- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
TudorVigyor #51 üzenetére
OFF
Lehet, arcképet változtatni gond nélkül, az előbb próbáltam (mozilla és IE alól is)
ON -
Cathfaern
nagyúr
Hhmm...lehet, hogy ez a SUSE típushibája lenne? Mert én raktam már fel legalább 5-6 féle linux-ot (vmelyiket többször is, saját hülyeségeim miatt), de egyikkel sem volt még csak hasonló gondom sem. SUSE sose volt nálam, vhogy mindig is bizalmatlan voltam vele szemben...na mindegy, eddig sem ajánlottam senkinek, továbbra sem fogom :D
-
Cathfaern
nagyúr
Nos, én csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani: nagyon sokszor csináltam partíció műveleteket PQMagiccel floppyról bootolva. Egyszer sem volt soha sem baj. Kétszer csináltam ugyanazzal a programmal. Mindent pontosan ugyanúgy, ahogy egyébként tettem. Mind a két esetben keresnem kellett egy plusz HDD-t, hogy az elérhetetlen adataimat le tudjam hova menteni getdataback-el :U Persze lehet, hogy csak nekem volt pech-em.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kamikaze boci #14 üzenetére
Mi van, ha egy ''anyukám'' júzer ül le a Linux elé?
Semmi, használja boldogan :) A linux könnyen használható, szerintem könnyebben mint a Windows. Viszont beállítani nehéz. Azonban épp emiatt nagyon jól és részletesen beállítható, teljesen testre lehet szabni, s épp emiatt lesz könnyű a használata.
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
válasz
kamikaze boci #4 üzenetére
Így már más a leányzó fekvése...jelszót és felhasználónevet azért kért, mert a linux alapvetően többfelhasználós rendszer. Két ok miatt kérhetett felhasználónevet+passwordot:
1. Új user létrehozása miatt
2. Ahhoz, hogy belépjél a rendszerbe.
Ez utóbbi esetben két továbbbi lehetőség van:
a, nincs létrehozva külön felhasználó. Ez esetben a user = root password = amit megadtál (ezt mindenképp bekérte telepítés során!)
b, van létrehozva külön felhasználó. Ez esetben értelemszerűen
Nero-val fel lehet csinálni boot CD-t floppy image-ből, így nem kell floppyt szerezned
Btw. én azt ajánlanám, hogy inkább a magyar UHU-t próbáld ki elsőnek. Hidd el, nagyon sokat számít a magyar nyelv (kezdéskor). -
Cathfaern
nagyúr
válasz
kamikaze boci #1 üzenetére
Nos, kezdjük azzal, hogy most is a user a gyenge láncszem :P
A valúszínűleg egyetlen de biztosan legnagyobb hibát ott követted el, hogy Windows alól HDD partícióba nyúlkáltál. Ilyet soha, soha, de soha nem tegyél ha jót akarsz magadnak! (tapasztalatból beszélek) PQMagic-et is tessék floppyról bebootolni (Rescue Disk-nek hívja, szép kis grafikus felületű az is). Szóval gyanítom, ha nem csináltál volna mást a PQMagic használata után, csak újraindítod a Win-t, akkor is pontosan ezek a hibák jöttek volna elő. Konkluzió: gyanítom nem a linux okozta a problémát.
Megoldási kisérlet: bootold be a PQ magic-et floppyról, s formázd le azzal.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Konteó topic
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest