- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
t256
őstag
válasz
fecaga21 #170275 üzenetére
Nem tudom kié a terem.
Most néztem meg Facebookon. Kőkemény felújítás és bővítés volt. Ha még ott laknék biztos oda járnék.A Scitec goldban kétszer voltam. Mindkétszer hétvégén. Olyan tömeg volt, hogy az öltözőben nem tudtam lehajolni, hogy a cipőmet levegyem. A gépek nagyon jók, de nem férsz el az emberektől. Sok a "roid", a hangulat fura. Én végig feszült voltam, minél hamarabb végezni akartam, hogy szabaduljak onnan. A recepciós lányok el voltak szállva és bunkók voltak.
Ezzel szemben a 4% maga a mennyország. Nyugodt légkör, szépen le lehet edzeni, nem éreztem magam siettetve. A recepción kedvesek. Ott még egy turmixot is szívesen veszek edzés után.
Most el kezdett hiányozni a hely. -
Madwe
nagyúr
válasz
fecaga21 #170258 üzenetére
Ha engem kérdezel, akkor ne, csak akkor fpgyaszd amelyik nap a makróid fehérjéd nem jönne ki, de törekedj arra hogy erre ne legyen szükséged, kajával fedezd első sorban. Az hogy mikor, az mindegy.
továbbra is mondom hogy ha én állati eredetű ételt nem fogyasztva is simán elérem s meghaladom a 2g/tskg fehérjét porok nélkül, akkor a csirke/tonhal világában ennek nem kéne gondot okoznia senkinek
-
t256
őstag
válasz
fecaga21 #170221 üzenetére
Amikor arra felé laktam, akkor jártam a 4%-ba! Nagyon jó terem. Úgy másfél éve vetek úgy 10 db új gépet, de a régiek is teljesen jól használhatóak.
Van 1-2 személyi edző is, de nem a zavaró kategóriából.
Egy pincében helyezkedik el a terem, de hatalmas és nincs tömeg. 1000x jobb, mint a Scitec. Ott még vasárnap is tömeg van. -
válasz
fecaga21 #170237 üzenetére
Google: Kezdő edzésterv.
Keresel olyat ami minden izomcsoportot megmozgat(hint: deréktól lefelé is van tested), ezt csinálod heti 3x.
Edzés után megiszol egy fehérje + ch + 5g creatin kombót.
Ha fogyni szeretnél, akkor a "pihenőnapokon" is csinálsz valamit amit szeretsz csinálni és mégis valami mozgás. Ha hízni, akkor ezt nem csinálod.
1 hónap múlva szólsz, hogy ment! -
Madwe
nagyúr
válasz
fecaga21 #170237 üzenetére
Elég szétszedték a kérdéseid, pedig ugyan nyilván tudás tapasztalat nincs még nálad de legalább elketdtél utánajárni…
az “edzésterved” egy bontás csak, de annak jó. Annyit javasolnék ahhoz ha előfordulhat hogy egy héten csak 2x jutsz le akkor inkább teljes testes edzéseket csinálj. Ha a minimum 3 összejön MINDIG akkor jó a fentebbi bontásod.
a bontáshoz: igyekezz 1 nap csak 1 nagyobb izomcsoportot megdolgozni - mell, hát, láb
mell napon a vállad is kap rendesen terhelést a mell gyakorlatoktól- az alap push pull leg bontásban pl ezért teszik egy napra, de én pl pont emiatt szedtem külön (talán még aelod javasolta itt régebben, kipróbáltam s nekem is jobb így)a tervhez: igyekezz először az összetett gyakorlatokkal kezdeni s eleve azokon legyen a fő hangsúly, ne az izolációsokon. (Húzódzkodás felhúzás hátra, guggolás lábra s fekvenyomás mellre, fej főlé nyomás kézre vállra). Amúgy is fontos hogy minden gyakorlatot helyesen csinálj de az összetetteknél kiváltképp mert nagy a sérülésveszély ha valamit szarul csinálsz, ezért hagyd otthon az egod s kisebb súlyokkal tanuld meg először rendesen - még akkor is ha ez esetedben pl azt jelenti hogy az üres 20 kilós rúddal kezded.
