Keresés

Aktív témák

• WN31RD

addikt

válasz tildy #46 üzenetére

''kiterjesztett partíciót hogy állítok vissza normál partícíióra adatvesztés nélkül''
    ''átméretezés adatvesztés nélkül''
    Legbiztosabb módszer: lemented a partíció tartalmát valahova, törlöd a partíciót, létrehozol egy újat, és visszamásolod a tartalmát.
    Kevésbé biztos, de plusz tárolóhely nélkül elvégezhető módszer (mellesleg nem feltétlenül gyorsabb, mint az előző): PartitionMagic (vagy egyéb ilyesmire specializálódott program)

• WN31RD

addikt

válasz tildy #43 üzenetére

''Ezt a logical disk managert meg frankón eldugták, én sehol nem találom
    Segíthetnétek hol van eza progi.
    ''
    Sajátgép -> Kezelés -> Tárolás/Lemezkezelés

• modeller

aktív tag

válasz tildy #34 üzenetére

''mert a félkegyelmű microsoft már megint tekert egyet a megszokott dolgokon.
    ''

Megint? Ez négy és fél éve történt a win2000-ben... Sőt egy évtizede, mert a LDM végülis NT4-ben is volt már, persze ez a mostani jóval többet tud.
    Egyébként sem tudom mit tudott megkavarni, mivel a 9x-es időkben nem volt paticionáló program a windowsban. (nem, az fdisk nem a windowsé volt, hanem a dosé csak átemelték bele)

(egyébként nem tudom mit szólnál hozzá, ha én hivnám félkegyelműnek meg baromnak torvaldsot, mert hülye vagyok a linuxhoz és nem ott van valami ahol én keresem?)

''De azt megmondhatnád, hogy egy installálás közbeni particionálás mért cseszte szét a partíciós táblát?''

Nem tudom, nekem még sosem cseszte szét. De, ha ez ''szabályos'' ti. reprodukálható működése lenne, akkor lenne róla bugtaq,amiről én nem tudok. (ha te igen, akkor oszd meg velünk, és akkor elhisszük, hogy szar)

''Ha már annyira véded.''

Én alapvetően nem a wint védem, hanem azokat az embereket (az informatikai világ 90%-a mondjuk) akiket végeredményben lehülyézel, azzal, ha hozzá nem értésből fakadóan valótlan hibákat terjesztesz róla. A többi hozzá nem értő meg nem érti miért használjuk mi a wint, ha ilyen szar... A titok: értünk hozzá.

''Ugyanis az azt csinálja amit ÉN akarok.''

Nekem a win is...

• modeller

aktív tag

válasz tildy #25 üzenetére

''Fdisket ismered?
    Na azt ugye pofonegyszerű használni.Mégis szétbarmolta a partíciós táblát.
    Én erről beszéltem.''

Kár, hogy fdisk nem létezik sem xp-ben (amiről a téma szól) sem 2000-ben (ahonnan - mint irtam - kéne windowsról beszélni) igy nemigazán jön ide. Te meg fdisk-es (egy 8-10 éves program) használatából szerzett tapasztalotodra alapozva adsz a téminditónak mellőzési tanácsot. Arra a programra ami nem is létezik a rendszerén és ha kézzel felrakná akkor sem futna!!!
    (hozzátenném, nekem fdisk-el se volt soha gondom, pedig particionáltam vele párszor)

Egyébként winnek meg saját particionáló programja van, a logical disk manager service, nem kell neki sem pm sem más...

• modeller

aktív tag

válasz tildy #18 üzenetére

''Tanuld meg!WIn alól partíciós táblába nyúlkálni szigorúan tilos!Érted?!''

Legfeljebb neked nincs lövésed se a windowshoz azért sikerült egy ilyen egyszerű műveletet is elrontsál rajta! Érted?!
    Én vagy 100x particionáltam win alatt és tökéletesen működött mindig. És nem csak egyszerű műveleteket, hanem szoftveres raid-től kezdve, spanned volume-okon át a sparse pointokig mindent. Igy talán nem kéne ilyen buta tanácsokat adni. Gondolod egy nagyvállalatnál ahol 10.000-es nagyságú windowsos géppark van és naponta tucatszor particionálnak majd dos-ba lépnek vagy linuxba? Na nee...

''Fura módon ha linux alól csináltam hasonlót, sosem volt gondom, amint win nyúlt hozzá, minden partíciónak lőttek....''

Mégis látod a témainditónak a linux vágta haza a particióit a és win javitotta meg. Neked ellenekező tapasztalattal viszont hozzáértés hijján a közelébe sem volna szabad menjél windowshoz. Hagyd ezt meg a hozzáértőknek.

Érteni kell hozzá bármelyik rendszert is használod. Ha nem értesz a winhez ne használd. De attól még linuxal sem mész semmivel többre, hacsak nem ahhoz értesz. Egyszerű nem?

(bocs nem személyeskedni akarok, de felhúz amikor ilyen butaságokat állitanak valamiről amihez látszólag user szinten se konyitnak. és természetesen windows 2000 és újjabb rendszerekről beszélünk, mint ahogy a téma is arról szól, nem a 9x vonalról)

• kamikaze boci

őstag

válasz tildy #18 üzenetére

Még dos alól tudnám, ha előásnám a könyveimet :U ( Linux alól meg a mostani ismereteimmel kész öngyilok.)

Linuxos fórumon ajánlották, hogy előre hozzak létre partíciót a Linuxnak. Előszőr nem is akartam, de elképesztően bonyolult lehetőséget ajánlott fel a Suse, ha nem az általa kijelölt partícióra akarom telepíteni. Ő maga a legnagyobbat, a 100 gigásat választotta, ez meg nekem nem felelt meg, az -azóta elúszott- letöltések miatt.

Root jelszót nem kért. Amit még el tudok képzelni: az egerem időnként beragad (most akarom lecserélni, de nincs kedvem a fiókban turkálni :B), és valahogy így tűnt el az az ablak.

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés