Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Íme az új Android Auto!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topa00
tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni ugyanis nem nagyon értek hozzá.
tehát, kapni fogok egy Logitech G51-es hangfalszettet.
Nos ehhez kellene nekem valamilyen jobb hangkártya.
milyet érdemes hozzá venni? vagy melyik a jo? köszia a válaszokat előre is. -
kalló
aktív tag
hali!
tudom nem ide tartozik.
melyik a jobb hangkari?
Sound Blaster Live 5.1 Digital
Creative SB Live Audigy SE 7.1 24bit
egy genius 5.1 sw -hez kellene mivel az alaplapi nem valami jó.
előre is köszi -
mdk01
addikt
Hali!
Alaplap azonosítója: 04/19/2007-G33-ICH9-6A79OG02C-00
Egy integrált hangkártyáról volna szó és azt írja ki vezérlőpultba hogy nincs hangeszköz ami nekem azt jelenti hogy nem érzékeli az alaplap az integrált hangkártyát ezáltal nincs hang.Szerintetek mi lehet a gond?
köszi
üdv. -
gergo23bps
csendes tag
gergo23bps
(újonc)sziasztok. Ma vettem egy usbs fejhallgatot, és az a problémám vele, hogy ax xp külön hangeszközként kezeli, és nem hajlandó egyszrre müködni az SB Live! hangkártyámmal. A hangok és audioeszközök tulajdonságainál az Audio fülre kattintva az alapértelmezett eszközöknél jelenik meg USB Audio néven, az SB Live! alatt. és vagy az egyik, vagy a másik müködik. egyszerre a kettő nem. A kérdésem az lenne: hogy tudnám elérni azt hogy müködjön az 5.1 es rendszerem, és a fejhallgatom egyszerre. -
samexhun
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Megnéztem egy videót a gépen, s azóta nincs hang csak pl ha zenét akarok halgatni, vagy valaki ír msn-en úgy sistereg mint amikor a tv-ben nincs adás
. Mi lehet a probléma? Már drivert is újra raktam és nem segített. Amúgy integrélt hangkártya. Előre is kösznöm a segítségeteket!
] -
alexadh
tag
Sziasztok..
Van egy számomra furcsa probléma : az alaplapi realtek(5.1) hangkártyám front kimenetére ugye rá van dugva az első jobb/bal hangszóró(genius ht5000) ,ma azt vettem észre hogy a jobb nem szól a bal viszont igen ,de ha a szám.házam előlapi zöldjére dugom akkor szól mindkettő ( a többi közép hátsó ok).Szóval lehet olyan hogy a hátsó frontout kimenet elromlott?,de hisz a bal oldalira jön rá hang ..szóval nem értem.
Köszönöm....vagyis bocs nagyon nagyon halkan hallok valamit a jobból..
-
thumb
aktív tag
szeva
Ma vettem egy x-fi extreme gamert

de olyan bajom van vele hogyha elinditok valami audio playert és utána elindítok egy játékot vagy videót akkor az akad! szaggatva játsza le és nincs hangja de ha visszaváltok zenére akkor az meg csont nélkül megy!! nem értem mi lehet a probláma tudnátok nekem segíteni???köszi
-
Blackhole13
senior tag
Hali,
Ugyan még nincs probláma a hangkártyámmal, de ezt találtam a legaktívabb hangkaris topiknak.
Szóval hangkártyát vennék, de semmi komolyabbra nem használnám, zenét hallgatni + cs:s-re amire fontos lennének a jó térbeli hangok, nemártana ha alapjáraton semmilyen zavaró hangja nem lenne - gondolom ezekt a hangkártyák legöttbje tudja - de sztetek melyik lenne az az ár/márka sáv amiben érdemes lenne godolkodnom? -
djtoomi
addikt
Hello!
Van egy crea audigy-m sima,nem se nem semmi,sima audigy 1394-es.Vista 32bit-est tettem fel,és leszedtem drivert meg mindent,be van állítva hogy 5.1 emg mélyhang meg minden,de a mély meg sem szólal,a windowsban,driverben,crea audio consoleban is beállítottam mindent ahogy kell,még sem szól.

-
]Phobos[
senior tag
Üdv!
Kérdés: Az int. hangom kb. 1/3-át zaj teszi ki. Hallotam olyat, h a kondik miatt lehet. Namármostan-é megkérdeztem 1 eladót, h 1 olcsó 4.1-es C-Media mit segítene rajta, szerinte semmit. Dobjatok 1 helpet pls., h mi lehet a hiba, illetve vmi megoldást.
Más: a Creative vagy az SB nincs támogatva a Vistában? Vagy ez csak az X-Fi-re vonatkozik?
THX! -
Venditor
csendes tag
Sziasztok! Légyszi segítsen valaki! Gigabyte 965P-DS4 lapom van alaplapi csodakártyával. Sajna nem tudom kicsalni 5.1-ben vagy DTS-ben a hangot az erősítőre koax kábellel. Csak az első 2 szól a hangkártya szoftverében is. DTS-t kijelzi az erősítőm (harman avr132), viszont csak morgást lehet hallani. Mit nem csináltam jól? Már 2 napja turkálok a topikok között, de nem találtam megoldást. Helpppp!

-
Als
tag
Sziasztok,
segítséget kérnék:
ABIT IP35-e alaplapot újonnan vásároltam + az összes komponens új lett, az új gép összeszerelése 1 napja történt meg. A korábbi konfigból maradt egy X-FI platinum kártya, azt beletettem a gépbe. Sem a VISTA, sem az XP nem ismeri fel a kártyát driver installálása után, bármely PCI csatiba is dugom. (3db PCI van).
Valaki esetleg tippet tud adni?
Nagyon el vagyok már keseredve.
Kösz
Als -
littlelion21
addikt
Csak tudnám, h mitől kiemelt téma, ha ilyen szinten b*sznak az emberre... Talán kiemelten sz*rnak a problémájára...?
-
boci85
tag
Hali
valaki megtudná mondani nekem hogy hankártyáknál mi is ez az digitális kimenet? tudom mi
csak hogy pontosan mien dugaj megy bele toslink vagy jack?
csak mert nemtom összekötni a hangcucom és a hankártyámat amugy aduigy 4 es és logitec z5500 meg van a kábel még pedig egy optica összekötöm és sehogy nemtom beállítani
ha valaki netalántánm tudna segíten meg köszönném -
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Bele lehet állítani, h csak 2.0 -ba szóljon és akk csak egy lyukba kell bedugnod a jack-et.
-
Peace
nagyúr
Hangkarival lenne problémám. Mikrofon bemenetre lenne szükségem, de sajna a csúszka nálam szűrke.
Csak vonalbemenetem van felvételnél. De ez sajnos iszonyat gerjedést és recsegést okoz ventrilon ha egyszerre beszélek valaki mással. Valami megoldás, hogy előcsalogassam mikrofont? KN8 Ultran lévő realtek chipel semmi gondom nem volt. De most ez csöppet idegesít. Realtek ALC889A-ról lenne szó. -
lakatosturbo
aktív tag
Sziasztok az szeretném kérdezni,hogy a Creative Sound Blaster Audigy SE hangkártyára az van hozzá odaírva hogy 7.1-es de ez támogatja a 2.0-ás hangrendszert?
-
Hali!
Van egy 5.1 -es hangkarim, de az erősítőn, amivel össze akarom dugni, csak optikai bemenet van. Létezik vmi átalakító, amibe bedughatom a jackeket és a másik végén kijön az optikai?
(Trust hangkariról van szó, aminek van optikai kimenete csak az a gáz, h csak stereoban jön ki rajta a hang
) -
Dopti
csendes tag
Szisztok, van egy Creative 5.1 es hangfalszettem (középkategóriás), alaplapi hangkártya, és mostanság olyat csinál, ha épp nem szól belőle semmi, akkor folyamatos pulzáló hangot ad. Ezt lehet vhogy orvosolni, vagy vegyek vmi épkézláb hangkártyát
?? Előre is THX. 
-
zedok
őstag
Hello! nos olyan gondom lenne h van egy alaplapi hangkártyám és hát recsegett néha. na mármost mostmár elég gyakran szoval, fogtam és beraktam egy Creative SB Live! 5.1 hangkarit.no és fölis ismerte midnen de nem volt hang :S fölraktam a softwert gondoltam majd megoldja. de fölraktam és a telepités végén kifagyott nem reagált semmire..szoval reset. utána se törölni semmit nem lehet és fogtam letöröltem a softwert olyan parasztos módszerrel..
majd visszaraktam alaplapira a csatlakozást és mostmár a hangerő azon annyi h semmi kb. van van de semmi erő a csuszkával állitgattam de semmi változás..szoval kéne egy kis segitség amit nagyon megköszönnék!!
(minden beállitást végigturtam már.. :S )Zedok
-
wmiki
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van a hangkártyával (vagy mással?), amilyet még nem is láttam
(P4 Realtek AC 97)
2 napja kaptam egy vírust, ami törölte a merevlemezen lévő összes adatot (a vírus írójának csókoltatom a felmenőit
). XP-t újra installáltam, próbálkozom a hangkártyával, de épp mielőtt befejezné a telepítést, a rendszer újraindul. Már megpróbáltam vagy 5 féle drivert telepíteni, 3 féle képpen (eszközkezelő, setup fájl, wdm...exe de mindegyiknél ezt csinálja.
Valaki tud segíteni?Előre is köszönöm

-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
Van egy problémám: van egy Realtek AC'97 Audió hangkártyám, de sajnos egyik pillanatról a másikra úgy tűnik, bedöglött a mikrofon-bemenet. A mikrofonnak semmi baja, mert egy másik gépen, amin egyébként ugyanez a hangkártya van, tökéletesen működik.
Hogyan lehetne kideríteni, mi lehet a baj forrása?
Előre is köszi a segítséget!
-
JohhnyStyler
csendes tag
üdv! tegnap történt hogy gigabyte ga-ma69g-s3h lapra integrált realtek hd audio hangkari nem akar működni....először csak az volt fura hogy az egyik csatorna szólt, aztán már egyikse, és csak zúgáshoz hasonló hangot ad ki (eztiscsak az egyik csatorna)! A lapot nemrég vettem 1 hónapja se..gariba küldjem? vagy mi lehet a gond, valakinek hasonló?
már volt bios reset, bios update, windows reinstall, driverek ...minden...xp, vista egyik se jó!
a windows felismeri meg minden! kiírja hogy működik rendesen telepítés után! csak akkor kezd el zúgni ha a windows elindul, amúgy nem!
-
littlelion21
addikt
Üdv!
Nos ez nem konkrét probléma, de erre jobb topicot nem találtam...
Az aláírásomban szereplő gépbe szeretnék venni vmi olyan hangkártyát, ami nem eszi meg a prociidő 20%-át (mint az alaplapi), ebben kérném a segítségeteket. Max. 10-12-ret tudok rászánni, nem lényeg a csúcsszuper falbontó világbüntető hangminőség (eddig is megvoltam az integrálttal), csak mondjuk a TDU-ban néha-néha elég idegesítően beröccen a játék - 640x480-ban low beállítások mellett is, így az ok valszeg a szar alaplapi hang lehet, és ezt szeretném kiküszöbölni.
A Philips Psc705 Seismic Edge jó erre a célra? -
zippo01
csendes tag
Hali mindenkinek!
Ijra telepitettem az xp de sajnos hangot nem tudok belöle kicsikarni
Az everest sis7012 hangkátyát ir
Ehez kellene drivert letöltenem valahonnét a kártya saját oldalárol sajnos nem sikerült
Tud valaki segiteni? -
dantes
tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy miután bekapcsolom a gépet egy ideig rendesen megy a hang, aztán egyszercsak bármilyen programot elindítok, ami használná a hangkártyát (winamp, mediaplayer, vagy akárcsak a hangerőszabályzó) lefagy a program. Alaplapra integrált hangkártyám van.
Amikor újraindítás után a winampot bekapcsolom, közben nem romlik el. Viszont miután leállítom egy idő után előjön a probléma.
Van valakinek ötlete?
Én vírusra is gyanakodtam, de az avast nem talált semmit.
-
SunBreeze
aktív tag
lenne még egy problémám, amit nem tudok hova tenni
most az én gépemről van szó:
1,5 éves asus notebook és a hangjával folyton van valami
először arra gyanakodtam, hogy ha az alaplap túlmelegszik az okozza a recsegést, aztán csak MOST derült ki, hogy mikor a winampba csak simán meg vannak nyitva a dolgok, recseg, ha viszont pluszba megnyitom azt a vizuális izét és 80-100 %-ra leterheli a procit egyből megszűnik az idegesítő recsegés.valaki tud ehhez hozzászólni?

(most megpróbáltam belinkelni azt a wav-ot amit készítettem, de nem találtam meg, mert a notimat újratettem a nyáron párszor, és nem került vissza rá
) -
Rover623
félisten
válasz
SunBreeze
üzenetére
1. A 801BA az ICH hub...abban van az AC97 kontroller, azon "lóg" az AC97 codec...ahhoz kell neked driver.
2. IBM-nél amúgy voltál már?
3. Esetleg szerezz be egy újabb (nem lesz nehéz, a tied igen réginek tűnik) Everest-et...Multimédia...PCI/PnP audió...ott lesz az igazság...miszerint Analog Devices gyártmányú codec van rajta.szerk: na látod, ügyes fiú vagy...

-
SunBreeze
aktív tag
na mert találtam ilyet hogy: katt
viszont szeretnék egy megerősítést hogy ez jó lesz e rá

-
SunBreeze
aktív tag
Sziasztok
egyik ismerősömnek újra akarom rakni a gépét, viszont hangkarijához nem találok drivert.
remélem tudtok segíteni.ez egy ibm (lenovo) pc [TYPE:6578-RGB], régebbi típusu, hangkari integrálva van az everestben pedig ezt látom
mely szerint a típus: 82801BA ICH2
elég sokat kerestem gugliban, de mindig ilyen I/O hubot ad ki amiről asse tudom hogy mi az.
kérdés még az is, hogy szükséges e egyáltalána driver feltelepítése, mert többen mondták hogy nem szükséges (amit persze nem hiszek)a többi driver megtalálásával nem volt probléma. (grafika, lan)
rem. tudtok segíteni

-
Mr-Pamacs
senior tag
Hi
Kéne egy kis segítség.
Vettem egy 5.1-es genius 5000-et s mint kiderült a lapom (A7v600-x) tudja az 5.1-et, namármost összedugtam a hangszóróhoz kapott 9 DIN-es és 3 jack-es kábelllel az eszközöket, átállítottam 5.1-re a Soundmax progiban a cuccost majd TEST, de csak a hátsó 2 szól, se mély se center se front
Ha átdugom mondjuk az egyik kábelt a középső jackra az alaplapon (sztereó kimenetnél ez a kimenet a maradék kettőből az egyik a Mic a másik meg a line in) akkor megszólal a sub vagy más épp amit rádugok. Olyan mintha mégse állítaná át 5.1-re a 3 jack aljzatot.
Ötlet? -
lime1986
csendes tag
-
lime1986
csendes tag
-
vinakos
csendes tag
valaki tudna abban segíteni hogy audigy 2 ZS -el vista alatt hogyan lehet dts hangot játszani? Ugye a gyári dráver nem támogatja, viszont nekem eddig mással nem sikerült a szoftveres kódolás... Segítsetek!!!
-
kicsi1991
csendes tag
Hali!
A napokban ujra lett rakva az xp. letöltöttem a hangkártyához az illesztő progit de nem tom hova kell telepiteni mert a "D" meghajtóra akarja rakni ahova elmentettem de nekem a "C" -n van az xp . Hova telepitse?????? -
lime1986
csendes tag
válasz
lime1986
üzenetére
Hátha ez segít. Valaki kérem segítsen.

-
-
Tomcyboy
csendes tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy van egy régebbi típusú hangkártyám. Sound Blaster. A telepítő cd je sajnos nem olvasható. Akármilyen telepítő töltöttem eddig le nem működött, vagy valami online regisztrációval vacakolt. Így nem sikerült feltelepíteni 5.1 ben, csak normál 2.1 ben szól. De ez így eléggé gáz. Nem tud valaki esetleg valami megoldást? Előre is köszi. -
lime1986
csendes tag
Az újonnan vásárolt ga-ma69g-s3h-mnak az alaplapi hangkarijával vannak gondok. Nem játszik le mp3mat és a játékokban sincsenek hangok. Egyedül az ún. realtek hd audio managerben szólal meg a hangszóró. Az alaplap cdjén lévő driver fel van téve, de a vezérlőpult->hangok és audioeszközök részén azt írja, hogy nincs hangeszköz. Lécci segítsetek!
Üdv, -
Skyhunter
őstag
Üdv!
Más multimediás topicban is felvetettem a problémám,de kielégítő válasz még nem érkezett...milyen X-Fi hangkarit vegyek az alábbi szempontok alapján (egy DENON házi-mozi erősítőhöz akarom kötni):
1. Támogassa a régi-új EAX Advanced-es játékokat
2. DVD-Video lejátszásakor legyen Dolby Digital és DTS hangom (ha vannnak ilyen hangsávok a lemezeken)
3. Ha csak az optikai/koaxiális/digitális kimenet vmelyikét használom,akkor egyetlen kábellel megoldható legyen a hangzásMegjegyzem,nem szoftveres jellegű tanácsokat szeretnék,azt már megértettem,hogy AC3Filter használata és SPDIF engedélyezése szükséges az ilyen manőverekhez....Nem értem,a soundblaster.com-on az egyik X-Fi kártya optikai kimenetének leírásában írják,hogy az támogatja a multichannelt,a másiknál meg nem.Nem tudom azt sem,hogy mire való az ún FlexiJack 3in1 és mire jó egy Soundblaster Digital I/O.....?
Előre is köszönöm a segítségeket
-
Winzsolt
aktív tag
üdv
abit ip-35E integrált realtek hd hűdejó hangkártyám van. Az optikai kimenetet szeretném s/pdif passtrough formában használni.Legutobbi gigabyte lapon lévő koaxal nem volt gond, feltetem xp,feltettem klite kodek pack ac3 filter miat, beallitottam 5.1, és pcm float, use s/pdif Pipa.
VLC media playerrel minden ment digitálisan az erősítőnek AC3 és DTS.Ezzel ugyan igy tettem..xp,kodek pack,ac3filtert beallitottam. VLC-t is átállitottam "waveout32-re". Az ac3-al nincs gond, azzal csak néha csinálja.. viszont a DTS teljesen akadozva jut ki a gépből.

hmm?
hogy kell beallitani ezt a realtek hd audio-t? ill. egy tökéletes ac3filter beallitast is elfogadnék!

-
04ahgy
nagyúr
Jah, most, hogy idetévedtem, hirtelen eszembe jutott egy saját probléma is. Mégpedig a következő: Abit Fatal1ty AN9-SLI 32x alaplapon leledzik (külön kis panelen) egy Realtek HD Audio. Korábban, míg AC 97-em volt, egy hangeszközt látott a windows, ami tudott felvenni és lejátszani is, így bizonyos mértékű átjárás volt a kettő között.
Most már több hangeszköz van, külön a felvételre, külön a lejátszásra. A gond az, hogy korábban az AC97-nél, ha a lejátszási tulajdonságoknál elnémítottam a mikrofont, akkor a hangszórómban nem szólt, de pl. Skype-on ugyanúgy átment a hang, tehát felvétel az volt.
Ez most a HD Audionál nem így van. Ha a lejátszásos oldalon letiltok mindent, a sztereo mix és a wave out kivételével, akkor is szól a mikrofon. És gerjed is sajnos. Az az előbb említett "átjárás" nincs meg a kettő között. A sztereo mix és a wave out letiltása persze segít, de akkor a Winampot sem hallom.

Valami ötletetek, javaslatotok van-e? Előre is köszi!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Windows XP alatt egyszerre csak egy hangeszköz működik. Vista alatt nem tudom, azt a topikjában talán megleled. Linux alatt annyi hangkártya működik, amennyit be tudsz konfigolni. Alapértelmezésben asszem 0-255-ig tud eszközazonosítót kiosztani, tehát szabad a pálya. Persze már kettőt is kész kihívás együttműködésre bírni, de hajrá!
HGyu
-
finest
addikt
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Hogyne működne, csak forrassz rájuk SLI csatit!
-
lakatosturbo
aktív tag
De az érdekelne a legjobban hogy müxik-e egyszerre két PCI-os hangkari?
-
lakatosturbo
aktív tag
Vagy mondjuk veszek egy hangkártyát Cmedia-át és abba dugom be az összes kábelt.
De így már üresen marad az intágralt audióbemenetek.Kérdésem hogy a nem használt bemenetek müködnek ugyanúgy ha már másik hangkari van benne ? -
lakatosturbo
aktív tag
Azt szeretném kérdezni hogyha veszek két teljesen ugyanolyan márkájú és tipusú hangkarit akkor mindkettő egyszerre tud működni?
-
MIFtIli
aktív tag
válasz
donsergiooo
üzenetére
Pedig de.
-
djtrial
tag
http://images.netbag.hu/20071028/09242846218.jpeg
http://images.netbag.hu/20071028/09245590374.jpegez a gond sztem. vki tudna segíteni?
-
djtrial
tag
üdv
tegnap arra lettem figyelmes hogy hallgatom a zenét és visszhangzik a hang. gondolom újrateszem a hangkari driverjét (kártya: Creative sound blaster live 5.1), de azután már hang e volt, winamp kiírja h bad directsound vagy mi. ötlet? mit csináljak? -
Vasinger123
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problámám, hogy nem szólal meg az 5.1-es hangfal 6 hangszórója.... Ez lenne itt a baj. Egy 5.1-es Creative soundblaster Live hangkártyám van és egy Jazz Speaker hangfalam. Sehogyse tudom úgy összekötni a 3 jack dugóval h megszólaljon mindegyik. Van amikor 4.0-ba és van mikor a jobb első nem szólal meg, helyette a mélynyomó

. Szval ez lenne az problémám. (A hangkártyának a drivere fel van rakva és a vezérlőpultba is be van áll. az, hogy 5.1) 
És itt egy pár kép:
Itt Itt Itt Itt és IttElnézést, hogy ilyen nagyok a képek

-
MIFtIli
aktív tag
Van egy hangkártyám SB Audigy SE (elvileg, ezt olvassa ki az everest) és ehhez töltöttem le drivert a creativ honlapról, de nem települ fel semmi más csak egy bizonyos audio console program.
Ami a nagyobb baj, hogy mp3aknál csak stereoba szól, pedig 5.1re van állítva mindenhol.
(és szerintem sokkal több beállítási lehetőségnek kellene lennie - hangszók hangereje eq stb..)Remélem valaki tud segíteni.
-
Lenry
félisten
válasz
sherif12
üzenetére
ha megmondod milyen alaplapod van...

de érdemes a gyártó oldalán próbálkozni -
Adams15
aktív tag
Sziasztok! van 1 kis problémám.. Van egy gigabyte ga-m57sli-s4 alaplapom integrált hangkártyával (7.1). 5.1 es hangfalszett van rákötve, és egy mikrofon, de a mikrofon szinte néma.. olyan halk.. és nem tudok microphone boost-ot adni rá. betettem egy másik 5.1-es hangkártyát oda kötöttem a mikrofont.. de szintén nem lehet boost-olni. (Alapértelmezett felvételi eszközt átállítottam..). Segítsetek pls.. mi lehet a problem?? előre is köszi
-
priti
addikt
Utánanéztem, EAX támogatás kéne meg a többi... áhh mi a carnak integrálnak hangkarit a lapokra, amikor úgyis másikat kell venni

-
priti
addikt
Egy alapvető kérdésem van:
Mit felejtek ki? Analóg 5.1-es bemeneten van bekötve a hangkari, VLC, Mplayer-rel van is 5.1 filmekben, de egy media player-ben, játékokban már nincs. A vista-ban beállítottam a hangszórókat a vezérlópult hang alatt, a tesztben szól az összes megfelelően, tehát a driver jó. Meg eleve kifejezetten vista 64 alá írt legfrissebb driver van fenn az ASUS weblapjáról.
A codec pack feltelepítése után már lejátsza a media player is a filmet értelemszerűen, nem csak a beépített codec-es Mplayer, de a media player nem 5.1-ben, mint az Mplayer és a játékok sem 5.1-ben szólnak. Eddig azt hittem az SPDIF miatt van, hogy nincs normális 5.1-em, csak a VLC playerben, meg az Mplayer-ben, de így sem ok 5.1-es analógon Logitech Z-5500-ba dugva
Gondoltam rá, hogy az integrált kártyát a P5B Deluxe-ban nem támogatják a játékok egyáltalán, vagy mi a gixer, a vinfosos media player pölö mé nem szól 5.1-ben? Szólni kéne neki 5.1-ben analóg kimeneteken nem?
Valami apróság lehet, ha a beépített codec-es lejátszók 5.1-ben szólnak, csak a winfos, meg a játékok nem. -
Tomiee
csendes tag
Helló!
A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e egy Audigy 7.1el az, hogy lead 2 sztereó csatornát egy dj keverőnek, annak a master jelét vissza line-in-en, és kiad mégegy sztereó csatornát az erősítőnek? Elméletileg vágom, h megy, de arra lennék kíváncsi, hogy be lehet-e állítgatni rendesen erre meg ilyenek. Illetve, hogy erre a feladatra egy Audigy 7.1 vagy egy X-Fi Xtreme Audio 5.1 az alkalmasabb?
előre is köszi mindent!
-
sherif12
csendes tag
Help Driver keresek az ABIT integrált hang kártyájához tud segíteni valaki?

-
dangerzone
addikt
Sziasztok! Olyan problémám van , hogy kb 5-ből 2-szer mikor játék közben hosszan megnyomok egy billentyűt , megakad a hang, és a játék is egy pillanatra.Ilyen hülye torz hangot hallok. Ez mitől lehet? Már régóta van ez a problámám. A hangkártyám egy creative 5.1 digital. Alaplapom egy asus a7n8x.
-
Arpee78
senior tag
[OFF]Sziasztok!
Letöröltem vmi soundmax nevű drivert. Azóta bizonyos műveleteknél az alaplap beépített csipogója csipog. Ez engem zavar. Van rá megoldás?[/OFF]
-
Olcsi
senior tag
Sziasztok! Kaptam egy genius hangkártyát, viszont sajnos a típusát senki nem tudja megmondani. Egyedül az van ráírva, hogy k5208103. Ebből tud valaki következtetni, hogy milyen driver kellene hozzá? Előre is köszi!
Vagy lenne hozzá valamiféle driver, ami kvázi minden genius hangkártyához telepít drivert? Olyanra gondolok, mint az nVidia Detonator...
-
VR6-Fan
veterán
Sziasztok!!
abbna kérnék segítséget hogy van nekem egy olyan hangkártyám hogy Creative SB live! 5.1(model szám:sb0100) és ehez kéne nekem egy Vistás driver(32bit-es)
köszönöm
üdv VR!
-
kariad
senior tag
No itt egy kis ízelítő mit művel ----> Hallgasd Meg
-
kurt_cobain
csendes tag
Sziasztok ha tud vki segitsen

nekem az a bajom h ha msn en halgatok egy zenét olyan 20 másodperc mulva eltünik:@
nemtudom mi lehet a baj
pedig már winanpal is hallgattam mert van oan progi h be lehet a winanpot is építeni az msn be de ugyanaz a baj és ujra is raktam már az msn em
és idegesit h nem látják mit halgatok!:@
KÉRLEK SEGITSETEK
Irjátok le a www.krisztiannirvana.mlap.hu ra léccy vagy vegyetek fel a nir.iron.sys@hotmail.com on
kösszike elöre is
-
Bade
tag
Sziasztok!
Van itt olyan,akinek Creative SB Extigy külső hangkártyája van?Laptoppal használom+Logitec X-530-as 5.1-es hangfalrendszer.
Érdekelne,hogyan sikerült beállítania 5.1-re.
Illetve egy másik hiba,ami nagyon zavaró,ha netezek elkezd pattogni recsegni a hang,ez már másoknál is előjött,de eddig konkrét megoldás még nem született.
Van rajta egy dolby digital jelző led,de nem világít,ha dolby-s filmet nézek.
Illetve nem támagott lemezként írja ki a dvd-ket,amiket elindítok. -
kariad
senior tag
Hi Mindenki!
Van egy nagy Problémám!
Vettem egy P5K-V Lapot
Alaplapi hangkártyaja:
Realtek ALC883 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller
No amit kaptam hozzá drivert letelepítettem, sőt a legújabbat is!
Szól a zene de begyorsul! Nem tudom miért help!!.....
Sztereo hangszóró van rajta az is van beállítva! Nem értem!!!!
De olyan jelenség mintha beletekernék, felgyorísatnám a felvételt!
Mikor a windows indul a zenéjére is.Ha filmet nézek, ha mp3 hallgatok!
A kodekek is vannak telepítve!!! Tipp???? -
mergal
aktív tag
Sziasztok! Audio device high definition bus. Ez micsoda? Mindig telepíteni akarja, de a driver fenn van a hangkarinak. (sb live 5.1). Tegnap kezdte. Azóta serceg aztán lefagy. De hardver hozzáadásával meg nem tudom ezt telepíteni.
-
raczger
őstag
sziasztok!
remélem végül nem a nahgkártyával lesz a probléma de ide illik a legjobban, ide már leírtam -
donsergiooo
senior tag
Sziasztok!
Gyors helpet kérek valakitől!
Van egy audigy és egy alaplapi ac97 hangkarim! Vista 32bit van fent és nem müxik a microfonom! Nem tudom mi a lópikulát kéne tennem. Sehogy sincs hang, sőt se skype se msn-en nem megy!
Valaki tudja mit kell csinálni, Drivereket már frissítettem, v 20x ...HELP PLZ!
THX! -
"Létezik olyan hangkártya ami ezt tudja?"
Nem lattam meg ilyet (ehhez a driverbe kellene DD/DTS dekoder es teljesen mas adatokat kellene kuldeni az SPDIF-hez meg a DAC-hoz, ami a legtobb kartya HW-n nem lehet), szoval valoszinuleg applikacio-szintu support v vmi virtualis-hangkartyas megoldas kellene hozza meg ket hangkartya. (Linux alatt JACK-kel szinte trivialisan ossze lehetne rakni egy ilyet, a windowsos megoldast passzolom.)
-
Traptor
aktív tag
Sziasztok!
A gondom: HTPC-t építgetek és az esetek egy részében a hangot az erősítőbe küldeném optikai kábelen.
Az esetek másik részében viszont a TV-ben szeretném hallani downmixelve sztereoba.
Mindezt úgy, hogy nem akarok kapcsolgatni. Az asztali DVD tudja ezt, vagyis digitálisan nyomja az adatfolyamot az optikain, és közben a stereo kimenetre meg downmixeli.
Létezik olyan hangkártya ami ezt tudja?
Vagy megoldható 2 hangkártya használata? (Ez lenne a legjobb, mert most vettem egy Terratec Aureal 7.1-et és tetszik)És mindezt Vista alatt?
-
stophunter2
csendes tag
Valóban így lett. a fülessel sem szól a bal oldal amikor hátulra dugom be a gépbe. viszont, ha a PCelőlapi füles csatiba csatlakoztatom a fejhallgatómat, akkor szól a bal oldala is. értitek? (vagy csak a hátlapi csatlakozó egy bizonyos része esethetett szét?)
mit tanácsoltok? (gondolom egy új hang-kártya vétele egyszerűbb, mint alaplapi hangkimenet szeervizeltetése, gondolom én.
) -
Hali
Van egy kérdésem, hátha valaki tudja a választ.
Van egy Acer Aspire 5112WLMi notim (turion x2 tl50, 2x512 ddr, stb.) amiben egy ATi SB450es hangkeltő (Realtek ALC883) ücsörög.
Van nekem egy 5.1es fejhallgatóm, 3 analóg jack dugasz kell neki.
Anno az asus notimban még AC97es realtekkel meg lehetett oldani, hogy a három audió ki/bemenetet átállítsa 5.1esre, azaz mind a hármon kifelé szaladgáljon a jel.
Nos ezzel az ALC883as csodával nem bírok, csak 2Ch Speaker és Headphone opció ([link]) van a realtek HD audio managerben, pedig elvileg 7.1et is tudnia kellene. Kipróbáltam kb. 10 féle realtek drivert (gyáriakat és a frissebeket is), semmi eredmény.
Lehet én vagyok nagyon degenerált, hogy elvárom egy vadi új notitól az 5.1et, és nem kellene tudnia, csak meglepett, meg akkor minek van benne ALC883. -
A_ScHuLcZ
addikt
UP!
-
A_ScHuLcZ
addikt
UP!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Segítsetek plz, behülyült a hangkarim!
Audigy1-es zakatol a gépemben, rákötve egy Genius HT3600 5.1 hangfalszett.
Most költöztem, mielőtt szétszedtem a rendszert, még rendesen működött, nemvolt vele semmi gáz. (gépet persze egyben vittem, csak a hangfalakat bontottam szét)
Összerakás után gyanús volt, hogy nem úgy szól ahogy kellene, ezért lefuttattam 1 tesztet, ekkor be is igazolódott:
A hangfalakat helyesen bekötve a bal hátsóból szólt a center haloványan, a centerből pedig a balhátsó, a jobbhátsó egyáltalán nem szólt! Mégegyszer mondom, ekkor helyesen volt bekötve! (Hangfalak, kábelek nem rosszak, mindet teszteltem!)
A geniust helyesen bekábelezve rákötöttem az integrált realtekre is, ott minden jól szólt, onnan szólt ahonnan kellett, dehát az ugye nem az igazi, mégiscsak szebben szól 1 audigy...
Ebből derült ki, hogy nem a hangrendszerrel van a gond, hanem a hangkarinál nem stimmt vmi. Drivereket újraraktam, nem lett jó!
Légyszi segítsetek, ha vkinek van ötlete! -
ngdr88
tag
Hello!
VAn egy Abit An52 alaplapom és abban van 1 REaltek HD Audio 7.1 hangkártya.
HA a Tv Tuner (mercury) hangját rákötöm akkor mikor fel akarok venni a tvböl akkor kiírja hogy nem érzékel hang áramlást. A win úgy jeleníti meg mintha 2 hangkártya lenne. VAn egy output meg egy input. Se a Line In ben se a microfonban nem érzékel semmit.
Ezt hogy lehet megoldani??
Esteleg ha az Audio cdre kötném akkor jó lenne?
HA belerakoma Genius 5.1-est akkor azzal simán megy (de azt egynek jeleníti meg).
-
vili13
őstag
válasz
stophunter2
üzenetére
1. Ha fej- vagy fülhallgatóval sem szól az egyik csatorna, akkor az szvsz megdöglött.
2. Több hangkártyának sem kellene összeakadnia, de ha mégis, az alaplapit biosból le lehet tiltani. -
stophunter2
csendes tag
sziasztok!
alaplapi(asus) integrált hangk van. a második hangfalrendszert kötöm rá és a probléma ugyan az. a bal első hanfal nem szól. van valami ötletetek, hogy mi okozhatja ezt, vagy valakinek volt már ilyenje?
másik kérdés: ha veszek egy hangkártyát (mert mondjuk máskép nem tudom megoldani ezt a problémát) akkor az új kari fog szólni és nem akadnak majd össze? -
vili13
őstag
válasz
littlelion21
üzenetére
-
littlelion21
addikt
Valaki segítsen!
Vásároltam egy Philips Seismic Edge típusú hangkártyát, tudom,h nem mai gyerek de sok helyen sok dícséretet kapott. Ott a probléma,h a gyári CD-én NINCS driver xp alá, pedig a dobozára ráírták. A driverzone.com-ról próbáltam, +máshonnan is, de hiába teszem a slotba, az eszközkezelőből hiába próbálom ráerőszakolni a drivert, sehogyan sem akarja felismerni. Már a kódjelével is kavarás van, ez elvileg PSC705, de a netről leszedett 705-ös driver az Accoustic Edge-é. A 704-es a Seismic Edge-é de azt sem ismerte fel.
Tudna valaki egy tutira működő driver-linket nyomni, vagy 1általán valami megoldást a problémámra?
Előre is köszi! -
thenolan
csendes tag
sziasztok!
nemrég vettem egy audigy SE-t és ha megpróbálok elindítani bármilyen játékot pár perc után újraindul a gép. mindemellett a hangok is recsegve, akadozva szólnak. van valami ötletetek?
3200+ xp
Asus a7v880
giga ram
SE legfrissebb driverei
XP -
Nordik
addikt
Vki a kérdésemre esetleg?

Közben kipróbáltam másik fülessel is, de azzal is csinálja. Ha a hangkártya nem hibás, akkor mi zavarhatja esetleg? Vagy ez vmi tipikus hangkártya hiba, és cserére szorulna?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G2i - i5-11G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. Mi lehet a probléma? Már drivert is újra raktam és nem segített. Amúgy integrélt hangkártya. Előre is kösznöm a segítségeteket!
]

csak hogy pontosan mien dugaj megy bele toslink vagy jack?

majd visszaraktam alaplapira a csatlakozást és mostmár a hangerő azon annyi h semmi kb. van van de semmi erő a csuszkával állitgattam de semmi változás..szoval kéne egy kis segitség amit nagyon megköszönnék!!

Ha átdugom mondjuk az egyik kábelt a középső jackra az alaplapon (sztereó kimenetnél ez a kimenet a maradék kettőből az egyik a Mic a másik meg a line in) akkor megszólal a sub vagy más épp amit rádugok. Olyan mintha mégse állítaná át 5.1-re a 3 jack aljzatot.

. Szval ez lenne az problémám. (A hangkártyának a drivere fel van rakva és a vezérlőpultba is be van áll. az, hogy 5.1)