Ismétlések: eleinte miután a gyakorlatok helyességét is el kell tanuld azt javasolnám hogy addig amíg ez nincs meg maradj a 8-12 akár 12+ ismétléseknél ahhoz megfelelő súllyal neked.
késöbb amikor már megvan biztosan a gyakrolat helyessége rámehetsz erőre is a 4-8 ismétléses súlyokkal.én most pl olyasmi terven vagyok ahol 4 hétig a 4-8 ismétléses súlyokkal dolgozom erő végett, utána 4 hétig a 8-12-es ismétléssel hipertrófia végett majd végül,4 hétig 12+ ismétlésekkel, szuperszetekkel. Ha ezekkel megvagyok kezdem előlről az erővel.
-
-
bigmasterg
addikt
válasz
fecaga21 #170228 üzenetére
Ez nem edzésterv, csak izomcsoportokat soroltál fel egymás után.
Egy edzéstervben szerepelnie kellene a gyakorlatoknak, használt súllyal, ismétlés és széria szammal + valamilyen tracking/komment/rpe mező sem árt, visszajelzést hagyni akár magadnak (a későbbiekre), akár az edződnek.
És ennek egy élő dolognak kell lennie, ami a progresszió miatt változik. -
Madwe
nagyúr
-
bigmasterg
addikt
válasz
fecaga21 #170205 üzenetére
Jól tudod, de a fehérje és aminosav legjobb forrása az étel. Keress rá a magas fehérje tartalmú ételekre és ezekből egyél sokat.
Külön aminosav pedig felesleges. A fehérjéket aminosavakra bontja le a szervezet, kb annyit érsz vele, mintha nagyon drágán vennél fehérjét, amiből pár grammokat fogyasztasz egyszerre. -
válasz
fecaga21 #170189 üzenetére
Madwe leírta nagyjából amit én is írtam volna .
Megoldás lehet még egyszer kétszer én is csináltam ha egyedül edzettem hogy megkérdeztem a teremben lévő edzőt hogy megfelelően helyesen csinálom e gyakorlatot .Bcaa val kapcsolatban tényleg felesleges , de én pl meló közben kipróbáltam és úgy éreztem hogy hat . Nem tudom lehet placebo de belefért költségileg és ha tudok jó árban venni én venni fogok.
Fehérje is az elején nem kell szerintem 3 hónap múlva elég.
Kreatin nagyon jó fél egy év múlva kezdeném a helyedben.
Inkább amit erre szánsz költsd minőségi kajára és egy nagyon jó Multira plusz C vitamin nekem ez az alapja mindennek .
-
Madwe
nagyúr
válasz
fecaga21 #170189 üzenetére
Személyi edző pedig nem árt legalább az első hónapra, h a gyakorlatokat biztosan helyesen hajtsd végre... különben sérülésveszélyes + kevésbé hatékony. S a beégett hibás gyakorlatot sokkal nehezebb lesz kijavítani...
Fehérjéből bármi jó, ha íze rendben van (de normális étrend mellett felesleges)
bcaa totál felesleges
kreatin is felesleges az első fél évbenNe ess abba a hibába h ezektől a tápkiegektől csodát várj.. nem múlik ezeken semmi, bármennyire is erős a marketingjük. Fehérjepor jó ha félreeszel vagy néha kicsit off-os makrós kajákat tolnál mellé. Ha nincsenek rendben a makróid alapból akkor meg végképp felesleges. A kreatin se csodaszer, de az atp töltés késöbb jól jöhet, első fél évben ilyenekre viszont semmi szükség.
-
válasz
fecaga21 #170180 üzenetére
Ha van rá kereted és gyorsan szeretnél haladni egy nagyon megbízható személyiedző.
Ha nincs és van időd akkor pár alapkönyv kiolvasása plusz tisztában lenni étkezéssel .
Itt tőled függ hogy makrókat számolsz ahogy fent írták vagy legalább odafigyelsz hogy az arányok rendben legyenek.
De ebbe én nem vagyok jó kettő három diétát csináltam meg mikor hirtelen kellett lefogynom versenyre . Ezt nagyon nem ajánlom . (Mármint a hirtelen fogyást)
Edzés terveket nem rég linkeltek be .
Tápkieg : Multivitamin.
Ezentúl már inkább tőled függ több információval mi a célod .
Én sok mindent kipróbáltam de mindig arra törekedtem hogy az adott célom kiszolgálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- DJI Air 3 drón újszerű állapotban, garanciával
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- Dji Mavic 2 pro - sok alkatrész
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged