítás hozzá,sehol egy normális equalizer sehol egy hangszóró távolság beállítás,ennyire leegyszerűsített szoftvert.tudnátok valami más hangkártya progit ajánlani hozzá?
-
rengi95
csendes tag
Végre sikerült és működik
Tegnap volt egy áramszünet és szétvágta a tápegységet vettem bele ma egy újat és mostmár működik a hangkártya.Egyébként előtte felismert és tudott használni más pci kártyákat mert van egy usb bővítőm és az gond nélkül ment .Köszi mindent
-
dudika10
veterán
válasz
rengi95 #1971 üzenetére
Mondjuk lehet az alaplap rossz?
Más PCI eszközzel elindul csak hangkártyával nem? (Csodálkoznék ha csak a hangkártyát nem szeretné.)
Szerezz be egy normális USB-s kártyát. Ha elég a sztereo kimenet akkor szerencséd van mert egy Asus xonar U1 elég jó, ha nem elég akkor mélyebben a zsebedbe kellene nyúlni. -
rengi95
csendes tag
Vki nem tudna nekem segíten abban amit nemrég írtam?
-
-
dobobazsy
őstag
válasz
dudika10 #1967 üzenetére
ha mozgatom az egeret nincs, de viszont alapból is van egy ilyen sikítós hangja, ha nem szól semmi. a kimenet hangszórókra van állítva. driver frissítés már megvolt. megpróbáltam átdugni másik jack-be, de akkor meg nincs hang, szóval gondolom nekem nem lehet ilyet. na akkor most mi lesz..
-
dudika10
veterán
válasz
dobobazsy #1966 üzenetére
Ha nincs semmi hang a fejhallgatóval akkor is hallatszik? Ha például mozgatod az egeret?
A driverben a kimenet véletlenül nincs fejhallgató-ra állítva? Ilyenkor van egy erősítő ami nem jó semmire viszont nagyon zajos és ciripelhet. Mindenképp állítsd sima sztereo kimenetre.
Driver frissítést is próbáld meg. Próbáld meg másik jack-be dugni, (ha jól sejtem akármelyik jackre beállíthatsz akármilyen kimenetet). -
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! van egy ASUS P5K alaplapom és rajta egy integrált Realtek hangkártya. a problémám az lenne, hogy amikor mély hang jön akkor ilyen furcsa ciripelő hangot hallok alatta. nem olyan feltűnő ha zenét hallgatok, kivéve az olyan részeknél ahol csak mély-közép szerű hang van, mert ott nagyon hangos ez a ciripelés. a hangkártya lehet a rosz vagy csak valami apróbb probléma van?
előre is köszönöm
-
rengi95
csendes tag
Hali!Olyan problémám lenne hogy volt egy alaplap cserém (msi ms 7037-es lett betéve) és az alaplapi hangkártya nem működik.Néztem a Biosba nincs letiltva, realtek97-es driver van hozzá de nem jó vele és próbáltam más driverekkel is.Ez az egész végülis nem lenne probléma, de van egy hangkártyám( CMI8738/PCI-SX ) és amikor beteszem nem idul be a gép.Amikor töltené be a windows-ot akkor újra indul.100% hogy jó másik gépbe ki lett próbálva, az összes pci porton kipróbáltam de semmi.4 különböző hangkártyát próbáltam ki vele és mindel ezt csinálja. Egy usb-s hangkártyával sikerült hangot varázsolni de nagyon rossz a hangminőség. Próbáltam úgyis hogy letiltom az alaplapi hangkártyát de semmi.Most lett újra telepítve az op. rendszer(xp sp3).Van vkinek vmi ötlete mit lehetne csinálni?
-
dudika10
veterán
válasz
NeoExDeath #1959 üzenetére
Lehetséges.
De előfordulhatnak problémák. Nem tudom, játékok mennyire fogják kedvelni.
Kérdés, hogy milyen rendszerekről van szó. Nem biztos, hogy megéri két rendszert tartani. Ha nem kapcsolsz be valami mátrix funkciót akkor sztereo jel esetén az 5.1 is 2.1-ként fog működni. -
NeoExDeath
aktív tag
Helló!
Nem hangkártya problémám van, hanem simán kérdésem, és talán ez a legmegfelelőbb topic.
Az érdekelne, hogy lehetséges-e egy pc-t 2 db hangkártyával használni? Egészen konkrétan az elképzelésem a következő:
Vennék egy Asus Xonar D1-et, amit egy 5.1 es hangrendszerrel használnék mozira, játékra, stb. Emellett pedig az alaplapi (Gigabyte alaplap) elég jó minőségű hangkártyámat használnám pl zenehallgatásra, videójátékra egy 2.1 es hangrendszerrel.
Ez így lehetséges volna? Ilyen esetben a hangok minkét hangkártyáról szólnának, vagy a win 7 ben valahogy mindig ki kellene jelölni melyik az aktuális kártya?
Csinált valaki már ilyet? Vagy egyszerűbb a hangfalkábeleket ki be húzogatni attól függően hogy melyik hangrendszert használnám?Thx.
-
Redcaster
őstag
Hali:
Az lenne a problémám, hogy újratelepítettem a gépemet, viszont a hangkártya-driver CD-jét nem találom sehol. Az lehetséges, hogy a telepítő-CD-n van rajta? Megpróbáltam leölteni hozzá SoundMax-ot, de nem jó. Le lehet hozzá egyáltalán tölteni drivert? Vagy CD nélkül ne is próbálkozzak? Adjon valaki egy linket pls aki tud nekem segíteni.
Hangkártyám: (ezt a sort Everest-ből másoltam ki
Analog Devices AD 1888 @ SiS 7012 Audio Device (integrált)
remélem tudtok segíteni, és köszi -
szakalistvan
senior tag
Üdv!
Van egy gigabyte g31 alaplapom,pattog meg sistereg az alaplapi hang és ez szerintem azóta van amióta beköltöztettem egy új házba.Előlapi fejhallgatókimenteről még azt is hallom ahogy görgetem a böngészőt.Xp alatt is,win7 alatt is,mindenféle driverrel.Van rá valami megoldás?Lehet garanciáztatni ez miatt? -
msnake
csendes tag
Sziasztok!
Találtam kidobva egy Gravis Ultrasound Classic kártyát aminek a processzorát(barna foglalat) kiszedték. Azt nem tudom milyen indíttatásból lett kuka: tönkrement vagy a megszűnő ISA slot miatt vált feleslegessé és a procit megtartotta az illető.
Akárhogy is történt kellene egy ilyen proci hogy kiderüljön használható-e. Lenne valaki akinek van a tarsolyában ? -
kmisi99
addikt
válasz
GtTdiPower #1951 üzenetére
Ezt már próbáltam és ezt adja ki ha elindítom amit kell
[link] -
GtTdiPower
csendes tag
válasz
kmisi99 #1949 üzenetére
Helló.
Ezt a drivert radk fel, én ugyanezt használtam XP alatt, és hibátlanul működött. -
Thusor
őstag
Sziasztok nekem egy olyan jellegű kérdésem lenne, hogy van nekem egy Toshiba Satellite L40-18W laptopom, ebben egy Realtek High Definition Audio hangkártya van amely azt csinálja beszélgetés közben az MSN-en hogy leveszei a jelerősséget és mindig fel kell újra húznom, így lehalkul a mikrofon. Szerintetek ez miért van? Jelenleg a legújabb driver van fent.
-
kmisi99
addikt
Van egy Creative SB live 0220 ás hangkarim a régi gépbe belerakom de egy driver se jó valamit panaszkodnak hogy nincs vagy nem tom az verest látja hogy bentvan a hangkari
Valami ötlet? Vagy driver ami jó? XP re kéne
-
GtTdiPower
csendes tag
válasz
dudika10 #1947 üzenetére
Az a baj, hogy nem akarok megválni a hangkártyától, amikor szól, akkor gyönyörűen teszi, ellenben a razer supportal egyáltalán nem vagyok megelégedve... Xp-t nem akarok/tudok/szeretnék felrakni a gépre, Nem véletlenül lett összeválogatva így, mondhatni win7 "optimalizált". Most beszéltem a cimbivel, áthozza az inteles gépet... És a válasz igen, inteles chipsetes Windows 7-es gépben hibátlanul szól a dolby digital. Azóta ki lett próbálva 3 optikai kábellel, stb stb stb, annyi minden átfutott már az agyamon ezzel kapcs, de semmilyen módon nem tudom se reprodukálni a gépkikapcsolós problémát szándékosan, se rendesen működésre bírni a hangkártyát.
(Ja igen, és a gyári Razer barracuda fülessel a saját portján hibátlanul szól az 5.1 bármilyen driverrel ami felmegy win7-re)
Leírom azért a pontos konfigot, hátha valakinek van valami ötlete windows 7-es hang akadással kapcsolatban.
Gigabyte MA790FX UD4P
Phenom II 955BE
2x2Gb Gskill 1866mhz DDR3
Asus 5850 1gb
Táp: Cooler Master Silent Pro M600
Kingston 64gb SSD
WD Green 1tb
Razer Barracuda AC-1.Valaki még esetleg?
-
dudika10
veterán
válasz
GtTdiPower #1946 üzenetére
Nem is tudtam, hogy a Razer hangkártyát is gyárt.
Intel chipes rendszerekben Win7-en működik?
Szerintem úgy kaki a Win7 támogatása ahogy van.
Térj vissza xp-re vagy add el és vegyél olyan kártyát, aminek van Win7 támogatása. Mást nem tudok.Haverhoz vidd át az egész gépet és nézd meg az Ő házimoziján ha még nem tetted.
-
GtTdiPower
csendes tag
Sziasztok.
Egy elég összetett problémával fordulok hozzáatok, hátha találkozott már valaki ilyennel.
Lenne egy adott páros, amivel problémáim vannak:
Gigabyte 790FX-UD4P
És razer Barracuda AC-1 hangkártya.
NA szóval, a hangkártya a régi 775-ös inteles rendszerben hibátlanul működött, úgy hogy ki volt kötve optikai kimenettel a házimozi erősítőre, és hibátlanul szólt a dolby digital is rajta.
Aztán csere erre, windows 7 rendszer fel, hang szól hibátlanul. Eltelik 2 nap, utána eltűnt a center hang az erősítőről.. Rá következő pár nap után, már a hátsó hangfalak sem szóltak már, és aztán a mélyláda lőtte ki magát.. mondom mi a csuda? meghalt az erősítő? DVD lejátszóba film berak, DDigital hang elindít, és láss csodát, makulátlan minőségben szólt minden. Na szuper, mondom a hangkártya adta meg magát. Gépből kiszerel, haverhoz átrohan, gépbe berak (P35C-DS3R lapja van), optikai beköt, Dolby digital hang kiválaszt. Hibátlanul szól. Na itt már kezdett gyanús lenni a dolog. Az utána következő szenvedést nem írom le pontosan, mert itt ülnék estig, csak annyi a lényeg, hogy 4 hét hét telt el úgy, hogy nem sikerült normálisan megszólalaltatni.
Amit eddig kipróbáltunk, és amikre esetleg gondolni tudok:
- Minden létező driverrel megpróbáltam, ami elindul windows 7 64bit alatt... rengetegszer telepítettem újra a gépet, de nem igazán tudtam hangot kicsikarni belőle, egyedül a vista 64bites driverrel jutottam el arra a szintre, hogy nem szól a center, de pár nap után ez is kilőtte magát.
- Próbáltuk más géppel is ezt a házimozit ezzel a hangkártyával. Egy Asrock 785GXH/128M-es lappal sem működött rendesen a windows 7-es driver.
- Intel chipsetes platformos gépekben hibátlanul szól.
- XP Sp3-as oprendszer alatt is hibátlanul szól...
- Átraktuk másik PCI slotba a kártyát, letisztítottam a portot alkohollal...Szóval, az lenne a kérdés, hogy valakinek van e valami ötlete erre esetleg? Sajnos a környezetemben nem sok ember van, akinek rendes házimozi erősítőt hajt a gép dolby digitalban, ezért nem sok ilyenfajta hibával találkoztam, hardveres oldalról megvizsgáltunk mindent amit lehetett, 3évig szereltem szervízben, értek a gépekhez, nem ott lesz a probléma.
E mellett, csinált olyat a gép, hogy 3 driver telepítés után, restart helyett kikapcsolt a gép, és hiába nyomtam a bekapcsoló gombot, semmi nem történt, ilyenkor 220-ból kihúz, 5 perc múlva bedug, és megy is. Biosfrissítés is megvolt már... Ezt a hibát más gépben nem produkálja...
Kérdés: Elképzelhetőnek tartjátok, hogy windows 7 alatt akadást okoz az AMD platformos rendszer és a hangkártya egymásnak? Teljesen elfogyott minden patronom amit el tudok ezzel kapcsolatban sütni.
Minden gondolat és ötlet jöhet bátran. -
vlaci79
senior tag
Hali!
Lenne egy olyan gondom, hogy vetten egy asus p4p800-vm/s alaplapot és nem tudom hangkártyáját életre kelteni.
Asus oldalán nincs ilyen lap
Boot során MAXDATA logó jelenik meg. (lehet h nekik gyártotta az asus?)
Lapon ADI1980-as audio chip van.
Asus oldalán van egy lap hasonló asus p4p800-vm de az néhány ponton eltér ettől a laptól.
Elméletileg ugyanaz az ADI1980 audio chip van rajta, de drivere nem jó ehhez a laphoz.
Driver felmegy gond nélkül lejátszáskor "csak" annyi probléma van, hogy nem szól semmi se a hangszórókon. -
ulveczkii
tag
Sziasztok-
82801FB ICH6 ba integrált hangkártyához keresnék drivert de mindenhol csak olyat találok ami sp2-höz van és nem megy fel sp3ra. Tud nekem valaki segíteni?Köszi
-
jani07
csendes tag
Sziasztok.Olyan problémám van,hogy van egy terratec 5.1 fun hangkártyám,most telepítettem a win 7-et xp helyett,de nem találok a kártyához drivert.A terratec oldalán lévő program is hibás.Mivel tudnám helyettesíteni,vagy mit lehet tenni? Tudnátok nekem segíteni?
-
Dot
őstag
Hali!
Hogy tudok eax-hot varázsolni SupremeFX-re win7 alatt?
Van egy SupremeFX hagkarim /asus striker extreme-hez adják/. Win7 x64 van a gépemen.
Call of Duty 2 nem szól 5.1-be.
Ugyan ez a problémám volt a Creative Audigy 2 zs-mel erre van 1 progi a: Creative ALchemy Audigy Edition.Ehhez nincs valami hasonló?
-
maathe
senior tag
Nem tudom hogy hol tegyem fel a kérdésem, ennél jobb helyet nem találtam. Szóval vennék egy fülest, pontosabban ezt néztem ki:Steelseries Siberia V2 USB. Ez az USB-s, virtuális hangkártya pontosan mire jó?
-
Sátán44
addikt
Cmedia 8738 5.1-es hangkarin nem szólal meg a mély, már 20 drivert kipróbáltam,tudna vki segíteni?
-
pcgejza
csendes tag
Hello. Vettem Egy cMedia CMI8738/C3DX hangkártyát és mellé 5.1 hangrendszert és nemtudom jól bekötni... a hangrendszer az tökéletesen működött a boltba, de hazahoztam , feltelepitettema hangkártyát, hozzácsatlakoztattam a hangártyához, de csak a zöld kimeneten jön kifelé a hang. nem tudnátok adni ehhez a hangkártyához megfelelő drivert vagy valamit, mert hiába kattintom neki hogy 5.1 , nem csinál semmit, meg az equt is hiába huzom le/fel, nem reagál. javaslatok ?
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
donaldrágó #1930 üzenetére
A legegyszerűbb megoldás egy driver csere vagy kipróbálod egy másik gépben , ha nem működik ott se akkor vidd vissza és cseréltesd ki.
-
donaldrágó
csendes tag
Sziasztok,
van egy Asus Xonar U1 usbs hangkártyám. Ha megnyitom a böngészőt és az egérrel scrollozok, kattintgatok vagy akármit csinálok akkor hirtelen elkezd recsegni zenehallgatás, filmnézés közben. Letöltöttem a DPC Latency Checker és amikor megnyitom a böngészőt és ráviszem az egeret, akkor összevissza ugrál az érték. Lehet ez ellen valamit tenni ? Rossz a gép USBje ?Akármelyik USBbe dugom, akkor is csinálja.
A gép konfigja az adatlapomon, ha ez segít valamit. -
Dieseldr
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki megoldást arra a problémára hogy lehetne megoldani hogy az alaplapi hangkártya kimeneteken spdif és a hangszórókon is ugyanaz a hang szólaljon meg?Az előző gépemél ez alapból működött most meg ez tönkretesz...
Win7,gigabyte 790 fxt ud5p lap,Realtek ALC889A codec.... -
animal
csendes tag
Én nem nagyon találom azt a menüpontot ahol amiket leirtál tudom álitani
-
zed juron
aktív tag
Könnyen lehet hogy a 44.1 - 48 kHz beállításokkal lehet a gond. Realtekes kártyánál a "Speakers" menürészben a "default format" fülre klikkelve állítsd 24 bit 192000 Hz-ra felbontást, hogy egyik esetben se csipogjon a hang.
Elviekben ezzel felülkonvertálja és túlmintavételezi a 16 bit 44.1és 48 kHz-s hangot, és az antialiasing miatt megszűnik ez a probléma - már ha ez volt a csipogás oka.
Más ötletem nincs. Habár az 1600 watt teljesítmény nekem kicsit soknak tűnik...
-
animal
csendes tag
Sziasztok.
Nekem egy integrált Realtek AC97 tipusú hangkártyám van.Win 7megy a gépen.Probléme a következö amiben szeretnék segítséget kérni tőletek.Mikor hallgatok zenét vagy esetleg filmet nézzek a háttérben nem mindig de elég gyakran megjelenik egy fura csipogó hang.Ez elégé zavaró ha azt nézzem hogy 1600wattról szol a hang és nagyon hangos tud lenni ez a csipogás.Mi lehet ennek az oka?hangkártya probléma?vagy vmit be kellene állitanom?válaszotok előre is köszönöm!
Üdv:animal
-
sklopp
őstag
válasz
motorhead #1918 üzenetére
Nagy valószínűséggel a két (első-hátsó) kimenet ugyanonnan kapja a delejt, emiatt inkább a hátsó csatlakozó lehet hibás, igaz, ez mozgatásra tényleg recsegne. Persze lehet hogy az alaplap nyákján megszakadt az odavezető szál. Ezt megnézheted egy jobb műszerrel ellenállás méréssel ha leköveted a hátsó csatitól a forráspontig a jobb-bal oldalt és összeveted a két eredményt. Primitív módszer de megbízható. Hátha kiderül valami.
-
kmisi99
addikt
Nekem mióta a xonar D1 van azóta néhány netes videó hangja akadozva hallatszik Vagyis nem hallatszik semmi csak valami zörej. A kép viszont simán megy.
-
kukalako
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy felrakták nekem a win 7 ultimate 64 bites verzióját. Azóta azonban a hang recseg. Minden hang, játék közben, zene hallgatásnál, filmeknél szóval mindig. Nem állandóan, csak ha gondol egyet. Feltettem a legújabb realtekes drivereket (többet is próbáltam) de azzal még jobban recsegett.
Tudna valaki segíteni?Előre is köszönöm!
-
Blabcsi
senior tag
Üdv all.
CMI8738/PCI-6ch típusú hangkarim van arra vagyok kíváncsi, hogy rá lehet-e kötni valahogy az előlapi hang és mic. csatlakozókat? -
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
Biriboyka #1673 üzenetére
Hello!
hasonló problémával küzdök, de én már rájöttem, hogy miket kell állítani, csak most dobozhangú az egész valamint játékben nem kapcsol be hang-kiegyenúlyosás vagy mi (erős-halk hangokat kiegyensúlyozza közepesnek, elvileg) és ha lőnek/lövök semmit nem hallok csak azt, de fülem szétszakad...
Úgy látom, kicsit halott a topic és nincs szakember, aki segítsen ):
-
motorhead
aktív tag
Hát nem feltétlen. Ugyanis az előlapi kimenet,az egy alaplapról lekötött kimenet ami lehet, hogy más hardveresen is. Mivel eleve az oprendszer látja is, ha egyikre vagy másikra csatlakozik rá egy jack dugó. A hangkártya szoftvere ezt külön csatlakozónak kezeli. Épp ez a baj, hogy ebből nem derül ki, hogy csak sima kontakt hiba vagy elszállt azon a kimeneten valami.
Mindemellett a kontakt hiba azért elég egyszerűen kiszűrhető, mert az hol megy hol nem megy. Pl. ha mozgatja az ember a dugót néha mennie kellene. Ez viszont mindig ugyanúgy torz és halk bárhogy mozgatom. -
KicsiMumus
csendes tag
Nah sikerült megoldanom a hangkártya problémát.
Javaslom minden olyan "szerencsésnek", mint én, hogy aki letörölte a hangkártyájához való illesztőprogramot az csináljon egy Rendszer-visszaállítást. Start - Kellékek - Rendszereszközök - Rendsze-visszaállítás
-
motorhead
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ABIT IP35 alaplap. A hátsó hang kimeneti 3,5-es jack aljzaton a jel valamiért hibásan viselkedik. Bal oldal tökéletesen szól, jobb oldal nagyon halk és torz hangot ad. Az alaplapról az előlapi kimenetre kötött hang (FRONT PANEL AUDIO), tökéletes. Tehát az alaplapi hangkártya nem lehet rosz.Nem rosz a kábel sem, sem az erősítő.
Van valakinek ötlete hol keressem a hibát? Hibás csatlakozó csinálhat ilyen jelenséget? Úgy értem lehet emiatt halk vagy torz a kimenő jel jobb oldala? -
AMD Power
titán
Nem tudom mi a baja a hang cuccnak de recseg mikor basszus megy egy szám közben.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
KicsiMumus #1911 üzenetére
Az a baj hogy ezekből nm lehet kibányászni az alaplap tipusát, anélkül meg nem tudjuk meg milyen hangkártya van rajta , de minden bizonnyal valami intel márkájú alaplap, de annak is sok tipusa van.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
KicsiMumus #1909 üzenetére
Az az alaplap tipusát nem tudod?
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
KicsiMumus #1907 üzenetére
Laptop vagy sima asztali gép? Mert ha laptop és tudod a tipusát a gyártó oldalán biztos meg lehet nézni , hogy milyen hangkártya van benne és biztos van illesztőprogram is hozzá.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
KicsiMumus #1905 üzenetére
Ha van hozzá driver cd akkor onnan fel tudod rakni a hangkártya illesztőjét, vagy az eszközkezelőben megnézed , hogy hol van kérdőjel ( vezérlőpult-> rendszer és biztonság-> Eszközkezelő) ott rákattintasz a kérdőjeles eszközre a jobb egérgombot lenyomva majd illesztőprogram keresés az interneten!
-
KicsiMumus
csendes tag
válasz
KicsiMumus #1904 üzenetére
az AC akar lenni az elején
-
KicsiMumus
csendes tag
Hát én ezt találtam, akkor bocsi... de akkor viszont nem tudom, hogy miért nem jó, vagyis az tuti h a hangkártyával van vmi. De én miután ezt töröltem le azután nem volt hang :/ nah szal az a lényeg h úgy lett összerakva a gép. és én totál nem értek, hozzá tehát leírom h mit találtam, aztán v tudtok segíteni vagy nem, de azért köszi, az időtöket.
IntelC82540EM 0313 (C)'02 FB35811A2 meg egy olyat hogy: Intel: FW82801DB F242NA32 SL66K.
Nem tudom, hogy mennyit érnek ezek az infók... :/ -
válasz
KicsiMumus #1902 üzenetére
"Intel(R) PRO Network Adapters and Drivers"
Az én ismereteim szerint ez hálózati illesztő, nem hangkártya driver. Ha esetleg az alaplap típusát meg tudnád mondani, akkor többet tudnánk segíteni. Ha notebook, akkor meg a pontos típusszámot a notebook aljáról.
-
KicsiMumus
csendes tag
Hali!
Nekem lenne egy olyan problémám, hogy véletlenül letöröltem a hangkártyám illesztőprogramját. Azt sajna nem tudom, hogy milyen a hangkártya...De annyit tudok, hogy eddig az Intel(R) PRO Network Adapters and Drivers volt hozzá... remélem tudtok segíteni.
-
animatrix11
őstag
audacity, nincs túlvezérlve, legalábbis ha a régi gépemen csinálom, de amugy máshol sem sem egszerüen "félbevágja" a felvett anyagot, tehát nem tudja telejsen felvenni hanem középen egy "csíkot" vesz fel ahelyett hogy a szokásos kuszaság lenne, nem tudom mennire érthető, aki szokott zenét vágni biztos keni miről beszélek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- Ukrajnai háború
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lexus, Toyota topik
- Nintendo Switch 2
- Cyberpunk 2077
- Riasztó topik
- További aktív témák...
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- Next level Racing - Racing Wheel Stand 2.0 (NLR-S023)
- Logitech g920 váltóval
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Cooler Master HAF 912 Plus,gyári 20cm ventikkel,2db hdd tartóval,nagyon szép állapotban!
- Asus Vivobook S14 OLED
- Crucial Ballistix 2x8GB 3200Mhz DDR4 RED memória kit,hibátlan működéssel!
- Kingston FURY Beast RGB 2X8GB ( 16GB ) DDR4 3600MHz memória,hibátlan működéssel!
- S22 Ultra 256Gb fekete Samsung felújított,full fóliás októberig gyári garival eladó! Beszámítok!
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest