- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Desp
tag
válasz
kamikaze boci #61 üzenetére
:)):):DDD:DD:D:P:C
-
kai
csendes tag
válasz
kamikaze boci #30 üzenetére
ajánlanam a Debian-t, bar ha a Suse-vel gyült a bajod akkor kisse élve, bár Debian-nak eleg korrekt, követhető install-ja van, particionaloval, ami szinten korrektül müködik, viszont az utolagos config még okozhtat gondot a kezdetekben. ebben az esetben szerintem legjobb a személyes support, de ha ez nem áll rendelkezésre biztos vagyok benne h pl. itt Ph-n is segit szivesen bárki
-
Desp
tag
válasz
kamikaze boci #1 üzenetére
lenne még valami amit nem olvastam a fórumon.... Vagy legalábis nem láttam hogy írta volna valaki... Nem feltétlenül a te hibád, mert az egyik ismerősöm a 9.0-es susénél ugyanerre a problémára panaszkodott.... eltüntette a partícióit... nekem mondjuk még nem volt vele bajom, csak közlöm hogy mással is előfordult....
OFF
valaki használt már Flyvideo2000-es Tunert 9-es Suse alatt?:F
ON -
domedee
senior tag
válasz
kamikaze boci #41 üzenetére
http://www.mylinux.hu/mailman/listinfo/susemagyar[L]http://www.mylinux.hu/mailman/listinfo/susemagyar[/L] Ez sokat tud segíteni, ha nem ismered.
Meg a Suse kirak egy olyan mentőöv féle ikont a tálcára, onnan meg tudod találni a kézikönyvet, eléggé részletes, olvasd el végig, hasznos tud lenni az elején.
dömedee -
eddie303
őstag
válasz
kamikaze boci #30 üzenetére
Boci, el kell kissé keserítselek, láttam már, s szinte ettem is életemben elég Linux disztrót, de eddig a SuSE-t találtam legemberbarátabbnak, ha hiszed, ha nem. Ezt arra értem, hogy csomó konfigurációs dolgot el tudsz intézni yast2-vel grafikus felületen, míg sok más disztróval összevisszaszívod. Apropó fdisk: Linux alatt is van, s kíváncsi volnék a sok grafikus felülethez ragadt nagyszájúak mit szólnának hozzá, de szerintem hamar beletörne a foguk... Amúgy nekem se volt semmi gondom Windows alól való particionálással, alapesetben ha nem jó a hardver, ne várja el az ember, hogy a szoftver jól fusson rajta.
-
salazol
őstag
válasz
kamikaze boci #28 üzenetére
Az ismerkedést a linux-szal úgy kezdtem, hogy live-eval változatot próbáltam ki, amit egy újsághoz mellékeltek, ezt nem kellett telepíteni. Tudom javasolni neked is ezt.
-
Club
őstag
válasz
Hello:))
Off
Megoldódott a problémád?
On
Up -
tildy
nagyúr
válasz
kamikaze boci #4 üzenetére
Boci!
Tanuld meg!WIn alól partíciós táblába nyúlkálni szigorúan tilos!Érted?!
Fura módon ha linux alól csináltam hasonlót, sosem volt gondom, amint win nyúlt hozzá, minden partíciónak lőttek....
Ha telepítetted a suset, gondolom egyszer kért root jelszót.
Ha a bootnál loginnak beírtad volna , hogy root, jelszónak meg a jelszót, akkor tökéletesen működött volna.... -
Cathfaern
nagyúr
válasz
kamikaze boci #14 üzenetére
Mi van, ha egy ''anyukám'' júzer ül le a Linux elé?
Semmi, használja boldogan :) A linux könnyen használható, szerintem könnyebben mint a Windows. Viszont beállítani nehéz. Azonban épp emiatt nagyon jól és részletesen beállítható, teljesen testre lehet szabni, s épp emiatt lesz könnyű a használata.
[Szerkesztve] -
TRD
csendes tag
válasz
Bocs, de ha ennyire nem ismered a Linuxot, akkor a telepítéssel kapcsolatos dokumentációt meg kellene keresni, ha nincs kéznél és elolvasni.
Minden egyes indításkor fog kérni username/password párost.
Amikor újra raktad, nem configuráltad a boot managert (grub) viszont telepítetted.
Melyik SuSE? 8.1-g ismerem, mostmár inkább Gentoo :))
A legtöbb disztrib. telepítője kéri a root jelszót, plussz felajánlja egy egyszerű user létrehozását.
Ugyan így a boot mgr. (ált. lilo, grub) konfigurálását is.
Légyszives konkrétabb kérdéseket feltenni, amkor éppen telepíted vagy összeírni amiket nem értesz telepítés közben.
Kérdezz, szvesen segítünk, szerintem jónéhányan. :)
[Szerkesztve] -
BaLinux
tag
válasz
Először is nem vagyok elfogult, és ez a nickemből is látszik :DDD
Csak arra reagálnék, hogy a Linux valamiért jelszót kért. Ez hozzátartozik a normális működéséhez, és semmi abnormális nincs benne. :)
A telepítés folyamán biztosan be kellett valahol írnod egy jelszót (+ talán még 1 felhasználót+jelszót), de mivel Suse-t még nem használtam/telepítettem, fogalmam nincs hol volt ez, esetleg hogy van-e default, de az biztos hogy illett közölnie veled.
<OFF target=''Cathfaern''>
Phőő, megelőztél. Mért van az hogy Te is rászállsz a Linuxos topicokra, mint galamb a szoborra? ;]
</OFF>
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Így már más a leányzó fekvése...jelszót és felhasználónevet azért kért, mert a linux alapvetően többfelhasználós rendszer. Két ok miatt kérhetett felhasználónevet+passwordot:
1. Új user létrehozása miatt
2. Ahhoz, hogy belépjél a rendszerbe.
Ez utóbbi esetben két továbbbi lehetőség van:
a, nincs létrehozva külön felhasználó. Ez esetben a user = root password = amit megadtál (ezt mindenképp bekérte telepítés során!)
b, van létrehozva külön felhasználó. Ez esetben értelemszerűen
Nero-val fel lehet csinálni boot CD-t floppy image-ből, így nem kell floppyt szerezned
Btw. én azt ajánlanám, hogy inkább a magyar UHU-t próbáld ki elsőnek. Hidd el, nagyon sokat számít a magyar nyelv (kezdéskor). -
Zsiba
senior tag
válasz
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de szerintem kerek 120 GB-os vincsi nincs. Ez csak egy kerekített számadat. Pl. a céges 80 GB-os vinyóm összese 76,3 GB-os! Ami kb 80000000 kb-nak felel meg... az 1024-es váltószám miatt vannak kerekítve szerintem ezek a számok... Tehát szerintem ne keress még 3GB-ot a 117-hez. Vagy a BIOS többet mutat?
javítson ki valaki ha tévedek!
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Nos, kezdjük azzal, hogy most is a user a gyenge láncszem :P
A valúszínűleg egyetlen de biztosan legnagyobb hibát ott követted el, hogy Windows alól HDD partícióba nyúlkáltál. Ilyet soha, soha, de soha nem tegyél ha jót akarsz magadnak! (tapasztalatból beszélek) PQMagic-et is tessék floppyról bebootolni (Rescue Disk-nek hívja, szép kis grafikus felületű az is). Szóval gyanítom, ha nem csináltál volna mást a PQMagic használata után, csak újraindítod a Win-t, akkor is pontosan ezek a hibák jöttek volna elő. Konkluzió: gyanítom nem a linux okozta a problémát.
Megoldási kisérlet: bootold be a PQ magic-et floppyról, s formázd le azzal.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest