Hirdetés
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Sajnos nem találtam jobb topikot a problémám leírására ezért kérném toleráljátok nekem köszönöm!
Van egy szimulátoros játék aminél egy konkrét szituációban lép fel a hangszóróm pattogása,pittyegése!
Más játékoknál,filmeknél,zenénél nem tapasztalható!Nem bírná a hangszóróm,vagy mi lehet ez?
-
Tubu1
csendes tag
segitsetek kérlek!
Mi baja lehet a gépemmel ha nem ad ki semmi hangot csak rendszer hangot !lehet h véletlen letöröltem volna rola valmit bár nem hiszem nem tudom mi lehet segitség!!! -
resqcsabi
csendes tag
válasz
MasterMark #3590 üzenetére
nem sajnos nem sikerült :S valószínüleg hibás a front panel mert akárhogy kötöm nem szólal meg :S viszont az usb-k azok jók :S
-
gtamate2
veterán
Nem tudja valaki hogy audigy4 hangkártya esetén hogy lehet a csatlakozókat újrakonfigurálni? Csak mert meghalt a hátsó hangszórók kimenetele (blue) és hogy esetleg áttudnék-e mást programozni hogy normálisan szóljon az 5.1-em?
Csak mert az alaplapi realtekbe van ilyen, itt pedig nem találom sehol..
Köszönöm előre is -
KABALL
csendes tag
Üdv! 64 bites win 7 alatt futó PCI-E slotban lévő hang kárytához nem találom a MŰKÖDŐ drivert,az eszköz működik,jelzi minden csak a megfelelő driver kell!
Előre is köszönöm!
A kártya: C-Media CMI8738/C3DX Audio Device PCI -
Kirir
tag
Nemrég vásároltam egy Asus Xonar DX típusú hangkártyát az alaplapi integrált hangkártya helyet., hogy szebb hangok legyenek és a hangképzés ne a processzort terhelje.
Szoktam a Star Wars Battlefront 2 című régebbi játékot futtatni, akad a hangja. Valamint néhány játéknál is fel szokott lépni hanghiba, kifagy a játék, úgy hogy a hang megakad. Persze ez még nem feltétlenül hangkártya probléma.
Az igazán nagy probléma, hogy amíg integrált hangkártyát használtam, addig a skype-on jó volt az adatátvitel, amint a Xonár hangkártya aktiválva lett én hallom a beszélgetőpartnert, de neki nagyon halk vagyok, de csak én bárki mással kommunikál nincs probléma. Az én oldalamon pedig hatalmas alap sistergő háttárzaj is megjelenik.
Próbáltam beállítani, de nem sikerült. Valamint a Xonár hangkártyának feltelepítettem a gyári driverét, majd letöltöttem a legújabb meghajtóprogramot is az internetről, de semmi javulás.
Azért vagyok tanácstalan, mert más játékoknál nem jelenik meg hanghiba, annál a régi játéknál zavaró, de elviselem. Viszont skypeon ne tudjak beszélni az nonszensz. -
Sziaszok,
Van egy Asus P5A-B integrált audiós (CMI-8330) SS7-es lapom, ami éles hangú sípolást is (olyat mint a cenzúrahang) produkál az éppen lejátszott hangminta közben (a hangerőtől teljesen függetlenül). Ez alól csak a dos alatti adlib (mpu401) portja kivétel (SB16 emulációnál szintén sípol bizonyos hangoknál), ill. windows (9x) alatt úgy ki lehet cselezni, ha elindítom pl a dxdiagban a directsound testet vagy egy mp3-at (lehet mással is, de eddig egzaktul ezzel vált be biztosan) és közben kiikszelem a keverőpulton pc speaker mute-ot, ilyenkor sípol a teszthangmintával együtt, de ha újra elmute-olom a speakert, akkor csak a pc speakeren sípol tovább a line-out kimenet rendesen szól mindkét csatornán akár mit hallgatok vele, és ez a legközelebbi újraindításig így is marad (szóval nem túl kényelmes megoldás
), tehát így vhogy kettéválasztódik a sípolás és a normális hangoktól. A line-out-hoz vezető elkókban nincs zárlat vagy szakadás, és látható púposodás, elektrolitszivárgás sem észlelhető, de kapacitásmérőm az nincs, hogy le tudjam ellenőrizni valóban teljesen rendben vannak-e. Ha vkinek van vmi 5lete mit lehetne kezdeni vele az ne habozzon megosztani.
Köszönettel; Fenyő
-
27Nobuo27
csendes tag
válasz
MasterMark #3590 üzenetére
Igen rossz, holnap cserélik a garancia miatt. Köszönöm a kimerítő segítséget.
-
27Nobuo27
csendes tag
Sziasztok!
Van egy VIA VT1723-as chipsettel szerelt kártya és a driver feltelepítése után sem ad hangot. A gyári lemezzel. A Konig Electronic gyártja. Volt valakinek problémája vele? Használható driver?
-
resqcsabi
csendes tag
válasz
MasterMark #3586 üzenetére
Márk és az EAR R és L-nél hogyan kössem a poz-neg-et? nem vagyok benne biztos :S
-
resqcsabi
csendes tag
Sziasztok
szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy van egy Gigabyte GA-990XA-UD3as alaplapom, és nem tudom bekötni hozzá a front paneli audio-t. Már megnéztem a kézikönyvben is, nem sok segítséget találtam :S
Nekem ilyen csatik vannak hozzá: MIC VICC, MIC ADAT, GND, EAR R + -, EAR L + -
a kézi könyv meg teljesen más csatikat ír :S
Köszi előre is a segítséget
-
pcguru14
tag
válasz
MasterMark #3582 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
-
pcguru14
tag
válasz
MasterMark #3580 üzenetére
Megnéztem már mindent le frissítettem mindent de csak nem akar a fenébe is működni....
Nem vészes mert vissza tettem a 7 est csak idegesítő -
pcguru14
tag
Miért van az hogy újra tettem a gépet (régi os Windows7 itt nem volt probléma) most XP van fent itt feltettem minden drivert és mikor feláll az XP egyszerűen le némítja a hangot a gép és hiába veszem ki a némítást automatán vissza teszi..... Valaki esetleg tud megoldást? Köszönöm!
-
Sipy
csendes tag
válasz
MasterMark #3575 üzenetére
Üdv ma értem oda hogy beállítsam amit ajánlottál a km playerrel nézném a filmeket abba beállítottam ac3 szürőn az 5.1et, de igy sem szól rendesen sőt visszhangos az egész és a beszédhang alig hallatszik! ötlet?
-
Sipy
csendes tag
válasz
MasterMark #3575 üzenetére
xpm van!
-
Sipy
csendes tag
válasz
MasterMark #3573 üzenetére
de mikor tesztelem az 5.1et akkor se kéne neki szólnia??? a gyári programjával?
-
Sipy
csendes tag
válasz
MasterMark #3571 üzenetére
passthrough? vagyis? power dvd vagy vmi hasonló? köszönöm a választ!
-
Sipy
csendes tag
Üdv! nekem is az a problémám mint jakos73-nak úgyanolyan audigy 2 platinum ex! csak xp alatt! nem működik a távírányító! Illetve még nagyobb gondom, hogy az I/O boxba bedugott optical outon nem jön ki 5.1 hang hiába próbálom mi lehet a probléma sajna az lg házimozimon csak ilyen bemenet van és csak stereo van!
-
B€zs€
tag
Sziasztok! Gigabyte GA-H55M-USB3 típusú alaplapom van amelyen az integrált hangkártya drivert(legfrissebet) leszedtem a saját oldaláról! A Realtek HD Audio Managerbe 5.1 es hangrendszernél a teszt tökéletes elvilegesen jó a beállítás, de bármely más programnál( Winamp, Smplayer, Media Player, stb) nem szólnak a hátsó hangszóróim! Mi lehet ennek az oka?? Segítségeteket előre is köszönöm!!
-
PeL
addikt
válasz
MasterMark #3565 üzenetére
Körülnézek
Win7-es media player + MPC HC van
-
Csaszykj
aktív tag
Az Audigy LS még mindig néma.
Akáármilyen gépben, akármilyen driverrel.Valaki ötlet esetleg
-
dudika10
veterán
Filmekhez válassz egy programot, amiben van beállítási lehetőség erre vonatkozóan (pl VLC -> eszközök -> beállítások -> hang -> kimenet). Azon megy a film a TV-n, beállítod, hogy a HDMI-t használja, és a realtek-et meg alapértelmezetté teszed, így minden más azon fog szólni.
-
PeL
addikt
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne hogy adott egy alaplapi Realtek HD audio hangkártya, külön hátsó és első kimenettel (be lehet állítani két különböző hangforrás lejátszására elvileg) és ugye mivel ATi kártyám is van ami a HDMI kábelen keresztül ki van vezetve a rá kötött TV-re, így abban is van valami AMD HD hangkeltő eszköz.
Hogyan tudnám azt megoldani hogy miközben a TV-n filmet néznek a gépről addig én tudjak valamelyik másik kimeneten pl. zenét vagy youtube-t nézni vagy akár játszani a fejhallgatóval? Akárhogy állítgattam sehogy nem tudom beállítani hogy két külön hangforrás legyen, ha valamelyiket alapértelmezetté teszem akkor minden hang azon fog menni, nem tudom beállítani az alkalmazásoknak külön külön hogy melyik hangkimenetet használják. Van erre valami megoldás? Mit kéne átállítanom?
Remélem nem fogalmaztam túl bonyolultan hogy mit szeretnék
Előre is köszi
-
Peppo
őstag
válasz
MasterMark #3559 üzenetére
Köszi a tippet! Szereztem egyet, és valóban megoldódott a probléma. És a hang is érezhetően szebb. Jövő hónapban beruházok egy használható fejhallgatóra is, mert a mostani már elég ramaty. 10-20 ezer környékén van valami tipped? Most sajnos nem tudok többet rászánni.
-
MasterMark
titán
ASUS Xonar DG van benne fejhallgató erősítés is.
-
Peppo
őstag
Üdv!
Egy játékbemutatót akartam csinálni Fraps segítségével, amihez természetesen narráció is készült volna. A Játék a C&C Generals volt, illetve Dosbox alatt több régebbi cucc. Az alábbi problémával szembesültem: A mikrofonba mondott szövegem jól hallható, de a játék hangjai szinte semennyire. Nagyon halkan hallani valamit, tehát ott vannak a játék hangjai is, csak épp élvezhetetlen az egész.
Külföldi fórumokon turkálva azt találtam, hogy a sztereo keverőt kellene állítani, azzal viszont az a baj, hogy a csúszka inaktív és csak az alatta levő jelölőnégyzet aktív, amivel elnémítani lehet. Ha elnémítom, akkor megfordul a helyzet, a játék hangjai lesznek jól hallhatók, és az enyém tűnik el.
A hangkártya egy integrált Realtek HDA. Próbáltam drivercserét, régit és újat is felraktam, de semmi változás. Egyéb felvevőprogramokkal (Bandicam, Camstudio) ugyanez az eredmény. (Illetve volt, amelyikkel még idáig sem jutottam, mert semmit nem vett fel, de annak gondolom, más oka van. De ez nem is számítana, mert a Fraps jól működik, leszámítva a hangproblémát.)
Szóval megakadtam, ezért írtam ide, hátva valaki tud megoldást, vagy egyéb módot egy rendes narrátoros játékbemutató elkészítéséhez.
Kaptam olyan tippet is, hogy vegyek egy rendes hangkártyát. Ezt egyébként tervezem már egy ideje, és bár tudom, hogy van erre külön topic, azért megkérdezem itt is, hogy 10-15ezer ft környékén milyen hangkártyát érdemes venni. Csak fülessel fogom használni, játékra, filmekhez és zenére.
-
Keksz03
senior tag
sziasztok!
hangkártya tökéletesen szól de a facebook-on mikor írnak akkor az a pittyegés recseg mint az állat néha...vmi ötlet?
-
Kroni1
veterán
válasz
MasterMark #3554 üzenetére
de van ami atviszi, a 4850 es 2dvi-os karikon is altalaban az egyik dvi a kettobol atviszi, de csakis a hozzaadott eredeti ati hdmi-dvi adapterrel es egy hozzakotott hdmi kabellel. a problema ott lehet h o dvi hdmi kabellel akarja osszekotni.
-
piiitor
csendes tag
Helló mindenki!
Abban kérném a segítségeteket, hogy vettem egy Smart tévét és mikor összekötöttem a géppel, átállította analógról digitálisra az outputot. A vicc az egészben, hogy ezt már akkor megtette, mikor csak S-videóval próbálkoztam. Az meg ugye analóg. Azóta már DVI-HDMI-t használok, de hangot még nem sikerült kicsikarnom a gépből. Amúgy egy Gigabyte EP35C-DS3R alaplapom van, és az integrált hangkártyát használnám. A videókarim egy HD4850-es, ha ez is kellhet a megoldáshoz.
Hiába keresgettem eddig neten, nem találtam semmi megoldást. Azt írja ki, hogy nincs hangszóró csatlakoztatva, pedig van. -
Kroni1
veterán
Sziasztok! A gépemet néha a monitornál ülve, néha pedig a másik szobában a TV-n, a hangot az SPDIF kimeneten erősítőn használom, ezért az alapértelmezett hangeszközt folyamatosan váltogatnom kell. Elméletileg rá lehetne venni valahogy a Windows 7-et vagy a 8-at, hogy az alaplapi Realtek 5.1 (jack) kimeneten és az SPDIF kimeneten (vagy a VGA HDMI audio out-on) egyszerre kiadja a hangot?!
(azért kérdezem, mert régen Windows XP alatt nem bontotta szét a realtek drivere, és egyszerre ment az SPDIF out a jack kimenettel párhuzamosan.)
-
Johnny9104
csendes tag
Már próbáltam,de semmi.
-
MasterMark
titán
válasz
Johnny9104 #3549 üzenetére
Driver frissítés/újrarakás.
-
Johnny9104
csendes tag
Sziasztok!Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.Két hangkártya van a számítógépembe.Mégpedig egy integrált és Cmi8738-as típusú.Az lenne a problémám,ha az alaplapiról hallgatom a zenét akkor rendesen szól,de ha másikról akkor pedig olyan mint ha lassabban szólna a zene.Észrevehető különbség van a kettő közt,olyan mint amikor a zenén lejjebb veszem a BPM-et.Miért csinálhatja ezt?Már rég óta használom így ezt,mert hobbi szinten mixelek,de ez a jelenség csak kb. egy hónapja van így.
-
Irvkhf
aktív tag
válasz
MasterMark #3546 üzenetére
Milyen árkategóriától kezdődik amin van ilyen csatlakozó? Tudsz egy pár ilyet ajánlani?
-
Irvkhf
aktív tag
válasz
MasterMark #3544 üzenetére
Ok köszi. Szokott lenni rajta ilyen tűsor?
-
Irvkhf
aktív tag
válasz
MasterMark #3542 üzenetére
Igen észre vettem a két Jumper tényleg akkor kell ha nincs rákötve az előlapi hang kimenet mert leszedtem az előlapi hang kimenetet és úgy nem volt hang csak ha vissza tettem a két Jumpert ami előtte rajta volt. A mikrofon nincs lenémítva azt már néztem. Ez egy K8T8AS alaplap. Valami van ezzel a hangkártyával. Az érdekelne hogy azt a hangkártyát amit beleteszek a gépbe azt hogy lehet rákötni az előlapi kimenetre?
-
Irvkhf
aktív tag
Hangkártyára hogy lehet rákötni a ház előlapi Jack hangszóró és mikrofon kimenetet?
-
Csaszykj
aktív tag
Szedd le innen a Win7-est, hátha.
-
Irvkhf
aktív tag
Van egy alaplapi AC97 Digital Audio integrált hangkártyám és Windows 7 es operációs rendszer alatt feltelepítem a Vista hang drivert és minden jó csak mikrofon nincs se az alaplapon se a ház előlapi kimenetén. Mi lehet a baj? Jumper probléma lehet mert le kellett vennem két Jumpert az alaplapi hang kimenetről ami rajta volt hogy rá tudjam kötni a házat hogy az is be legyen kötve?
-
Satyricon
addikt
válasz
MasterMark #3535 üzenetére
jelen pillanatban így van beállítva:[link] Tuti a driverrel van a gond, mert akkor szokott jól működni a mikrofon, ha le van tiltva ezen a panelen!
Youp Pax drivert használok, mert rengetegen dicsérték a fórumon, hogy sokkal jobb, mint az eredeti! Kezdek kételkedni benne... Jah és jó helyre dugom!
Szerk.: Most megpróbálom azt, hogy letörlöm ezt a drivert ami fennvan, és felteszem az eredetit, kíváncsi vagyok, mit fog dobni... Ha leszedtem és kipróbáltam, írok!
-
Satyricon
addikt
válasz
MasterMark #3532 üzenetére
Mindenhogy állítgattam, de sehogy nem jó
-
Ice&Lime
veterán
válasz
MasterMark #3530 üzenetére
sajnos nem veszi be a cselt.
-
Satyricon
addikt
Üdv
tudnátok valami megoldást arra, ha rádugom a mikrofonomat az X-Fi elite pro ra, egyből működjön a miki és ne kelljen minden egyes alkalommal több mint 1,5 szívni, míg használható lesz? Már sokadik alkalommal szanaszéjjel vet az ideg!!!
Köszi előre is!
Szerk.: akármit és akárhogyan állítgatok, nem működik a mikrofon, vagyis nem hall semmit haverom, amit mondok neki. A mikrofon tökéletes, a hangkari is, de a driver... POCSÉÉÉÉK!
-
Ice&Lime
veterán
válasz
MasterMark #3527 üzenetére
egy a probléma, hogy a remote control drivere XP-ig van, már nincs win7-re ez a fajta driver, na ez a bibi most.
valahogy tudom nyomkodni a hangerőt, de csak egy vonalat, de az egész hangerősávot már nem kezeli, meg a többi gombot sem.
Szóval, nem értem miért hagyták ki a távirányító driverét win7-re frissíteni.? -
Ice&Lime
veterán
válasz
MasterMark #3527 üzenetére
aztán megtaláltam a neten az útmutatóját, most nézegetem, kell hozzá pár plusz progi.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
MasterMark #3523 üzenetére
talán ezeket találom érdekesnek:
na most itt a 3db szoft közül melyik kezeli vajon a távirányítót??1:
Creative MediaSource 5 Player/Organizer 5.26.02
Filesize : 35.89 MB Download
Hide Details
Release date : 26 Nov 09
File Name : CMS5_PCAPP_LB_5_26_02.exeThis download contains the Creative MediaSource™ 5 Player/Organizer application for Windows® 7, Windows Vista® and Windows XP. For more details, read the rest of this web release note.
Creative MediaSource 5 Player/Organizer
Creative MediaSource 5 Player/Organizer enables you to manage your entire digital music collection on both your computer and your Creative portable music player effortlessly.
2:
Creative MediaSource DVD-Audio Player 2.00.78
Filesize : 19.23 MB Download
Hide Details
Release date : 18 Jul 08
File Name : DVDA_PCAPP_LB_2_00_78.exe
This download contains the Creative MediaSource DVD-Audio Player application for use with your Sound Blaster® X-Fi™ and Sound Blaster Audigy® series of audio devices on Microsoft® Windows Vista® and Windows® XP. For more details, read the rest of this web release note.3:
Creative MediaSource Plugin for Remote Control 2.30.02
Filesize : 10.37 MB Download
Hide Details
Release date : 22 Aug 05
File Name : CMS_RMT_PCAPP_LB_2_30_02.exeThis download is for all Creative MediaSource™ (version 3.00.16 or later) users currently using a Creative remote control. This plugin enables you to change your Creative remote control and on-screen display (OSD) settings, and to control your music library, with the Creative remote control.
To check your Creative MediaSource version number, see �Notes' below.
Requirements:
Microsoft® Windows® XP Professional x64 Edition, Windows XP Service Pack 2, Windows 2000 Service Pack 4, Windows Millennium Edition or Windows 98 Second Edition
Creative MediaSource version 3.00.16 or later
Creative remote control!A távirányítóm EZ!
itt látszik milyen funkciókat kapcsol. -
Endless
aktív tag
válasz
MasterMark #3523 üzenetére
Sajna már csak az a hely szabad és marad a VGA alatt.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Csaszykj #3513 üzenetére
szia!
kipróbáltam amit mondtál és fényképezőn át látom villogni a távirányító jel továbbítóját és ugye az interfész meg pirosan világít rá reagálva. tehát akkor ez működik, csak ugye softwaresen nem csinál semmit.
pl. win7 asztalon nyomom a hangerőt fel-le a távirányítón, de nem csinál semmit, aztán elindítok egy media playert zene vagy film és ott sem csinál semmit.
MasterMark: milyen program kellene hozzá még, mert ezek vannak fent hozzá:
Driver:
Creative Sound Blaster Audigy series driver 2.18.0017
Application:
Creative ALchemy 1.43.27 - erre már rájöttem, hogy felesleges volt, mert ez játékokhoz van.
más programról én nem tudok. légyszi mond meg mi kell hozzá még! -
Endless
aktív tag
Sziasztok! Most vásároltam Asus Xonar DG hangkártyát és az lenne a gondom, hogy a Sapphire 6850-es VGA-m hűtésének felét letakarja. Megmértem játékok közbe nem vészes a hőmérséklete csak nem mehet tönkre ettől a VGA, hogy egy nyák letakarja a légáramlást? Amugy a házban több rendszer venti is van.
Köszi előre is a segítségeteket.
-
vati182
aktív tag
válasz
MasterMark #3519 üzenetére
Köszönöm a türelmed, és a rám fordított időd, sikerült , így már megcsinálni.
-
vati182
aktív tag
válasz
MasterMark #3517 üzenetére
ez megvan amikor elsőnek ilyen kx softwert találtam azt másik volt most már nincsen x a hangszórónál, de még mindig nem szól, pedig jelet mutat, de legalább már ez a kx felment rendesen.
ezeket nem tudom hol kell beállítani:
'Hardware acceleration' set to 'Full'
'Sample rate conversion quality' set to 'Best'
'Speaker setup' set to '5.1 Surround sound'Removal of any and all manufacturer-supplied drivers and software is recommended.
To install the kX Driver, run the installation executable. It will extract all the driver files into your Program Files folder and will launch the kxsetup.exe program to continue the installation; the driver files will be installed into the Windows System directory (Winnt\System32 or Windows\System). Follow the directions on-screen and re-boot once all drivers have been installed.
On Windows 98 systems only, it may be necessary to re-boot a second time after installing, to ensure proper functioning of the kX Mixer.
Should setup fail, the kX Driver can be installed manually via the Windows Device Manager (Update Driver function). When asked to Specify Location, browse to the kx.inf file in the directory on your harddrive where the driver package has been uncompressed (e.g. C:\Program Files\kX Project\35xx).
Verify that that the following Multimedia Audio Properties are properly set: -
vati182
aktív tag
válasz
MasterMark #3515 üzenetére
Öhhm ezt elkezdtem felrakni hosszas keresgélés után de lehet valamit elrontottam valami nagy vázlatokban leírnád a helyes lépéseket ennél?
Ennek egyébként mindenképp működnie kellene ugye? -
MasterMark
titán
-
vati182
aktív tag
sziasztok
Creative SB Live! Value (CT4830) Sound Cardilyet szeretnék telepíteni, windows 7/8 alá, valaki tud nekem ebben segíteni, mert jelenleg, csak az aida 64 érzékeli hogy egyáltalán van...
csak annyi kellene, hogy egyáltalán szóljon -
Ice&Lime
veterán
SB Audigy 2 Platinum EX:
az a bibi, hogy a távirányítójával nem működik. a vevőegység villog piros leddel, amikor megnyomok valamilyen gombot a távirányítón, elvileg működnie kellene vele, de nem teszi. kell hozzá valami extra vagy mi?
(win7 legutolsó driver fent van és szól a kari csak a távirányítóval nem reagál-és nyugi-jó az elem benne)
tud valaki segíteni?
tehát veszi a jelet a kütyü, mert pirosan villog, ha nyomkodom a távirányítót, csak éppen nem csinál vele semmit.(nem halkul, nem erősödik a hangerő-alapok) -
sarkanyolo2
őstag
Közben reggel rátaláltam ERRE a fórumrészre és mit találtam? Az én esetem pontos mását:
#8 "Nálam is sípol a táp, de nem mindig. Amikor scrollozok, akkor bekusol, meg néha máskor is magától."Na nálam pont ugyanez, scrollozok és addig csöndbe van aztán újra.
-
tomasso002
csendes tag
válasz
sarkanyolo2 #3507 üzenetére
a lényeg hogy ezt csak annál a karinál tapasztaltuk - vicces volt ahogy változott az FPS úgy változott a sípolás frekvenciája is, a csere után semmi hangja nem volt a gépnek
-
Csaszykj
aktív tag
válasz
sarkanyolo2 #3507 üzenetére
Hali!
Az esetek sok%-ban a táp szokott lenni, de lehet a vga-d is, vagy akár az alaplapod is.
Ki kell szűrni a problémát, elsőnek ha van rá módod, másik táppal próbáld ki a géped, és ha akkor is ez produkálja, akkor nagyvalszeg ez lesz a hunyó.
Második körben jöhet a vga csere esetleg, vagy a vga kipróbálása másik konfigban, a táppal is el lehet járni hasonlóképp.
Szórakoztam már én is hasonló gonddal, de addig teszteltem, mire az esetek 70%-ban a táp tett hasonlót, bizonyos frekvencián működő alkatrészek okozták, mert pont a hallástartományunkba esett a "működése".... -
sarkanyolo2
őstag
válasz
tomasso002 #3506 üzenetére
(#3505) MasterMark Megnézem, köszönöm!
(#3506) tomasso002 Gainward 9800 GT Green. Köszönöm a videókártya tippet, ennek is utána járok! -
tomasso002
csendes tag
válasz
sarkanyolo2 #3504 üzenetére
Szia!
Ha nem a hangkártya az biztosan (tehát nem a hangfalból jön), akkor csak annyi a kérdésem hogy milyen videókártyád van? Mert ismerősömnek volt ati HD4850 vaporx karija és az csinált ilyet...
-
MasterMark
titán
válasz
sarkanyolo2 #3504 üzenetére
Ez jellemzően a táp szokott lenni.
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Lehet nem a hangkártyával van a gond, de sűrűn előjön az a probléma, hogy magas frekvencián kezd el valami zúgni a gépházban. Nem, nem a winchester az...
Esetleg valami ötlet?Előre is köszönöm: sarkanyolo
-
tomasso002
csendes tag
válasz
MasterMark #3502 üzenetére
dvégigzongoráztam ezeket a beállításokat... egyiken sincs semmi változás (minden módosítás után újraindítottam a lejátszót
kép:[link]) -
MasterMark
titán
válasz
tomasso002 #3501 üzenetére
A játék, meg a videólejátszó hangkimenetét próbáld meg állítgatni, hátha valahol jó lesz. (Ne az elsődlegesen legyen, hanem konkrétan a hangkártya.)
-
tomasso002
csendes tag
válasz
MasterMark #3500 üzenetére
és ugye ugyanazon megy a center is.. ami nincs, de hiába kapcsolom ki. A lejátszó/játék megkerüli a gyári szoftver beállításait(vagy ratyi a gyári progi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 168e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest