Hirdetés
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snook3r
csendes tag
Sziasztok Valakit megkérnék hogy segítsen mert már tanácstalan vagyok!
a problémám a következő:
adott 1 hangkártya(soundblaster audigy sb0570) alaplap(gigabyte ga-m56-s3)
játék közben hang effect kimaradásaim vannak nem hallom ahogy lép ahogy, lő de amikor tölt azt hallom ezek csak példák van még 1 pár ilyen mi lehet a gond? 1 thomson házimozirendszert szeretnék rá kötni a kábel az 1 sima analóg rca mert nincs digitális be/ki menet a dvd-n ettől lehet? ha valaki tudja mi lehet a gond akkor írjon megkérnrém szépen eddig 5 napom ment rá sajnos és nem akarok tovább szórakozni vele.
ja és csak játékoknál van ez, filmet nézni zenét hallgatni tudok rendesen.előre is köszi
snook3r -
alibaba78
őstag
válasz
kellaci #1690 üzenetére
Szia!
"The X-540, X-530 and G51 are all analog speaker systems. Analog means there is NO decoding, NO digital, NO processing other than tone, volume and balance for the most part. The X-540 and G51 have a FILTERING option called the Matrix, that SIMULATES surround sound using stereo sound input, that is 2 channel only. These speaker systems CANNOT do anything but react to the input signal from a sound card or iPod or MP3 player. The 5.1 media, that is a DVD for example that has 5.1 coding on it has to be decoded by the sound card, not these speakers. Logitech currently makes only one speaker system capable of decoding a surround sound signal and that is the Z-5500. If you are plugging 3 leads into a sound card to get 5.1 surround sound, or even to get all of your speakers to work, you are running an analog connection, not digital."
-
kellaci
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Logitech x-540-et, és mikor bekötöttem azt tapasztaltam hogy nem szól, próbáltam variálni hogy rossz helyre dugtam be(mivel az alaplapomon több hely is van)és csak egy helyet találtam ahol szól de ott is csak a mélysugárzó és az utolsó két hangfal szó
l.Szerintetek mi lehet a probléma?
-
Snook3r
csendes tag
Sziasztok! Nekem olyan gondom van hogy van 1 nagyon régi kártyám (creative soundblaster live 5.1. sb 0220) de kifogástalan állapotban van gygabite ga-m56-s3-as lapom és amikor elindítok 1 játékot hangeffekt kimaradások vannak pl.:háttérzajok lépések ....stb próbáltam kx driverrel konfigolni de nem értek hozzá és ebből kifolyólag nemtudtam változást elérni egyébként 1 thomson házimozi-t szeretnék rákötni eddig működött csak rendszer telepítés volt és nem tudom beállítani pls. vki. help!
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Egy Xonar D1 kártyám van legújabb Driverrel W7-tel. Némelyik számoknál recseg. De azon belül is csak néhány helyen. Miért?
Próbáltam Sennheiser HD202-vel, AKG K 518DJ-vel, Z-2300-zal és a Samsung T220 HD beépítettjével is, mindenhol recseg. De ez nem olyan recsegés, hogy folyamatosan, csak a háttérben hallani valamennyire.Mitől lehet ez?
A számok, amiket hallgatok, azok 800-1600 Kbit/s-ak, de még az 1600-as 96k-s 24 bites is recseg.
-
Zsoleszsz
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő:vettem egy TerraTec Aueron 5.1 Pci típusú hangkártyát,összekötöttem a házimozi erősítőmmel optikai /toslink/ kábellel.A hang szebb lett,viszont csak sztereó.Nem tudom,hogy miért van ez,de az érdekessége a dolognak az,hogy amikor a hangkártya beállításainál Dts- vagy DolbyDigital-tesztet nyomok,akkor kiküldi az 5.1 jelet és szépen megszólal az erősítőm mindegyik hangszórója.Ha filmet játszok akkor viszont csak sztereó jelet küld,nem vált át 5.1-re.
Windows7-et használok /32Bit/,a kártya új driverrel együtt.Kérem szépen valakinek a segítségét!
-
imi68
tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy van egy Fujitsu L1310G laptop, aminek a hangja megadta magát. Vagyis fülhallgató kimeneten minimálisan van hang, de saját hangszórón nem lehet hallani semmit. Ez hangkártya probléma lenne???? Alaplap csere??
Elöre is köszi a válaszokat. -
Rolibratyo
csendes tag
Hello!
Ismét próbálkozom, hátha valaki megszán a segítségével.
Egy MSI N1996 alaplappal, illetve annak alaplapi 7.1-es hangkártyájával (Realtek AC97 Audio) lenne problémám.
Analog üzemben 2 csatornás módban minden kifogástalanul működik, de szeretném az SPDIF-et használni, azaz digitálisan átvinni a hangot a házimozi erősítőre. (nem szeretnék még 3x5m kábelt behúzni az analog 7.1-hez.
Az MSI Suond Managerben az SPDIF fülön beállítottam az Output digital only-t, de a vezérlőputban található hangbeállításoknál az SPDIF hangerőszabályzója továbbra is inaktív.
Az a további kérdésem, hogy az MSI Suond Managerben a Speakar Configuration-ban jól szemlélteti, melyik kimenetre melyik analog csatornát kössem, de ez az SPDIF bekapcsolása után sem mutatja meg, hogy azt hova is kellene bekötni.
Esetleg létezik az alaplaphoz egy kiegészítő SPDIF digit out kártya?
Segítségeteket előre is köszönöm
-
KáZsé Mestör
tag
Sziasztok!
találtam a fiókban egy Cmedia CMI8738 5.1 PCI hangkártyát!
Megpróbáltam beüzemelni a hozzá járó driverrel,meg az internetről letöltöttel is 2 gépben is,de mindenhogy ugyanaz a hiba!A jelenség úgy néz ki,hogy kb 2X vagy 4X sebességgel játszik le mindent!Winamp is,meg a windows hangok is gyorsak!
Ez mitől lehet? -
hejja74
csendes tag
Sziasztok.
Nem tudom tud-e valaki segíteni, mert én sajnos kevéssé vagyok otthon ezen a területen.
Egy AsRock márkájú ALiveN570SLI-eSATA2 típusú alaplapom van és az ebbe integrált 7.1-es hangkártyával van gondom. A gond az, ha becsatlakoztatok egy jack dugót a front hangszóró kimeneti helyére akkor az egyik oldal elnémul, vagyis csak a bal oldal szól. Korábban is ue. a problémám volt, de akkor betudtam annak, hogy meghalt a hangkártya, de mivel azt szerettem volna ha a rendszer úgy működik ahogy eredetileg volt, ezért nem egy külön hangkártyát vettem hanem az alaplapot cseréltem ki. Egy darabig működött minden gond nélkül de most ennél is ue. a gond jött elő. Azt onnét tudom, hogy működik a sztereó hang rajta, hogy, ha nincs bedugva jack dugó és hangot rögzítek, akkor a hangrögzítő program vizuális ábráján látom, hogy mindkét oldalon hasonló a hang jelszintje, viszont ha becsatlakoztatom a jack dugót akkor a jobb oldali hang jelszintje leesik nullára és csak a bal oldal szól. Valaki biztos azt mondaná, ne foglalkozzam vele, hanem vegyek egy külön hangkártyát és le van tudva. Az igazság az, hogy én is ezt tettem, de ennél a megoldásnál a statikus zörej kb. 4-5-szöröse hangrögzítéskor, mint az alaplapra integráltnak. Nem múlik rajta az életem és ha nincs megoldás akkor sem fogom felvágni az ereimde hátha valaki tudja mi a gond. Köszi mindenkinek aki veszi a fáradtságot, hogy elolvassa.
-
gtamate2
veterán
Huh, adott lenne egy HP Compaq 701-es gép, ezzel a hangkártya driverrel. A hanggal az lenne a probléma hogy alig van benne mély, az 1005ha-h-val jóval alul marad, tudom hogy az asuson realtek van ezen meg idt, de nem lennne valami mód hogy menyjen?
-
sislaciii
aktív tag
Sziasztok!
Előbb történt valami, de nem tudom, hogy mi. A tálcán ahol van a hangerőszabályzó, keverő, ott megjelent a Digital Output(lehet, hogy input) És a media playeren kívül minden azon szólt, de viszont rá sincs kötve semmi. Letiltotta, már nincs ott, de a Realtek progiban sincs, és még mindig csak a media player szól ott. Ötlet?
szerk: W7 64bit, MSI P55M-GD45 integrált hang.
-
szika87
aktív tag
Hali!
Az 1640-es kérdéseimre valaki nem tudná a választ akinek már volt hasonló problémája,teljes windows telepítést kihagynám ha lehet,és igen ami biztos az az hogy nem a lejátszóprogramokban van a hiba ugyanis rengeteg verziót kipróbáltam (powerdvd 8-9,windvd több verziója...stb) A hiba mindig ugyanaz,vagy megfő és be kell zárni az egészet,vagy a kedvenc hibám,az a bizonyos " A windows hibát észlelt ezért leállt" nevezetű szöveg.
Drivercleaner se segítet,valamint a hangkarit is már cserélgettem,hol a legújabb driverrel,hol régebbivel,hol a Daniel K féle verzióval,de semmi sem vált be,a hiba fenn áll.
üdv -
Decado
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem új számítógépet, a régiből egy alkatrészt tartottam meg, egy audigy2-t. Az új alaplapom MSI 770-C45. Gondoltam kipróbálom az integrált hangkártyát. Meglepetésemre nem is szólt rosszul zenehallgatáskor és filmnézéskor. Azonban amint elkezdtem játszani bármilyen játékkal, eszméletlen alapzaj, elektronikus zörej hallatszott. Sebaj, gondoltam beteszem SBt, biztos az alaplapi kártya vacak. Na itt kezdtem kaparni a falat. Elektronikus zörej bár halkabban, de maradt. Feltételezem driver probléma. OS: Win7 64bit. Leszedtem a legújabb win7 driver Creativetől audigy2höz. Eredmény installáláskor: nincs Creative termék a gépemben. WTF?
Találkozott már valaki hasonló problémával? Tudtok valami megoldást a kérdésre?Előre is köszönöm a válaszokat.
ui: config Amd X4 2,8 GHZ (nincs húzva), az említett MSI lap, Gigabyte Ati radeon 5750 (1GB), 4 GB Geil 1600 MHZ CL8, Corsair CX400 táp, GB ház. Audió: Marantz PM 66 SE, B&W DM303 - jó kis sztereó cucc
-
hun_tcs007
csendes tag
UI: ha line-n veszem akk is csinálja,és ha leállitom a felvételt egyböl viszaáll a normálisra a csatornakiosztás,viszont nem az audacity a hibás mert más programmal is ezt csinálja :S
-
hun_tcs007
csendes tag
Sziasztok,nekem egy cmi8738 5.1es hangkártyám van és az a probléma,hogy ha mikrofon bemeneten keresztül rögzitek valamit,a front és a rear csatorna néha csak ugy átvált.Szóval mixelgetni szoktam zenéket itthon csak ugy magamnak egy külsö keverövel,amit a mikrofon bemeneten keresztül rögzitek,és audacityvel felveszem.Ha nem megy a felvétel minden oks.Ha megy egy idő után a két csatorna csak ugy megcserélődik.Próbáltam cserélni a felvevő progit,a mixelő progit,drivert újraraktam,de a probléma még mindig fentáll,pedig lassan már egy éve használom igy,eddig semmi baja nem volt aztán egyszercsak ugy magátol eztcsinálja :S
-
sp3333boy
csendes tag
üdv mindekinek.
annyi lenne a probllémám h raktam új win7et de a soundmax kártyát mindenképp realteknek ismeri fel bár az előbb soudnmax-nak is felismerte :\
a drivert nem tudom felrakni mert megakad a telepítés.
valaki segítsen pls.
előre is köszönöm. -
Biriboyka
senior tag
X-Fi XtremeGamer + Zalman 5.1-es fejhallgató. Nem tudom úgy normálisan összekötni, hogy mindent halljak. Vagy nincs mélynyomó és csak a center szól vagy nem megfelelően szólnak a sugárzók vagy nem tudom mi.
Hogy kell összekötni normálisan és beállítani a szoftverét?
A Zalman-on fekete, szürke és világosszürke csatik vannak. -
agemate
addikt
válasz
eladohardver #1669 üzenetére
Az Easy Tune uninstallálása megoldotta a problémát.
-
rigo88
aktív tag
üdv
valaki elmagyarázná röviden, hogy miért jobb bármivel is pl az audigy fatality vagy mi.. tehát egy nagyondrága hangkártya a beépítettnél (és itt az új alaplapokra gondolok coax, s/pdif, stb kimenetekkel, nem egy '98as epoxra in-out-mic kimenettel)? -
eladohardver
őstag
válasz
agemate #1659 üzenetére
megoldás: K10STAT és bekell állítani P3 Statenek, minimum 2400 mhz-et. Legalábbis nálam sound blaster xfi Extreme gamer fatality kártyával ennyire kell állítsam, hogy ne recsegjen, alaplapi hangnál nincs recsegés az alap 800 mhz nél sem... lol most látom, játék közben is recsegsz... akkor az valóban garis dolog lesz. kivéve ha az a program ne terheli eléggé a procidat...
mert akkor ugyanúgy recseghet... ahogy váltja a stateket.
-
pr1mzejEE
addikt
-
pr1mzejEE
addikt
Sziasztok!
Remélem tud segíteni valaki, mert már agyamra megy ...
Van 1 olyan problémám, hogy a hangkártya driverem meg az egész gépem úgy érzékeli hogy nekem egy 7.1-es hangrendszerem van hangszórókkal meg minden ilyesmivel, de nem mert csak egy sztereó fülesem van. Ennek ellenére most kb olyan a hang, ha minden az alapvető beállításokon van, mintha a középső 2-3-4-5-6-os csatorna szólna, de a füles csak az 1 meg a 7-est tudja megszólaltatni. Mondanom sem kell milyen szar így zenét hallgatni
Driverben is kerestem, utána a vezérlőpultban a megoldást, de hiába állítom át, hogy FÜLESKÉNT érzékelje vissza állítja magától az előbbire. Viszont ha csak jobboldalra húzom a csúszkát akkor, nem csak az egyik füles szól, hanem mind2, de kizárja a másik 3-mat (mert ugye oldalanként 3-3) és így valamennyire letisztul.Ygy még lehetne is zenét hallgatni, de mégsem olyan, játékoknál meg kifejezetten rossz, zavaró.
Akármerre húzom a csúszkát, mind2 oldalon jön a hang, ha alaphelyzetben van, akkor nagyon rossz.
Ennyi lenne, bocsánat, hogy beírtam ide is, de már kezd idegesíteniAz előzmény az az, hogy tegnap újraraktam a gépet, gondoltam felrakom a vistát, de előtte semmit nem állítottam az ég világon át, és ez a hang fogadott. Gyorsan visszaraktam az előző xp-t és ugyanaz...
-
agemate
addikt
Külön fali aljzatra dugtam a gépet+monitort és külni fali aljzatra a hangfalakat meg a modemet, stb, máshol azt javasolták, hogy ez megoldhatja a gondot. Hát sajnos nem így történt.
A rendszerem ráadásul friss, 2-3 napos.
XP-t nem szeretném visszatenni, ha már pénzt adtunk a Windows 7-ért. -
gixxer-tomee
aktív tag
Haliho!
Lenne egy problémám, amiről nem tudom hogy hangkártya probléma-e, de igy gondolom. De ha végiggondolom, hogy a havernak ugyanez a gondja, pontról pontra, akkor elbizonytalanodok. Tehát mi ketten szerettünk volna multiba játszani, és közben skype on beszélgetni. Ez sokáig működött is, de most valamiért nem akaródzik összejönni. Mégpedig azért, mert egyszerre halljuk a másik beszédét, és a másik windows-ban, illetve a játékban hallható hangját. Méghozzá úgy, hogy fejhallgatót használunk. Elég tisztán behallatszanak a hangok,zenék, akármik. És nekem nem rémlik hogy valaha is ilyen történt volna. A srácnak egy SB LIVE-ja van, nekem meg egy mezei alaplapi Realtek-es karesz. Végigpróbáltunk már minden beállítást, de semmi eredmény. Ha valaki sejti hogy mi lehet ez kérem közölje.
Köszönöm!
-
liqquid
tag
válasz
agemate #1659 üzenetére
Nálam szoftveres gond volt, leszedtem a codec-eket meg az összes lejátszót, újratenni mindent, nálam talán a winamp hozta helyre mert azt raktam fel utoljára és utána megjavult, de lehet tévedek nem 100% csak nagy eséllyel így történt.
PErsze más is okozhatja, írtak már Wifit is stb.
-
agemate
addikt
Realtek HD Audio integrált hangkártyával van problémám, méghozzá az, hogy recseg hanglejátszás közben (játék, video, zene, minden).
Rengeteg driverrel próbálkoztam, van amelyik tompította a recsegést, van amelyik semmit sem csinált.
Win7 Ultimate 32 bit, GA-MA785GT-UD3H lap-
Benéztem a gépházba, semmi nem ér hozzá a hangchip-ekhez.
Hangszórónak semmi baja, fülesek is recsegnek, akár hátra dugom őket, akár előre.A segítséget előre is köszönöm.
-
Rolibratyo
csendes tag
Sziasztok!
Egy MSI N1996 alaplappal, illetve annak alaplapi 7.1-es hangkártyájával (Realtek AC97 Audio) lenne problémám.
Analog üzemben 2 csatornás módban minden kifogástalanul működik, de szeretném az SPDIF-et használni, azaz digitálisan átvinni a hangot a házimozi erősítőre. (nem szeretnék még 3x5m kábelt behúzni az analog 7.1-hez.
Az MSI Suond Managerben az SPDIF fülön beállítottam az Output digital only-t, de a vezérlőputban található hangbeállításoknál az SPDIF hangerőszabályzója továbbra is inaktív.
Az a további kérdésem, hogy az MSI Suond Managerben a Speakar Configuration-ban jól szemlélteti, melyik kimenetre melyik analog csatornát kössem, de ez az SPDIF bekapcsolása után sem mutatja meg, hogy azt hova is kellene bekötni.
Esetleg létezik az alaplaphoz egy kiegészítő SPDIF digit out kártya?
Segítségeteket előre is köszönöm
-
asusprobléma
csendes tag
Sziasztok!
Van egy asus xonar dx típusú hangkártyám. Szaggat meg megakad vele a zene, ha nem mozgatom az egeret. (És ez halál komoly) Csak akkor indul újra, ha megmozdítom az egeremet. Mi lehet a probléma? Win xp sp 3 am van meg egy gigabájt alaplapom. -
liqquid
tag
válasz
dudika10 #1654 üzenetére
Kipróbáltam úgy is de úgy sincs hang jetaudio-ba sincs 5.1-ben, ja és az erősítőm 44 és 48khz-ig vezérel normálisan azután már csak stereo-ban és 192-nél meg sehogy...
A GX ki bekapcsolása se változtat semmin.
Ja és a 6 és 8 csatorna sem max annyit hogy 6 csatornánál halkul a hang valamelyest, és így tovább lefelé de mást nem változtat.
Igazából az ffdshow audio decoder állítja a hangot videóknál. Ha nem kódol akkor van hang viszont ha igen akkor nincs, szóval amíg csak sztereó jel megy addig jó de miután dts vagy ac3 onnantól nem csinál semmit :S . Eddig pedig így jó volt a régivel.
-
flacink73
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne ,hogy adott egy itx-es zotac i630-as lap dc6300 procival.Játék közben egyszer csak elmegy az alaplapi realtek hangja,és csak egy reboot után jön vissza.
Működnek a mixer pótik ,de csak ennyi.
XP SP3 az op rendszer,driver csere már volt!
Az alaplapon csak 1xPCI-e csati van az meg már foglalt.
Az alaplapos forumban már feltettem a kérdést de nem volt válasz.
üdv
flacink73 -
törölt tag
válasz
liqquid #1648 üzenetére
Sajnos a Win7 hangkezelését annyira megkavarták, hogy sem a felhasználók, sem pedig a szoftverek, driverek nem tudják, pontosan hogyan működik. Sajnos elég sokszor előfordul, ha a hangkártyához tartozó driver felteszi a saját vezérlópaneljét, az összeakad a Windows beépített hangvezérlő funkcióival. A két program egymástól függetlenül állítja a hangkártya funkcióit, de nem mindig kommunikálnak egymással. Így, ha az egyiken csak sztereóra állítod a hangot, a másikon pedig 5.1-esre, a Win nem mindig tudja, hogy mit csináljon. Ez általában abból adódik, hogy míg az egyik lejátszó a hangkártyához adott panel beállításait veszi figyelembe, a másik lejátszó pedig a Windowsét. Eddig még nekem sem sikerült teljesen rájönnöm a dolgok működésének a logikájára, bár nekem nem ASUS hangkártyám van.
-
liqquid
tag
Üdv all. Vettem egy Asus Xonar DS hangkártyát. Eddig alaplapi Realtek HD Audio volt de az volt a bajom vele, hogy apró zajokat adott ki zene hallgatás vagy akár filmnézés közben is mintha egy hibás mp3-mat hallgatnék mondjuk...
Na most úgy döntöttem lecserélem egy jó hangkártyára. Digitális kimenetet használtam a réginél is ennél is. Na most Win7 x64-ről van szó.
Felraktam a drivert 2 új lejátszó eszköz jelent meg a vezérlőpultban Hangszórók és S/Pdif Pass-through device. Ebből ha S/pdif-re váltom akkor ugyanúgy megjelennek azok a zajok, ez már elszomorított gondoltam h akkor szoftveres lehetett a gond...
Aztán átváltottam Hangszórókra és az asus driver-en belül be tudtam állítani hogy digitális kimenetet használjon. Itt 2 lehetőség közül választhattam: PCM vagy DTS Interactive. Na most kipróbáltam a PCM-et.
Winampba tökéletesen szólt a zene mostmár. Viszont MPCHC-ba semmi nem szólt innentől kezdve, ha sima sztereó filmet akartam volna nézni ha 5.1eset egyiknél se szólt hang bárhogy állítgattam. Van fent ffd show audio filter és ott is állítgattam de sajnos semmi.
Ezek után átállítottam DTS Interactive-be az asus panelbe. Ezután pedig mindenre ráerőltette az 5.1-et. A stereo-nál is 6 hangfal jel jött fel az erősítőn, a sima sztereót már lejátszotta videóknál, de csak akkor ha bekapcsoltam az ffdshow-nál az ac3 (s/pdif encode mode)-nál az Encode only 5.1 streams-ot. Viszont az 5.1es filmeknél így se volt hang.
Nem értem miért nem jó sehogy, így még nem akadtam meg egy hangkártyánál se pedig volt már jópár...
Valaki kérem segítsen nem tudom, hogyan kéne beállítani, hogy minden működjön mint régen gond nélkül.
Várom a válaszokat. Előre is köszönöm!
-
Paul14
tag
Hali!
Múlt héten vettem egy Trust sc-5500p usb-s hangkártyát. De halk recsegést hallani zene közbe. De van mikor nem csinálja aztán megint elkezdi.
Ez mitől lehet? (nem gép, nem hangfal hiba) -
szika87
aktív tag
Lehet drivercleanerel lekéne pucolni mindent újra,de szerintem ami biztos lenne az egy rendszer telepítés újra,de azt meg nem akarnám e-miatt,addig meg nézek más lejátszókon dvd-ket.Csak tényleg már a kiváncsiság is bennem van hogy mi okozza pedig általában mindig rájövök az ilyen dolgoknál ki a bűnös de most tényleg nem tudom
Ma tettem még egy olyan próbát hogy beálítottam hogy ne a hangkari dekódolja a dts-dolby hangot,hanem az adott szoftver oldja meg(powerdvd) mert ezek is összeakadthatnak ha mindkettőnél bevan állítva..hát ez sem segített,úgy hogy szerintem feladom,ha lesz egy újra telepítésem és még eszembe van visszaszólok hogy megoldódott-e
azért köszi -
mmdms
addikt
válasz
szika87 #1644 üzenetére
Nembiztos hogy hülyeséget beszélsz. Ahogy nézem nforce-os lapod van, ami van hogy nem igazán szokta szeretni a radeon drivereket, plusz még külön hangkarid is van, előfordulhat hogy összeakadnak. Én megpróbálnám drivercleanerrel minden drivert lepucolni, és újrarakni, de az alaplapi hangot nem raknám fel. Egy próbát megér.
-
szika87
aktív tag
Igen-igen letiltottam,mert mikor először feltelepítettem akkor olyan lassú volt a gépem mint állat,na mondom mi lehet a baj,hát letiltottam biosba a régit és ez a gond megoldódott,szóval valami más lesz.Arra gondolok lehet még a régi alaplapi driver okozza bajt,pedig már uninstalláltam de kitudja lehet maradtak részek ami bezavarhat néhány programnál...bár lehet hülyeséget beszélek.
-
szika87
aktív tag
válasz
fradi81 #1641 üzenetére
Igen én is szeretem az mplayer classic home cinema-t csak az a baj hogy azt vettem észre hogy a powerdvd sokkal szebb képet ad amikor azzal játszottam le a dvd filmeket ezért szerettem volna ha az is működne,na de mind1 ha nem jön össze semmi akkor marad az mplayer classic,csak az a fura hogy a hangkari megvétele előtt nem volt ilyen probléma,de ha meg az lenne a baj akkor mikor hardveresen letiltom nem kéne már ilyet csin. ha a hangkari nem tetszik neki.
-
szika87
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon érdekes dolog állt elő.
Néhány napja vettem egy Audigy 2 Value (Sb0400) hangkarit,fel is tettem rá a legújabb audigy drivert (ami már támogatja a win7-et) mivel windows 7-em van.Nem is volt probléma a gép felismerte,már rengeteg filmet néztem,játékot stb minden probléma mentesen.Egészen addig míg tegnap nem akartam DVD-t nézni,ekkor jött a gond indítom a powerdvd 8-at majd ha filmet akarok megnyitni,vagy csak a konfigurációba bemenni máris hibát észlelt és leáll.Nem is gondoltam semmi rosszra,úsgyi újból feltelepít ugyanaz a hiba,oké akkor mondom megpróbálom a powerdvd-9et ennél se tudtam dvd-t nézni megfagyott vagy kilépett szó nélkül.Na felhúztam magam ezért akkor kipróbálok egy másik szoftvert feltettem a legújjabb windvd 10pro-t és ezis lefagyott mikor próbáltam volna.oké akkor audio driver le,a Daniel K legújabb drivere fel,megint lejátszottam az egészet és semmi változás,ha letiltom az eszközkezelőben a hardvert akkoris ugyanez a szitu,nem értem míg alaplapiról ment nem volt ilyen gond ezért gondolom hogy a hangkari kavar be de miért?És a vicces az egészben hogy Classic media player-el (K-lite codec pack-al),bsplayerrel,vagy a windows beépített lejátszójával nem jelentkezik gond.Miért van az hogy lefő az összes dvd lejátszó szoftver a gépemről? -
mmdms
addikt
Heló!
Nekem olyan problémám van a hangkarimmal, hogy nem tom eldönteni milyet vegyek.
Mindig integrált hangkarit használtam, fogalmam sincs milyet érdemes venni. Legfőbb szempont, hogy legyen win7 driver, azért is kell vennem mert az alaplapihoz nincs, és 1-2 ezer forintba férjen bele használtan. Játszok, zenéthallgatok, semmi extra. Ja és front panel ajzat lehetőleg kellene.
Valaki megkönnyítené a dolgom a választásban? -
Shuki
tag
Helóztok!
Van egy sb x-fi extreme gamer hangkártyám, és kezdek aggódni kicsit, hogy valami komolyabb baja van...Mostanában ugyanis gyakran azt csinálja, hogy zenehallgatás közben összevissza cseréli a csatornákat (creative pro gamer 500 as cuccal használom). Próbáltam már új drivert telepíteni, nem sok minden változott.
Megy a zene, és egyszer csak mondjuk a front centert berakja a hátam mögé. Ilyenkor visszaállítom, és x ideig jó aztán megint elállítódik. Ez lehet a hangrendszer hibája is?
Valami ötlet,hogy mitől lehet?
Köszi ha segítetek!
Üdv
S. -
Bazsó
tag
helo
win7 64 bit. Realtek ALC883 hangvezérlő
alaplap: p5kc5.1 beállítva de csak az elsők szólnak,driver fent
help -
KonzolKartel
őstag
Van egy Asus f5sl notim WIN7-el használom. A problémám az lenne, hogy a hang baromira recseg. Olyan mint amikor a rádió szarul jön be. A hangszórói biztosan jók, mert fülhallgatóval is ezt produkálja. Ötlet?
-
dawe251
csendes tag
Na most az a nagy helyzet . Kipróbáltam 4 db fejhallgatoval nincs hang bedugtam a hangszórót és van hang felettéb érdekes
-
dudika10
veterán
válasz
dawe251 #1631 üzenetére
Hát ha nem működik pl egy mp3 lejátszóval akkor a füles is rossz.
Kell pár dolog, hogy megnézd mi működik és mi nem.
Most picit belekavarodtam abba amit írtál. Szóval:
Egy fejhallgatóval, hangfallal, fülhallgatóval teszteld, hogy a hangkártya csatlakozója jó-e.
Egy mp3 lejátszóval teszteld, hogy a 'rossz' füles működik-e.Ha túl vagy ezeken a teszteken akkor már meg is van a hiba.
-
dawe251
csendes tag
Semmien hangforrás nem megy jelenleg a fülesen. Pár órája ha megmozgattam a vezetékjét akkor hallotam vmi hangot de most már az is megszűnt.
-
dawe251
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problémám.
Van egy sima Altec Lansing fejhallgatom. Még anno zene hallgatás közbe eltorzult a hang végül egy percre rá el is ment. Félig dugtam be a csatlakozóba így már műkődött csak mono hangzást adott, a stereo hangzás helyett. Volt régebben is ilyen, egy hétre rá visszadugtam és működött de most nem úgy történt.(fél év múlva újra előjött) Már egy hónapja igy van azóta nézegetem napról napra de még csak mindig félig bedugva működik. A mi nap megint megprobáltam teljesen bedugni, természetesen ma sem volt jó de miután visszadugtam teljesen elszállt a hang. Kipróbáltam még ezen kívül három db fülessel és egyikkel se jó a hang. Szóval tuti nem a fülhallgatóval van a baj. Genius Sound Maker Value 5.1 Hangkártyám van. Többször is újra tettem már mindent. Kérlek segítsetek.Előre is köszi.
-
repvez
addikt
tudja valaki hogy mi lehet a gond olyankor ha zenelejátszás közben mind winyorol mint online rádiozás közbe akad a hang mintha nyujtaná a szalagot vagy pedig pattog néha lelassul néha begyorsul.A legujabb realtek driver van fenn 2.41 és a legujabb winamp.W7 64bit ultimate alatt használom.XP alatt semmi ilyen probléma nem volt.Egy Abit kn9Ultra lapon lévó realtek HD hangkátrya.winmédialejátszoval is hasonlo a helyzet, nincs fenn semmi más kódek csak amit alapbol telepit.
És még egy probléma hogyan tudom azt beálitani hogy a fejhallgaton is és az optikai hangkimeneten is egyszerre szoljon ugyan az a hang?Most a driverbe külön kell mindig állitanom hogy digitálisan a hangszorobol vagy az analogon a fülesen keresztül szoljon
.Szintén XP alatt alapbol szolt mind a 2 mindenféle állitgatás nélkül. -
zakroland
tag
sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, mégpedig:
Van egy sound blaster sb0220 hangkártyám, ami xp alatt tökéletesen megy, de win7-re nem találok hozzávaló driver-t, és win7 automatikusan nem talál
Tudna nekem valaki segíteni?
köszi -
AMD Power
titán
Tegnap került hozzám egy régebbi PIII gép. Van benne a egy hangkártya.
Cirrus Logic CS4614/22/24 CrystalClear SoundFusion Audio Accelerator.Recseg de nem mindig csak ha szöveg alatt.
-
Cruncher
csendes tag
Üdv!
Keresek egy drivert, de sehol sem találok.
Ez lenne a kártya:
Analog Devices AD1981B(L) @ Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3]
Megköszönném a segítséget!
-
dudika10
veterán
válasz
cascada #1620 üzenetére
Ha zenét akarsz megszólaltatni az összes hangszórón akkor arra vonatkozó beállításokat kell keresned a zenelejátszó programban. Ez nem mindegyikben van benne, szóval nem minden fogja ezt tudni neked.
Ha jól emlékszem a jetaudio alapból így van beállítva, szóval annak a használata pl megoldhatná a problémád. De biztos be lehet állítani még pár zenelejátszó programban. -
GomezGTS
tag
Sziasztok!
Milyen drivert tudtok javasolni egy Audigy1-hez Windows 7 alá? Eddig Daniel K, vista Win7 és xp driverek is azt dobták ki hogy nem találják a harvert és győződjek meg róla hogy benne van-e...
már nem tudom mi segítene...Köszi a segítséget!
Ádám
-
roti86
őstag
Sziasztok.
Vettem a napokban egy Asus P5KPL-VM alaplapot, minden tökéletesen működik rajta, kivéve a hangot. Windows7-et használok, az alapból felismeri a hangkártyát, de meg se mukkant, felttetem az alaplapi cd-n lévő drivert azzal sincs semmi
Biosban is minden OK, engedélyezve van a hang.A srác akitől vettem azt mondta, hogy neki tökéletesen működött, de Ő xp-t használt. Szerintem az nem befolyásolja, hogy milyen op.rendszer akkor is menni kéne win7-el.
Szerintetek akkor már nála se lehetett jó a hang?
-
dudika10
veterán
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy GA-EP45T-UD3LR lapra integrált Realtek ALC888 hangkártyával van rá esély, hogy meg lehessen szólaltatni egy 5.1-es hangrendszer hátsó hangszóróit is? Milyen progi/beállítás esetleg driver létezik hozzá ami meg tudná oldani?
Köszi
-
aviator
tag
Sziasztok!
ASUS P5K alaplapom integrált hangkártyájával történt egy olyan probléma hogy valószínűleg megsérült fizikailag a kimenet ahova dugom a jack-et. Így a hang egy része hiányzik vagy hibásan jön át a lényeg hogy nem jól működik. Azt szeretném kérdezni hogy van e arra lehetőség hogy szoftveresen megváltoztassam azt hogy a "hang melyik lyukon jöjjön ki"
ALC883-as vezérlő van benne azt hiszem. Azért kérdezem mert emlékeim szerint valahol volt erre lehetőség egy másik alaplapnál. Szóval lehet e ilyet, érdemes e vagy vegyek új hangkártyát? Tényleg abból milyet érdemes?
Köszönöm a válaszokat
Üdv
Ádám -
DSG
tag
válasz
bobalazs #1606 üzenetére
Igen ott állítottam először... utána realtek managerbe is és mind2őn le is tesztelem ott jó mind a 2 helyen, de a dvd filmnél akár vagy zenénél tökmind1 mien program csak 2 hangszóró szól. ezt akárhogyan beállítottam már 25x meg hiába tesztelgetem sose jó nem értem miez...
-
-
Sean87
csendes tag
sziasztok. mitől lehet hogy sípol folyamatosan a hang? rádugtam több hangszórót ugyanez a probléma ezért gondoltam h a hangkártya a bűnös. xp töltőképernyő alatt kezdődik a sípolás de az az érdekes h nem minden indításnál kezdi el. válaszokat előre is köszüönöm.
-
Prof01
veterán
válasz
dudika10 #1593 üzenetére
Kipróbáltam a pc-men xp-vel és ott tökéletesen működik 5.1-ben. A laptopomon win 7 alatt meg kék halált csinált miután feltettem a driverét és a tesztelésnél pattogtak és recsegtek a hangszórók.
Haverom xp-s laptopján is kipróbáltam, de ott is kék halál lett.
Nem értem ezt. -
dudika10
veterán
Amennyiben 5.1 vagy 7.1 hangot játszol le akkor szólnia kell a 6 / 8 hangszórónak. Amíg sztereó jelet játszol le addig a lejátszó/driver beállításaitól függ, hogy minden hangszóró szól-e.
Nézd meg egy 5.1-es vagy 7.1-es filmmel vagy játékkal, hogy működik-e és ha igen akkor beállításokat kell próbálgatni. -
DSG
tag
Nekem van egy olyan problémám hogy 7.1es hangrendszerem van de mióta feltettem a win7et a 7ből csak 2 hangszóró szól és a mély.Amikor Realtekbe tesztelem a hangszórókat működik ott mindegyik szól. de amikor lejátszom winampal vagy valamilyen programmal ott már nem. xp-n semmi gond nem volt. mi a f....omtól??
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- Next level Racing - Racing Wheel Stand 2.0 (NLR-S023)
- Logitech g920 váltóval
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest